era bästa life hacks.

38f72724a8bdd9e4a0573b5764abbdbf

Förrförra veckan hade jag ett inlägg om mina bästa life hacks och då frågade jag i samma veva om ni kunde förtälja era.
Fick så många svar! Ni är så smarta!

Här kommer en rejäl lista med massa bra life hacks:

☆ ☆ ☆ ☆ ☆

→ Jag brukar blockera telefonförsäljarna, då slipper jag att det ens ringer och bli besviken att det inte var en rolig person.

→ Mitt bästa lifehack är att lyssna på ”I dreamed a dream” från Les Mis för en omedelbar pick me up, oavsett hur jävligt man mår, hur ledsen man är eller hur skit ens dag har varit. Oerhört tragisk låt, ja, men det är liksom det som är grejen. Jag får alltid perspektiv på saker när jag lyssnar på den och inser att det kunde vara mycket värre och att jag i alla fall inte är en utnyttjad, fattig, dödssjuk kvinna på 1800-talet som behövde prostituera sig och lämna bort sitt barn för att till sist dö utan att saker nånsin blev bättre för henne.

→ skära upp och frysa frukter man inte kommer hinna äta innan de blir dåliga och sen ha dem i en smoothie istället

→ Ha espressokaffepåsen i kylen, då håller den sig god längre! Bra om man oftast dricker ”fulkaffe”, men ibland vill lyxa!

→ Fira grejer i vardagen! T.ex. så kallade tentapresenter – behöver liksom inte vara nåt stort, men ett nagellack en tänkt köpa eller bara en extra kaffe på en grå morgon. Bra att komma ihåg att belöna sig själv!

→ bruk kontaktene i iphonen for alt de er verdt! Jeg lagrer adresse på alle jeg har vært hjemme hos, så husker jeg hvilken ringeklokke jeg skal ringe på. Jeg bruker notat-funksjonen i kontakten til å notere present-ideer til folk, f.eks om vi har pratet om noe og de har uttrykt interesse eller ønske om noe, så skriver jeg det inn der. Da vet jeg hva jeg skal gi til dem i present, selv om fødselsdagen er 8 mnd senere eller whatever!

→ Jag har alla maträtter som jag typ någonsin har lagat + alla som jag vill laga på en lååång lista i mobilen. När jag inte vet vad jag ska göra till middag går jag bara till min långa lista och väljer en! Extra smart är att samla alla snabba rätter under en rubrik.

→ Fersk chili i frysen. Jeg synes nesten alltid at chiliene blir så fort dårlige/inntørket før jeg får brukt de opp. Så jeg putter de hele i frysen, og når jeg skal lage noe med litt chili i så bruker jeg bare en parmesanrasp og rasper den frosne chilien over, og så putter jeg resten i frysen igjen.

→ Tar bladene av fersk timian og rosmarin og putter de i en ziplock i frysen. Neste gang man bare trenger litt urter, så har man de nesten ferske, og man slipper de der urtepottene som bare dør. Rasper ferdig økologisk sitron zest og legger det i frysen + heller sitronjuicen oppi et isterningsbrett så har man små doser sitronjuice.

→ Frysa in ingefära= möglar inte + sjukt lätt att riva när den är iskall

→ plocka in kvistar/blommor från naturen och ställ i en liten vas/litet glas i badrummet. Det speglar liksom årstiden inomhus då, är gratis och ser trevligt ut.

→ sätt en socka över dammsugaren (själva sugen) när du vill nå typ små örhängen eller något som hamnar i kläm, högsta styrkan på dammsugaren gör att det fastnar på sockan.

→ köp en ryggkliare! Köpte en på netto för typ 20 kr, så skönt

→ skaffa ett Pinterestkonto och pinna allt du älskar. Gör det jämt och det stärker mig faktiskt, positiva tankar skapar positivt liv OSV.

→ Det skadar inte att ha en diskborste i badkaret. Väldigt behändigt för att putsa badkaret/duschen när man ändå står där och allt är blött, pga skaftet måste man ej böja sej och skrubba på huk, oftast har en diskborste dessutom en liten krok eller ett hål som gör det lätt att hänga upp över kranen eller dylikt.

→ Vill man hälla ut vätskan i en flaska så fort som möjligt går det snabbast om man liksom snurrar runt flaskhalsen i början, med halsen nedåt alltså. Vätskan snurras också på sätt och vis och forsar ut som fan (obs är ej fysiker)

→ Får man en liten släng av panikattack eller nervositet kan man
a) använda sej av 4,5,6-tricket (räkna till 4 medan du andas in, sedan till 5 medan du håller andan, och sedan till 6 medan du andas ut. Försök att räkna allt långsammare och upprepa tills du känner dej lugnare)
eller
b) alternera andningen mellan näsborrarna (sträck ut tumme och mellanfinger på samma hand och sätt dem på en näsvinge var. Släpp mellanfingret från ena näsborren medan du lätt trycker in den andra med tummen, andas in genom den öppna näsborren. Håll andan uppe och tryck nu även med mellanfingret på andra näsborren, så att alltså båda är stängda. Håll det här några få sekunder, släpp sedan tummen och andas ut genom den näsborren. Andas in genom den här nästa gång och upprepa hela proceduren, fram och tillbaka.)

→ Vik underkläderna. Såg min kompis göra det och blev mind blown. Ännu mer mind blown när jag insåg hur mycket mindre plats de tar.

→ Blåsa upp en luftmadrass? Använd dammsugaren! Nej inte som ni tror utan placera luftmadrassens inblås mot filtret där dammsugaren blåser ut varmluft. (Också en ny lärdom som gjorde mig mind blown!)

→ rulla kläderna till korvar när man packar och ha hårsnoddar runt korven. Sjukt enkelt om man är och reser, blir inte knövligt och ens resväska håller sig i ordning alltid!

→ Ha en anteckning på mobilen med alla svåra ord du möter om dagarna. Jag försöker att tvinga mig att skriva ner något som dyker om trots att jag egentligen inte pallar. Men nu när jag hållit på såhär i ett år har jag helt plötsligt blivit rätt bra på både svenska, engelska och tyska ord! Kul ju

→ Bit i tungan om du blir så nervös inför att prata inför folk att du blir torr i munnen.

→ om du har ont om pengar: kolla i soffan, i väskor, jackfickor. Brukar alltid hitta en massa mynt (de får man ju fortfarande använda)

→ bjud hem folk ofta så håller du också ordning där hemma

→ inse att de bästa sakerna i livet är gratis, så utnyttja biblioteken, museerna, konsthallarna med gratis inträde.

→ När du inte har internet men har tid att döda (typ i underjorden på någon tunnelbana): radera onödiga bilder i albumet på mobilen. Det är så himla tillfredsställande att få ordning där.

→ När bananerna börjar bli övermogna: bryt ner dem i småbitar och frys in. Eller bryt i större bitar att ha att tugga på, som glass. Älskar’t.

→ Fyll upp handfatet i badrummet med varmt vatten, släng en handduk över dig och ångbada ansiktet. Stå en stund i mörkret och andas in den varma ångan. Man känner sig som en ny människa efteråt.

→ En toppengrej jag lärt mig att när man bränner sig om fingrarna ska en snabbt som attan ta tag i en örsnibb! Där finns massa små fina blodkärl som tar bort värmen megafort!

→ Köpte en liten necessär av tyg på indiska. Typ som en sminkväska. Men den har blivit mitt survivalkit!!! Här är vad jag har i: Lambi näsdukar, pytteliten handspritflaska som jag fyller på allt eftersom, en minitvål från ett hotel, tamponger, hårtofsar, gammalt puder med lite kvar runt kanten så man kan fräscha upp lite, en spegel, en liten pillerburk med Ipren och medicin och så, läppstift, öronproppar och en liten hudkräm. Allt det där får plats! Galet! Jag lägger den alltid i väskan jag har med ut, till jobbet eller på stan eller på fest eller allt. Får plats i min minsta väska, tror det är pga att det är tyg så det är flexibelt.

→ Mina hacks är att borsta tänderna i duschen när du är trött/frusen/stressad/lat/etc. eftersom du får massa fördelar: Du spar tid. Du borstar lite längre än du hade gjort annars. Du får en anledning att stå kvar i duschen en stund till.

→  Rapsolja, tar bort mascara och smörjer även upp gnissliga dörrar, bara att stryka på gångjärnen.

→ fläta håret när du sover, sliter mindre!

→ Tips! Ni vet när man ska på fest och planerat massa och köper kläder och donar och fixar. Jag gör det också, samtidigt som jag ordnar för dagen efter!! Typ: köpa hem god frukost, se till så det finns läsk och godis, städa rent och fint osv. Så när man vaknar upp, bakis och mår pyton, så behöver man inte göra något jobbigt alls!!! Så himla bra grej.

→ Dela vitlökshuvudet, å lägg alla klyftor i en liten burk så behöver man inte försöka få loss ett par klyftor å trixa medans tomatsåsen kokar för fullt (usch, panik av bara tanken)

→ egentligen mammas snåltips som jag älskar, när man inte kan gå ut mer ur yoghurtförpackningen så häll i lite juice eller mjölk, skaka om å vips, en fusk-smoothie!

→ Att ha en kofta på kontoret för de där dagarna man tog en kortärmad tröja/klänning och insåg att det var liiiite för kallt.

→ När du är trött på kvällen, sätt telefonen på flygplans mode och kolla inga internetgrejor eller sms förrän nästa morgon. Larmet funkar även när flygplansläget är på.

→ Jag har en liten sprayflaska i mitt badrum med ajax + vatten i, och när jag typ borstar tänderna eller väntar på att någon kräm ska torka in så sprayar jag två sprut över handfatet och torkar av med lite toapapper! Alltså jag ÄLSKAR att ha ett skinande rent handfat och detta går på typ 20 sekunder, gör det seriöst varje dag. Har ev gjort det någon gång samtidigt som jag satt på toastolen… Kanske inte supermiljövänligt men jaja. Är en så härlig känsla att det är rent och fint när man ska sminka sig och fixa sig fin!

→ ha alltid revet ost i fryseren (for dem som spiser ost); alt blir bedre med smeltet ost

→ ha alltid en flaske cava hjemme, en vet aldri når en trenger å feire litt

→ kanske inte ett hack, men halloumi och mango är en drömkombo.

→ Om du 170cm eller kortare – köp strumpbyxor på barnavdelningen. De är billigare men lika stora/små som en S på vuxenavdelningen!

→ Det bästa att ta bort smink med: barnolja. Kostar typ 25 spänn på Ica och jag talar som en sann överlevare av torr/eksemaktig hy – jag använder inget annat att ta bort smink med. Olja är bäst, både för torrisar och bland/fet hy.

→ Om du tycker att någon har fin tröja/är smart/sa något kul – SÄG DET. Detta var mitt nyårslöfte för några år sedan. Så många gånger som jag tänkt ”vad fin tröja hon har :)” ”herregud vad klokt sagt” men inte sagt det till personen. Säg det! Eller maila/smsa efteråt och säg det. Helt enkelt – säga snälla saker oftare.

→ I alla situationer där du har möjlighet: välj en tjej.

☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Translation. My readers best life hacks.

 

photo source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
87kommentarer
  • ÄLSKAR DETTA.

    Ellen 2017-02-19 12:50:10 http://ellenlindberg.se
    Svara
  • Om du har en repa i en träskärbräda eller tex på ett trägolv, ta och gnid en valnöt mot den!

    CAroline 2017-02-18 19:08:21
    Svara
  • SISTA. Fällde en tår av den så fin var den.

    Silje 2017-02-18 17:10:20
    Svara
  • Använd vitt vin för att få bort rödvinsfläckar (på t.ex. dukar eller kläder). Jag har köpt på mig småflaskor av billigt vitt vin som jag förvarar i städskåpet, perfekt att hälla på när någon spiller (vi dricker mest rödvin här hemma).

    Alex 2017-02-18 15:09:46
    Svara
  • Åh så många bra tips! Men en barista sa till mig att man inte ska ha kaffet i kylen…

    Should I keep coffee in the fridge?

    Chatrin 2017-02-18 14:32:26
    Svara
  • <3
    life hacks hurraaaaa!

    marire 2017-02-18 13:37:55 http://hoydepunkt.wordpress.com
    Svara
  • Åh, fan! Kom på en bra nu i efterhand. Om en vill göra sås, men inte har någon fet yoghurt eller liknande, men kanske har vanligt naturell yoghurt (brukar vara så hemma hos mig iaf), så kan man ta och hälla den i ett melittafilter och låta vattnet i yoghurten rinna av och sen har du fet yoghurt redo för såser i ditt melittafilter! Funkar superbra!

    Elsa 2017-02-18 13:16:34
    Svara
  • Mitt bästa life hack skulle vara om du gav ut en alldeles egen kokbok som jag fick ha i min ägo! tror jag kommenterat om det förut, tänker fortsätta tjata. VILL HA! 😀 <3

    Johanna 2017-02-18 08:30:37 http://www.tandskoterskan.net
    Svara
  • Åh, missade det första life hack-inlägget! Skulle du göra ett nytt någon gång kommer här mina bästa vardagstrix:
    1. Lägg en liten bit hushållspapper under plastpåsen i sophinken, så märker du direkt om det gått hål på påsen(=blött papper) och slipper gå genom hela ditt hem med droppande påse.
    2. Lägg fram kläder och andra saker + gör i ordning kaffebryggaren på kvällen så blir det mindre stressigt morgonen efter.
    3. Att någon dag i veckan göra extra mycket mat så att du har matlådor färdiga i frysen/kylen till de där dagarna när en kommer hem och inte orkar göra något alls.
    4. Städ-våtservetter! Himla smidigt att ha i badrummet och använda mellan de mer grundliga städtillfällena eller när en får oväntat besök.
    5. Blanda ut diskmedel med vatten i en tvålpump så räcker det längre och det kommer lagom mycket

    Elin 2017-02-17 23:05:17
    Svara
  • OMG! älskar dom alla!

    Alexia Dahl 2017-02-17 22:32:18 http://www.alexiadahl.com
    Svara
  • Usch ja för telefonförsäljare blockar också.

    Madde / Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna 2017-02-17 22:13:54 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Helt underbar lista, jag hittade massa nya tips. Tack!! Tipsade nyligen om mina egna bästa lifehacks: http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal/2017/01/10/mina-10-basta-lifehacks/

    jessicas viktiga mål 2017-02-17 20:58:17 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
    Svara
  • Kul att läsa!

    Karin Bucht 2017-02-17 20:36:13 http://www.junitjejen.se
    Svara
  • Vilken fantastisk lista!

    pilla 2017-02-17 19:28:06 http://utochspring.com
    Svara
  • SANDRA JAG ÄLSKAR DIN BLOGG

    <3 2017-02-17 18:56:53
    Svara
  • 1. Ifall en avokado är omogen går det att filea bort skalet, vira in den i folie och sedan lägga den i en varm ugn tills den mjuknat.

    2. Ifall en vitlök ska pressas med hjälp av vitlökspress går det lika bra att trycka ned hela klyftan med skal och allt, ut kommer vitlöksköttet och kvar i pressen fastnar skalet som dessutom gör det mycket enklare att rengöra pressen sedan pga knappt något kladd i alla små hålen.

    3. Ifall det bara är ett par enstaka köksprylar som behöver diskas på momangen, häll upp diskmedel på ett mindre fat att doppa diskborsten i, så räcker diskmedlet längre.

    4. Ifall en är tankspridd och ofta ute i sista minuten, ha alltid ett par rena strumpor i ytterskorna, då är det bara att hoppa i och rusa iväg istället för att behöva rusa runt fram och tillbaka för att en glömt eller inte hittar sina strumpor.

    5. Ifall en är kall om fingrarna, sträck ut armarna längs med kroppen men flexa handflatorna i 90 grader och ryck på axlarna. Då vrids blodcirkulationen igång och en blir mindre kall om fingrarna.

    6. Ifall en tycker att det är jobbigt att skriva ut sin mailadress via mobilen, lägg in hela adressen som ett kortkommando i inställningar så att det räcker med att exempelvis skriva ”mail” och vips skrivs hela adressen ut automatiskt. Funkar på vissa datorer också.

    Agnes 2017-02-17 17:28:00
    Svara
  • Superbra tips!

    Mitt bästa är att aldrig lämna ut mitt telefonnummer när jag blir kund någonstans. Bredbandsbolaget och Amnesty behöver inte ha mitt nummer. De får maila om det är något.

    Lämnar istället ett felaktigt nummer som ej går att ringa.

    Har även hemligt nummer som inte finns på Eniro.

    Då slipper jag alla telefonförsäljare, finns ingen chans att de hittar numret.

    Li 2017-02-17 17:23:34
    Svara
  • För onödigt morgontrötta människor:
    Rigga kaffebryggaren kvällen innan. Det är tusen gånger lättare att komma upp på morgonen och bara trycka på en knapp än att ordna allt.

    p.s. för er riktigt morgontrötta människor finns det kaffebryggare med timer som gör att kaffes automatiskt börjar koka när det är dags att gå upp. Kostar typ 500 pix.

    Sandra 2017-02-17 16:20:02
    Svara
    • Svar på Sandras kommentar.

      Det går också att köpa en vanlig timer till eluttaget och sätta i kaffebryggaren där (som folk gör med lampor) och ställa på tiden man ska gå upp. Mycket billigare och man slipper investera i en ny kaffebryggare 🙂 /mvh väldigt morgontrött

      Jessica 2017-02-17 18:49:36
      Svara
  • <3 fantastiske tips!!! <3

    Emilie 2017-02-17 16:18:44
    Svara
  • Satt och kom inte på något lifehack när det efterfrågades men nu minns jag ett! Istället för att behöva gå runt och oroa sig för svettfläckar i armhålorna på ens t-shirt eller blus, eller för de där fula gula fläckarna som lämnas i armhålorna på vita plagg: klipp isär en binda och sätt fast! Dessutom tror jag de flesta bindor innehåller något slags väldoftande medel, så det förebygger både fläckar OCH svettlukt.

    Nellie 2017-02-17 16:09:02 http://feberhallucinnation.blogg.se
    Svara
  • så bra tips ju! mitt bästa lifehack är när mascaran tar slut, att bryta av borsten, göra rent den och använda den torr som den är för att separera fransar och jämna ut mascaraklumpar! så himla fiffigt måste jag säga.

    amanda 2017-02-17 16:06:13
    Svara
  • Använd babyolja i duschen så behöver du aldrig mer använda hudkräm! (+ att man blir len och bra för känslig hud!) <3

    emblas.se 2017-02-17 15:46:11 http://www.emblas.se
    Svara
    • Svar på emblas.ses kommentar.

      Smörj hellre efter duschen pga fett i avloppet är en dålig idé:
      https://www.theguardian.com/uk-news/2015/apr/21/huge-10-ton-fatberg-removed-chelsea-sewer-london
      + var säker på att du gillar mineralolja (som babyolja ofta består av) – se diskussion nedan..

      S 2017-02-17 16:15:51
      Svara
  • Brukar förbereda inför frukost natten innan; dukar, laddar kaffepressen och vattenkokaren. Det är så skönt att ha det färdigt när man vaknar 🙂

    Hanna 2017-02-17 12:37:08
    Svara
  • Den sista <3

    E 2017-02-17 11:51:17
    Svara
  • Alltså yaaaas!

    Pauline 2017-02-17 11:48:53
    Svara
  • Åh vilka bra tips! Du har en hel del streetsmarta läsare 🙂

    Håller med tjejen som tipsar om att lägga strumpor på elementet. Det gör jag jämt på vintern! Allt som man har närmst kroppen. Så himla skönt. Speciellt när jag bodde i Paris och golvet hemma var svinkallt under vinterhalvåret. Kanske inte superbra när man har el-element dock….

    Christine's Stories - Cape Town Edition 2017-02-17 11:46:43 http://finest.se/christinestories
    Svara
  • Mitt bästa lifehack kom jag på häromdagen när jag skulle göra en stor batch med guacamole: mosa avokadon i en potatispress! Funkar hur bra som helst!

    Viktoria 2017-02-17 11:36:34
    Svara
    • Svar på Viktorias kommentar.

      På tal om avokados; jag testade en grej jag läste och det har funkat hittills.
      När en ska köpa avokados, pilla bort den där lilla grejen på toppen. Om den är ljusgulgrön (som insidan ungefär) är avokadon perfekt!

      Isa 2017-02-17 15:09:31
      Svara
  • Jag gör grejen med Ajax fast med såpa istl. Lika bra, billigare, mMYCKET bättre för miljön och doftar gott

    Väljer alltid tjej om det går ALLTID. tjejer <3333

    Emma 2017-02-17 11:32:32
    Svara
  • Lägg avokado med tomater så mognar det snabbt!
    Låt kärnan sitta kvar efter att den är delad så mörknar den inte.

    Ellen 2017-02-17 11:14:00
    Svara
  • Mitt bästa life hack är att alltid riva det sista av osten (det som inte går att hyvla) och spara i en burk i frysen. På så sätt använder man hela osten och har alltid riven ost i frysen.

    Lina 2017-02-17 10:49:25
    Svara
  • Här är ett till lifehack för hösten/vintern/kalla tider: innan du far till jobbet/skolan etc om morgonen, lägg dina strumpor på ett varmt element, är så UNDERBART att ta på sig dom sen.

    Fanny 2017-02-17 10:44:33 http://Fannyblingman.blogg.se
    Svara
  • Mitt bästa life hack – se det roliga i små saker. Läste precis listan och blev väldigt förbryllad över rådet ”vält en tjej” tills jag insåg att jag läst helt fel och garvade för mig själv en stund på kontoret.

    Cissi 2017-02-17 10:41:59
    Svara
  • Vilka bra tips!

    Hanna 2017-02-17 10:27:50 http://hannafialotta.blogg.se
    Svara
  • Mina två:

    Jag har mina kryddor i en låda så man liksom ser dem från ovan och har förbättrat matlagningen 100% genom att märka alla kryddor på locket. Jag lånade en sån där dynamomaskin från jobbet, men man kan såklart använda papperslappar och tejp också.

    Köp nödvändiga grejer som tandkräm, schampoo, deo när du är utomlands . Man måste ändå köpa det och då tänker du lite på din resa varje gång du använder det. Piffar up tillvaron!

    Cecilia 2017-02-17 10:26:56
    Svara
    • Svar på Cecilias kommentar.

      Åh köpa produkter utomlands är på riktigt bästa tipset! Då kan man unna sig lite lyxigare saker pga det går ändå på resebudgeten. Åker man till Frankrike tipsar jag om Roger & Gallet och Le Couvent des Minimes. Bästa <3

      Anna 2017-02-17 11:51:25
      Svara
  • Vilka superfina life hacks! Den här listan fick mig att må bra och bli glad. Älskar sista tipset (välj en tjej) till bitar!

    Ulrika 2017-02-17 10:08:38
    Svara
  • Alltså så fina tips!

    Rebecca 2017-02-17 10:02:01 http://spaceherosuits.webblogg.se
    Svara
  • När du ska skruva fast eller loss något med en skruvmejsel tänk: righty tighty lefty loosey.

    u 2017-02-17 09:55:26
    Svara
  • – mitt bästa tips för ett enklare liv är att om en är tjej och har förmåga att bli förälskad i tjejer, välj bort män helt från Tinder osv ett tag och dejta bara tjejer. Finns många bra män men grejen med två tjejer är att sinsemellan finns en djup förståelse om hur det är att vara tjej. Särskilt om båda har erfarenheter av att dejta män. Då förstår en den andras osäkerheter och sår från förr och kan ge den personen den trygghet hon behöver. Fick detta råd av en lite äldre vän och har nu börjat köra med det och håller med. Och nej alla tjejer som gillar tjejer har inte ”lesbisk frisyr”, jag vet att många bisexuella skräms lite av gaycommunityt. ”Jag är inte gay nog” typ. Men det finns bisexuella och lesbiska tjejer överallt i alla stilar osv :).

    – skriv aldrig kommentarer spontant (jag skrev häromdan ngt välmenande här men kände efteråt att men GU va käckt det lät och inte dags än att prata om. så ett hack jag ska börja med nu är att skriva kommentarer i anteckningar och läsa igen efter ett tag innan jag postar det. <3 kommentarer borde vi vara lika noga med som våra sms till nån dejt typ. "Hur kan detta låta". "Menar jag verkligen detta".

    – om du är kreativ/konstnärlig, våga välja vägar i livet som ger dig chans att skapa även om du inte kan se hur de ska trygga pensionen. Hellre än att ha ett vanligt jobb o vara kreativ som hobby, om du hat valet så välj hellre ett ekonomiskt osäkert kreativt arbete på dagarna och jobba extra nånstans. Det blir ändå samma energi som går åt. Dvs vänd på arbete och hobby. Inte möjligt för alla men.

    <3 2017-02-17 09:52:34
    Svara
    • Svar på <3s kommentar.

      Förstår att du inte menar något illa, men blir trött på alla dessa fördomar om bisexuella, att bisexuella inte skulle gilla ”lesbiska” frisyrer, vad är det för trams? Ja, vi är rädda för gaycommunityt, men det är för att inte ens det utgör en frizon för oss. Vi har inga frizoner. Ö-ver-allt dessa idéer om hur bisexuella är osv, det är som att en del homosexuella tror att de omöjligt kan vara fördomsfulla själva. Gör mig ledsen.

      Julia 2017-02-18 15:23:29
      Svara
      • Svar på Julias kommentar.

        Hello. Ber om ursäkt för det missförstånd som uppstått men asså….. jag har inte sagt att bisexuella är rädda för lesbiska frisyrer. Jag är bisexuell och jag har varit med tillräckligt länge och träffat tillräckligt många för att veta att de två helt olika exempel jag gav (det ena var rädsla för communityt det andra var en mer lättsam kommentar om att nej alla tjejer som gillar tjejer faller inte in i samma mall) är relevanta båda två. Jag är själv inte aktiv i det ”lesbiska communityt” och har aldrig haft nån brist på tjix men många tjejer som lever som hetero fast de är bi eller till o med lesbiska (tyvärr vanligare än en vill tro) går runt o har olika oro om saker som gör att de ger upp innan de knappt försökt att dejta tjejer. Så du kan vara lugn, ingen här har anklagat dig för att vara rädd för frisyrer. Jag ville använda ett lite lättsamt exempel och iom att jag själv är bi så har jag rätt att uttala mig. Viktigare för mig att peppa blyga medsystrar än att göra varenda en nöjd. Men med det sagt: sorry för missförståendet. Mvh 🙂

        <3 2017-02-20 17:48:46
        Svara
      • Svar på Julias kommentar.

        Fast har du inte missuppfattat kommentaren ovan nu?. Det hon skrev var ju – ”alla tjejer som gillar tjejer har inte ”lesbisk frisyr””. Menat att alla människor är och ser olika ut, oavsett läggning. Det kan ju inte vara fördomsfullt att påstå att alla är olika? 🙂

        Åsa 2017-02-18 17:18:41
        Svara
  • Skala ingefära med en sked, låter idiotiskt men jag typ WOAH?! första gången jag testade- så enkelt!

    Marlene 2017-02-17 09:47:02
    Svara
  • Hej du som använder babyolja! Kolla innehållsförteckningen, ofta innehåller den vanlig rapsolja och går att köpa billigare än om det står ”baby-” framför.

    Jenny 2017-02-17 09:34:02
    Svara
    • Svar på Jennys kommentar.

      Ofta innehåller också babyolja mineralolja (vaselin, paraffin, petrolatum) – som också används bla som maskin-/motorolja och är helt syntetisk, täpper igen porer och är en rakt igenom läskig produkt. Använder hellre ca vilken som helst vegatabilisk, ekologisk olja från matbutiken: raps, oliv, solros, mandel, jojoba..

      S 2017-02-17 11:29:07
      Svara
      • Svar på Ss kommentar.

        Fast det där med att mineralolja skulle vara dåligt för huden är ju motbevisat flera gånger runt och bygger nog mest på en gammal fördom om att naturligt=bra, syntetiskt=dåligt.

        Julia 2017-02-17 14:41:23
        Svara
        • Svar på Julias kommentar.

          Man får gärna tycka olika, men kalla det inte fördom när jag skriver att det är en läskig produkt – jag menar då inte bara för huden, utan att de är miljöfarliga både vid framställning och nedbrytning. (Så ja, naturligt=bra, syntetiskt=dåligt i det här fallet)

          Mineraloljor används främst av kosmetikaindustrin för att de är billiga och hållbara – självklart försöker de få oss att tro att de också är bra. Även om de inte skulle vara direkt farliga för huden tillför de inget heller, naturliga oljor däremot innehåller fettsyror och vitaminer som kan tas upp av huden.

          Vad du smetar i ansiktet väljer du såklart själv, men jag har ca inget på huden som jag inte också skulle kunna äta, och jag äter inte motorolja.

          S 2017-02-17 16:01:37
          Svara
  • Mitt bästa när det gäller mat är att istället för att köpa en kruka med färska kryddor köper jag de för 10 kr i frysdisken, hackade och färdiga att slängas i maten. Räcker länge dessutom 🙂 Det finns även färsk vitlök, ingefära och chili som är hackade och frysta! Ligger ofta vid grönsakerna i små minilådor i frysdisken. Frysta grönsaker är också the shit tycker jag 🙂

    Jessica 2017-02-17 09:32:58
    Svara
  • Det här var så bra! Lifehacks ftw.

    Cajsa 2017-02-17 09:32:37 http://www.res.se/blogg/londoncalling
    Svara
  • Såna himla bra life hacks!

    Har bara en fråga till den som skrev tipset om andningen. Vilken näsborre avses där jag skrivit ”vilken”?:

    b) alternera andningen mellan näsborrarna (sträck ut tumme och mellanfinger på samma hand och sätt dem på en näsvinge var. Släpp mellanfingret från ena näsborren medan du lätt trycker in den andra med tummen, andas in genom den öppna näsborren. Håll andan uppe och tryck nu även med mellanfingret på andra näsborren, så att alltså båda är stängda. Håll det här några få sekunder, släpp sedan tummen och andas ut genom den (VILKEN?) näsborren. Andas in genom den här nästa gång och upprepa hela proceduren, fram och tillbaka.)

    Anna, New York - My Bite of the Big Apple 2017-02-17 08:31:04 http://www.newyorkmybite.com
    Svara
    • Svar på Anna, New York - My Bite of the Big Apples kommentar.

      Hej! Det var jag som skrev sådär virrigt. 🙂
      Med det menar jag näsborren du har lagt tummen på, alltså den du har hållit för ända tills nu. Meningen är att tex andas in genom vänster näsborre, hålla andan ett litet tag, andas ut genom högra näsborren, och sen in genom den högra igen. Hålla andan lite, andas ut genom vänstra, in genom vänstra osv. Typ som en loop genom båda näsborrar. Hoppas det här gick bättre att förstå!

      linnea 2017-02-17 09:02:40
      Svara
  • SÅ BRA!

    Matsdotter 2017-02-17 08:06:40 http://matsdotter.com
    Svara
  • Så himla många bra hacks! Men absolut bäst är ändå det sista <3
    För min del för att jag är pansexuell och sen jag blivit ihop med en tjej har jag det bästa sexet jag nånsin haft, har öppnare och tydligare kommunikation och generellt en mer bekräftande och kärleksfull relation.
    Så, om en går med såna tankar och känslor, testa! Det är nåt av det bästa jag gjort iaf.

    Sara 2017-02-17 07:53:39
    Svara
  • Om man inte orkar skala vitlök – lägg hel vitlök i en matlåda med lock. Skaka ordentligt ca 15 sek, öppna och där ligger de flesta vitlöksklyftorna skalade! Förvara sedan i kyl så de håller längre. Hade för övrigt en julfest/lifehack-fest i julas där alla skulle presentera life hack, mycket roligt o användbart!
    Ha en FIN FREDAG Sandra, idag är din namnsdag :)))))

    Sandra 2017-02-17 07:27:24
    Svara
    • Svar på Sandras kommentar.

      Står aldrig och pillar och skalar vitlök – lägg klyftan på en skärbräda och tryck till den med bredsidan av en kniv så faller skalet av. Själva klyftan krossas något, så att det bara är att skära över den ett par gånger – mycket bättre smak från krossad/hackad vitlök än pressad!

      S 2017-02-17 11:35:29
      Svara
  • Det sista är så himla bäst! Det tänker jag på när jag sitter och rekryterar folk till projekter eller när man står i kö för att prata med någon, väljer alltid tjejen om hon är ledig. Se kvinnor, ge kvinnor möjlighet att ta plats, lyfta kvinnor upp! Hoppas någon gör detsamma tillbaka mot mig ❤

    thesadbox 2017-02-17 07:26:42 http://thesadbox.wordpress.com
    Svara
  • Det där sista med att välja en tjej är också mitt lifehack. I kassan på Ica, att sitta i samma fyra som på tåget, tränare på gymmet, läkare, taxichaufförer. Jag väljer alltid tjejer. För då kan jag vara trygg från sexuella trakasserier eller kass jävla attityd, mansplaining, bli våldtagen, osv. Sad but true.

    F 2017-02-17 06:33:36
    Svara
    • Svar på Fs kommentar.

      Fast sjukt att du gör det pga rädsla att bli våldtagen. Har vi inte kommit längre i Sverige liksom? Låter som de afghanska tjejer jag pratar med genom jobbet. Men de är ju som sagt från våldtäktskulturen i Afghanistan.

      Linn 2017-02-17 07:33:15
      Svara
      • Svar på Linns kommentar.

        Men Linn, det där känns som en väldigt onödig kommentar. Du kan inte underminera någons rädsla på det viset, det man är rädd för är man rädd för. Och det ÄR väldigt rimligt att vara rädd för män i Sverige. Jag själv gör precis som F och väljer aldrig att åka taxi ensam med en man när jag är själv, jag undviker män ute på kvällar och sätter mig hellre bredvid en tjej än en kille i kollektivtrafiken. Sverige är inte jämställt. Och det där om att Afghanistan har en våldtäktskultur tycker jag bara är obehagligt, tänk efter lite hur du uttrycker dig nästa gång. MÄN har våldtäktskultur, inte olika länder. Det sker i hela världen.

        Sandra 2 2017-02-17 13:51:07
        Svara
        • Svar på Sandra 2s kommentar.

          Spot on, Sandra 2. Tack för uppbackning. Mer systraskap åt folket, istället för att klanka ner.

          F 2017-02-17 23:07:37
          Svara
        • Svar på Sandra 2s kommentar.

          Våldtäkt sker inte lika ofta i alla länder. Det är väl klart att det det finns olika dålig kvinnosyn inom olika kulturer, och det är klart att det påvekrar bland annat sexövergrepp. Det är respektlöst mot kvinnor i andra länder att gå runt och hävda att det är ”lika illa överrallt”. Nej, det är det inte. Om man tror att det inte finns skillnader mellan olika kulturer, beroende på vilken kvinnosyn som finns i respektive land, tror man att det är naturgivet att män våldtar då eller? Då finns det ju för fan inget att kämpa för, om vi inte påverkas av kulturen runt oss? (däremot håller jag med om att det såklart är kasst att slänga sig med ”våldtäktskulturen Afghanistan” som om våldtäkter var något som definerade ett helt land, det hjälper inte de afghanska kvinnorna)

          Tove 2017-02-17 17:01:29
          Svara
          • Svar på Toves kommentar.

            Jo jag vet att det är olika i olika länder. Men faktum är att patriarkatet är något kulturellt som också är universellt. Sen uttrycks det olika i olika länder och olika länder har också olika sätt att hantera våldtäkter (vem som blir straffad för dem etc). Har pluggat MR så har koll på detta, menade mer att Linns sätt att uttrycka det på var jävligt ofräscht.

            S 2017-02-17 21:41:51
            Svara
      • Svar på Linns kommentar.

        Fattar inte. Hur hamnade jag på Flashback?

        Sandra 2017-02-17 10:50:06
        Svara
      • Svar på Linns kommentar.

        Linn: Are you fkn kidding me????

        Fanny 2017-02-17 10:46:47
        Svara
        • Svar på Fannys kommentar.

          Våldtäktskultur innebär inom feminismen en sammankoppling mellan sexuellt våld och kulturen i ett samhälle. Begreppet implicerar att vi lever i ett samhälle där sexuella trakasserier och våldtäkter förekommer ofta. Det innebär även att våld mot kvinnor normaliseras samt överses med i media.

          Våldtäktskultur är inom den feministiska ideologin, teorin om att ifall en kvinna inte lever upp till det rådande samhällets krav på hur hon ska reagera, skydda sig, och förebygga övergrepp, så är det är hon själv som skuldbeläggs.

          Linn 2017-02-17 17:53:10
          Svara
          • Svar på Linns kommentar.

            Asså garv på dig. Nej ingeeen blir ju våldtagen i Sverige, skäms på dom som undviker män!!!

            Fanny 2017-02-18 09:27:40
            Svara
          • Svar på Linns kommentar.

            Afghanistan präglas av våldtäktskultur. Där döms en våldtagen kvinna till dödsstraff eller långt fängelsestraff medan våldktsmannen frias eller möjligtvis tvingas gifta sig med kvinnan han våldtagit. Sverige har inte en våldtäktskultur- här skuldbeläggs och straffas våldtäktsmannen. Inte kvinnan. Nu lärde ni er något nytt.

            Linn 2017-02-17 17:55:58
            Svara
            • Svar på Linns kommentar.

              Fast du skuldbelade ju precis mig för att vara rädd för män i en patriarkal maktstruktur där män våldtar, Linn? Bara för att andra kvinnor har det sämre betyder det väl inte att jag ska behöva nöja mig med att jag behöver krama nyckeln i fickan när jag går hem på kvällen? Du borde kanske också se över dina resonemang lite. Har du t.ex. läst på kring samtycke i svensk lagstiftning då det kommer till sexuella övergrepp i Sverige? Faktum är att män döms i extremt få fall som rör våldäkt och sexuella övergrepp i svenska domstolar, och att taxichaufförer som våldtar får behålla sin tjänst. I Sverige. Precis som någon här ovan skrev så är våldtäkt ett mansproblem. Jag har inte förminskat andra kvinnors lidande. Men jag tänker inte förminska svenska kvinnors lidande heller. Och sluta köra med dina härskartekniker, det är jävligt osympatiskt.

              F 2017-02-17 23:03:38
              Svara
      • Svar på Linns kommentar.

        ??????

        s 2017-02-17 10:39:55
        Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!