en väldigt bloggig tisdag.

tuesday

I tisdags vaknade jag med lockar för att jag då hade lockat håret kvällen innan. Var mycket positivt inställd till en början att göra en höjdarfrisyr.

tuesday

Gick dock sådär, gav upp och blev en tofs istället. Tack för alla locktips i gårdagens inlägg btw!

tuesday

Vid tio var jag på jobbet. Här är min utsikt från min plats. Tycker så mycket om att ha ett kontor att gå till. Jag hyr då en kontorsplats på söder hos Naturligt Snygg som är en sajt för ekologisk smink och hudvård. Dom är himla gulliga.
Ska självklart visa er runt sen! Måste bara komma i ordning lite först.

tuesday
Jag jobbade jättedåligt och långsamt av nån anledning och sen åt jag lunch. Hade matlåda! Pärlcouscous är en favorit för tillfället. Åt det med selleri, tomater, halloumi, gurka och gräddfil. Gott gott.

tuesday

Sedan lämnade jag Södermalm och promenerade till Östermalm för att gå på ansiktsbehandling. Gör ju det cirka var sjunde vecka för att fuktbomba.

tuesday

Sedan hem igen. Gjorde mig fin för kvällen.

tuesday

Här är jag och min fuktbombade hud som min ansiktsbehandlingstjej säger är som en tjugotvåårings. Misstänker dock att hon säger det till alla. Vilket är totally fine blir gärna överröst med komplimanger oavsett thank you

tuesday

Vid arton mötte jag upp en äkta tjugotvåring istället, nämligen Flora! Vi sågs på 19 glas för rödvin och catch-up och pratade om killarrrrrr

tuesday

Sedan promenerade vi till Gamla Riksarkivet där Daisy Grace hade modemiddag. Så himla fint på Gamla Riksarkivet? Aldrig varit där förut.

tuesday

De visade modefilm i en biosalong först och jag hade platsen bredvid det här gullot.

tuesday

Efteråt var det middag med lax och många alkoholenheter. Jag var Floras bordsherre (lucky me), samt även toalettbuddy.

tuesday

Efter middagen hånglade jag med den här unge mannen.
Nä skoja. Det är William från Skam. Tog en selfie för att jag tänkte att ni skulle gilla. Visst är vi gullia.
Själv har jag ju då inte ens sett Skam än och lär antagligen aldrig göra pga FÖR MÅNGA rekommenderar denna serie till mig och säger att den är mitt livs bästa serie. Blev helt anti till slut av allt tjat. En av mina mindre charmerande drag.

tuesday

Avslutningsvis blev jag ganska full med detta eminenta gäng innan jag promenerade hem i Stockholmsnatten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
57kommentarer
 • Om du som älskar hångel och ungdomskärlek mer än någonsin jag mött inte ser skam så kan jag inte respektera dig längre. SE SKAM

  Säsong 3 är bland det finaste jag sett. Ser om den varje dag jag tappar hoppet om kärlek

  Frida 2017-03-21 09:13:35
  Svara
 • Vart går du för att fuktbomba ditt ansikte? 🙂

  Ninni 2017-02-11 14:37:56
  Svara
 • Alltså, Skam är bra. Men inte så bra som alla säger. Dock väldigt mkt snygga tonåringar som får en att önska en vore 16 igen.

  {"author":"Hanna" 2017-02-05 20:35:46
  Svara
 • Mitt hjärta typ STANNADE av första meningen om SKAM-William, hahahah 🙁

  Ellen 2017-02-04 14:25:34 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Fint det blev med lockarna 🙂

  ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-02-03 12:29:36 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Fint ändå att du utsatte dig för selfieskammen för vår skull (ser alltså framför mig att du fick smyga fram som alla andra småtjejer och böna och be, det kanske inte var så alls, men jag tänker att det var så). Plus läste ”vi sågs på 19 glas rödvin”. trillade av stolen.

  Emilia Westerström 2017-02-03 11:14:35 http://emiliawesterstrom.se
  Svara
 • Jag brukar inte kommentera, men nu är jag ändå tvungen. För trots att jag är skamfrälst själv vill jag ändå säga att du kanske inte borde se den beroende på hur du mår. Jag är visserligen rätt labil just nu pga gravid och hormonig, men jag blev så illa berörd av den att jag inte kunde sova på flera nätter. Blev tvungen att titta på serien en gång till för att kolla varför den hade en sån effekt på mig, men det blev lika illa även den gången. Det gällde särskilt säsong 1-2. Säsong 3 kan jag inte relatera till på riktigt samma sätt, så den var bara så fin <3

  Rebecca 2017-02-03 07:31:07
  Svara
 • Annars så påminner du lite om Noora med likadan frisyr och röda läppar, hihi. Såklart att du måste se serien! 🙂

  Erika 2017-02-02 22:00:25 http://erikasblogg.se
  Svara
 • Hej! Kan du snälla skriva om hur det var i Finland?
  Hur var det? Kom folk? Han du se stan? Vad tyckte du?
  h. en finlandssvensk läsare som så gärna skulle ha varit där
  men bor i Kalifornien för tillfället (vilket ju inte är så illa)

  Aino 2017-02-02 20:38:00
  Svara
 • Haha är ju bara du själv som förlorar på att inte se SKAM! ? Sambon och jag sträcksåg den nyligen och det var faktiskt superbra. Vi båda gillade säsong 1 bäst, och sen 2.

  Anna 2017-02-02 19:19:14
  Svara
 • Å, kan du tänka dig att ompröva ovanstående tänk och ändå se Skam? Är SÅ pepp på att höra dina tankar om dialog, det digitala upplägget (att de har insta-konton för karaktärerna på hemsidan och så) och dramaturgin. Vore underbart om du gick emot ditt inre nej och ba chocka själen gjorde att göra tvärtom?! Det vore freakin underbart!!!!!!!!!

  Maricka 2017-02-02 18:29:21
  Svara
 • Men åh, så många av mina internet-favvisar i ett och samma blogginlägg!

  ems 2017-02-02 17:46:40
  Svara
 • Hade några vänner som tjatade på mig. Hade ej tid, orkade ej sätta mig in i nya karaktärer, fattade ej norskan (innan det kom till svtplay) osv osv. Sen kom s1 till svtplay och jag tänkte ”jajaja låt se nu då”.
  Nu har jag sett s1 3 gånger, s2 2 gånger och s3 inte mindre än 4 gånger….. plus otaliga fanvideos på youtube :////////

  Lotta 2017-02-02 17:14:49
  Svara
 • Sandra! Jag fattar hur du tänker eftersom jag också är sådan MEN SKAM är så jäkla vacker fin smart å genialisk manusmässigt å verkligen topp skådisprestationer å hur serien tar upp ämnen som feminism, att komma ut som homo, stark vänskap mellan kvinnor, våldtäkt och utan en vuxens dömande blick eller som du själv sa igår på ditt seminarie att du saknade i din ungdom, att de alltid va fokus på att en ska ”lära” sig nåt. Denna serie är för den som varit ung eller är ung och den berör på så många plan å så många just därför, det är en lost att ej se den! Å jag håller med att 3dje säsongen är värd att börja med. 2 också otroligt fin å klart första sen 🙂 Tack för seminariet, är ledsen jag ej kunde köpa din bok, rädd du kanske tyckte ja lät obrydd men ja ville ju verkligen köpa den! Skönt att se att du var så ärlig och naturlig. Allt gott till dig!

  ida 2017-02-02 13:59:11
  Svara
 • PUSS! Va kul det var att ses senast???? Minns dock ej att jag gjorde den där gesten? Tufft av mä! Jaja, vi borde hänga ngn dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? kram Hanna

  HanaPee 2017-02-02 13:15:30
  Svara
 • Hehe många som känner igen den känslan, inklusive jag själv, nästan allmänmänskligt? Tycker också det är en ocharmig enenskap, barnsligt att liksom vilja ha saker för sig själv och anstänga sig för att inte vara som alla andra. Plus att det ju faktiskt är när man vägrar se något enbart pga av att ”alla andra” gillar det som man baserar sina beslut på vad alla andra gör. Samtidigt är det ju sunt att människor kan skrämmas lite av gruppbeteenden.

  Att Skam skulle vara en vanlig serie som lite sumpartat blivit hypead av folk som vill se samma som alla andra dömer jag dessutom ut som dumheter. Den blev ju megapopulär i Norge och Sverige helt oberoende av varandra (blev inte ordenligt omtyckt i Sverige förrän SVT la ut den, så en Norsk hype räckte uppdennbarligen inte för att skapa en Svensk.) Och i Danmark. Och har ni noterat alla på Skam-sidan som ber folk översätta till engelska i kommentarerna? De är knappast så desperata att se Skam för att alla andra gör det.

  Tove 2017-02-02 12:56:21
  Svara
 • Hahah jag är precis lika! VÄGRAR se skam för att alla tjatar, blir som en trotsig tvååring… Hjälper inte att tjejen som hånglade upp mitt ex framför näsan på mig på nyår pratade ”norska” för att hon sett skam….blä

  Anna 2017-02-02 12:25:05
  Svara
 • Jag såg SKAM på NRK innan den nådde Sverige och blev ärligt talat förvånad över hysterin när den kom hit. Det är en bra serie med toppenskådisar (Even+Isak <3), men knappast nytänkande eller super-speciell. Förstår verkligen inte hypen? Känns dessutom som manusidén till en början är kopierad från "Portkod 1321/1525" (år 2012/2013). Ingen som minns den tv-serien?! (se den!)

  Kan för övrigt rekommendera"Boys"(år 2015) och "Spung"(år 2002/2003) som även de är föregångare.

  Portkod då? 2017-02-02 12:03:38
  Svara
 • Förutom att bli anti blir jag ofta störd på folk som ber mig se skam, och när jag säger att jag inte sett det får jag den dömande blicken som säger ”är du heeelt efter?!”. Eller kommentarer om det, ännu värre. Wow ok jag missade skam, låt mig leva.

  Jasmine 2017-02-02 11:47:33 http://www.nineteenhurricanes.blogg.se
  Svara
  • Svar på Jasmines kommentar.

   Eller hur! Jag har aldrig sett Matrix och får alltid den dömande kommentaren när jag säger det till någon. Hallå jag vill inte se den liksom! Sluta tvinga mig.

   Lisa 2017-02-02 12:07:08
   Svara
 • Jag är likadan. Så kanske var bra att jag såg Skam innan den blev sönderhypead! Fortfarande massa serier och filmer jag inte sett pga det. De ligger i min ”att-se-på-i-framtiden-lista”

  Natalie 2017-02-02 11:24:19
  Svara
 • Lite kul ändå hur man ser hur lite du bryr dig på bilden och hur han är för full of himself. Ni borde hånglat enbart därför.

  Fröken Cocco Sohl 2017-02-02 11:22:04 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Bloggig bra dag indeed, blev helt UPPRYMD av så många ”gäster” man gillar dvs Flora, Hanapee och så William såklart då 😉

  Hanna 2017-02-02 11:08:28
  Svara
 • Jag är precis likadan. Var väldigt tveksam till skam i början, men tittade ändå innan hypen blev MEGASTOR och var såld direkt. Däremot totalvägrar jag till exempel Game of Thrones och Star Wars för alla tjatar heeela tiden. Tyst med er och aldrig i livet säger jag då! Jättetramsigt, men sådan är jag. En annan fjantig sak jag är väldigt bra på är detta; jag tipsar gärna folk om filmer, serier, artister, böcker, you name it, och blir glad om dom gillar det men gillar dom det FÖR mycket blir jag istället sur för jag vill att det ska vara mer min grej. Så himla dålig egenskap och det låter ju helt absurt, men sådan är jag haha!

  Kim 2017-02-02 10:56:34
  Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   aaahh game of thrones-tjat är man fan less på! men vägrar se den också för att jag tycker att det verkar vara ett sånt osunt göttande i våld och sexuellt våld. typ onödigt mycket ”sexiga” våldtäkter och övergrepp. hatar verkligen sånt.

   Isabelle 2017-02-02 14:08:21
   Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   Är exakt samma med exakt de filmerna/tv-serierna, dvs got och star wars. Samt även Sagan om ringen

   M 2017-02-02 11:16:07
   Svara
 • Skam var ok, inte mer än så… som en version av Skins, och Skins ligger mig närmre hjärtat (antagligen av nostalgiska skäl).

  xyz 2017-02-02 10:30:03
  Svara
  • Svar på xyzs kommentar.

   Ellerhur!!! Älskar Skins det var så före sin tid och blir irriterad över hur lite folk verkar koppla att Skam typ är lite av en kopia av Skins?

   Jess 2017-02-02 11:56:13
   Svara
  • Svar på xyzs kommentar.

   iofs riktar sig kanske inte Skam primärt till min åldersgrupp, till skillnad från när jag såg Skins och faktiskt var i deras ålder.

   xyz 2017-02-02 10:31:53
   Svara
 • Jag är nog lite lika, som tur var började jag titta på Skam innan den största hypen, det fanns inte på SVT än då utan jag tittade från NRK. Jag är lite svag för norska som språk, det var därför jag började kolla och sen var jag ju fast. För det är faktiskt BRA. Även om man är en tant på 36 🙂

  Åsa 2017-02-02 10:28:17
  Svara
 • Är också likadan när folk hypar grejer för mycket och säger att jag bara måste se. Måste ingenting faktiskt, jag vill upptäcka saker själv och fastna för saker för att jag tycker om dem inte för att någon annan säger det. Såg Skam mycket senare än de flesta pga detta

  Jess 2017-02-02 10:18:04
  Svara
 • Låter som en underbar dag!

  Rebecca 2017-02-02 10:13:12 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Hahahah skrattade högt åt ditt hångelskoj, kan tänka mig att många satte kaffet i halsen. Håller också med den som skrev att du oavsett hångel va sjukt snygg på den bilden.
  Iaf, jag har också blivit anti (som så många andra här verkar det som) men hade så in i helvete tråkigt här hemma pga sjuk och nerbäddad i soffan så tänkt äsch va fan vi kör. Och även om hajpen kanske gjorde att jag inte uppskattade den riktigt så mkt som jag annars förmodligen gjort så var den sjukt skön att streckkolla på. Man får gråta och skratta och känna igen sig. Plus, väldigt bra musik och snyggt filmad/klippt tycker jag personligen. Finns liksom ingen anledning till att inte se den har jag konstaterat. Bonus också är instakontot; ulrikkefalch (karaktären vilde i serien). Kolla in det och skratta högt. Gjorde jag iaf.

  karin kniven 2017-02-02 09:58:15
  Svara
 • Haha, så roligt med antiskamhapjen, fattar precis, blir jobbigt när för många säger ”du bara måste”. Det måste man ju inte alls.

  Fast vad roligt det kommer bli om några år när du kollat på ett avsnitt av en slump någon kväll och börjar tokblogga om Skam..:)

  Jennie 2017-02-02 09:46:47
  Svara
 • SE SKAM SANDRA! Du kommer inte ångra dig!

  Emma 2017-02-02 09:40:20
  Svara
 • Förstår dej – men sista sesongen kan du iallafall lätt se utan att se dom andra – för det är så hjärtskärande fint med Even+Isak <33

  MB 2017-02-02 09:39:38
  Svara
 • Ni skamhajphatare missar ju då tyvärr denna kärlekshistoria mellan Isak och Even -> https://youtu.be/vlZ_zgiriBo

  Mia 2017-02-02 09:35:06
  Svara
 • alltså känner detsamma! blir helt anti när ALLA tittar på det. samma var det med twilight. och fifty shades of grey. skönt att jag inte är ensam om totalvägran!

  Hanni 2017-02-02 09:26:00
  Svara
 • Så intressant att så många blir anti hypeade saker. Jag är tvärtom, är alltid ”sist på bollen”, hinner inte med så mycket serier i mitt liv. Så när jag väl ska se något väljer jag gärna det som folk föreslår mig, det som är mest omtalat etc. Tänker att det är en slags garanti för att jag använder min tid på att se något bra, att andra liksom ”kvalitetssäkrat” den innan mig. Sen gillar jag så mycket att diskutera serier och film och sånt med andra, och ju fler som har sett något desto fler kan jag diskutera med ? Älskar för övrigt din blogg Sandra! ❤

  My 2017-02-02 09:08:13
  Svara
 • Hahaha Sandra – älskar det ”efter hånglade jag med den här mannen”. Och ja, det var ett ocharmerande drag. Jag tycker att du bör se serien i rent utbildningssyfte 😉 Eller tänka att ”så många människor kan inte ha fel”.

  Jenn - forever abroad 2017-02-02 08:54:13 http://jennifersandstrom.se
  Svara
  • Svar på Jenn - forever abroads kommentar.

   Och just det, ville ju säga att vad fint det var att äntligen få träffa dig här i Helsingfors igår. Du var supercool och verkligen dig själv som föreläsare. Och hur häftigt att liksom föreläsa utomlands? Även om Finland kanske inte känns asballt så är det fortfarande ett helt annat land, hehe.

   Jenn - forever abroad 2017-02-02 08:56:05 http://jennifersandstrom.se
   Svara
 • du har aldrig varit så snygg som på selfien med Tomas haha!!!! win!

  rasha 2017-02-02 08:48:48
  Svara
 • Håller med om Skam, jag tvingade mig själv se det för heeela min klass snackade om det. Blev typ tvungen för att inte bli utanför. Tur för mig då som fastnade och röjde tre säsonger på två dagar.

  Såå kul att se dig i en ”bloggig” miljö förresten, speciellt med hanapeeeee

  [email protected] 2017-02-02 08:43:13
  Svara
 • Ja oavsett vad man tycker om Skam är den värd att se bara för sitt geniala tv-koncept (skam.p3.no). Och för att den är så jädrans samhällsviktig. Älskar att ungdomarna får den. Önskar vi hade fått en sån också. Ska tilläggas att jag också hype-vägrade den länge. Fick lägga mig platt sen, men värt.

  Hanna 2017-02-02 08:05:49
  Svara
 • Du är inte ensam om att bli anti hajpade grejer, jag är precis likadan.:) Kan möjligen se en serie ett par år efter att hajpen dött ut och då inse (ibland iaf) att den faktiskt är bra. Ogillar hajpade grejer i allmänhet, men det är nog för att jag inte är en flockmänniska typ? Vill liksom inte vara så Svensson att jag gillar det som ’alla’ gillar – japp, mycket drygt och ocharmigt drag. ;-/

  Linda 2017-02-02 08:03:11
  Svara
 • Haha! Älskar att du blir anti och vägrar se Skam pga hajpen!
  Jag har varit likadan sen jag var snoris.
  Har fortfarande inte sett Titanic för att alla jag kände, när den kom då, gick hundra gånger på bio och såg den och stod o tjöt i korridoren i veckor efter. Urk…

  Har heller inte sett skam och tror inte jag kommer göra det. Kanske nåt enstaka avsnitt för att fatta grejen. Sen hatade jag att vara tonåring så lär inte kunna relatera.

  Din tisdag verkade superfin! Du verkar må lite bättre, och är det så är det ju härligt! Fortsätt med fina grejer på både tisdagar, lördagar och alla andra dagar! Puss!

  Katta 2017-02-02 08:01:13
  Svara
  • Svar på Kattas kommentar.

   Haha jag är likadan! Såg dock Titanic när den kom fast något år efter alla andra så jag kunde gråta i lugn och ro.

   Lisa 2017-02-02 08:09:03
   Svara
 • Haha känner igen mig med skam! Dock har jag faktiskt sett alla 3 säsonger och blev sjukt impad av hur träffande det är, hur bra skådespelarna är osv men när jag ser denna hype känner jag bara eh SÅ bra va det ju inte, släpp det…? Så vet inte riktigt vad jag tycker om den serien asså

  Maria 2017-02-02 08:00:05
  Svara
 • Men det känns lite som jag sett skam nu för alla drar ju alla repliker och pratar norska och återberättar, slår vad om att du inte heller behöver se, du har ju sett!

  Beata 2017-02-02 07:31:01 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • Det är ju en megaonödig egenskap som jag också har, att bli opepp på hajpade grejer? Har inte heller sett Skam och blir asförvånad att inte du heller gjort det för jag tänker att du borde, haha. Sen tror jag att det kan ha lite att göra med att jag inte vill färdas tillbaka typ 15 år i tiden för att påminnas ?

  Vicky 2017-02-02 07:04:41 http://www.vickyluzon.se
  Svara
 • Är likadan fast det gäller alla serier! Så fort det hajpas blir jag anti. Sen kan jag ge mig på den ett par år senare och bara ”men det här är ju skitbra!”. Börjar snacka om den och alla tycker jag är helt efter, undrar varför ?

  Josefin 2017-02-02 06:47:10
  Svara
 • är exakt likadan med skam, blir avtänd när det är så hypeat

  Madde 2017-02-02 06:26:21
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!