Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vecka 6.

Hej fina ni.
Då var vi i februari då! Jag har redan börjat lite smått med sneakers, man måste ju sparka igång våren, visst? Vi behöver ju inte fokusera på att det ska bli minusgrader i fem dagar framöver (men i Yakutsk har dom idag minus 36, glöm aldrig).

På torsdag har jag varit singel i 3 månader. Jag mådde rätt ok hela förra veckan (minus söndag pga söndag är dödens dag), är väldigt tacksam för det. Jag och min mamma gick och såg Egenmäktigt Förfarande på teater i torsdags. Den var så himla bra, se den! Särskilt bra om du går igenom ett uppbrott tänkte jag på, kände att jag blev stärkt (lökigt men true). Det viktigaste när man ska komma över någon är att inte glömma att man är så himla o-unik i sin känsla tror jag. Att detta händer asmånga personer samtidigt och lika många har gått vidare och mår bra och därför kommer man också göra det sen.

Dessutom har jag tänkt ganska mycket på att många av de egenskaper jag saknar med honom är också dom egenskaper som var en del av det som var oss. Som spontaniteten att gå ut och göra något roligt av en tråkig tisdagskväll, eller att låta alla måltider vara goda, eller obsessandet av hundar. Så var han inte när vi först lärde känna varandra. Det är säkert mycket mina egenskaper som sen blev våra.
Så – tänk ändå på det alla där ute med heartbreaks – du själv var en viktig och essentiell del av relationen som du sedan kommer kunna ta med dig till nästa.

Den här veckan ska jag, förutom att jobba och sova, äta lunch med min syster, dansa till tryckare på Natten, dricka lite öl, göra ett matsamarbete och kanske börja träna igen. Har inte sprungit på ett band sen 2016, vore fint att komma igång med det igen.
Vi hörs lite senare

e3aa24680ccfbdce576883f2cd2d5079

-bodil malmsten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
61kommentarer
 • Jag tror att en av de viktigaste sakerna man kan göra här i livet är att lära sig vara singel. Alltså inte känna sig ”ok” med att vara ”ensam”, utan att 100% på heltid vara ett ”jag” och inte ett ”vi”. Ett ”jag” med vänner, drömkarriären och vetskapen om att man kan göra vad man vill när man vill utan att dubbelkolla med någon annan om det är ok. Att bli detta ”jag” tar otroligt lång tid, men när man väl är där, och kanske varit singel i flera år, så kan man leva med denna vetenskap: Även om du träffar kärleken och du älskar hen över allt annat, så kommer du inte gå sönder när det tar slut, hur ont det än gör.

  Sofia på SRL 2017-02-15 18:13:10 https://thestockholmreview.org/
  Svara
 • Klart att du ska springa! Löpning och framförallt utomhusträning ger fina dopaminnivåer och du kommer bli glad in i själen. Hojta om du vill ha uppstartshjälp, sitter på söder några dagar i veckan och jobbar med blogg (på inos kontor) och ger dig gärna lite start-up-kom-igång så att det blir kul och du slipper skador. Löpning kan vara trixigt fastän det ser så enkelt ut! Dra ett mail bara om du är sugen! My treat!

  uppochhoppa 2017-02-15 15:53:46 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
 • Liker så godt dette intervjuet med Rashida Jones, der hun sier at ”When you love someone, you’re the one doing the loving. You’re the person who’s great enough to give that love.” (5:46), https://www.youtube.com/watch?v=ZiofUlhVqtI
  Tror det er viktig å husk dette når det blir slutt, at egenskapen til å elske noen eller til å ha positive følelser er noe man har i seg selv, en slags iboende egenskap. Den forsvinner ikke av seg selv.

  Svara
 • Tusen tack Sandra, den där meningen om att så många går igenom exakt samma sak var så tröstande. Trots att jag VET ju det men ibland känner man sig så ensam så.. ja man glömmer ju det.

  En fråga – får du impulser att höra av dig till honom? Hela min kropp bara skriker efter honom och han är det enda jag kan tänka på. Jag vill bara att han inte ska glömma att jag älskar honom men jag tror det är egoistiskt av mig att höra av mig då det trots allt, iallafall JUST NU, inte funkar mellan oss… <\3..
  Ifall du har liknande impulser, eller nån annan här i kommentarsfältet, hjälp mig gärna med hur man hindrar sig själv? Mina vänner är inte så hårda mot mig som jag önskar de skulle va så de är ingen bra mur tyvärr..

  Vee 2017-02-06 23:55:35
  Svara
  • Svar på Vees kommentar.

   Känner också helt igen mig i det du skriver om impulser och att höra av sig. Bästa tipset orecis som någon annan skriver här nere är att skriva av sig och att sysselsätta dig med något annat. Jag är själv inne i en sån period där jag får tvinga mig själv till att inte höra av mig. Lycka till! Kram

   M 2017-02-07 10:15:53
   Svara
  • Svar på Vees kommentar.

   Vet att Sandra skrivit tidigare om att när en får impulser att skriva till nån – öppna appen Anteckningar och skriv av dig det du vill skriva där. Då har en fått ur sig det samt varit jäkligt stark. Kram till dig

   Jess 2017-02-07 09:06:05
   Svara
 • åh skulle du (eller vem som!) inte kunna tipsa om några najs poeter? har börjat känna mig för i poesins värld och så mycket fint! men känner mig samtidigt lite lost och osäker (som med allt nytt I guess)

  C 2017-02-06 22:44:22
  Svara
 • Hi Sandra, for me it’s 3 months on Friday. I had forgotten that it had happened to us only one day apart. I would rather share a birthday or something nice on the same day or day after than this kind of anniversary of course! Strength and solidarity to you! Puss (I learned a little Swedish from reading your blog!) Claire xxx

  Claire 2017-02-06 21:35:21
  Svara
 • Min mamma har många gånger sagt att det egentligen är sig själv man förälskar sig i när man blir kär i någon annan. För att man ser sig själv genom den andra personens ögon. Kanske därför olycklig kärlek gör så ont – för att man inte blir sedd på det sättet som man vill längre? Och påverkas så starkt av det. Man måste väl lära sig att se sig själv genom sina egna ögon igen, vilket du verkar hålla på med just nu, Sandra. Du hittar tillbaka till synen på ditt egna unika fina. 🙂 Som så småningom andra också kommer att förälska sig i, igen.

  Jag saknar mitt ex ibland. Men vårt förhållande funkade bara inte. Det var olyckligt. Han kunde inte ge mig den kärlek som jag behöver och vill ha. Men de stunder han kunde det, var det nog jag som lockade fram det. Och nu får jag tillbaka den kärlek som jag ger av någon annan.

  Melon 2017-02-06 20:12:14
  Svara
 • GUD! Vilken himla insikt! Är i ett lyckligt förhållande osv men kan applicera det i alla mina nostalgiska deppsvängar, tack för det! (& nej, inte utelämnande, bara hur det faktiskt är ju) ❤?

  Mimmi 2017-02-06 19:51:08
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag vet inte om du lyssnar så mycket på SR, men under förra hösten hade de ett väldigt intressant program som gick i fyra delar. Det hette ”till sängs i kulturen” och leddes av Samanda Ekman tillsammans med Malena Ivarsson. Varje avsnitt avhandlade kärlek, sex och romantik med ett rolig förankring i litteratur och film. Vad innebär Passion, egentligen? Hur ser man skillnad på en Casanova och en Don Juan? Sexpakt, fungerar det?

  Superrolig, tyckte jag – och rätt bra om man vill bli lite kärleksnykter.

  Här finns en länk:
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=4991

  Beatrice 2017-02-06 18:13:33
  Svara
 • En annan bra plats att ha i väderappen är ojmjakon – där är det alltid orimligt kallt, och ibland står det som väder ”rök”, alltså där det brukar stå typ växlande målnighet. Rök. Vad innebär det ens i vädersammanhang?!

  Tove 2017-02-06 15:36:53
  Svara
 • Du är bäst! Glöm inte det! ❤️

  Anna 2017-02-06 15:11:56
  Svara
 • #neverforgetyakutsk <3

  Anna 2017-02-06 15:09:35
  Svara
 • Solen sken fint här i Helsingfors idag och man riktigt kände värmen och våren! Man blir ju så glad!

  emzi 2017-02-06 15:02:48 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Att Sandra säger att vissa av de egenskaper som hon uppskattade hos Magnus kanske växte fram pga deras relation är ju inte det samma som att hon skulle säga att det var något fel på honom innan. Alla förändras nog till någon del genom relationer. Även Sandra har säkert fått någon ny bra egenskap pga Magnus, även om det kan vara svårt att se sånt när man fortfarande är ledsen.

  J 2017-02-06 14:37:15
  Svara
 • Får lite känslan av att alla kommentarer skriva om att detta skulle vara utelämnande är skrivna av samma person…

  Catrin 2017-02-06 13:56:18
  Svara
 • Gud var märkligt med massa kommentarer om att det här skulle vara en utlämnande. Hade Sandra varit min före detta flickvän hade jag glatt mig åt att hon tog tydliga steg framåt i arbetet med att komma över mig, som en normal vuxen människa. Jag kan sätta mitt lillfinger på att Magnus känner så han också, om han skulle läsa det här inlägget.

  Snacka om att urholka begreppet uthägning.

  Tove 2017-02-06 13:35:06
  Svara
 • Jamen exakt! Mycket av det jag saknar från mitt långa förhållande var sånt vi började göra tillsammans under vårt förhållande. Och så den där interna humorn som finns i ett förhållande, men det går ju att bygga upp med någon ny. Kram Sandra! <3

  Michaela / Kugge 2017-02-06 13:32:39 http://www.michaela.fi
  Svara
 • Sheima 2017-02-06 12:57:14
  Svara
 • Jag tycker att Sandra har varit respektfull och inte varit taskig eller beskrivit detaljerat varför Magnus vill bryta. Jag tycker att det varit respekt och styrka sedan uppbrottet. Att beskriva insikter kring ett uppbrott kan inte liknas med att vara elak mot sitt ex, det finns inget elakt i det Sandra skriver. Sandras blogg, hennes texter, ett moget betende och en stark kvinna.

  sus 2017-02-06 12:53:05
  Svara
 • De som anser det här vara uthängning har helt enkelt inte tillräckligt med läsförståelse i kroppen.

  L 2017-02-06 12:13:42
  Svara
 • Jag förstår inte. Jag har läst inlägget kanske tio gånger nu och förstår INTE hur någon kan tycka att det är kritiskt formulerat mot M över huvud taget? Att nämna bra egenskaper man själv har är inte att säga att någon annan som har andra egenskaper är sämst, kan folk i kommentarsfälten inte lära sig detta någon gång?
  Hur diplomatisk måste man vara? Är man en bitch om man känner hopp om sin framtid?
  Herregud.
  Heja dig, Sandra. Det är klart att du kan ha kul utan honom. Det säger inget om honom, det säger bara att du är grym. Vilket du ju är. Puss.

  Lovisa 2017-02-06 12:06:15
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Håller helt med. Alla formas vi av förhållanden vi har haft och att säga att man har insett att den andre påverkades av en själv är väl inget elakt alls? Nu råkar några av de egenskaperna som Sandra insåg att M tog åt sig av, vara positivt laddade för henne, men det betyder ju inte att M är, eller var, en dålig person utan dem. Bara annorlunda. Tycker f.ö. inte att Sandra har hängt ut M alls i något inlägg. Att inte nämna något om uppbrottet hade ju varit väldigt märkligt och att det blir personligt betyder inte att det är elakt. Kan möjligen känna att Ludvig blivit lite uthängd i bloggen ibland, men svårt att hålla balans i en personlig blogg när man blivit rejält sårad.

   Linda 2017-02-06 12:35:36
   Svara
 • Avis på platser där man kan börja hinta våren snart.. bara ett par månader kvar då.. 🙂

  Fanny 2017-02-06 11:16:46 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Vars gör du fuktbehandling någonstans?? skulle behöva boosta min trötta hy…

  maria 2017-02-06 11:12:10
  Svara
 • Så synd att några stycken här verkar ha missförstått texten då det Sandra skrev är en så viktig insikt i att komma över någon. När man har blivit lämnad så känner man sig så ihålig, som om personen tog en sönder och tog allting man hade med sig. Man blir osäker på vem man är och tvivlar på om man ens kan överleva på egen hand? Eller om man ens har förmågan att bli kär igen, eller ens kunna fungera i en framtida relation.
  Att inse att man har många bra egenskaper som man själv bidrog med till relationen och kunde påverka den andra människan på ett sätt ger en makten om sig själv tillbaka. Du kan, du är, du finns och du kommer att finnas även efter detta hemska. Det är inte alls att hänga ut någon, det är att lyfta upp sig själv. Viktig skillnad!

  thesadbox 2017-02-06 10:57:47 http://thesadbox.wordpress.com
  Svara
 • Förstår precis vad du menar. Jag har också saknat vissa egenskapter hos mitt ex, bland annat att vi tillsammans hade en grej att vi testade alla Sveriges äventyrsbad (vi kom inte så långt, men ändå). Saknade det efteråt och tänkte att det var en så fin egenskap att han gillade precis samma sak som jag. Men ju mer jag tänker på det handlade det ju om att vi tillsammans byggde upp detta, det var inget som han gillade innan han träffade mig. Och det innebär att i nästa relation kan jag och min partner också tillsammans bygga upp nya saker. Ni som tycker att detta var taskigt mot Magnus fattar verkligen inte Sandras poäng.

  Sofia 2017-02-06 10:39:26
  Svara
 • Herregud. Hon menar ju att mycket av det hon saknar var någonting som hon och han skapade tillsammans och som därför inte finns nu utan henne. Det är en skön insikt tycker jag, att han också förlorat någonting, att han inte går omkring som den underbaraste varelse med allt som var de men utan Sandra. Nej, de har båda förlorat liksom. Jag talar nu om Sandra och hennes ex men detta går att applicera på vem som helst till exempel på mig själv och min kärlek som lämnade mig.

  Det är lätt att man idealiserar sin före detta partner och tror att han tog allt med sig och lämnade en kvar utan allt det fantastiska. Men det är två personer som förlorat någonting stort och som går vidare utan vissa speciella grejer som kännetecknat just ens förhållande.

  Elsa 2017-02-06 10:23:09
  Svara
 • Äh, min grabb vill aldrig göra något tisdagskvällar, skulle kunna äta havregrynsgröt 3 gånger om dagen och hatar katter (som jag älskar 🙁 ) men han är ändå bäst! Det var inga essentiella egenskaper M saknade direkt haha.
  Sandra skrev ju dessutom inget illa om M, hon skrev bara att de delade egenskaper efter en tid.
  Jag är övertygad om att M också delar sina egenskaper till Sandra och gjort hennes till en lite klokare människa 🙂

  Angående egenmäktigt förfarande, var kan man se den? Förlåt om du har skrivit det förut.

  Sandra 2017-02-06 10:11:52
  Svara
 • vad tror du magnus hade sagt om detta inlägg?

  i 2017-02-06 10:06:11
  Svara
 • Angående söndagar, blev så glad av det här igår 🙂

  Jennie 2017-02-06 10:02:23
  Svara
 • ouch… skulle inte vilja att mitt ex skrev så om mig

  A. 2017-02-06 09:58:57
  Svara
 • Tack Sandra!

  Eli 2017-02-06 09:53:22
  Svara
 • Låter iofs helt okej barnsligt att vara tvungen att berätta att man lämnar bloggen som en annan mean girl. Heja dig Sandra! Härligt att höra att du mått okej. Det kommer att bli bra, det blir det alltid. Underbaraclara bloggade ju för ett tag sen om Astrid Lindgrens föräldrar som sa ”bare dra på, bare stann’ inte” och det tyckte jag var lite stärkande. Man kommer fan igenom det.

  E 2017-02-06 09:50:39
  Svara
 • Tycker det är ganska tydligt att det handlar om Sandra själv, att hon vill visa att det är mycket som inte försvinner med en person utan att många av de bitarna oftast finns även hos en själv.

  Men, jag hade tyckt det vore väldigt jobbigt om någon nämnde mig på det sättet i en stor blogg där alla vet vem jag är. Bättre med sånger eller böcker på det sättet, där personer skribenten mött eller haft i sitt liv kanske ibland finns med men blandas upp med fiktion och ingen riktigt vet exakt vad och vem det handlar om och det spelar egentligen ingen roll heller, för det handlar ju om känslan liksom. Har inte läst ”Allt som blir kvar ännu” men ser mycket fram emot att göra det!

  Jennie 2017-02-06 09:46:19
  Svara
  • Svar på Jennies kommentar.

   Hej,

   Väldigt nyfiken på vad du menar med ”Men, jag hade tyckt det vore väldigt jobbigt om någon nämnde mig på det sättet i en stor blogg där alla vet vem jag är.” Vilket sätt? Jag genuint intresserad av hur du läste texten. Var det något negativt för dig? För att han inte var lika besatt av hundar när de träffades är väl inget negativt? Och sen att Sandra delar med sig av sin sida av berättelsen genom av att driva detta blogg – ja, det är utlämnande till en viss del. Men det har det alltid varit. Undrar varför dennna text är en sådan trigger bara.
   Sen måste jag lägga till att jag tycker att hon har berättat väldigt lite om själva uppbrottet. Förutom att det var han som gjorde slut. Så sjukt starkt av dig Sandra <3

   V 2017-02-06 16:06:52
   Svara
 • http://www.yr.no/sted/Sverige/Stockholm/Stockholm/langtidsvarsel.html

  Se vad som händer den 14e februari! 9+ grader och strålande sol 🙂 Då kan du till och med springa utomhus!

  Önskar dig allt gott!!! <3 <3

  J 2017-02-06 09:09:13
  Svara
 • Nää, vetdu vad? Jag ska inte läsa mer. Har följt den här bloggen sen jag var 16 och det är snart 10 år sen. Jag har växt ifrån det här helt enkelt. Pga är ingen tonåring längre.
  Och yes, tycker fortfarande det är onödigt att hänga ut en person man levt med på de här viset.
  Well, hejdå!!! Ha de !!!

  P.s #backamange ??? ?? Eller??

  Cc 2017-02-06 08:11:34
  Svara
  • Svar på Ccs kommentar.

   ”Omogen är bara ett ord tråkiga människor använder för att beskriva roliga människor.”

   s 2017-02-06 13:51:18
   Svara
  • Svar på Ccs kommentar.

   Du verkar ju inte alls ‘vuxit upp’, utan ha en otroligt simpel/barnslig läsning av detta inlägg för att få det till att ‘hänga ut någon’ (eller är hänga ut = säga att någon inte var superintresserad av hundar för tre år sedan? haha!).
   För övrigt är det väl ett extremt tydligt tecken på just omognad att säga om sig själv att man ‘vuxit upp’? Det är väl bara ca brådmogna tonåringar/gymnasister som säger sånt, de som tror att de nu fattat allt..?

   S 2017-02-06 10:52:47
   Svara
  • Svar på Ccs kommentar.

   PÅ vilket sätt är det att hänga ut?

   M 2017-02-06 10:31:01
   Svara
  • Svar på Ccs kommentar.

   Tönt. Du verkar då vara en tonåring fortfarande.

   Tove 2017-02-06 10:05:30
   Svara
  • Svar på Ccs kommentar.

   Nej. Hejdå!

   Sofia 2017-02-06 10:04:19
   Svara
 • Alltså OMG den insikten. Ryser lite, verkligen klarsynt – heja dig <3 <3
  Ska springa på löpband imorgon. Har gjort yoga hemma hela januari. Längtar UT, vill springa UTE.

  Fröken Cocco Sohl 2017-02-06 08:11:32 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Så himla bra grej att komma ihåg, att de egenskaperna du saknar mest hos honom kommer från dig själv! Det är nog som sagt väldigt lätt att glömma bort sin egen del i en förlorad relation (och inte med betoning på förlorad, utan bara exakt så som du skrev). Du är så klok!
  Ha nu en bra vecka! Kram hej.

  Hey Emelie 2017-02-06 07:33:11 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
 • Jag tycker du är taskig mot personen du var tillsammans med. Liksom hänger ut honom för tusentals läsare. Är det verkligen smakfullt? Ni är vuxna människor. Du har liksom gjort den här typ av hänga-ut-grej av ex tidigare… räcker det inte nu?

  Cc 2017-02-06 07:28:08
  Svara
  • Svar på Ccs kommentar.

   Alltså vaaaa, hold your horses, det är väl inte på något sätt att hänga ut någon här?!!! Om du syftar på egenskaperna tror jag inte Sandra syftar på att han var en helt värdelös person som hon på något vis förvandlade. Utan snarare att allt det hon förknippar som DEM i själva verket var väldigt mycket HON innan de träffades.

   Jenn - forever abroad 2017-02-06 08:21:57 http://jennifersandstrom.se
   Svara
  • Svar på Ccs kommentar.

   Vadå hänga ut, Sandra skriver om sina känslor. Hon skriver på sin egen blogg där hennes läsare uppskattar hennes mer känslosamma inlägg. Dessutom visste ju hennes ex att hon hade en blogg, så är väl ingen chock för honom om han nämns direkt. Dessutom var det hon skrev inte taskigt alls. Du behöver inte läsa om det inte passar dig.

   Lisa 2017-02-06 07:46:41
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Hon hänger inte ut sitt ex. Hon bedriver en blogg som är väldigt konstnärlig. Känslor är konst, och det är vackert med konst, så jag tycker att hon bidrar till en bättre värld genom hennes konst?

    S 2017-02-06 10:13:39
    Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Nä, jag tror faktiskt inte jag ska läsa mer. Har följt den här bloggen sen jag var 16 och det var nästan 10 år sen. Det är jättefint att ni har det här forumet men jag har växt ifrån det. Pga är ingen tonåring längre.
    Jo, står fast vid att jag tycker de är taskigt. Hejdå!!

    Cc 2017-02-06 08:01:43
    Svara
    • Svar på Ccs kommentar.

     Synd att du inte förstod att texten inte handlade om att hänga ut någon utan att hur det faktiskt är i relationer. Det Sandra skriver gäller för de allra flesta som har haft eller har en relation så det är inget angrepp på en person. Det borde någon som inte är tonåring längre förstå. Hejdå!

     Lisa 2017-02-06 10:58:09
     Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!