3 bra serier.

Nu är det serietipstajm igen. Förutom att jag maratonkollar Parks & Recreation (bara 8 avsnitt kvar!) har jag hunnit se lite annat också:

1

Chef’s Table season 3, episode Ivan Ramen
En ny säsong av Chef’s Table finns nu på Netflix men jag vill framförallt tipsa alla ramenlovers om avsnittet om och med Ivan Orkin aka Ivan Ramen. Han driver en ramenrestaurang på Lower East Side men hade tidigare ett flerfaldigt belönat ramenhak i Tokyo. Fick sånt Tokyolängt! Och blev hungrig. Fint om kärlek också.

3

Big Little Lies.
Ny serie på HBO Nordic! Småkusligt om amerikanska hemmafruar som man förstår är kopplade till något slags mord? SÅ mycket kändisar: Nicole Kidman, Reese Whiterspoon, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Zoë Kravitz MED MERA.

2

Mandelmanns Gård
Det här programmet är som den mjukaste formen av terapi när man mår lite dåligt. Just nu är jag inte lika ledsen längre utan mest jävligt arg, men när det var helt svajjigt och skört i bröstet frikkin räddade Mandelmanns Gård mig. Vill bli adopterad av dom och tillbringa resten av livet med att klappa höns, göra äppelmust och äta vindruvor direkt från träden. Finns på tv4 Play.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
 • Åh, Mandelmanns Gård är så mysig! Borde kanske kolla på Big little lies, det låter som att den påminner lite om Desperate Housewives, och den älskade jag 🙂

  Bokstund 2017-03-19 11:22:15 http://bokstund.wordpress.com/
  Svara
 • Takk for tips! Jeg har store planer om å se Big Little Lies 🙂 Elsker Chefs Table!

  Luisa - La Mar 2017-03-02 11:41:02 http://la-mar.no
  Svara
 • Ikke lest de andre kommentarene, men må tipse om at Ben (Adam Scott) fra parks&rec spiller i big little lies <3 Otippad crush!

  Sigrid 2017-03-02 09:32:06
  Svara
 • ”Vill bli adopterad av dom och tillbringa resten av livet med att klappa höns, göra äppelmust och äta vindruvor direkt från träden.” hahaha alltså <3

  Ellen 2017-03-01 16:34:12 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Älskar parks and rec! Den och arrested development är mina go to’s när jag bara orkar se roliga och lättsamma grejer.

  N 2017-03-01 14:29:48
  Svara
 • hej sandra! tänkte tipsa om den tecknade tv serien ”avatar the last airbender” som gick på nickelodien innan. super mysig och karaktärerna är tyå 12-14 år, så de är pure och söta och vill bara gott. väldigt fint att titta på om man behöver se på någon lättsamt utan massor med kärlekstrubbel och vill bli glad. kan rekommendera att se en på engelska för i den svenska variationen har dom översatt en del ord som ”sexist” till ”omogen” vilket inte känns så nice. tack för en fin blogg, kram.

  Anna 2017-03-01 11:44:03 http://annamariaa.blogg.ae
  Svara
 • Älskar, älskar, älskar Chef’s Table och svepte typ tredje säsongen på ett dygn under första sjukveckan här hemma. Det är liksom matporr, fotoporr och en sociologisk studie i ledarskap i ett (= my best things). Tyckte mycket om avsnittet om Ivan Ramen och vill typ bara åka till Japan och äta sushi och ramen i en månad minst.

  Clara, Bossbloggen 2017-03-01 09:11:07 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Heje Sandra! Såg en film med min lillasyster, heter how to be single, tänkte den skulle vara rätt lame med herregud va bra den var! Tips tips! Sen såg jag mycket på Grace and Frankie när jag var ledsen och trasig, så himla himla bra när man inte vill se massa kära människor på tv. Se den! Allt är på Netflix! (Och downton abbey som någon sa, skönt att försvinna in i den världen) Kram

  Heje 2017-02-28 23:38:21
  Svara
 • Alltså! Fullkomligt ÄLSKAR Mandelmanns! Hela min familj blev som trollbunden och det gick så långt att vi övervägde att gå på visning för en gård vi hittade på blocket… Sedan insåg vi att den låg en timme bort från närmsta tågstation. Lite jobbigt om man inte har bil 🙂

  Hanna 2017-02-28 22:12:18 http://ackribi.blogspot.com
  Svara
 • Har börjat se Big Little Lies nu, mycket bra tack för tips! Det är så konstigt med Parks and rec för mig, för det känns som en serie som jag verkligen booorde älska pga alla skådisar och gillar ju sån humor. Men försökte se första avsnittet o kom inte alls in i det liksom? Är det en sån där serie som man kommer in i efter ett tag kanske? Borde testa igen iaf..

  Anna 2017-02-28 21:10:11 http://agrapedesign.etsy.com
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Måste sålla mig till de andra här, säsong 1 är seg. Brukar faktiskt rekommendera folk som ska börja kolla på serien att helt skippa säsong 1, man kommer ändå in i handling och olika alla är och hur de är rätt snabbt. Sen när man är hooked på serien och ska se om den sen någon gång, då kan man kolla på säsong 1 istället! 🙂 man ba får en helt extra ny säsong! Som iof inte alls är lika bra som resten haha, men blir ändå bättre då 🙂

   Madeleine 2017-03-01 02:04:42
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   De utvecklade parks and recede otroligt mycket efter säsong ett, och lite till efter säsong 2. Absolut värt att titta på de sämre första säsongerna för efter det är det bara SÅ BRA! Höll själv på att inte kolla vidare men ångrar verkligen inte att jag stod ut 🙂

   Julia 2017-03-01 01:03:30
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   första säsongen lite seg, sen blir det GREATNESS

   sandrabeijer 2017-02-28 21:16:08
   Svara
 • https://morgenbladet.no/portal/2017/02/deilige-damer

  dina 2017-02-28 20:50:38
  Svara
 • Om du gillar Mandelmanns Gård så borde du kika Hundra Procent Bonde. Ja, jag vet, lökig titel. Men den genererar samma lugnande effekt som jag gissar att Mandelmanns Gård gör. Massa djur, självförsörjning, naturens gång och ingen stress. OBS dock att djuren inte ofta men ibland ingår i självförsörjningen, ifall en tycker sånt är jobbigt att titta på sånt.

  Agnes 2017-02-28 20:44:35
  Svara
  • Svar på Agness kommentar.

   Den danska titeln är ännu lökigare: Bonderøven xD Håller med, dock. SÅ BRA. Det är dock inte lika mycket fokus på ”självhushållningen” tycker jag utan mest intressant om gamla tekniker. Frank (bonden) är ju sjukt duktig och verkar lyckas med det mesta, men det är väldigt spretigt. Gulligaste hästen dock. Han har ju också sagt att han aldrig kunnat självhushålla om han inte fått intäkter från TV-samarbetet, och det säger en del om produktionen också, tror jag. Därför den är så spretig. Jag menar absolut att man kan ha en kvarn och mala sitt eget mjöl — kanske inte lika rimligt att också ha en egen kalkugn. Men — ändå oerhört inspirerande och man lär sig så himla mycket. Plus att den nordostjylländska dialekten är mysigaste ever <3

   Katarina 2017-03-01 08:01:45 http://katarinamolander.wordpress.com
   Svara
 • Mandelmanns <3<3. Skulle vilja ha det på recept mot skörhet. Har börjat ranka min livsglädje på en skala från 1 till Gustav Mandelmann.

  Lovisa 2017-02-28 20:37:55
  Svara
 • Se Crazy ex girlfriend om du inte sett! Finns på Netflix. Bli inte avskräckt av namnet, det är inte alls vad man tror att det är hehe.

  sfj 2017-02-28 19:55:43
  Svara
 • Ja Mandelmanns <3
  Tips är att åka dit på besök, men samtidigt så gruvar jag mig lite då det kommer vara sjuukt mycket folk där i sommar pga serien. Helt förståeligt iförsig. Bor själv i närheten och det finns så mycket fint här omkring i vårt lilla hörn av Skåne. Österlensemester i sommar Sandra? Balsam för själen jag lovar <3

  Josefin 2017-02-28 19:39:11
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Drog jackpot i somras när jag hade förstaplats från kohagen vid Stenshuvud. De var där och spelade in samla tång-scenen då så hade fin utsikt från buskagen haha. Mvh spion. Nejdå. Men apropå den här samla tång-grejen. Alla i min familj fick typ panik när de sade att tång är superbra gödning? Det är ju FULLT av gift. Tång är ju havets mossa och samlar upp en massa skit. Kan bli allvarliga allergiska reaktioner om man inte är försiktig. Har vi någon i detta eminenta kommentarsfält som har koll på det? Vill ju odla sparris som Mandelmanns, men vet inte riktigt om jag vågar använda tång 🙂

   Katarina 2017-03-01 08:05:27 http://katarinamolander.wordpress.com
   Svara
 • Sandra, skulle du personligen skadas av att det han har gjort skulle läckas till flashback eller liknande? Förstår att du personligen inte vill gå ut med det…. men om någon annan gör det, har du något emot det?

  Kram.

  En fråga 2017-02-28 19:25:53
  Svara
 • Förstår precis vad du menar. Mandelmanns räddar mig också just nu, vilken guldserie! Kram på dig!

  Ida 2017-02-28 18:51:41 http://byidat.blogg.se
  Svara
 • Jag ska se Big Little Lies världens snyggaste Shailene Woodly är ju med. Om jag inte hade varit hetro hade jag varit kär i henne på en gång typ!

  Madde / Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna 2017-02-28 18:34:47 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • ASSÅ parks & rec, så fantastisk serie!!! önskar de gjorde mer i den stilen med lättsam/weird/lite seriöst

  Miriam 2017-02-28 18:22:13
  Svara
 • Bra tips, låg i startgroparna för både Big Little lies och Mandelmans så nu får det bli dom.

  Men Innan vi dör! Så bra.

  Jennie 2017-02-28 18:04:00
  Svara
 • Har varit hos Mandelmanns flera ggr om somrarna mkt fint live också och galet god mat! Tips!

  Karin 2017-02-28 17:54:53
  Svara
 • Åh Mandelmanns! <3 har flera vänner som har hönor, och de ska tydligen vara extremt underbara djur, speciellt om man känner sig nere!:)
  kram
  Emma

  emblas.se 2017-02-28 16:54:29 http://www.emblas.se
  Svara
 • Parks & recreation är så braaa. Är hemma i Sverige igen om ett par dagar och ska lätt börja kolla om

  Linn 2017-02-28 16:34:55
  Svara
 • Åh den mittersta serien verkar sjukt spännande! Gillar sådana serier. Låter som den är i samma stil som Devious Maids och Desperate Housewives 🙂

  Christine's Stories - Cape Town Edition 2017-02-28 16:21:50 http://finest.se/christinestories
  Svara
 • Jag ser Riverdale. Det är ungefär som om karaktärerna från serietidningen Acke flyttat in i twin peaks. Plus att Luke Perry är med i en roll. Bara det gör ju serien sevärd!

  Kim 2017-02-28 15:21:21
  Svara
 • Men hallå!!! PLEASE LIKE ME är svajnigt bra! Himla välgjord och så fantastisk. Sedan är Downtown abbey min räddning nu då jag inte kan ta in för allvarliga serier/filmer för då går jag nog sönder. Men de två serierna är mitt tips!!

  Mikaela 2017-02-28 15:13:39
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!