Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

gratulerar till din förgörelse. med mera.

books

Idag var det sista jurymötet för ljudbokspriset så nu kan jag äntligen hänga lite med egen litteratur! Jag har bestämt mig för att börja läsa lite mer poesi.
Ska vi kolla vilka böcker som ligger i min att-läsa-hög?

books

Hiromi Itōs Graulerar till din förgörelse hörde jag först om i podden En Varg Söker Sin Podd. Blev så himla mesmerized när dom läste högt ur den. Hon är en japansk feministisk poet och är tydligen väldigt stor därborta. Det här är hennes första bok som är översatt till svenska.

books

Den här bokens framsida, Atlantis av Marie Silkeberg, är så himla himla fin tycker jag. Fattar dock inte varför färgen blev så weird i detta foto bara. Korrekt färg på första bilden.

books

Det är Marie Silkebergs åttonde diktsamling och jag fick den som recensionsex, började bläddra och fastnade direkt.

books

Den sista boken är ingen diktsamling utan en essäbok. Jag har följt Twitterkontot So Sad Today i flera år och blev så förvånad att hon 1. gett ut en bok och 2. att den gått så bra att den blir översatt till svenska. Kanske snyggaste omslaget jag sett i år.

sad

Ingen aning om hur boken är, har inte ens öppnat den än faktiskt eh. Men twitterkontot är greatness så.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • den här kommentaren har ingeting md inlägget att göra, (autokorrekt ville skriva döda vilket egentligen inte är helt orimligt med tanke på feelingen jag bär på som jag vill få bort alternativt döda.) men jag skriver heller meningslösa ord till dig än att skicka yttligare ett jäkla ångestladdat/känslofyllt sms till honom. Så här kommer det, smset jag inte skickade till honom inatt.

  Ett fyllesms som aldrig skickades:
  (Säkert bara del ett av tusen, har slutatat skriva John Trubbel nu.)
  Var ute & drack bort pengar & omdöme. Överallt är det snygga män/pojkar ute en fredag. (Tydligen.) Men vet du? Jag letade efter dig. Av alla fina ögon & skarpa käklinjer & tokiga hår så letade jag efter dig. Fast än att du är långt borta. Fast än du inte svarar på mina sms. Fast än att du inte vill ha mig. Jag vet inte ens varför du sitter så hårt i mig. Varför det här är så svårt att skriva. ( annat är att hela skärmen är full av sprit & saknad, dvs alla ord blir fel & kladdiga.) Men fan alltså, jag är så jävla oklar när det kommer till dig. Säg bara att jag får komma till din fiskesjö igen så är jag där direkt. Jag fattar inte varför jag alltid sumpar allt & varför jag alltid hittar fel hos alla förutom du.

  Godnatt Sandra, jag vet att det är till noll tröst, men livet är ganska förjäkligt på andra ställen än söder just nu också. Jag har kisat genom hela denna texten för att försöka formulera mig rätt. (Whiskey & öl tog mig ikväll.) men vad spelar det för roll när han aldrig någonsin kommer vilja bli gammal tillsammans med mig? Ps, du är jävligt bäst. Glöm inte. Mvh gin hjälper inte ett förtvivlat hjärta.

  Maria 2017-02-25 02:01:12
  Svara
 • yesss takk for bra tips! jeg likte skikkelig godt Ingvild Lothes ”Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt”, den anbefales! <3

  marire 2017-02-25 00:36:25 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • själv älskar jag meggie royer, eller ”writings for winter” som är hennes nick på tumblr (även där hon byggde sin plattform). inte lika avskalade som dessa men med en sån himla kraft.

  elsa cc 2017-02-24 20:59:17
  Svara
 • På Insta er @renpoesi en nydelig konto å følge. Det er også verdt å sjekke ut Frode Gryttens twitter – han så det som en utfordring å skrive dikt på 140 tegn og steike bacon så fint det er! Perler på en snor!

  Carina 2017-02-24 16:17:55
  Svara
 • jag läser aniara av harry martinsson just nu, så jäkla bra. ska gå och se operaföreställningen i malmö i maj, så himla pepp!

  lisa 2017-02-24 10:03:04
  Svara
 • tips tips!
  milk and honey av rupi kaur

  Klara 2017-02-24 08:27:57
  Svara
 • Sandra! Om du får tag på ett ex av ”Arnaia – kastad i havet” av Tikkanen så läs den! Alla dagars bästa bok i den genren.

  Att vara någons fru 2017-02-24 06:59:18 http://attvaranagonsfru.elsasentourage.se
  Svara
  • Svar på Att vara någons frus kommentar.

   “Ett rent handgripligt behov att utmana
   din utsökthet med grova ord och vulgariteter
   det kliar i händerna av en fansatanshelvetes
   lust att slänga dig i sjön med kläderna på!
   Hur vågar du utgå från att jag ska sitta kvar och vänta
   tills din förbannade behärskning rämnar?
   Jag är för tusan ingen Penelope!

   Sätter du dej upp mot Afrodite
   fräcka jävel?”

   Ja. Du hör ju.

   Att vara någons fru 2017-02-24 07:03:05 http://attvaranagonsfru.elsasentourage.se
   Svara
 • Mmm poesi är lite som smågodis tycker jag. Man bara läser litegrann, konsumerar en god liten bit så mår man plötsligt bättre än förut.

  Kramar!

  Hanna 2017-02-23 22:23:42 http://ackribi.blogspot.com
  Svara
 • Gillade So Sad Today supermycket!

  Lina 2017-02-23 20:11:59
  Svara
 • Tack för dina senaste inlägg. en jävla gåva till oss alla<3

  R 2017-02-23 19:53:37
  Svara
 • Jag gillar Nayyirah Waheed väldigt mycket. Hon finns på Instagram t.ex. @nayyirah.waheed.

  Madelene 2017-02-23 19:19:35
  Svara
 • Tipsar om Rupi. Ett geni.


  och Neil http://buttonpoetry.com/product/our-numbered-days/

  Victoria 2017-02-23 18:50:27
  Svara
 • ”i’m not interested in getting over anything” åh älskar det!

  elise 2017-02-23 18:37:36 http://instagram.com/eliselisenslice
  Svara
 • tack för eminenta lästips! på tal om poesi, har du läst något av märta tikkanen? har nämligen också nyligen bestämt mig för att inkludera mer poesi i min vardag, och har helt fastnat för just tikkanen! århundradets kärlekshistoria av henne tyckte jag var helt fantastisk. tror du skulle gilla’ren du med

  chrissy 2017-02-23 17:30:45 http://highfivelivet.blogspot.se
  Svara
 • Härligt med nya böcker! Även om poesi kanske inte är nåt man sträckläser direkt^^ själv fyndade jag lite på bokrean igår. Fantastiskt måste jag säga! <3
  kram
  Emma

  emblas.se 2017-02-23 16:32:20 http://www.emblas.se
  Svara
 • Poesi är <3 och gratulerar till fin förgörelse är ännu mera <3. Köpte so sad today igår. Köper bara de snyggare böckerna pga bibliotekarie. Kram!

  Johanna 2017-02-23 16:24:12
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Du måste också läsa Alfabet av Inger Christensen! Bästa poesin som finns, språket sjunger till en, har aldrig blivit så berörd av ett språk någon gång!

   Johanna 2017-02-23 20:58:54
   Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!