Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

8 timmar i Helsingfors.

helsinki

I onsdags ringde min väckarklocka och min första tanke var: ”vad händer, är det lördag?”
Men nä, det var inte lördag. Det var onsdag och jag skulle till Helsingfors med ett förmiddagsflyg för att föreläsa där. Förbannade mig själv i spegeln som hade druckit vin på fest och kommit hem halv ett kvällen innan.

helsinki

Men med lite kaffe, min peppigaste spellista på repeat, en energidryck och lite godis kändes det bättre, och vid tolvtiden landade jag i Finlands huvudstad! Min första gång i Finland i livet faktiskt, så det var stort.
Storslagen stad ändå, så många hus som såg ut som marängtårtor.

helsinki

Jag mötte upp Jenna inne i stan. Hon jobbar på Ratata och hade anordnat eventet med mig!

helsinki

Vi tog en promenad och hon visade mig runt och berättade om stan.

helsinki

Sedan åt vi lunch på The Cock. Svingott vare. Jag åt en japansk bowl med lax. Vi pratade politik, skillnader mellan Sverige och Finland och hur det är att vara finlandssvensk. Så intressant och lärde mig så mycket. Kände att jag blev cirka 10% smartare bara på en lunch.

helsinki

Efter lunchen promenerade vi till det området som heter Rödbergen. Där köpte vi godis bland annat.

helsinki

Fina skyltar fanns också.

helsinki

Sen var det föreläsningstajm. Jag skulle föreläsa på ett museum och biljetterna till min föreläsning hade tagit slut på två dygn! Dessutom var det uppstyrt med goodiebags till alla som kom och lyssnade.

helsinki

Vid halv sex började det. Jag har en föreläsning som handlar om mitt skrivande som copywriter, bloggare, krönikör och författare, samt hur de olika yrkena dragit nytta av varandra typ och lett fram till mina två böcker.
Publiken var så inkännande och gullig. De skrattade till och med där jag inte ens visste att det var kul? Samt ställde ärliga och fina frågor.

helsinki

Minna som var en av dom som kom och lyssnade mailade mig lite bilder från när jag pratade. : )

helsinki

Och hon tog även kort på lyssnaren Helenas anteckningar i sin bulletjournal som hon tog under min föreläsning. SÅ fint detta tycker jag.

Efteråt signerade jag böcker och småpratade lite med dom som kom. Denna bild snodde jag från Ninas blogg.

hej

Samt tog ett gäng selfies förstås! : ) På kvällen bar det av hemåt igen. Tack Helsingfors för en fin onsdag och tack alla ni som kom och lyssnade ♡♡♡

.

Translation. I spent my Wednesday in Helsinki because I had agave a lecture there in the evening. Such a lovely little city!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Önskar också så himla mycket att jag kan gå på en sådan här föreläsning med dig någon gång.

  Ellen 2017-02-04 20:50:05 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Önskar att jag hade varit där. Det var slutsålt då jag skulle köpa biljett :/

  Jenny 2017-02-03 20:59:16
  Svara
 • Satt och tänkte var tusan Helsingfors är för stad pga är så van att höra Helsinki haha!

  Emma 2017-02-03 16:48:09
  Svara
 • Jag körde också en snabbvisit i Helsingfors nyligen och kände att varför har jag inte varit där tidigare! 🙂

  Jeanette 2017-02-03 13:26:23 http://www.jeanetteseflin.com/blog
  Svara
 • Åh så fint det ser ut där 🙂

  ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-02-03 13:05:18 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Älskar helsingfors! ❤️

  Anna 2017-02-03 12:03:07
  Svara
 • Så modigt av dig att hålla föreläsningar! Du är super. Önskar jag hade kunnat vara där!

  Lisa 2017-02-03 11:16:43
  Svara
 • såå klok och fin och bra!
  gillar din klänning och har letat efter nåt liknande länge, var är den ifrån?
  kram och kärlek!

  karro 2017-02-03 11:14:15
  Svara
 • Tack Sandra för en jättefin kväll! Var hur kul som helst! 🙂 Liiite stort också att få vara med på din blogg! 😮

  Michaela / Kugge 2017-02-03 10:04:40 http://www.michaela.fi
  Svara
 • Tack ska du ha Sandra! Började lyssna på ”Allt som blev kvar” ljudboken idag när jag promenerade till jobbet. Blev ju så himla nyfiken efter diskussionerna om Miron 😉 Väldigt bra inläsning!!

  Jenn - forever abroad 2017-02-03 09:45:54 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Alltså! Du är alltid så gullig!!

  Teresa 2017-02-03 09:25:48
  Svara
 • TACK MASSOR för föreläsningen och för all inspiration! Jag fick en sådan kick att jag bestämde mig att göra ett inlägg per dag den här månaden. Och eftersom din föreläsning var månadens första dag så blev det ett inlägg (http://www.emmelemzi.com/2017/02/selfie-with-sandra-beijer.html)! Nu skall det skrivas en massa bra inlägg!

  Härligt att du tyckte om Helsingfors trots det gråa vädret. Jag lovar att sommaren är dubbelt om inte mer härligare och som vi sade under kvällen så måste du verkligen komma hit på sommaren! Puss o kram! <3

  Emzi 2017-02-03 09:22:57 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Vad kul det såg ut! Helsingfors är verkligen en fantastisk stad <3
  kram
  Emma

  emblas.se 2017-02-03 09:02:07 http://www.emblas.se
  Svara
 • Det var trevligt att lyssna på din föreläsning – så tack för det! Och tack för gott tålamod med mina otaliga selfies, haha. 😀

  Hoppas Helsingfors visar sig från en ännu finare sida nästa gång du besöker landet. Hör av dig om du någong gång behöver tips, älskar att leka turistguide.

  Miilo 2017-02-03 08:52:08 http://miilo.ratata.fi
  Svara
 • Tack för ditt fina prat! Impad. Hoppas du kommer tillbaka till Helsingfors när det är lite behagligare temperaturer och inte så angstigt och grått som nu.

  Nina 2017-02-03 08:21:47 https://ninafotograf.com/blog/
  Svara
 • Tack än en gång för att du kom! De va så roligt att få hänga med dig 🙂 kram!

  Jenna 2017-02-03 07:49:48 http://jenna.ratata.fi
  Svara
 • Jag flyttade till Helsingfors för ganska många år sen nu och blev kvar. Fint att du tyckte om staden, och Rödbergen är helt klart ett av de mysigaste områdena! 🙂

  Linda 2017-02-03 07:25:28
  Svara
 • Vad roligt att min bulletjournal kom med på bild i din blogg! Jag satt bredvid Minna som tog bilden 🙂 där syns också en helt egen bujo hack jag kommit på – har täckt min to do-lista med ett skilt papper för att inte alla ska se vem jag ringt och vad jag gjort före jag kom på föreläsningen. Tack för så bra kväll!

  Fager Dam 2017-02-03 06:43:03 http://fagerdam.ratata.fi/blogg/
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!