Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

serier jag följer just nu.

Jag kollar på så sjukt mycket serier. Men det kanske alla gör iofs, vår tids grej? Älskar att prata om serier, tipsa folk om serier, äta lunch till serier, middag, frukost etcetera bla bla osv.

Det här kollar jag på just nu:

1
THE AFFAIR.
En mycket mörk serie som handlar om ett äktenskap som går itu pågrund av en affär. Därav titeln. Fast sen går allt utför och åt helvete ju längre in i säsongerna man kommer. En ganska bra serie att se om man är lite nere i och med att samtliga karaktärer har det så otroligt mycket värre. Har vunnit massa priser och grejer, Golden Globes, Emmys you name it. Dessutom är Joshua Jacksons karaktär otroligt het. Finns på HBO Nordic.

parks-rec
PARKS AND RECREATION.
Jag kollade på de två första säsongerna av Parks and Recreation typ runt 2011 men tröttnade sedan av oklar anledning. Började igen från början förrförra veckan för att jag kände att jag behövde något riktigt asglatt att kolla på.
Älskar Amy Pohler. Älskar Azin Ansari. Älskar Rashida Jones. ÄLSKAR Aubrey Plaza. Skrattar högt minst 2 gånger i varje avsnitt, och då skrattar jag typ aldrig högt när jag kollar på TV. Serien handlar om parkförvaltningen i den amerikanska hålan Pawnee och allt litet och stort som händer dom om dagarna. Finns på HBO Nordic.
(bildkälla: indiewire)

720x405-r1256_fob_tv_broad_a
BROAD CITY.
Såg klart sista säsongen av Broad City för tre veckor sedan typ, men den får va med här i inlägget ändå. Serien handlar om bästa kompisarna Ilana och Abbi och deras liv i Brooklyn, New York. Det är som en utflippad version av Girls eller typ Flight of the Conchords (utan sången). ÄLSKAR dessa brudar, längtar tills säsong fyra har premiär i år.
(bildkälla: the guardian)

a-new-series-of-unfortunate-events-to-hit-netflix-462487
A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS.
Jag älskade filmen som kom ut 2004 med Jim Carrey och Meryl Streep, som på svenska heter Syskonen Baudelaires olycksaliga liv, och baseras på en barnbok. Nu har det kommit en serieversion som hade premiär förra veckan med massa bra skådisar som Neil Patrick Harris, Joan Cusack och Will Arnett. Dock är den jääääkligt lik filmen i bildspråket men den kanske inte går att göra på något annat sätt, vad vet jag. Väldigt mysigt och Tim Burton-esque hur som. Finns på Netflix.

Glad tittning!

 

 

Translation. TV series I am currently watching.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
47kommentarer
 • Föresten, om du gillar Parks&Rec så kan jag rekommendera VEEP. En ”råare” komediserie men som också handlar om politik. Den utspelar sig i Washington och är skrämmande lik dagens verkliga politiska värld.

  Karin 2017-01-27 16:54:12
  Svara
 • ÄLSKAR PARKS AND RECREATION! En av få serier som blir bättre och bättre för varje säsong.

  *spoiler alert*

  Älskar avsnitten när Joe Biden och Michelle Obama gästspelar <3

  Karin 2017-01-27 16:50:46
  Svara
 • Kolla på Netflix nya The OA! Slukade hela på en vecka.

  Elsa 2017-01-27 11:34:34
  Svara
 • HALLÅ! The OA. Alle må se. <3 Brit Marling <3

  Hildur 2017-01-27 10:59:14
  Svara
 • Tips!!! ”Designated survivor”

  Angelica 2017-01-27 10:47:00
  Svara
 • Jag läste (och älskade) Barnen Baudelaire-böckerna och de har en väldigt tydlig stil som avspeglas i både filmen och nu i serien så tror det är därför de är så lika, ett annat bildspråk skulle inte göra orginalhistorien rättvisa. Vill verkligen tipsa om böckerna också, de är helt fantastiska för vuxna även om de är barnböcker! De är fulla med litterära referenser och analyser av människan, så bra

  Lova 2017-01-27 10:19:18 http://nouw.com/lovar
  Svara
 • Har tipsat om den en gång förut men om du skulle ha missat, du måste se Mozart in thé Jungle! Tror du skulle gilla den. Fick också reda på häromdagen att huvudrollsinnehavaren är syrra med Jemima Kirke från Girls, mind was blown.

  Julia 2017-01-27 05:42:11
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Ja, Mozart in the Jungle är så bra! ÄLSKAR Gael Garcia Bernal som spelar Rodrigo, otrolig skådespelare men också så. jävla. het.

   Sandra T 2017-01-27 08:09:10
   Svara
 • sandra!! tror du skulle älska Fleabag!!

  Rebecka 2017-01-27 04:17:35
  Svara
 • Åh, har också kollar på ”A series of Unfortunate Events” men än så länge har det ju verkligen följt filmen. Gillar den, men har inte kommit in i serien ordentligt än. Blir SÅÅÅÅ frustrerad när det går så dåligt för dem (aj, ont i magen!), man bara ”NEJ, gör inte så- det kommer gå fel!”
  Vill gärna se the Affair, men fasiken- den finns inte på Netflix i Japan… så mycket ”bra” grejer som inte finns här.

  Tokyoyo 2017-01-27 02:23:12 http://tokyoyo.se
  Svara
  • Svar på Tokyoyos kommentar.

   Åh har hört massvis med bra om ”A series of Unfortunate Events” nu men jag ÄLSKADE böckerna när jag gick i högstadiet så är lite rädd att jag ska tycka serien är dålig pga höga förväntiningar 😉 Är ju 12 stycken böcker och minns hur man som 12/13/ åring verkligen blev helt förtrollad av hur allt gick åt helvete och barnen fick kämpa för sina liv. Inte så ofta ungdomslitteraturen var så surrealistisk utan att vara ren fantasy + var så sorglig.

   Emilia 2017-01-27 09:11:10 http://themountainsound.blogspot.se/
   Svara
 • Hallåj. Jag vet inte om jag missat det (har försökt googla men inget resultat) – har du sett skam?? Tänker ibland att det hade varit så kul att höra din recension om den serien. Dina recensioner äger nämligen <3

  Frida 2017-01-27 00:31:49
  Svara
 • Jag är ju galen i serier. För några år sedan följde jag faktiskt 74 st olika. Men de har lugnat ner sig nu. Följer inte lika många längre. Men fler än dom flesta skulle jag tro. Men ingen av dessa har jag sett. Så tack för tipsen…. eller ja, jag behöver ju egentligen inte nån mer att titta på. Kram

  Finurliga fröken 2017-01-27 00:19:07 http://finurligafrokens.blogspot.com
  Svara
 • Vet ej om det är typo, han heter iaf Aziz Ansari inte Azin <3

  Li 2017-01-26 23:47:11
  Svara
 • omg älskar the affair, slukar den som jag vet inte vad. alltså joshua jackson, avlider.

  Rebecca 2017-01-26 22:24:06 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Mera mera Sandra! Redan sett alla dem hehe ❤?

  Magda Ohrt 2017-01-26 22:19:40 http://magdaemilia.blogg.se
  Svara
 • Du borde kolla in This is us. Den smartaste, finaste, ljuvligaste serien på många många år. Man får ladda ner den men det är så himla mycket värt. Alla borde kolla!

  Lisen 2017-01-26 21:48:20
  Svara
 • ÄLSKAR BROAD CITY!!! bästa feministiska serien tycker jag!

  yaz 2017-01-26 21:42:49
  Svara
 • Har sett hela Parks & Recreation, har min kille att tacka det för – älskade det också <3

  Jenn - forever abroad 2017-01-26 20:47:48 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Följer också The Affair! Man dras verkligen med. Listade själv faktiskt 22 serie-tips i ett blogginlägg härom dagen. Kika om ni vill!:)

  Lista på de bästa TV-serierna någonsin | Maria Busck
  Lista på de bästa TV-serierna någonsin

  Svara
 • håller med! joshua jacksons karaktär i the affair är alltså SÅ JÄVLA het.

  ebba 2017-01-26 19:41:31
  Svara
 • Sandra! Har du sett Good girls revolt? Den kan vara lite övertydlig och är kanske inget mästerverk rent seriehantverksmässigt, men den handlar om coola tjejer på 60-talet som jobbar som researchers på en tidning och joinar kvinnorörelsen för att få bli reportrar och skriva, = snygga 60-talsoutfits och girl power!

  Tina 2017-01-26 19:09:56
  Svara
 • Gillar verkligen The affair, men, Joshua Jackson het?! Ja, smaken är verkligen olika 🙂

  Seriespaning- serier, film & nöje 2017-01-26 18:41:28 http://nouw.com/seriespaning
  Svara
 • takk for tips! <3 elsker parks and rec!

  marire 2017-01-26 18:41:07 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Sandra! Vad hände med inlägget där du skulle visa upp alla dina bh:ar? Vore roligt att läsa 🙂

  Lovisa 2017-01-26 18:21:25
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag har en fråga om att hantera ensamhet. Jag är 20 år och pluggar i en stor studentstad. Min pojkvän (och sambo sedan 1,5 år tillbaka) är på utbytestermin vilket innebär att jag kommer att bo ensam i vår lägenhet hela vårterminen. Det har gått en vecka, och det gör ont inombords av ensamheten. Har ångest inför att gå hem från skolan för att komma hem till en tom lägenhet. Det känns sjukt jobbigt. Typ vet inte om jag orkar med. Hur har du känt när du bott själv tidigare och nu? Blir det bättre?

  Julia 2017-01-26 18:04:38
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Var pluggar du? Jag bor själv i Uppsala och har ett distansförhållande med min pojkvän som bor i en annan stad. Förstår att det är svårt. Tips är väl förutom just att kolla serier och på så sätt distrahera sig (och förutom att prata över telefon med din pojkvän) att skapa en egen mysig tillvaro och planera för rolig egentid. Men också kanske bestämma dig för att laga middagar tillsammans med vänner.

   Karolina 2017-01-26 23:07:44
   Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Med risk för att låta weird nu men det här har funkat för mig (har distansförhållande nu och tycker att lägenheten kändes tom och ensam): VÄXTER!!! Alltså jag hade en del innan men har gått bananas nu och fyllt lägenheten. Det låter ju deppigt men nu känns det som att något är beroende av att jag kommer hem och pysslar, jag ser de växa (långsamt den här tiden på året dock) och jag tittar nöjt ut över mitt växthav från tv-soffan. Kanske inte funkar för alla, men har varit great för mig! Och KRAM, förstår känslan du har men du kan fixa det!

   Maria 2017-01-26 22:36:26
   Svara
 • Åh! A series of unfortunate events <3 älskade också filmen men älskar typ serien mer? Att dom är lika varandra rent bildmässigt tycker jag bara är fint, för det passar så himla bra med storyn. Det blir liksom som att kolla på filmen fast med 10ggr med djup till händelserna som sker. Av avslutet att döma måste det ju bara komma en säsong 2, lääääängtar!

  Isabelle 2017-01-26 17:53:22
  Svara
 • Sandra har du sett senaste säsongen av New girl! Jag älskar den men har verkligen en förkärlek till det där lite lätta också 🙂 även fått tips om how to get away with murder, så kan tipsa vidare! Hoppas lyckan kommer smygande snart <3

  Julia 2017-01-26 17:52:45
  Svara
 • Precis kollat igenom Syskonen Baudelair osv. Superbra serie ju! Hoppas på en säsong två!

  EMMA ◆ MARIA 2017-01-26 17:38:42 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Syskonen Baudelaires <3 Gillar serien så himla mycket!

  Blacklist är ett tips från mig! Många av er har säkert redan sett serien, men jag hade missat och är nu heeeelt fast.

  Ellen 2017-01-26 17:29:04 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Kanske är jag som är oskillad, men hur hinner folk med att kolla på flera serier samtidigt??^^ haha

  emblas.se 2017-01-26 17:27:19 http://www.emblas.se
  Svara
  • Svar på emblas.ses kommentar.

   De flesta serier kommer ju bara ut med ett avsnitt i veckan + uppehåll över jul+sommar. Jag snittar typ 3 serieavsnitt per dag (har i bakgrunden när jag gör annat, typ lagar mat, äter, diskar) så kan rätt lätt följa flera serier åt gången och ändå ha tid att upptäcka nya hehe. En av de bästa känslorna jag vet är att hitta en ny serie man älskar direkt och veta att det finns 4 säsonger att plöja mmm.

   Emma 2017-01-26 18:22:10
   Svara
 • Apropå ingenting – såg den här lilla porslinstaxen och tänkte på dig:
  https://www.etsy.com/se-en/listing/212842436/ceramic-sausage-dog-miniature-dachshund?ref=shop_home_active_4

  MK 2017-01-26 17:23:08
  Svara
 • älskar serie-tips!! Har läst så mycket olika om series of unfortunate events, kul att höra att du gillar den – då ska jag ge den en chans. ÄLSKAR parks and rec, så himla rolig o smart o bra. Ska kolla in broad city också, hade inte ens hört talas om den förrän nu 🙂 kollar du förresten på modern family? Upptäckte den nyligen o såg hela serien i ett svep mer eller mindre… lättsamt o bra!
  kram sandra!

  elin 2017-01-26 17:04:57 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Hej Sandra!

  Har en fråga till dig ang bloggande. Jag skriver en liten uppsats om ämnet atm (iof om en designblogg, men ändå) och är så nyfiken några grejer! Undrar tex hur du märker vilka slags inlägg som dina läsare gillar allra mest? För jag vet att du, samt flera andra bloggare, nämnt att kommentarerna minskat med åren? Lägger du märke till vilka inlägg som inte skapar lika stort intresse som andra? Varför har folk slutat kommentera på bloggar, på det sätt folk gjorde för några år sedan, tror du? Ah, nu blev det lite virrigt. Men skulle tycka det var så intressant att höra dina tankar ang. detta. P.S din blogg äger!

  Magda 2017-01-26 16:59:11
  Svara
 • åh, läste baudelaire-böckerna när jag va mindre och fullkomligt älskade dem. så himla nostalgi att se på.

  ida 2017-01-26 15:46:05 http://nouw.com/ettkolikbarn
  Svara
 • Hm, var inte alls särskilt förtjust i Lemony Snickets. Jag tycker NPH känns som Barney som spelar Olaf. Jag tycker även att den kan bli lite seg. Tycker däremot att miljöerna och förgrena och allt sådant är häpnadsväckande vackert!

  Sandra 2017-01-26 15:43:46
  Svara
 • Var kan en se på Broad city? Hittar den varken på netflix eller HBO

  Karolina 2017-01-26 15:42:27
  Svara
 • har du sett Please like me? älskar’en!

  Evelina 2017-01-26 15:25:33 http://evelinamarina.blogspot.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!