Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

it’s my party and I’ll cry if I want to.

Tog lite bilder när vardagsveckan gick, vi kan väl se vad jag gjorde?
Sorry att det är så mycket mobilbilder nu, det kommer inte vara så jämt.

I måndags gick jag och Jenny morgonpromenad. Ett mycket bra sätt att börja veckan på.

january.
Jag passade Milla på eftermiddagen och kvällen. Vi läste klart en bok i soffan och pratade om allt möjligt.

january.

På tisdagen gick jag upp tidigt och åkte till Laholm för att föreläsa. Föreläste för ett gäng sextonåringar i en gymnasieskola. Tonåringar är så gulliga? De frågade livsviktiga saker efteråt som vad jag hette på snapchat och hur rik man blir på böcker.

january.

På onsdagen började jag läsa en ny bok.

january.

Tyckte detta var sorgligt men fint.

january.

Jag åt denna lilla tallrik till middag med persiljepeston som jag gjorde!

january.

På torsdagen skulle jag filmas för en grej. Jag såg ut såhär.

january.

Och mitt vardagsrum såg ut såhär innan jag sprang ut i natten och åt ramen med en kompis.

 

Translation. Monday – Thursday through my phone.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
 • Texten i den femte bilden är bland det dummaste jag läst på länge.

  Frida 2017-01-17 19:29:17
  Svara
 • Ditt vardagsrum alltså, dröm.

  Ellen 2017-01-15 21:45:13 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Kan inte du ha brevvän-inlägg snart? 🙂 Kram!

  J.B. 2017-01-14 22:39:41
  Svara
 • Alltså saknar att undervisa när jag läser att du föreläst. Jag saknar det så det gör ont i hela hjärtat på mig. Undervisar visserligen för barn men den där känslan, deras frågor och det som är viktigt just för dem. Jag vill bli frisk igen, jag vill undervisa och vara med mina elever. Fan för utmattningssyndrom känner jag :(.

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-01-14 19:45:48 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Jag har lidit av psykisk ohälsa i över 15 år och har först på senare år mått bättre och nu nyligen typ blivit ”friskförklarad”, jag har försökt ta mitt liv flera gånger. Åkt ambulans, varit nära döden, vaknat upp halvdöd med världens ångest med en gråtande mamma bredvid. Det har såklart varit något djupt värre än hjärtesorg, en obeskrivlig oändlig hopplöshet som aldrig kommer försvinna, kändes det som. Med allt det sagt tog jag inte illa upp av citatet över huvud taget, ORKA att exakt allt ska skava överallt? Take a chill pill säger jag bara. Pallar inte alla pekpinnar över allt som gjort att jag länge varit så himla försiktig med vad jag säger. Mår så mycket bättre av att inte lägga så mycket allvar och bara utgå från mig själv när jag tar in information. 🙂 Kram

  Lise 2017-01-14 16:40:05
  Svara
 • Usch, det där citatet sved. Jag har en obotlig sjukdom och jag lovar att det är värre än hjärtesorg. Brukar inte reagera pâ bokcitat, men jag kände bara nej, nej. Och självmord, alltsâ en sân jäkla fel formulering. Vill bara säga att alla som grâter för att hjärtat är trasigt, det gâr över, vi är ju bevis allihop tror jag, men det finns problem där man inte kan vänta pâ att de ska bli bättre. Som en sjukdom utan botemedel. Det gör riktigt ont.

  Susanne 2017-01-14 16:15:06
  Svara
  • Svar på Susannes kommentar.

   Man kan inte jämföra varandras smärtor. Och man ska inte det heller det. Det finns alltid någon som har det värre. Och det går visst att dö av brustet hjärta. Och ett brustet hjärta kan leda till en depression osv. Vem vet hur det känns för den andra? Ingen. Tycker det är konstigt att våga säga vad som är värst? Det är så individuellt.

   Vee 2017-01-14 20:42:15
   Svara
  • Svar på Susannes kommentar.

   Precis som dig Susanne har jag en kronisk och obotlig sjukdom. Den kommer jag få leva med resten av mitt liv. Den påverkar mig varje dag och på några timmar kan jag vara död. Om det vill sig illa. Det är en skönlitterär roman och ingen sanning, men hen som skrivit den har nog aldrig haft en sjukdom där skillnad mellan liv och död är… Ja, den är liten helt enkelt.

   H 2017-01-14 16:23:48
   Svara
   • Svar på Hs kommentar.

    Tusen kramar till dig. Massa kärlek och allt som kan lindra det onda. För mig är det mina föräldrars hundar och mina böcker. Och musik. Jag menade aldrig att trampa nâgon pâ târna och utrycka mig plumpt. Jag har ju ocksâ varit där i det djupa hâlet efter ett uppbrott, depression och hopplôshet. Jag läser mycket galet eller konstigt i alla mina skönlitterära böcker givetvis. Det var just det att det citatet skulle vara ”fint” och att lägga ut det som sâ jag inte förstod. Men det är Sandras blogg och herregud vad den är underbar och har hjälpt mig sâ mycket. Sandra, läste ut din bok, det är otroligt hur du kan beskriva känslor. Jag önskar ofta att jag kunde hitta rätt ord och din bok var ett fyrverkeri av fantastiska metaforer och poetisk intensitet. Du har förmâgan att sätta känslan i läsarens hjärta. <3 Kramar och styrka till er alla!

    Susanne 2017-01-15 22:06:28
    Svara
   • Svar på Hs kommentar.

    D1?

    S 2017-01-15 13:52:48
    Svara
   • Svar på Hs kommentar.

    Men hallå! Det är viktigt att förstå att det är roman!!! Den som har skrivit romanen har ju INTE samma åsikt som karaktären?? Karaktärer är ju påhittade!! De ska göra egna fel/ha knäppa åsikter osv. Har INGENTING med förfatattaren att göra!! Alltså, jag förstår inte kritiken? Måste man ha upplevt saker för att skriva romaner? Skulle du föra samma kritik mot någon som skriver deckare? Typ – ”nej, det är inte så det känns att mörda någon. Den som skrivit har nog aldrig mördat någon. ” ehh…jag hoppas verkligen att hen inte har mördat någon? Och jag tycker verkligen inte vi ska jämföra vem som har det värre? Även obotliga sjukdomar går att jämföras. Men jag ville bara säga att det är viktigt att förstå och skilja på roman och typ någon krönika eller något. För annars blir det läskigt. Om man ska tro att det är sanning? Tänk på alla böcker som skrivs på svåra teman såsom pedofili, våld, människohandel. Om vi skulle börja tro att författaren har gjort något sånt? Blir absurt.

    Lotta 2017-01-15 11:44:41
    Svara
  • Svar på Susannes kommentar.

   Håller med ??? Kram till dig.

   Tove 2017-01-14 16:21:57
   Svara
 • Hej Sandra + gulliga bloggläsare! jag har länge funderat på att skapa en grupp för alla smarta och fina personer i kommentarsfältet och har äntligen fått tummen ur. Det känns som det finns så himla mycket likasinnade personer här men inte riktigt en plattform (förutom kommentarerna) där vi kan mötas. Gruppen heter ”925” på Facebook och jag lägger med en länk i det här inlägget som gör att man förhoppningsvis kommer till gruppen. Jag tänker och hoppas att det blir en plats där vi kan prata av oss, hitta kompisar och peppa varandra.

  Sandra, om du vill och orkar får du gärna flagga för gruppen i något inlägg så att dina läsare vet att den existerar:

  Kram!

  https://www.facebook.com/groups/1376556859070074/

  Inez 2017-01-14 15:58:09
  Svara
 • Blev så inspirerad av bilden på ditt vardagsrum att jag spontanmöblerade om mitt vardagsrum igår kväll. Det blev kalasbra!

  Elin 2017-01-14 13:47:23
  Svara
 • allt e fint och bra men ibland hade en trigger warning varit gott också:’)

  moa 2017-01-14 12:44:07
  Svara
 • Åh jag är verkligen förtjust i din taklampa!^^
  kram
  Emma

  emblas.se 2017-01-14 12:16:17 http://www.emblas.se
  Svara
 • Jag tycker mobilbilder är fina på sitt sätt också! Vardagligt och charmigt på sitt sätt. 🙂

  Tinis - The Real Blogwife of Örebro (eller ngt) 2017-01-14 12:09:18 http://www.tinis.me
  Svara
 • Var kommer taklampa i vardagsrummet från? Jättefin!

  Charlotte 2017-01-14 11:50:42
  Svara
 • Hihi…vilka bra frågor du fick av ungdomarna. Mysigt du har hemma.

  Jeanette 2017-01-14 09:42:38 http://jeanettethomsen.se
  Svara
 • Alltså förlåt men jag tyckte det där citatet var så ofattbart okunnigt och nonchalant. Den absolut främsta orsaken för självmord är sjukdom (depression är en sjukdom hallå!!), och det är helt otroligt priviligerat att säga att pengaproblem ”går att ordna”.

  Ylva 2017-01-14 09:38:14
  Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   Men jag förstår inte problemet över huvud taget. Det är en citat ut en skönliteratur? Det är liksom en fiktiv karaktär som har sagt det!! Den åsikten finns inte på riktigt. Och det enda den karaktären gör genom att säga att allt annat går att ordna förutom en olycklig kärlek är att förstärka känslan av hjärtesorg. Och varför lyfte Sandra upp det (jag vet inte såklart) men antar att det tilltalade henne för hon själv är så ledsen nu och maktlös över just den situationen. Jag är såååå trött på diskussioner om romaner och att konstnärer måste ta ansvar för sina karaktärers handlingar?? Förstår veerkligen inte detta. Och därför en ärlig fråga – varför skaver detta? Du förstår att det är någons fantasi?? Det är ingen länk till någon debatt där någon riktig person har sagt detta?

   Vee 2017-01-14 16:10:31
   Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   Haha tänkte exakt samma sak, mest att ”sjukdomar går att ordna” eller kämpa emot….? Man bara eh tror inte det är en förkylning som folk blir deprimerade av…. Även om det är fiktion och så kändes det fel att läsa och känns direkt som att jag inte skulle gilla den karaktären även om jag inte ens vet vilken bok det är. Men jaa olika smaker osv, har märkt att en del av Sandras tips verkligen inte är för mig (ex the lobster, fick riktig ångest av den??)

   Maria 2017-01-14 15:25:27
   Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   håller helt med dig ylva!

   s 2017-01-14 12:03:57
   Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   Självklart är depression en sjukdom och förmodligen den vanligaste orsaken till självmord. Men jag tolkade citatet mer som att sjukdomar går att bota, pengar finns att få tag på men hjärtesorg är inget du överhuvudtaget kan styra över själv på något sätt. Det går ju aldrig att tvinga en annan människa att älska dig.

   Elvira 2017-01-14 09:46:10
   Svara
   • Svar på Elviras kommentar.

    Jag tolkar som du gör: karaktären säger att pengar, sjukdomar mm går att kämpa emot. Inte att man alltid eller ens särskilt ofta kommer lyckas (bli fisk, få pengar osv) utan att det finns något som man kan försöka ändra på och därför finns det något att kämpa emot, ett mål, ett hopp. Det finns ju något skönt i när det finns något att sträva efter. Människor som hamnar i krissituationer brukar t ex ofta försöka hantera det övermäktiga i detta genom att styra upp det praktiska, ordna, fixa, och för många är det en tröst. Men slutar någon vara kär i en finns det en tomhet i att det inte finns något över huvud taget man kan göra, och min tolkning är att det är den känslan som beskrivs i citatet. kärlek inte går att påverka och det inte finns någon metod för att få en person kär i en. Det finns inget mål, inget att kämpa för, det finns inget hopp om att något kan bli bättre. Så känns det, i stunden, för den som blir lämnad.

    Sen är det såklart inte sant att hjärtesorg är en bra anledning att ta livet av sig, och rätt självklart att det inte är värre än någon av de andra saker som räknas upp, utan tvärt om mycket mindre hemskt. Egentligen finns det ju faktiskt något att kämpa för när man blivit lämnad, det vill säga att komma över personen som lämnat en och bli glad igen. Men för många känns inte det som ett mål, precis i när man blivit lämnad. Man vill inte glömma, man vill inte sluta vara kär, man vill aldrig bli ihop med någon ny person.

    Sen tar människor ju också väldigt sällan livet av sig på grund av någon av de yttre omsändigheter som nämns, utan för att de är sjuka i depression. Men det är inte en beskrivning av när det är mer eller mindre berättigat att ta livet av sig (som om det ens fanns någon rimlighet i ett sånt resonemang?) utan en beskrivning av en känsla hos den som blir lämnad.

    Tove 2017-01-14 16:10:35
    Svara
   • Svar på Elviras kommentar.

    Men hjärtesorg går väl över? Till slut skrattar man igen!

    Anna 2017-01-14 13:31:54
    Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   skönlitterär roman! ej någon sanning. ett samtal i en bok ba.

   sandrabeijer 2017-01-14 09:42:27
   Svara
 • Var äter du bra ramen i Stockholm?

  Anna 2017-01-14 09:25:19
  Svara
 • Alltså fåtöljen, gråter vad fin.

  Rebecca 2017-01-14 08:39:48 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!