Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

saker som är påväg hem till mig i bruna paket.

Konsumtion är ju något man sysslar med ibland och nu har jag gjort det. Det finns något  knäppt lugnande i att klicka hem grejer när man ligger en söndagsmorgon i sängen med sminket utsmetat och gårdagens smaker kvar i munnen.

Och nej, självklart ska man inte uppmuntra till konsumtion, jag vet jag vet, tare försiktigt alla där ute osv. Men unna er ibland för det tycker jag man ska. Dessutom (!) fick jag ett mail från min ekonomitjej där hon skrev ”Nu går det så bra för Sandra Beijer AB så nu tycker jag vi höjer din lön”. Så fint ju. Nu har jag nääästan lika bra lön som när jag var copywriter hehe

Okej nu ska jag sluta ursäkta mig själv och visa lite shopping because varför inte.

1

Jag sparar ju ut håret långt ni vet och då ville jag skaffa mig en locktång så man kan göra lite fina lockar ibland. Jag är med i den feministiska facebookgruppen Beauty & Bullshit och där frikkin prisade dom denna locktång från Remington som heter Pearl Wand. Den har en pärlemorbeläggning som ska göra att lockarna liksom håller sig hur länge som helst?
Ja, det återstår att se hur som men ska bli kul detta iaf. Köpte den på Lyko här.

2
När jag ändå hängde inne på en skönhetssajt klickade jag hem en BeautyBlender. Har bara använt billigare kopior än så länge och ville kolla om den äkta varan nu är så amazing som alla säger. Tycker oavsett att det blir en jättestor skillnad att jobba med svamp än med händer eller pensel i alla fall. Finns här.

fila

Följer Junkyard på instagram och såg att de hade fått in min storlek igen på ett par skor jag tycker är så fina. ”It’s a sign” tänkte jag således iförrgår och nu är dom mina. Finns här.

a

När jag ändå höll på fick denna Fila-tischa också hänga med. Så bra rosa liksom? Kändes som att jag redan ägde den och det brukar ju va ett bra tecken. Finns här.

enklass

Inhandlade Curtis Sittenfeld ”I en klass för sig” som kom ut i nyutgåva i december. Har hört så sjukt mycket bra om denna bok som handlar om en fjortonåring som börjar på en prestigefylld internatskola med massa rich kids. Hoppas översättningen är bra.
Nu måste jag dock sluta köpa böcker, har byggt som ett torn på mitt nattduksbord med böcker som står i kö för att bli lästa.

ballet

Avslutningsvis inhandlade jag den här bodyn för någon vecka sedan. Insåg att jag nästan varje dag när jag ska klä på mig letar i min garderob efter en supertight svart långärmad t-shirt. Men jag äger ju ingen sån?
Nu gör jag det. Från Net-a-porter.

Japp. Det var det, tänk va fin jag kommer vara 2017.

 

Translation. Things I bought online recently that our own my way home to me.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • Åh va härligt med nyöversättning! Läste förra för flera år sedan (med ett HEMSKT omslag med en typ vuxen 30-åring i jeans?) på svenska.. Vill läsa om på engelska men kanske ska ge nya översättningen en chans. Det är en bra bok!

  Fröken Cocco Sohl 2017-01-18 17:03:45 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Heja Sandra!! Så himla bra att du tar upp det här med konsumtion – att du visar att du tänker på det. Det tycker jag höjer värdet i ett inlägg som detta – fastän du bara nämner det lite kort. Medvetenhet är guld! Jag gillar också att du lyfter sånt du verkligen tycker om och att du köper det. Inte en massa massa krimskrams som byts bort nån månad senare. Älskar det! Loppis är också konsumtion så blir trött på alla som proppar sina hem fulla med begagnade grejer. Då är det bättre att inte handla alls eller lite. Loppis väcker ha-begär och loppis gör att folk byter ut grejer ofta för det är så lätt att bara dumpa saker på loppis sen. Grattis till höjd lön. Puss

  Minni 2017-01-18 10:18:58
  Svara
 • Håller med om locktången, kan vara den bästa jag någonsin testat. Lockarna håller från nyduschat hår och fram till nästa dusch. Amaaazing.

  Amanda 2017-01-17 20:19:17
  Svara
 • Skorna ett stort villhöver över dem 😀

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-01-17 20:01:45 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Så fina saker! såg på din snapchat att du fått hem din nya sänggavel. Såå nyfiken på den! Kommer vi får se den i bloggen? Hoppas du får det fint i Frankrike! Kram

  Lina 2017-01-17 17:04:50
  Svara
 • Läste den boken för några år sen och minns att jag inte alls gillade den. Klassiskt tråkigt historia om en ”klassresa” i amerikansk överklass. Förutsägbar och lame kärlekshistoria som är extremt stereotyp, haha. Kände bara att jag ville bidra med något annat än hyllningarna här! Men jag hoppas så klart att du gillar den! Om inte så är vi i alla fall två! 🙂

  My 2017-01-17 16:50:27
  Svara
 • Åh, hoppas också att översättningen är bra för Sittenfeld är en grym författare och Prep (engelska titeln) var toppen!

  Mici 2017-01-17 16:03:54
  Svara
 • Hej Sandra! I en klass för sig är svinbra! Alltså så bra att det gör ont i hjärtat och sidorna tar slut allt för snabbt. Har alltid tyckt att omslagen till de olika utgåvorna är missvisande för att boken är mer än en klassisk tonårsroman. Hoppas att du gillar den iaf, ser fram emot din recension <3

  Sanna 2017-01-17 14:59:54
  Svara
 • Äsch, böcker kan man aldrig köpa för många av, det är ju inte som att de blir dåliga av att stå olästa ett tag. Jag har hur många olästa böcker som helst, eftersom jag jämt köper nya (fast nästan alltid i begagnat skick, dock), och dessutom måste man ju känna för att läsa just den boken just då. Och sånt kan ju dröja ibland. Plus, man kan alltid skänka bort böcker till vänner eller hjälporganisationer ifall man känner att man trots allt inte kommer läsa dem, eller om man läst dem men inte gillat dem så värst. Mmmm, böcker!

  Anna Nio 2017-01-17 14:57:06
  Svara
 • Hjälp! Har scannat av eBay men hittar verkligen inte Diamond lashes halva ögonfransar för övre fransraden?! Snälla, kan du länka eller ge tips på användare/säljare som har? <3

  Jessica 2017-01-17 13:52:06
  Svara
 • Det är så okej att shoppa??
  Dessutom så använder du ju dina saker tills dem går sönder typ

  Emma 2017-01-17 13:46:58
  Svara
 • Älskar när du tipsar om böcker!!

  Daniella Caspian 2017-01-17 13:08:23 http://vapenbroder.blogg.se/
  Svara
 • Locktången är PRIMA.

  Emelie 2017-01-17 11:45:51
  Svara
 • Fan melankoli är fel ord känner jag efter att ha tryckt på sändknappen. Det är ett för deprimerande ord att använda om boken. Den har mer någon form av nostalgisk dysterhet över sig. Oavsett, den är fantastisk 🙂

  H 2017-01-17 10:50:52
  Svara
 • ”I en klass för sig” är verkligen så bra! Finns även något starkt melankoliskt över den tycker jag. Jag blir verkligen gripen av den och tycker den förklarar det sociala spelet så oerhört väl. LÄS DEN NU! Kram och kärlek!

  H 2017-01-17 10:45:03
  Svara
 • Det är sant det som sägs om locktången. Man blir en prinsessa.

  Viktoria 2017-01-17 10:28:57
  Svara
 • Alltså fattar inte det där med att bära body, ser skönt ut att slippa glipa eller byls som med vanlig tröja, men hur kissar en iklädd body med kläder ovanpå? Eller är det tryckknappar i grenen som på småbarnskläder? Kan inte någon avslöja detta mysterium för mig?

  Ella 2017-01-17 10:12:20
  Svara
 • Sedan jag började använda svamp med min foundation har jag aldrig gått tillbaka, så sjukt stor skillnad!

  Charlotte 2017-01-17 10:11:26 http://cizzim.blogg.se
  Svara
 • Så masse fint! Jeg elsker Fila, minner meg om min barndom. Mens alle andre hadde Nike Air skoene (de som det stod Air på siden) så hadde jeg superfreshe Fila-sko <3 Og dette minner meg forresten om at jeg trenger en ny beautibleander.

  Luisa - La Mar 2017-01-17 10:07:56 http://la-mar.no
  Svara
 • Älskar boken! Läst den på engelska dock så har ingen koll på översättningen. Älskar också orginaltiteln Prep, tycker att den passar boken så bra.

  Li 2017-01-17 09:47:31
  Svara
 • Väldigt bra saker! Är så pepp på att se hur ditt hår blir sen!

  Rebecca 2017-01-17 09:29:34 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Mycket fin! Härlig t-shirt 🙂 Du som läser så mycket böcker, lånar du inte på bibliotek? Jag äälskar att hänga på bibblan. 🙂

  Mamma Karin 2017-01-17 09:25:55 http://tjofftjoff.blogg.se
  Svara
 • Hurra vilka fina saker och verkligen 90-talsvibbar. 😀 Jag tycker inte att du behöver ursäkta dig, måste vara jobbigt att folk är på dig vad du än skriver liksom… Och kul med högre lön, det förtjänar du! <3

  Jessicas viktiga mål 2017-01-17 09:21:28 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
  Svara
  • Svar på Jessicas viktiga måls kommentar.

   Alltså hon får tjäna vad hon tjänar, men lyssnade du på podden med Daniel Redgert där hon berättade vad hon plockar ut per månad?

   johanna 2017-01-17 09:43:21
   Svara
   • Svar på johannas kommentar.

    Ja jag lyssnade på den podden och tycker att du, Sandra, förtjänar att plocka ut precis den lön du vill. Fattar ej varför man ska vara jantelagig och inte unna folk att tjäna mycket. Det är väl fantastiskt att kunna tjäna massa pengar på sin passion. 🙂

    Jessicas viktiga mål 2017-01-17 16:02:26 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
    Svara
   • Svar på johannas kommentar.

    ”Hon” hehe. Jag är ju här! Vad jag fakturerar in till mitt företag per månad och vad jag tar ut som lön är helt olika grejer obs. Kram.

    Sandra Beijer 2017-01-17 11:25:30 http://sandrabeijer.se
    Svara
    • Svar på Sandra Beijers kommentar.

     Hehe. Bra reaktion:)

     Men jag har en fråga som jag är nästan rädd för att ställa och förstår om du inte svarar då pengar har alltid varit ett känsligt ämne på denna blogg. Så jag vill absolut inte att du ska få jobbiga kommentarer. Strunta i att svara hellre än det.
     Men här kommer den iaf:
     Är så nyfiken och intresserad av den företagsgrejen. Dvs Sandra Beijer AB. (Och eventuellt andra bloggar såklart, ej nyfiken på dig personligen). Vad gör ditt företag mer än bloggar? Varför plockar man inte ut ett högre lön? Investerar man då resten? Eller hur fungerar den?? Absolut inte för att räkna dina pengar!!! Och egentligen kanske en tråkig fråga..men blev typ imponerad av att du driver ett företag. Hur mycket drivandet är det? 🙂 Är du VD osv?

     Vee 2017-01-17 11:47:12
     Svara
     • Svar på Vees kommentar.

      Kan svare på noe av det her siden jeg selv er frilanser og har eget foretak (kan være noe annerledes med blogger). Man har to ting: Omsetting og Lønn. Omsettingen er det foretaket får inn av penger totalt. Men så må man betale skatt, mva, regnskapsfører, legge til sparing etc etc. Når man har regnet ut hvor mye som går ut kan man også regne ut hvor mye man kan ta ut til lønn. Går omsettingen bedre, dvs foretaket får inn mer cash, kan man også tillate seg å ta ut mer lønn 🙂

      Hildur 2017-01-17 15:29:13
      Svara
   • Svar på johannas kommentar.

    Nej, ser inte det intressanta i det heller. Sandra är värd varje krona med tanke på den kvalitét hon skapar denna blogg med, alla arbeten och samarbeten hon gör, hennes fantastiska böcker och noveller.

    amanda 2017-01-17 11:23:27
    Svara
    • Svar på amandas kommentar.

     Jag tycker att det är helt sjukt att vissa människor ska leva på överflöd medan andra knappt på ingenting! Det FINNS resurser i samhället DET finns pengar åt alla. Men det är så sjukt ojämt fördelade. Sandra jobbar inte fler timmar än andra. Ändå finns de dem med betydligt jobbigare jobb som knappt tjänar nånting alls. Som knappt kan ge sina barn mat på bordet. Och en del människor har inte råd med ett hem för de föddes kanske inte med förutsättningarna att kunna ta hand om sig själva. Eller vad som. Samtidigt finns det dem som kan lägga pengar på att få naglarna filade, en ledig timme här och där och aldrig nånsin nånsin behöva lägga sig hungrig. DETTA ÄR SÅ SJUKT. Ingen borde tjäna mer än 50 000 i månaden. Resten skulle va skatt! Resurser åt skola, vård och trafik… bättre skolmat, bättre undervisningsmaterial, fler lärare, färre sjukskrivna lärare…. osv osv. Kollektivtrafik skulle va gratis så att alla kan åka.

     Det är inte ett jobb som Sandras som bygger samhället. Pengarna hon tjänar river det snarare.

     På individnivå kan jag vara glad för Sandra. Men i det stora hela gör det mig skitledsen att det finns människor med hennes lön.

     Susanna 2017-01-18 10:35:03
     Svara
     • Svar på Susannas kommentar.

      Vet du, en del av mig tycker att äsch, det är såhär det är och varför ska man behöva ta skit för att man inte lever i en perfekt värld..men samtidigt håller jag med dig. Tillgångarna är väldigt ojämnt fördelade i samhället, på sätt som man inte riktigt håller med om.

      L 2017-01-18 12:52:42
      Svara
    • Svar på amandas kommentar.

     Exakt!

     Jessicas viktiga mål 2017-01-17 16:03:50 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
     Svara
 • Jag är lite chockad över att 90-talet så tydligt är tillbaka. Då måste ju jag vara gammal, eftersom det är mode som jag redan en gång haft?? 😀

  Åsa 2017-01-17 09:18:06
  Svara
 • Mycket fint! Svart långärmad tröja är mitt bästa också! Och randig då.

  Ellen 2017-01-17 09:00:42 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Diskreta bruna paket 😛

  Cykelkatten 2017-01-17 08:56:44 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Äh, är man inte helt glad på insidan tycker iallafall jag att det funkar bra med lite materiell lycka för stunden. När jag va nysårad för ett par månader sen köpte jag mobilskal med enhörningar och nytt smink, och vips blev trycket över bröstet lite lättare.

  Anna 2017-01-17 08:52:28
  Svara
 • Ville gå med i ”beauty & bullshit” men var medlemstopp, någon som har tips på en liknande fb-grupp?

  Amanda 2017-01-17 07:47:32
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!