Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

små saker som förbättrar mitt liv.

Life hacks är väl ett tjugohundratiotalsbegrepp kan jag gissa mig till.

Såhär säger Wikipedia:
Life hack (or life hacking) refers to any trick, shortcut, skill, or novelty method that increases productivity and efficiency, in all walks of life. The term was primarily used by computer experts who suffer from information overload or those with a playful curiosity in the ways they can accelerate their workflow in ways other than programming.

Här kommer mina bästa life hacks just nu!

1

Läggdags-appen.
Denna funktion kom med den nya mobiluppdateringen och jag ÄLSKAR den. Man ställer in när man vill gå upp och hur många timmar man vill sova samt vilka dagar detta ska ske. Appen påminner en sedan en halvtimme innan det är dags att gå och lägga sig. Man kan dessutom välja mellan asmysiga melodier som väcker en stegrande. No more helt bananas alarm alltså. Underlättar min sömn på mycket bra sätt.

Skriva en att-göra-lista varje kväll innan jag går från jobbet
När man jobbar som sin egen chef och bestämmer över sina dagar kan det ju lätt bli så att man skjuter fram saker. En annan känsla som också kan uppstå har jag märkt är att det kan kännas som man inte uträttat någonting fast man gjort massor.
Jag löser detta genom att skriva en att-göra-lista för morgondagen i slutet av varje jobbdag. Sedan checkar jag av den nästföljande dag. Att skriva CHECK efter varje punkt är väldigt tillfredställande.
Ett mini life hack i själva life hacket är att även skriva in roliga saker, eller saker som man ändå skulle göra, typ ”äta lunch”, ”fika med kompis”, ”diska” etc. Allt för att checka av flera grejer!


Alltid ha ägg hemma.
Jag har alltiiiid ägg hemma. Inget kylskåp utan ägg. Ägg går nämligen under koka-soppa-på-en-spik-modellen, man kan alltid kasta ihop en måltid om man har det hemma. Så ha det nu bara. Om ni då äter ägg.

Köpa två tandkrämstuber varje gång.
Vuxet tips. Men så ofta i mitt liv som jag bara ”oj, är tandkrämen slut nu igen?”. Eller ansiktskrämen, eller hushållspappret, eller huvudvärktabletterna. Ni fattar kategorin. När jag går till Apoteket köper jag därför alltid dubbelt upp av allt. Då hamnar man aldrig i att klippa upp tandkrämen och dra ut det sista med borsten, utan man bara plockar fram en ny som om man vore en egen affär.

telefon
Döp telefonförsäljare i mobilen.
Ännu ett pangtips! Spara alla nummer under ”telefonförsäljare” i telefonboken där folk ringer och vill sälja på en något, vara med i en undersökning eller teckna nån försäkring. Så kan du bara klicka bort dom nästa gång dom ringer.

copenhagen shopping.
Duralexglas för klumpiga personer.
Är du en klumpig person? Jag med. Jag snubblar ibland bara genom att stå upp. Har haft sönder så mycket glas och tallrikar och grejer i mitt liv. Men no more! Eller i alla fall inte glas. Durelexglas går nämligen inte sönder när man tappar dom. Dessutom väldigt billiga och väldigt fina. Jag har köpt mina i Köpenhamn men dom finns lite överallt.

weather
Ha en plats med jättedåligt väder i väderappen.

Detta trix lärde min kompis mig, det är så smart. När man vaknar och kollar ut genom fönstret och allt är grått: det finns alltid någonstans där folk fryser lite mer.

Vilka är era bästa life hacks?

 

Translation. My best life hacks.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
125kommentarer
 • Alltså den sista, detta är SÅ KUL! När jag och min storebror kom hem från skolan under början av 00-talet roade vi oss med med den väderapp som fanns på desktopen på någon riktigt knackig version av Windows XP. Ett av våra missions var att hitta den absolut kallaste platsen på denna jord (förslag togs exempelvis fram genom att leta upp namn på Sibiriska städer i en fysisk atlas). Vi konstaterade efter mycket research och testande att just Yakutsk var the place. Både jag och min bror har sedan dess hållit slentriankoll på temperaturen i Yakutsk och har den numer inlagd som favorit i väderappen. Så, utöver din nog så viktiga anledning också tänker på min bror och bästa människa i livet. Alltså, bättre humör av två anledningar!

  TACK för en fantastisk blogg och för att du är en så magisk och inspirerande person.

  PS. -34 grader as we speak.

  Josefin 2017-03-02 22:02:23
  Svara
 • Bruk suketter/annen kunstig søtning når du lager kakao. Smaker faktisk like godt, og du slipper å få i deg så mye sukker.

  Bruk våtservietter til å vaske håndvask, doring etc. Ikke så miljøvennlig kanskje, men hygienisk!

  Snurr sammen ledninger på ladere og fest en hårstrikk rundt= orden i skap og skuffer!

  Line 2017-02-19 05:39:57 http://nouw.com/linerm
  Svara
 • Om en gillar böcker – ladda ner stockholms biblioteks app så kan man läsa e-böcker på telefonen. Helt perfekt när man endast åker tex kort på tunnelbanan, eller för övrig kort dötid – istället för att menlöst klicka runt på internet (vilket iofs också är värt) – kan man läsa böcker! Helt gratis för den delen! #winning

  Ha alltid en flaska vin/bubbel, bra pocket (ex. Lotta Lundgrens 10 lektioner i matlagning), doftljus, choklad, fina kort m.m. hemma som potentiella gå-bort presenter. Även om man bara blir bjuden på en casual middag hos en vän vill man ju vara den personen som har med sig något litet omtänksamt ibland för man älskar ju dem personerna.

  Ha alltid en flaska bubbel hemma. För t.ex. allt blir bättre med bubbel.

  Var snäll mot dig själv (så ofta så svårt) – för när man är snäll mot sig själv blir man automatiskt mer snäll mot andra och allt blir ju lättare då. + Tålamod (så så så svårt)

  Nightshift på Iphone.

  Avregistrera dig från alla onödiga reklammejl man får till mejlen – en sån lättnad!

  Ha en stor ullschal, bred, perfekt att ha även inomhus när det är alldeles för kallt. Nästan livsviktigt.

  Avfölj allt som ger mer ångest än lycka, poddar (älskar flora&frida men klarade tex inte av dem ett tag när jag var heartbroken och de lyckligt kära), instagram-personer, bloggar, bekanta osv.

  Alexandra 2017-02-11 12:29:21
  Svara
 • Du som skrev och tipsade om olja till knarrande/gnisslande dörrar – DET STÖRSTA TACKET TILL DIG!
  Jag har levt med gnisslande dörrar i över ett år och liksom klämt mig in igenom dörrspringorna för att slippa dra upp dörren och *GNISSELKRIG*. TACK TACK TACK för tipset om rapsolja (funkade lika bra med olivolja!) En sån liten grej – men gjorde fan underverk för mig. Nu ska jag fan slänga upp dörrarna till höger och vänster.

  Mina lifehacks:
  1. Kanske inte ett hack, men halloumi och mango är en drömkombo.
  2. Om du 170cm eller kortare – köp strumpbyxor på barnavdelningen. De är billigare men lika stora/små som en S på vuxenavdelningen!
  3. Jag kanske är sist i världen men – radera bilder som finns i sms-konversationer = mer utrymme på telefonen
  4. Det bästa att ta bort smink med: barnolja. Kostar typ 25 spänn på Ica och jag talar som en sann överlevare av torr/eksemaktig hy – jag använder inget annat att ta bort smink med. Olja är bäst, både för torrisar och bland/fet hy.
  5. Om du tycker att någon har fin tröja/är smart/sa något kul – SÄG DET. Detta var mitt nyårslöfte för några år sedan. Så många gånger som jag tänkt ”vad fin tröja hon har :)” ”herregud vad klokt sagt” men inte sagt det till personen. Säg det! Eller maila/smsa efteråt och säg det. Helt enkelt – säga snälla saker oftare.
  6. I alla situationer där du har möjlighet: välj en tjej.

  hanna 2017-02-06 14:16:31
  Svara
 • Fina Sandra!
  På tal om andra lifehacks – vad gör du för att bota ångest? Du kanske har skrivit om det förr, men skulle vara skönt att läsa ett inlägg där man bara får höra hur någon annan hanterar sin ångest. Steg för steg typ. Du har ju säkert en annorlunda ångest än vad jag har (EXTREMT existentiell för min del, för det är så himla kul att ha). Kanske går det i perioder. Men det är iaf något jag tror att många skulle uppskatta. Puss

  Amanda 2017-02-05 14:52:33
  Svara
 • Alltså vädertipset. Bästa!

  Tottie 2017-02-05 11:48:20 http://photobytottie.blogg.se
  Svara
 • Ha parmesanen i frysen! Hålet länge. Smakar gott! Man river den frusen vilket är perfekt för den tinar på pastan :–)

  Ida 2017-02-05 08:23:29
  Svara
 • ÄLSKAR detta så himla mycket!? Haha alltså, bästa på länge!

  Ellen 2017-02-04 20:45:17 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • elsker life hacks! skal prøve leggetid-greiene med én gang.
  mine:
  – ha alltid revet ost i fryseren (for dem som spiser ost); alt blir bedre med smeltet ost
  – ha alltid en flaske cava hjemme, en vet aldri når en trenger å feire litt
  – hermetiske tomater. alltid. også en sånn ting en kan lage alt mulig av, typ suppe/gryte med det en skulle ha i kjøleskapet/fryseren

  marire 2017-02-04 12:02:48 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • underbar lista o fullständigt älskar sista tipset, så bra! Ska genast in i väderappen o kirra. Kollar ju liksom alltid vädret i alla städer som nämns i tidningen, kollar vart det är varmast o vart det är kallast. Så tänker jag alltid, älskar värmen men 42 grader nää vad jobbigt! Så känns en regnig mars-dag lite mer ok.

  elin 2017-02-03 21:07:14 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Life hack: Du behöver typ aldrig sortera din tvätt. Just sayin. Jag kör allt på 40 grader i samma maskin utom VISSA ENSTAKA grejer som åker på handtvätt. Det är skitsnack att underkläder måste tvättas i 60 eller 90. Jag har alltid gjort såhär och jag lever ännu. Sen äger jag ju iofs 0 vita plagg, har men vitt kanske man vill tvätta det för sig jag vet inte. Men seriöst. In med allt i samma maskin.

  Bella 2017-02-03 15:43:10
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Kan dock vara bra för tvättmaskinen att tvätta i 60 och 90 grader ibland! M

   Isabell 2017-02-17 20:24:20
   Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Man måste inte tvätta underkläder och handdukar i 60 grader eller högre. Men om man är en person som svettas lite mer än normalt och kanske har ett problem med kläder/underkläder/handdukar som är stinkiga (alltså pga bakterier, inte för att kroppslukter är äckliga) så är det definitivt rekommenderat att göra det.

   L 2017-02-03 18:27:10
   Svara
 • Jag har en liten sprayflaska i mitt badrum med ajax + vatten i, och när jag typ borstar tänderna eller väntar på att någon kräm ska torka in så sprayar jag två sprut över handfatet och torkar av med lite toapapper! Alltså jag ÄLSKAR att ha ett skinande rent handfat och detta går på typ 20 sekunder, gör det seriöst varje dag. Har ev gjort det någon gång samtidigt som jag satt på toastolen… Kanske inte supermiljövänligt men jaja. Är en så härlig känsla att det är rent och fint när man ska sminka sig och fixa sig fin!

  H 2017-02-03 11:53:19
  Svara
  • Svar på Hs kommentar.

   Byt ut Ajax mot grumme såpa ist så blir det lite mer miljövänligt 🙂 såpan är det bääästa!!

   Ida 2017-02-05 08:29:43
   Svara
 • Jag skriver även upp saker på listan efter att jag gjort dem för att kunna checka av dem, om jag nu gjort viktiga saker (kanske oförutsedda, akuta) som inte stod på listan. Annars ser det inte ut som/känns inte som att jag hunnit med nånting. Det är smart.

  Agnes 2017-02-03 11:22:25
  Svara
 • – Ha alltid en vinflaska eller en flaska bubbel hemma.
  – Gör en cheesecake, enklare än man tror och håller hur länge som helst i frysen. Ta fram som fika när det kommer en vän på besök.
  – Köp en bukett tulpaner och dela upp dem i små olika glas och vasar i ditt hem, blir väldigt blommigt och fint men kostar inte så mycket…
  – Tänd ljus när det blir kväll om du har en hemmakväll, även om du är ensam hemma. Har du inga bra ljusstakar, ställ värmeljus i glasburkar. Mys!
  – När du är trött på kvällen, sätt telefonen på flygplans mode och kolla inga internetgrejor eller sms förrän nästa morgon. Larmet funkar även när flygplansläget är på.
  – Lyssna på Annika Norlins nya skiva på spotify 🙂

  Ellen 2017-02-03 10:00:51
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Åh, jag älskar saker som underlättar mitt liv!

   Mitt absolut bästa tips är nog att ha matkasse. Jag har haft matkasse till dörren av och till i sju år. Har så himla svårt att komma på vad jag ska laga för mat, nu slipper jag det och behöver nästan aldrig slänga mat heller eftersom allt är planerat att gå åt. Passar såklart inte alla, men för mig är det perfekt!

   Appen Wunderlist. Komihåglistor som plingar ett litet tillfredsställande pling när man bockar av det.

   Att ha en kofta på kontoret för de där dagarna man tog en kortärmad tröja/klänning och insåg att det var liiiite för kallt.

   Har alltid en recenecessär packad med tandborste, tandkräm och carmex så jag klarar mig var som helst.

   Och tusen saker till som jag är så van vid så jag inte ens tänker på att det ”bara” är jag som tänkt på det 🙂

   Åsa 2017-02-03 10:56:20
   Svara
 • -Dela vitlökshuvudet, å lägg alla klyftor i en liten burk så behöver man inte försöka få loss ett par klyftor å trixa medans tomatsåsen kokar för fullt (usch, panik av bara tanken) ?
  -Spara alla shampoo/balsam prover från tidningar å ha till gäster då jag själv bara använder mjällshampoo
  -ALLTID ha nån form av wrapbröd hemma i frysen! All mat blir god i wraps!
  -egentligen mammas snåltips som jag älskar, när man inte kan gå ut mer ur yoghurtförpackningen så häll i lite juice eller mjölk, skaka om å vips, en fusk-smoothie!
  ???

  Kim 2017-02-03 08:53:35
  Svara
 • Alltså när jag insåg att man kan blockera nummer i mobilen förändrades mitt liv. Så tillfredsställande!
  Älskar också checklistande – har tagit det till nästa nivå nu genom att börja med Bullet journaling. Bästa jag gjort!
  Andra bra lifehacks jag älskar är: lägga fram dagens kläder morgonen innan, städa 15 min (på timer!!) varje dag (revolutionerat mitt liv, OBS jag gör det inte varje dag men ändå), spara Snapple-flaskor för att ha kallt iskaffe (med mjölk och lite socker) eller smoothie i. Är man trött gör man iordning flaskorna kvällen innan! 🙂

  Elin Häggberg på Teknifik 2017-02-03 08:46:00 http://teknifik.se
  Svara
 • -Kapselgarderober och dessa tänk-på-innan-du-köper-tips http://www.un-fancy.com/smart-shopping/qa-shopping-tips/

  – Ett dokument på Google Drive där jag kan skriva av mig eller strukturera mina tankar när jag har behov av det.

  -Mixa överblivna frysta bananer med kakao och äta som chokladglass.

  Jennie 2017-02-03 05:35:50
  Svara
 • dessa såklart: http://metromode.se/creative/2016/08/25/8-digitala-lifehacks-du-inte-kan-vara-utan/ !

  Vicky 2017-02-03 01:27:06 http://vickys.se
  Svara
 • Jag har också flera olika städer tillagda i väderappen. Tips! Antarktis finns att lägga in 🙂

  Sandra 2017-02-02 23:29:42
  Svara
 • Blandar en body lotion från Stories (som luktar gott men ej är fet nog) med en doftfri från Eucerin. Då luktar man lagom å får tillräckligt med fukt!

  Martina 2017-02-02 23:27:15
  Svara
 • Tips! Ni vet när man ska på fest och planerat massa och köper kläder och donar och fixar. Jag gör det också, samtidigt som jag ordnar för dagen efter!! Typ: köpa hem god frukost, se till så det finns läsk och godis, städa rent och fint osv. Så när man vaknar upp, bakis och mår pyton, så behöver man inte göra något jobbigt alls!!! Så himla bra grej.

  Lisa 2017-02-02 23:24:51
  Svara
 • Jag köper alltid två paket kaffe varje gång, får också den där ha-affär-hemma-känslan när kaffet precis tar slut så ba ta-dah! Har man ett helt nytt paket som väntar i skafferiet.

  Ta tom ryggsäck på mig på morgonen utifall att jag ska handla efter jobbet, kanske självklar grej för många men för mig var det en life changer när jag kom på jag kunde bära hem matvarorna i rygga istället för att släpa på matkassar 😀

  Anna 2017-02-02 22:53:50
  Svara
 • Alltså anteckningar = bästa appen!

  Jag har tusen listor där, filmer jag vill se, inköpslista, att-göra-lista, titta efter på secondhand-lista, recept och bästa: packlista.

  Vi åker ofta bort på helgerna, besöker vänner och familj och alltid lyckas jag glömma ngt. Jag har ett litet barn i tillägg som hela tiden behöver nya grejer med sig.
  Så jag har en lista för mig och en för barnet, barnets uppdaterar jag så fort han börjar med ngt nytt, tex napp osv. Så himla bra när man är lite stressad och ska packa allt snabbt, bra att gå igenom listan så är allt viktigt med! 🙂

  Fler:
  – Rapsolja, tar bort mascara och smörjer även upp gnissliga dörrar, bara att stryka på gångjärnen.
  – receptpärm. Vi testar olika recept från bla Ica appen. När ngt är gott så skriver vi ut receptet och spar i pärmen. Så har man en egen kokbok med bara göttigheter!
  – fläta håret när du sover, sliter mindre!

  Calista 2017-02-02 22:45:14
  Svara
 • Kan nämna för vissa av denna läsarkår, aka öppna för invandring i många fall(?) (helt rätt såklart) inkl författare av denna text (Sandra), att många MÅNGA nysvenskar lär sig både språk och kommer in i arbetslivet via telefonförsäljarjobb. Många andra kommer ifrån fruktansvärda hemförhållanden under uppväxten som gjort att skolan inte fungerade. Låt oss döma lite mindre, öppna upp dörrarna även i realiteten, inte bara via fina instagramcitat och inlägg.. Vad kostar det att lyssna och ge en minut om man har den? Vem vet, det kanske tom blir bättre för dig på ngt vis. Har du Sandra bara inkommande samarbeten hos dig, eller kanske ett företag bakom som även hittar företag som vill arbeta med dig? (Aka också telefonförsäljare) Lite tankar bara.

  Sanna 2017-02-02 22:39:56
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Jag tror jag förstår vad du menar. Jar har tidigare jobbat som säljare och köper aldrig (förutom den gången då jag unnade mig DN) men svarar alltid och är gullig. Det tar typ 30 sek för mig och vet själv hur glad man blev när man pratade men någon som var snäll fast dom inte köpte, det är slitigt som fan att bara prata med otrevliga människor 8 timmar om dan.

   Olivia 2017-02-03 13:12:10
   Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Va? Är det fel att blocka telefonförsäljare pga att krigsdrabbade personer ska lära sig svenska? Telefonförsäljare tjänar bara pengar om de lyckas sälja prylar. Om man aldrig köper något per telefon slösar man deras tid. Betydligt mer rimligt att hjälpa folk att låta sig svetsa genom att göra just det, finns massa fik, träffar mms man kan gå på, än genom att sitta och snacka med radom telefonförsäljare varje dag som dessutom rätt ofta har svenska som modersmål.

   För övrigt är många av de där bolagen jävligt fula och ägnat sig pt att lura människor som är utsatta. Min morbror som är sizofren har så sjukt mycket sladdar, fyrdubbla uppsättningar av samma uppslagsverk osv. Och de so lutar honom vet så precis att de är avd de håller på med.

   finns så mycket bättre sätt att hjälpa flyktingar är att prata med telefonförsäljare (utan att ha tänkt handla av dem). Ska man ta upp andra säljares tid för att vara snäll också eller?

   Tove 2017-02-03 12:15:54
   Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   …men?! Denna kommentar förstår jag inte alls. Att inte vilja prata med telefonförsäljare är ju inte att dissa en person/grupp av människor? En behöver ju inte vara otrevlig när någon ringer från ett företag och vill sälja något (medmänsklighet/social kompetens) (särskilt inte om en märker att säljaren har ett annat modersmål och kämpar med svenskan). Men att inte svara/blockera ett nr. är väl ungefär samma som att välja vilka butiker jag går in i/vilka tjänster jag betalar för/är intresserad av? Det är ju deras jobb? Jag tror att en telefonförsäljare med taskig bakgrund och/eller svenska som andraspråk kan hantera att många väljer att inte svara/vänligt men bestämt tacka nej till ett erbjudande…?

   Agnes 2017-02-03 11:38:36
   Svara
   • Svar på Agness kommentar.

    Jag har full förståelse om man inte svarar för att man inte har tid el lust vid vissa tillfällen. Jag ställer mig dock negativ till den kollektiva (accepterande) negativa, ofta direkt hatande tonen kring en (ofta utsatt) arbetskår. De jobbar iallafall! De försöker! De kämpar! Jag skickar istället en eloge för det 🙂 Love

    Sanna 2017-02-03 12:21:47
    Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Fin tanke! De samtal jag fått har antingen varit på engelska där Microsoft velat hjälpa mig med mina lösenord eller där någon velat hjälpa mig ekonomiskt (typ sms-a låna). Så när man pratar med de som ringer är de ju oftast väldigt snälla och omtänksamma.

   Sofi 2017-02-03 10:08:26
   Svara
   • Svar på Sofis kommentar.

    Haha ?

    Miranda 2017-02-03 19:57:43
    Svara
   • Svar på Sofis kommentar.

    De när Microsoft vill hjälpa dig med dina lösenord är en scam för att få tag i dina uppgifter genom att komma in på din dator. Låt dem aldrig remote-hjälpa dig på din dator! Varför skulle Microsoft ringa, och varför skulle de vilja hjälpa privatpersoner att hantera just lösenorden? Nä, hoppas du är försiktig!

    Anna 2017-02-03 12:30:16
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

     Ja de är ju verkligen snällt när ”Microsoft” ringer och vill ha ens kontouppgifter för att lura av en alla pengar som finns på kontot. Ringer och låtsas att kontot är kapat och behöver bara lite uppgifter för att hjälpa en. Nej lägg bara på, eller ge sjutton i att svara.

     Jag spärrar alltid de som ringer och trakasserar mig. De ringer från andra länder och pratar på knackig engelska. Spärrlistan på en gång.

     Sandra 2017-02-06 09:22:04
     Svara
 • Haha vilken rolig lista! Jag kör också med checklistor 🙂 När jag var liten och skulle städa mitt rum så började jag med att skriva en lista på vad som skulle göras. Typ ”damma skrivbordet, damma fönstret, dammsuga” m.m så fick jag checka av flera gånger, haha. En befriande känsla! När det kommer till telefonförsäljare så blockar jag alltid numret efter att dem ringt och sökt mig första gången och när jag kollat eniro.se, mohaha!

  Erika 2017-02-02 21:48:20 http://erikasblogg.se
  Svara
 • Har någon tipsat om att du kan blockera nummer? Haha skojade bara 😉

  Mina hacks är att borsta tänderna i duschen när du är trött/frusen/stressad/lat/etc. eftersom du får massa fördelar: Du spar tid. Du borstar lite längre än du hade gjort annars. Du får en anledning att stå kvar i duschen en stund till.
  Det andra är att bara köpa strumpor som är lätta att para ihop igen efter tvätt. Köper t ex svarta från hm med färgade kanter eller strumpor med något litet ”kännetecken” på. Blir galen på min makes samling som alls är helsvarta men ändå grymt svåra att para ihop (olika nyanser, olika ”ålder” etc.)

  Sofi 2017-02-02 21:37:13
  Svara
  • Svar på Sofis kommentar.

   Mitt bästa strumplifehack är att köpa några tvättpåsar och lägga smutsiga strumpor i dem. Stäng påsen när den är full, tvätta en 60-tvätt med dina handdukar och dina strumpor försvinner aldrig mer.

   Katrin 2017-02-02 23:13:25
   Svara
 • Ha en liten necessär i väskan med det viktigaste, jag har tex en binda, läppbalsam, hårsnodd, pincett (så skönt att kunna dra bort ett missanpassat strå i ögonbrynet när man ser det typ i omklädningsrummet haha).

  Ia 2017-02-02 21:34:44
  Svara
 • Kan rekommendera appen true caller, där blockar man alla telefonförsäljare så de inte ens kan ringa en?

  Sara 2017-02-02 21:28:39
  Svara
 • Ett hack som jag har mycket nytta av är en lista jag har på mobilen med snabblagade matförslag. Perfekt när man kommer hem typ en tisdag och inspirationen är lika med noll!

  EMMA ◆ MARIA 2017-02-02 21:21:14 http://nouw.com/emzooh
  Svara
  • Svar på EMMA ◆ MARIAs kommentar.

   Jaa jag gör samma. När jag kommer på att ”hmm det var längesen jag gjorde köttfärssås/svamppaj/fisksoppa osv” så skriver jag ner det i en lista, och när jag måste stresshandla och laga något en vardagskväll så har man en uppsjö grejer att välja på.

   En grej jag gör när jag ska städa är 20/10. 20 min jobb, 10 min vila på timer. Då blir det inte lika jobbigt att städa hela lägenheten. Man kan köra 40/20 också om man är ambitiös.

   Cat 2017-02-04 15:47:48
   Svara
  • Svar på EMMA ◆ MARIAs kommentar.

   Åh skriv den listan hör! Bästa tipset ju!

   Calista 2017-02-02 22:22:11
   Svara
 • Tkr din blogg går från klarhet till klarhet å är så kick ass bra nuförtin!! Asgarv på vädertipset!

  Hilly 2017-02-02 21:19:21
  Svara
 • haha! älskade det här inlägget, så kul idé 🙂

  Lisa 2017-02-02 21:13:44
  Svara
 • Omg, har bästa grejen ever. Köpte en liten necessär av tyg på indiska. Typ som en sminkväska. Men den har blivit mitt survivalkit!!! Här är vad jag har i: Lambi näsdukar, pytteliten handspritflaska som jag fyller på allt eftersom, en minitvål från ett hotel, tamponger, hårtofsar, gammalt puder med lite kvar runt kanten så man kan fräscha upp lite, en spegel, en liten pillerburk med Ipren och medicin och så, läppstift, öronproppar och en liten hudkräm. Allt det där får plats! Galet! Jag lägger den alltid i väskan jag har med ut, till jobbet eller på stan eller på fest eller allt. Får plats i min minsta väska, tror det är pga att det är tyg så det är flexibelt. SÅ SKÖNT att bara slänga den i väskan och inte behöva tänka på om man behöver ha med något ut på stan. Kram

  Sibi 2017-02-02 20:33:13
  Svara
  • Svar på Sibis kommentar.

   Alltså, det är här helt sjukt, men jag har OCKSÅ en sminkväska i tyg, OCKSÅ från Indiska, som jag OCKSÅ kallar för min Survival Kit, och har med mig överallt!! :O Utöver allt det du skrivit så innehåller den plåster, reserv-endagslinser (ifall jag ska sova borta eller råkar tappa en lins eller något), Dextrosol-tabletter (om en plötsligt behöver extra-energi), en liten spegel och typ 200kr i kontanter (för man vet liksom aldrig). Bästa bästa survivalkitet, har tagit mig ur knipor många gånger! Och himla kul att läsa att någon annan kör nästan exakt samma koncept!! Great minds think alike!!! 😀 😀 😀

   Sanna 2017-02-17 16:48:29
   Svara
  • Svar på Sibis kommentar.

   Yeeeh! Har själv även tandborste, linsvätska och -burkar i min, för att få det mer bekvämt vid oplanerade övernattningar. Samt laddare och gaffel (kommer ALDRIG ihåg att packa bestick ihop med matlådan).

   Siri 2017-02-04 03:41:02 http://fruktklister.blogspot.se
   Svara
 • Haha, det sista var det roligaste jag läst – sååå bra!
  Dock måste jag påpeka att ist för att döpa telefonförsäljare i mobilen kan man ju lika gärna blocka deras nummer, det är ju betydligt enklare, bara rulla längst ner på ner på den sidan du visar 🙂

  Charlotte - Pluggar du? Jag har tipsen! 2017-02-02 20:29:31 http://pluggamedmig.se
  Svara
 • En toppengrej jag lärt mig att när man bränner sig om fingrarna ska en snabbt som attan ta tag i en örsnibb! Där finns massa små fina blodkärl som tar bort värmen megafort!

  Jess 2017-02-02 20:11:02
  Svara
  • Svar på Jesss kommentar.

   Va! Det där med örsnibben ska jag absolut testa. Kom förresten på en till, angående samma grej: Har man bränt sej (i köket alltså tex, kan förstås inte ge råd angående riktiga brandskador) bör man på en gång hålla fingret (eller vad det nu är) under kallt vatten ett litet tag, sen fort hälla på salt. Massera lätt in saltkornen, cirka en minut räcker gott och väl. Det här förhindrar brandblåsor – har kört med det i 15+ år nu, funkar varje gång.

   linnea 2017-02-03 07:30:52
   Svara
 • Hahaha det sista hacket, jag dör så bra!!!

  sandra 2017-02-02 20:07:50 http://atilio.se
  Svara
 • Åh vilket bra inlägg!!

  Mina fyra bästa är:
  – När du inte har internet men har tid att döda (typ i underjorden på någon tunnelbana): radera onödiga bilder i albumet på mobilen. Det är så himla tillfredsställande att få ordning där.
  – När bananerna börjar bli övermogna: bryt ner dem i småbitar och frys in. Eller bryt i större bitar att ha att tugga på, som glass. Älskar’t.
  – Om du är en sån som fryser lätt: kom ihåg att hålla anklar och handleder varma. Då hålls hela kroppen varm (har jag hört i alla fall).
  – Fyll upp handfatet i badrummet med varmt vatten, släng en handduk över dig och ångbada ansiktet. Stå en stund i mörkret och andas in den varma ångan. Man känner sig som en ny människa efteråt.

  Kram!

  Hanna - ackribi 2017-02-02 19:48:55 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • Testade väckningsappen för ett tag sen men blev frustrerad över att man inte kunde ändra tiden man ville vakna så gav upp tyvärr 🙁
  Som student med sjukt oregelbundna tider vill man inte riktigt vakna runt sju alla dagar bara för att man någon gång i månaden börjar åtta, annars sjukt bra grej!
  Superbra tips förövrigt! Älskar din blogg

  LN 2017-02-02 19:46:39
  Svara
  • Svar på LNs kommentar.

   Jo men det kan man, bara dra ”snurran” i rätt ände! Det går att ha olika tider varje dag, man måste bara ändra själv från dag till dag då.

   H 2017-02-02 23:41:42
   Svara
  • Svar på LNs kommentar.

   Yes, jag kan inte använda den heller eftersom jag jobbar skift och har olika arbetstider varje dag! :/

   Charlotte 2017-02-02 23:20:33
   Svara
 • Mina life hacks:
  -Bit i tungan om du blir så nervös inför att prata inför folk att du blir torr i munnen.
  -om du är usel på att laga mat: lär dig åtminstone en paradrätt som nästan alltid funkar
  -om du har ont om pengar: kolla i soffan, i väskor, jackfickor. Brukar alltid hitta en massa mynt (de får man ju fortfarande använda)
  -bjud hem folk ofta så håller du också ordning där hemma
  -inse att de bästa sakerna i livet är gratis, så utnyttja biblioteken, museerna, konsthallarna med gratis inträde.
  -vet inte om detta är ett life hack, men mitt år inom hemtjänsten gav massor av bra erfarenheter som jag haft nytta av senare i livet.

  Lisa 2017-02-02 19:16:49
  Svara
 • Kul inlägg!

  Mina nuvarande LH är:
  1. Ha en anteckning på mobilen med alla svåra ord du möter om dagarna. Jag försöker att tvinga mig att skriva ner något som dyker om trots att jag egentligen inte pallar. Men nu när jag hållit på såhär i ett år har jag helt plötsligt blivit rätt bra på både svenska, engelska och tyska ord! Kul ju
  2. Ha en annan anteckning på mobilen när du skriver upp kläder som du sett någon annan ha som är snygga! Nästa gång du går in i en secondhand exempelvis så vet du att du gärna hade velat ha ”en sån rosa oversized mönstrad tröja”. Då har du ett mission istället för att planlöst ströva omkring (vilket såklart också kan vara nice ibland men ändå).
  3. Alltid ha en påse nötter i väskan (blir så grinig av att vara hungrig och inte veta när jag får äta igen)
  4. Alltid ha en bok i väskan är mitt nya LH! Helt plötslig är den långa kön i mataffären inte lika pain längre
  5. Powerbank till mobilen. Hur skönt är det inte att kunna ladda mobilen precis där du är samt slippa orosmomentet att mobilen dör

  puss tack för en fantastisk blogg!

  Ida 2017-02-02 19:15:44
  Svara
 • hahaha Sandra! Skrattade visst högt i min ensamhet åt väder-tipset och telefonförsäljargrejen. Så roligt att du funderat ut de här småsakerna 🙂 Jag lagar alltid mycket mat när jag väl lagar, har handtvål i håret om det är för flygigt och det är panik och häller vatten i balsamflaskan och skakar om när den är slut (den är aldrig slut då).

  Emilia Westerström 2017-02-02 19:03:55 http://emiliawesterstrom.se
  Svara
 • Att omge sig av massa växter är kanske ett lifehack i sig. Ville bara skicka denna Sandra, tyckte den var lite du:
  http://www.monki.com/se/View_all_new/Plant_pot/8668818-23473946.1#c-47958

  Marie 2017-02-02 18:44:58
  Svara
 • Jag blockar alltid telefonnumret som ringer och vill sälja saker till mig!

  Annat är att ha honung som ansiktsmask 2 gr i veckan. Billigt, känns lyxigt och gör att all finnar håller dig borta!

  Kört klassikern och målat nycklarna med pastelligt nagellack också

  Använder också majsena som torrschampo. Använd tesil och applicera för jämt resultat, vänta i 20 sekunder och borsta ut BAM fixat! ( endast för blondiner though)

  Har diskmedel+ vatten i sprayflaska när jag diskar så spar man massa pengar+blir jämt fördelat när man spayar ut det istl!

  Och viktigaste lifehacket: rulla kläderna till korvar när man packar och ha hårsnoddar runt korven. Sjukt enkelt om man är och reser, blir inte knövligt och ens resväska håller sig i ordning alltid!

  Emma 2017-02-02 18:44:10
  Svara
 • Jag har Truecaller och det blockerar idioterna automatiskt!

  Lisa 2017-02-02 18:44:09
  Svara
 • Haha. Den där läggdagsgrejen har helt rubbat min dygnsrytm! Fattade inte förrän efter två veckor, när jag satt med min ”fysiska” väckarklocka som inte hade ringt än och fipplade med den skitlänge, drog till slut ut sladden men det fortsatte ringa?! Hann gå på toa innan jag insåg att det ju var den subtila nya alarmsignalen på mobilen som bara lät högre och högre. Var precis som att jag sov hårdare för att den väckte mig så försiktigt. :´ )

  Lise 2017-02-02 18:43:37
  Svara
 • Haha använder mig också av väder-grejen. Har Kiruna inlagt och blir glad för att jag bor i Malmö varje gång jag kollar!

  My 2017-02-02 18:43:02
  Svara
 • Hahahah alltså DÖR vad bra tips med vädret, ska fixa dirr

  Nike 2017-02-02 18:18:43
  Svara
 • Åh älskar life hacks!
  Men heter appen läggdags??! Jag hittar bara typ ”vacuum cleaner sound for baby sleep” hehe…

  MINA LIFE HACKS:

  * Sallad i påse när man tar med sig mat till jobbet är sjukt smidigt. Men inte särskilt miljövänligt möjligen 🙁

  * Vik underkläderna. Såg min kompis göra det och blev mind blown. Ännu mer mind blown när jag insåg hur mycket mindre plats de tar.

  * Blåsa upp en luftmadrass? Använd dammsugaren! Nej inte som ni tror utan placera luftmadrassens inblås mot filtret där dammsugaren blåser ut varmluft. (Också en ny lärdom som gjorde mig mind blown!)

  Jenn - Forever abroad 2017-02-02 17:59:31 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • haaha äääälskar vädertipset! skadeglädje när den är som bäst!

  ISA 2017-02-02 17:51:41 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Gillar också läggdags appen så himla bra 😀

  ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-02-02 17:46:49 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Skrattade högt åt sista, så bra ju!

  Karolina 2017-02-02 17:36:51
  Svara
 • Eller bara blockera numren telefonförsäljarna har? Behöver inte ens spara numret för att kunna göra det 🙂

  Sandra 2017-02-02 17:33:26
  Svara
 • Ladda ner appen truecaller, där har folk markerat nummer som oönskade så ser man det på en gång 🙂

  Rebecka 2017-02-02 17:27:36
  Svara
 • På iphones går det att blockera nummer som ringt en så slipper du ta upp telefonspace m en massa skitnummer, tips!

  Jennifer 2017-02-02 17:15:36
  Svara
 • Den dagen dock när en lyckas ha sönder duralexglaset, herre jädrans vad det går i tusenmiljoners bitar.

  Amanda 2017-02-02 17:09:15
  Svara
 • Haha! Föreställer mej just en väldigt deppad bloggläsare i Yakutsk 🙁 😛

  Tack för tipsen! Kan verkligen behöva varenda lilla hack i det här vi kallar life.
  Här min lista med kanske lite onödiga grejer jag har kommit på under årens lopp:

  – Det skadar inte att ha en diskborste i badkaret. Väldigt behändigt för att putsa badkaret/duschen när man ändå står där och allt är blött, pga skaftet måste man ej böja sej och skrubba på huk, oftast har en diskborste dessutom en liten krok eller ett hål som gör det lätt att hänga upp över kranen eller dylikt.

  – Vill man hälla ut vätskan i en flaska så fort som möjligt går det snabbast om man liksom snurrar runt flaskhalsen i början, med halsen nedåt alltså. Vätskan snurras också på sätt och vis och forsar ut som fan (obs är ej fysiker)

  – Får man en liten släng av panikattack eller nervositet kan man
  a) använda sej av 4,5,6-tricket (räkna till 4 medan du andas in, sedan till 5 medan du håller andan, och sedan till 6 medan du andas ut. Försök att räkna allt långsammare och upprepa tills du känner dej lugnare)
  eller
  b) alternera andningen mellan näsborrarna (sträck ut tumme och mellanfinger på samma hand och sätt dem på en näsvinge var. Släpp mellanfingret från ena näsborren medan du lätt trycker in den andra med tummen, andas in genom den öppna näsborren. Håll andan uppe och tryck nu även med mellanfingret på andra näsborren, så att alltså båda är stängda. Håll det här några få sekunder, släpp sedan tummen och andas ut genom den näsborren. Andas in genom den här nästa gång och upprepa hela proceduren, fram och tillbaka.)

  – Kommer man hem på fyllan är det smart att ta en huvudvärkstablett innan man går och lägger sej, gör morgondagen betydligt mera livsvärd. Att stanna uppe lite till (1-2 timmar kanske) och eventuellt dricka vatten och äta lite hjälper också förhindra värsta baksmällan.

  – Radera bort facebook-appen från telefonen.

  linnea 2017-02-02 16:44:55
  Svara
 • Ah life hacks <3 lärde mig ett nytt bra för en tid sedan, för dem som ofta har minnet på telefonen slut (hur mycket bilder en än rensar?). Radera appar som tar mycket plats ( t ex instagram , fb, snapchat) och installera dem sen bara på nytt. Tar sjukt mycket mindre plats plötsligt 🙂

  Kaneli 2017-02-02 16:39:50 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
  • Svar på Kanelis kommentar.

   ahh vågar man det? Inget försvinner alltså? Eller måste man synka först?

   Jossan 2017-02-02 23:40:05
   Svara
   • Svar på Jossans kommentar.

    fast vad skulle kunna försvunna från facebook och instagram om du tar bort appen? allt är ju knutet till ditt inlogg, inte till appen

    s 2017-02-03 15:46:25
    Svara
 • Mina hacks:
  – plocka in kvistar/blommor från naturen och ställ i en liten vas/litet glas i badrummet. Det speglar liksom årstiden inomhus då, är gratis och ser trevligt ut.
  – byt tvål ofta! Jag alternerar för tycker dofter är roligt. Extra trevlig tvätta händer-upplevelser är det enligt mig att köpa sån tvål som blir skum i handen (köper i USA men palmolive har också)
  – sätt en socka över dammsugaren (själva sugen) när du vill nå typ små örhängen eller något som hamnar i kläm, högsta styrkan på dammsugaren gör att det fastnar på sockan.
  – köp en ryggkliare! Köpte en på netto för typ 20 kr, så skönt ^^
  – som andra tipsat om: frys in färska grejer innan de blir dåliga. Tex hacka banan, chili, persilja, bär osv. Håller aslänge och smakar exakt som färskt när det väl används i mat.
  – gör eget chilisalt och olja! Typ det bästa hacket av alla. Köp antingen typ en färsk chili som du torkar (kostar typ inget) eller färdigtorkade. Morta sönder den ihop med chilisalt och ha i en skål. Har det på avokado, på pasta, på ägg mm! Olja gör jag på en tom glasflaska. Lägg i vitlöksklyftor och torkade chilis och häll på neutral olja. Låt den dra några dagar och använd för stekning eller på pasta. Sån brukar finnas på vapiano och är enligt mig supergott på mat, dessutom bra om alla inte gillar starkt medan några vill ha 🙂
  – skaffa ett Pinterestkonto och pinna allt du älskar. Gör det jämt och det stärker mig faktiskt, positiva tankar skapar positivt liv OSV.

  Elsa 2017-02-02 16:36:50
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Frysa in ingefära= möglar inte + sjukt lätt att riva när den är iskall

   Anna 2017-02-03 06:26:48
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Men vad smart! Älskar ingefära till lite allt möjligt, men får ofta slänga pga att den möglat.

    Rebecka Lundgren 2017-02-06 22:39:49
    Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Ryggkliare är ju typ det bästa som finns! ^^

   emblas.se 2017-02-02 16:41:03 http://www.emblas.se
   Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Ok var sjukt luddig ser jag nu. Ang chilisalt menar jag så klart att mortla chilin med vanligt salt, helst flingsalt.

   Och ”tvål som blir skum i handen”: http://media.johannabradford.se/2015/03/tantjohanna_palmvolive_tavling.jpg

   Elsa 2017-02-02 16:39:59
   Svara
 • haha älskar väderprylen! Genast tillagt. Jag har som det emo jag är lagt in platser som Rio, Buenos Aires osv osv för att förtränga vädret i Sverige (funkar sådär). Men nu blire Sibirien! Tack Sandra :*

  Lotta 2017-02-02 16:34:28
  Svara
 • Matlagnings hacks:

  • Fersk chili i frysen. Jeg synes nesten alltid at chiliene blir så fort dårlige/inntørket før jeg får brukt de opp. Så jeg putter de hele i frysen, og når jeg skal lage noe med litt chili i så bruker jeg bare en parmesanrasp og rasper den frosne chilien over, og så putter jeg resten i frysen igjen.

  • Bruker parmesanraspen til hvitløk og ingefær.

  • Tar bladene av fersk timian og rosmarin og putter de i en ziplock i frysen. Neste gang man bare trenger litt urter, så har man de nesten ferske, og man slipper de der urtepottene som bare dør. Rasper ferdig økologisk sitron zest og legger det i frysen + heller sitronjuicen oppi et isterningsbrett så har man små doser sitronjuice.

  Cecilie 2017-02-02 16:23:18 http://www.madebycecilie.com
  Svara
  • Svar på Cecilies kommentar.

   Jag kan även tipsa om att citrongräs och limeblad håller sig väldigt bra i frysen. Bra när man vill peppa upp woken.

   Maria 2017-02-02 22:36:14
   Svara
 • Vädergrejen alltså, haha, kanon!

  Ett hack:

  Jag har alla maträtter som jag typ någonsin har lagat + alla som jag vill laga på en lååång lista i mobilen. När jag inte vet vad jag ska göra till middag går jag bara till min långa lista och väljer en! Extra smart är att samla alla snabba rätter under en rubrik.

  Annie - lättlagat vegokäk 2017-02-02 16:20:46 https://vegokak.se/2016/09/14/10-veganska-matlagningstips/
  Svara
 • ett annat life hack med telefonförsäljare är att man kan blocka nummer på iphone!!

  M 2017-02-02 16:13:13
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   haha okej, fattade att någon eller några redan kommenterat detta och du kommer säkert få ett antal kommentarer till som säger samma sak 🙂

   M 2017-02-02 16:15:04
   Svara
 • Lollllll på vädertipset, bäst ju!

  Cajsa 2017-02-02 16:12:25 http://www.res.se/blogg/londoncalling
  Svara
 • Life-hack nr. 1: bruk kontaktene i iphonen for alt de er verdt! Jeg lagrer adresse på alle jeg har vært hjemme hos, så husker jeg hvilken ringeklokke jeg skal ringe på. Jeg bruker notat-funksjonen i kontakten til å notere present-ideer til folk, f.eks om vi har pratet om noe og de har uttrykt interesse eller ønske om noe, så skriver jeg det inn der. Da vet jeg hva jeg skal gi til dem i present, selv om fødselsdagen er 8 mnd senere eller whatever!

  amira 2017-02-02 16:07:49
  Svara
 • Uppgradering lifehack:
  Om du har iPhone – blockera telefonförsäljarna istället för att dölja! Mmmmmm de ringer aldrig mer.

  Julia 2017-02-02 16:04:26 http://juliamaria.se
  Svara
 • Den där läggdags appen måste jag verkligen börja använda 😀 Jag kollade på den en dag men tänkte sedan inte desto mera på den men den verkar ju verkligen super!

  emzi 2017-02-02 16:02:06 http://emmelemzi.com
  Svara
 • I agree with Duralex glasses being the best! And yes to having eggs at home all the time. It’s a life saver when you have nothing to eat.

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2017-02-02 15:49:50 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • här är tre av mina favvosar inom lifehacks. särskilt den med örngotten, sparar massa tid!! http://polichinelle.se/2016/may/tre-lifehacks.html (snart dags för ännu ett inlägg btw!)

  lovisa 2017-02-02 15:46:48 http://polichinelle.se
  Svara
 • Ej inläggrelaterad: Sandra, jag har sett Lobster roll i menyn på Indio Kitchen. Har inte provat själv, pga vegetarian, men vet att du gillar dem, så tips, tips 😉

  Elena 2017-02-02 15:44:50
  Svara
 • Jag lägger också in alla telefonförsäljare i adressboken som du, men blockar den kontakten! Bra tips när de ofta ringer flera gånger☺️

  Lina 2017-02-02 15:42:52
  Svara
 • Så bra tips haha! Speciellt den med väderappen <3 Mina: 1. Ha espressokaffepåsen i kylen, då håller den sig god längre! Bra om man oftast dricker "fulkaffe", men ibland vill lyxa! 2: Fira grejer i vardagen! T.ex. så kallade tentapresenter – behöver liksom inte vara nåt stort, men ett nagellack en tänkt köpa eller bara en extra kaffe på en grå morgon. Bra att komma ihåg att belöna sig själv!

  Emma 2017-02-02 15:39:04
  Svara
 • Åh! Ännu bättre tips, tycker jag iaf, är att om man lägger alla telefonförsäljare i en kontakt så kan man dessutom blockera kontakten också, då behöver man inte ens klicka dem utan det ringer helt enkelt inte! I Iphone ligger det alternativet längst ner på själva kontaktkortet, ”Blockera uppringare” eller nått – asbra!

  Frida 2017-02-02 15:35:33 http://fridabacklund.se/
  Svara
 • Mina lifehacks är:

  – börja varje morgon med smoothie för att känna sig som the mvp
  – ladda ner serier på netflix på min ipad
  – ”städa” bland mina appar och ändra min hemskärm för att den ska vara inriktad på det jag vill uträtta. T.ex ha anteckningar i raden längst ner på skärmen för att lättare kunna skriva.
  – på iphones kan man blockera nummer. Jättebra för att bli av med jobbiga personer som ringer.
  – skära upp och frusa frukter man inte kommer hinna äta innan de blir dåliga och sen ha dem i en smoothie istället

  Katarina Nordin 2017-02-02 15:35:14
  Svara
 • Mitt bästa lifehack är att lyssna på ”I dreamed a dream” från Les Mis för en omedelbar pick me up, oavsett hur jävligt man mår, hur ledsen man är eller hur skit ens dag har varit. Oerhört tragisk låt, ja, men det är liksom det som är grejen. Jag får alltid perspektiv på saker när jag lyssnar på den och inser att det kunde vara mycket värre och att jag i alla fall inte är en utnyttjad, fattig, dödssjuk kvinna på 1800-talet som behövde prostituera sig och lämna bort sitt barn för att till sist dö utan att saker nånsin blev bättre för henne.

  Joline 2017-02-02 15:34:40
  Svara
 • + på läggdags och hemmaäggen!

  Ang väderappen – har alltid mina favvoorter t ex Annecy med i appen. På så sätt kan jag ibland se att solen skiner i Annecy iaf och då känns det bättre.

  Cykelkatten 2017-02-02 15:34:19 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Jag brukar blockera telefonförsäljarna, då slipper jag att det ens ringer och bli besviken att det inte var en rolig person.

  Lisa 2017-02-02 15:33:17
  Svara
 • Fortsättning på life hack om telefonförsäljare och för personer med iPhone:
  Gå till den kontakten i din telefonlista, scrolla ner och blockera uppringaren! (Du ska inte gå in på ändra innan för då hittar du inte funktionen). Voila! Du behöver inte ens klicka bort försäljaren 😀

  Linn 2017-02-02 15:32:40
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!