Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

tisdag och onsdag: vårsol, konsert och öl.

february

I tisdags var det februaris sista dag och jag såg ut på detta vis.

february

Firade att våren skulle börja dagen efter (första mars iaf) med jeansjacka! Och dunjacka, vantar, mössa, halsduk utomhus men det behöver vi inte tala om.

february

Jag hängde på kontoret och jobbade (skriver en krönika som ska in måndag) fram till 14. Fick ett Foodora-bud med semlor från Renée Voltaire pga semmeldagen. Alltså tack och så för budet men har ni sett några sorgligare semlor eller? Veganska och glutenfria och något av det minst goda jag ätit i livet.

february

Sedan promenerade jag in till stan för att fika med min mamma på Wienercaféet.

february

Och efter det promenerade jag tillbaka hem. Hade stämt möte med en målare vid 17, om två veckor målas det om!! Här händer det grejer.
Sedan lagade jag vegetarisk pasta från scratch men den kan jag berätta mer om i ett annat inlägg.

march

Dagen efter var det första mars, det vill säga vår. Mitt vardagsrum var indränkt i så mycket sol att det var svårt att se sig själv i selfiekameran.

march

Lyxigt ändå. Dock hade jag vaknat 05:30 av en mardröm och sen gick jag runt i lägenheten och var på svindåligt humör i två timmar.
När klockan sedan slog dags att gå till jobbet kände jag mig ganska trött igen. Min terapeut sa i alla fall i måndags att hon tycker att mitt konstanta ilske-tillstånd för tillfället är nödvändigt, viktigt och ett närmare steg till att må bra igen, så då väljer jag att lita på henne.
Ändå ganska nice känsla att vara så driven av adrenalin faktiskt.

march

Jag hängde på kontoret hela dagen, skrev blogginlägg, svarade på mail och skrev klart krönikan. Säger till när den är ute och i vilken tidning.

march

På eftermiddagen tog jag en långpromenad och lyssnade på poddar.

march

Och sen kom kvällen! Läppstift åkte på.

march

Jag gick till Indigo för att dricka öl med Viktor, Filip och Andreas. Dessa män har jag känt sen jag var 16, fint va.

march

Vi gick på konsert sen. Magnus Carlson på Kägelbanan! Tycker han är så himla himla bra, särskilt live. Dock var vi typ yngst i publiken? Så knäppt, måste vara Så Mycket Bättre-effekten.

march

Efter konserten gick vi till Babylon, blev tipsy och träffade Devi.

march

Och det var ungefär min tisdag och onsdag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
45kommentarer
 • àààh även om semlorna kanske var de minst goda du ätit blir jag SAAAA sugen av bilderna och prat om veg pasta :((( är ute och backpackar i asien och har varit magsjuk i 1,5 vecka nu, men att ha stabilt wifi och kunna läsa din blogg för första gàngen sen december piggar upp! dessutom hittade jag Allt som blir kvar pà et hostel i varanasi, indien sà nu kan jag se fram emot att läsa den 🙂 kram kram!

  Julia 2017-03-23 07:10:39
  Svara
 • Alltså den gula hoodien är så fin!! Har köpt den själv och bott i den sen jag fick hem den! Så fin färg och så bekväm! För övrigt älskar jag din kommentar om semlorna, att du faktiskt är riktigt ärlig! Känns som många bloggare skriver att de gillar saker de faktiskt egentligen inte gillar bara för att de fått någon form av pressutskick.
  Kram på dig Sandra<3

  Emelie 2017-03-10 16:05:01 http://juniflickan.se
  Svara
 • Ärligheten gällande semlorna. TACK för att du inte förskönar varje minsta grej som är glutenfri/laktosfri (något som jag tycker görs lite för väl mycket av andra bloggare).

  Ida 2017-03-04 08:32:34
  Svara
 • Hahah åh måste bars säga TACK för kommentaren om de där semlorna, såg på michaela Fornis blogg att hon fått samma och kände bara….. Näe, fyfan vad äckligt? Ät en riktig för sjutton. Haha.

  Felicia 2017-03-03 11:44:07
  Svara
 • jag tror att vi skulle bli riktigt bra kompisar just nu. är så argledsen så jag vill slå på alla jag träffar. även i möten med människor jag gillar vet jag inte om jag lyssnar, dom bara fördriver min tid. jag älskar dom och är egentligen intresserad men just nu är jag som en som en sån rockkille som skakar på sina ben och trummar på knäna helt frenetiskt, fast själsligt. stissig blick och ba ”jaa. mm ok” men har inte hört ett ord för i mitt huvud är bara heavy metal. vill förgöra honom/göra så stora saker så han ba ”va i helvvv”

  M 2017-03-03 00:55:20
  Svara
 • Det bästa med att vara i arg-stadiet är att det kommer bli bra efteråt, en går sällan tillbaka till att vara ledsen efter att en känt ilska. heja dig! <3

  L 2017-03-02 22:47:38
  Svara
 • Så snyggt med gult 😀

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-03-02 22:15:26 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Mmmm… älskar Magnus Carlson och har gjort sen första soloskivan 2001. Han är som allt man tycker om; indie, northen soul, Fred Perry, 60’s. lixom gammaldags och verkar va så himla gullig o snäll. Och sjunger fantastiskt of course. Och han är som ännu bättre på svenska juh. Såg honom för två veckor sedan, så fint så flott!

  Nejje 2017-03-02 21:31:04
  Svara
 • hallå, jag ville säga en sak om det där att du skrivit så många gånger att det är jobbigast att vara ledsen på kvällen. Min teori är att man blir helt deprimerad mellan 6-9 därför att det kommer en tidpunkt på kvällen då kaffet man druckit på morgonen går ur kroppen och man får en slags avtändning av det, och man blir oinspirerad, retlig, allt känns tungt, ja motsatsen till hur man mår på morgonen när man får i sin första kopp kaffe. Sen för mig går det ofta över runt 9-10 och jag känner mig bättre och lugnare. Därför försöker jag att inte göra något som kräver prestation från hjärnan vid den tiden, helst typ laga mat, äta, träna, bada, eller whatever. Till och med saker som läsning och tv-tittande kräver ju ett viss mått av fantasi och inlevelse. Försöker hålla en lista på saker man kan göra när man är sitt tråkigaste och tröttaste jag. Sen så tror jag också att alla i hela stan är surare vid denna tiden. Grannarna gör konstiga ljud och barn gråter genom väggarna men när man tar the pressure of från denna hemska tidpunkten av dagen känns det i alla fall lite bättre. Det är mitt life hack dårå.

  hanna 2017-03-02 20:34:59
  Svara
 • HA HA. Semlorna </3 socker behövs.

  ISA 2017-03-02 20:31:45 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Såg ut som att det var wasabi i semlorna? hahaha! ^^

  emblas.se 2017-03-02 18:39:05 http://www.emblas.se
  Svara
 • Ville kommentera semlorna och ser att många redan tagit upp flera (bra) aspekter. För det första så blir jag så less på att det får göras så tråkig mat/bakverk som dessa. Vet exakt hur det är då jag är glutenint. sen alltid och vegan sen några år, utbudet blir minst sagt skralt (när det gäller färdig-grejer alltså, man kan baka och bla bla men det är inte det jag vill åt.) Och sen ska man gladeligen betala mer än dubbelt så mycket och vara glad för att det finns något. Förstår inte hur man kan sälja sådana produkter och inte må dåligt. Fy. Jag vill tro att det går att göra likvärdigt stora bakverk till min intresseklubb utan att det ska kosta skjortan, bara det finns folk som vet vad de gör. Och att klumpa ihop alla ‘minus’ är bara… Ja, här kan jag fortsätta och dra anekdoter från mitt liv men jag har redan babblat nog. Tack för bästa bloggen, bra kommentarsfält och ha’re fint <3

  Amanda 2017-03-02 18:34:18
  Svara
 • Men alltså Hahaha varför går alla bananas över att Sandra tyckte att veganska semlorna var äckliga? Och att alla veganer ska liksom försvara semlorna? Vem bryr sig? Låt henne tycka det! Hellre ärlig! Jag tyckte det var nice att läsa hennes ärliga åsikt om semlorna. Bara för att det skickas till dig och ska vara mer djurvänliga så betyder inte det att de är gott! LEAVE SANDRA ALONE!!

  Linnea 2017-03-02 18:19:04
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Men det är absolut ingen som attackerar Sandra. Vi är bara flera som svarar på frågor/kommentarer angående just dessa semlor och ger förklaringar/svar/dyl. Ingen som går ”bananas” vad jag ser, mest bara samma vanliga trevliga kommentarer till varandra där man inte nödvändigtvis håller med med inte blir irriterad eller skogstokig heller.

   Madeleine 2017-03-03 00:07:28
   Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Tror snarare att det lät lite som att dom var äckliga pga att dom var just veganska/glutenfria. Var kanske inte så hon menade dock 🙂 så jävla drygt att veganskt ska ofta liknas med raw och nyttigt på massa caféer/restauranger.

   Fanny 2017-03-02 19:06:24 http://fannyblingman.blogg.se
   Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Haha ja ellerhur! De såg verkligen sjukt tråkiga ut och jag hade inte ätit dem! ?

   Anna 2017-03-02 18:33:38
   Svara
 • Kära ni. Alla har vi nog ätit en dålig semla någon gång, oberoende av om de är ”vanliga”, utan gluten, veganska, vegetariska eller laktosfria. För det är så livet är, alla semlor kan inte vara bra semlor. Att uttrycka sin åsikt kring en semla betyder inte att man dömmer alla. Inget behöver försvaras, för inget har blivit anklagat. (om ni inte vill försvara just de semlorna i bilden, vilket kan bli svårt för att de antagligen ligger i någons mage och därför inte kan provsmakas). DET ÄR INGET FEL PÅ VEGANSKA OCH GLUTENFRIA SEMLOR, men som vi alla förstår är det inte heller vad Sandra hävdar.
  Kramis

  willa 2017-03-02 17:38:05
  Svara
 • Hoppas inte att det här är en känslig fråga men hur känns det när du är ute och går i Sthlm efter att ni gjort slut? Är du rädd för att stöta på honom och har du en plan på vad du skulle göra om det hände? Efter mitt uppbrott med ett ex gick jag liksom runt på helspänn med konstant rädsla ett par veckor innan jag kunde slappna av. Jag hoppas du är tillräckligt arg för att fullkomligt strunta i det, han är verkligen inte värd det. Kram <3

  Lisa 2017-03-02 17:31:30
  Svara
 • Haha åh känner att jag måste försvara veganska semlor lite nu 🙁 jag gjorde mina precis som folk gör semlor men byttre ut mot sojagrädde och hade mjölkfritt margarin och havremjölk i semledegen (obs att de flesta semelbullar man köper faktiskt är veganska!). Det måste inte vara sådär tråkigt vill jag bara säga!! 🙂

  Lisa 2017-03-02 15:51:27
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Tips: Bagar’n i Hornstull hat perfekta veganska semlor. Allt som är gott går att göra lika gott veganskt. Problemet är när folk försöker göra raw food-versioner av goda grejer. Det blir liksom bara en gegga som smakar starkt av dadlar och typ faller sönder. Varför ska de ens göra nyttiga kakor liksom? Heja fett och socker och gluten.

   <3 2017-03-02 17:22:57
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Verkligen inte! Veganska semlor är supergott. Måste varit det glutenfria som ställde till det. Det är väl allmänt känt inte så hett i smakväg?

   Maria 2017-03-02 16:13:50
   Svara
   • Svar på Marias kommentar.

    Jag tror att det var råa semlor (vilket jag kan tänka mig är skitäckligt, för att råa bakverk nästan alltid är det hehe).
    Det går säkert att baka rätt okej med vanliga glutenfria bullar liksom om man nu är bra på att baka det, men tror inte att det var fallet här om jag tänker på vad Renee Voltaire brukar syssla med. Typ kallar folk som köper halvfabrikat för ”fuskveganer”…

    Lisa 2017-03-02 16:29:27
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

     Haha! Känner instinktivt att Renée Voltaire kan gå och hänga sig nu asså…Mvh, vegan som fullkomligen ryser bara någon nämner ”rawfood”. Var det rawfood-semlor så fattar jag Sandras reaktion till tusen.

     Maria 2017-03-04 06:44:04
     Svara
 • Haha så kul att du är ”ärlig” med denna typ av sorgliga semlor. Klart, om man är superallergisk så är det bra att det finns, men att andra bloggare höjer dessa saker till skyarna? Nej det känns lite knäppt faktiskt, ät en vanlig semla om ni tycker om det! Det är bara en dag om året.

  Kramar från Aten

  Kattis in Athens 2017-03-02 15:05:25 http://devote.se/inathens
  Svara
  • Svar på Kattis in Athenss kommentar.

   Det är såklart tråkigt att de inte smakade bra, de där semlorna, för det finns faktiskt bra alternativ om man både är glutenintollerant och/eller vegan. Sen kan jag tycka att det är bra att andra hyllar den, mjölkindustrin är varken bra för miljön eller etiskt försvarbar, så det är bra att fler väljer (och hyllar) andra alternativ tycker jag.

   Anastasia 2017-03-02 16:26:44
   Svara
   • Svar på Anastasias kommentar.

    Fast etik är väl ändå personligt? Vad som är etiskt försvarbart för dig behöver väl ändå inte vara det för någon annan?

    {"author":"Linnéa" 2017-03-02 21:46:52
    Svara
 • Jag avskyr bakverk som ska vara ”nyttiga” passionerat! Haha, blir så provocerad. Nä, ska det va så ska det va! Mer kolhydrater, fett och gluten åt folket <3

  Annie - lättlagat vegokäk 2017-03-02 14:44:06 https://vegokak.se/2017/02/26/vegansk-dekadent-kladdkakedipp/
  Svara
  • Svar på Annie - lättlagat vegokäks kommentar.

   To be fair, att göra något glutenfritt och veganskt har oftast inte med nyttigheten att göra. Glutenfritt är ju för att man/någon inte tål gluten och blir sjuk av det, veganskt för att man av (oftast) etiska själv valt den kosten. Lovar att både glutenfritt och veganskt kan vara väldigt onyttigt 😉

   Madeleine 2017-03-02 16:24:29
   Svara
 • trots att jag är alldeles hjärtekrossad så blir jag lite gladare när jag ser att du har uppdaterat bloggen. <3

  Daniella Chanelle 2017-03-02 14:43:08 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • Jag har inte riktigt förstått varför så mycket vegansk mat samtidigt ska vara gluten och sockerfri? Skulle aldrig orka att leva så asketiskt.

  Miranda 2017-03-02 14:38:27
  Svara
  • Svar på Mirandas kommentar.

   Jag som glutenintolerant (celiaki) är också så himla trött på att alla allergi-grejer görs i kombination med annat. Liksom en vanlig glutenfri semla är jättegod, men en glutenfri semla som också är mjölkfri, äggfri, nötfri etc är mer sällan god. Det är ju pga att när glutenet försvinner ur en produkt behövs andra saker som kan binda ihop det (vilket är glutenets egenskap) t.ex. mjölk och ägg. Men förstår att det är bra för multiallergiker, men själv skulle jag önska att få BARA glutenfritt så sakerna smakar lite godare.

   Sandra 2017-03-03 09:36:43
   Svara
  • Svar på Mirandas kommentar.

   Fattar inte heller! Gjorde mina apgoda veganska semlor och åt två på raken hehe….
   Men GB har ju gjort ett försök till en glass som är vegansk, nötfri och glutenfri. Det är fan det äckligaste som skapats. Tänk ifall de hade kunnat göra en veganglass med massa kex och nötter mmmmm <3

   Sandra 2017-03-02 16:37:25
   Svara
  • Svar på Mirandas kommentar.

   Jag tror att det mest har att göra med att man som företag/café/konditori/restaurang osv. försöker pricka in flera specialkost grupper samtidigt. Typ att det upplevs mest lönsamt. Att istället för att göra en vegansk semla och en glutenfri semla så gör man en som har både och, mer försäljning av en produkt som gör att det blir mer effektivt än att baka två olika sorter som säljer hälften så mycket var – plus du prickar in de veganer som lider av glutenintolerans.

   Sen kan det säkert också spela in det som andra påpekar, att vegansk mat fått någon slags hälsostatus. Vilket är rätt konstigt, för de flesta veganer är ju inte veganer för hälsans skull (det är mer ett plus i kanten – som dessutom endast finns om man äter varierad vegansk mat, man kan ju äta skiter som vegan också) utan är det för etiska skäl. Och glutenfritt har ju liksom med en sjukdom att göra, men har också fått någon slags hälsostatus. Knepigt.

   Madeleine 2017-03-02 16:29:21
   Svara
  • Svar på Mirandas kommentar.

   Jag tror många veganer håller med dig. Det är tråkigt att så mycket vegansk mat kopplas ihop med
   1. hippiegrejer och alternativmedicin
   2. superdupernyttig mat utan socker och gluten

   Rekommenderar i alla fall Facebookgruppen What fat vegans eat för kul och göttig veganinspo. 🙂

   Tinna 2017-03-02 15:47:46
   Svara
   • Svar på Tinnas kommentar.

    Håller verkligen med. De allra flesta veganer lever ju inte så alls. Men när det blir en *hälsotrend* så plockas det väl upp av folk som syns (youtube, bloggar, instagram) och som kanske inte har veganism som en etisk övertygelse utan mer att det ser ”fräscht och nyttigt” ut… Ej representativt egentligen!

    Lisa 2017-03-02 16:00:44
    Svara
 • Haha, älskar dig ännu mer nu Sandra! Dem där ”Semlorna” cirkulerade runt på alla storbloggares sociala medier igår som om det vore guds gåva till mänskligheten. Nu har jag ju inte smakat dem men den ser riktigt sorglig ut. Stor kram till dig, älskar din blogg och ditt skrivande! <3

  Lovisa 2017-03-02 14:32:45
  Svara
 • alltså vad är det där grådassiga på semlorna??

  Åsa 2017-03-02 14:28:42
  Svara
 • Haha åh, du får återupprätta din semla-upplevelse senare i veckan. Allt positivt som veganskt och sockerfritt (vitt) än må bringa, viss mat/sötsaker ”kan” inte bytas ut mot nyttigare alternativ. Så är det bara 😉

  Bea 2017-03-02 14:16:34
  Svara
  • Svar på Beas kommentar.

   Jodå, semlor kan man göra riktigt goda även som veganska 😉 däremot är det nog svårt att göra en god semla med så lite socker som möjligt, eftersom semlor är apsöta och tar du bort sättet en har du ju typ bara ett vanligt bröd, osötad grädde och mandel kvar. Vilket inte låter som en kombination jag skulle gilla annars haha

   Madeleine 2017-03-02 16:31:00
   Svara
 • Jag tycker semlorna ser fina ut! Dessutom utan djurplågeri i grädden. Thumbs upppp 🙂

  A. 2017-03-02 14:11:59
  Svara
  • Svar på A.s kommentar.

   Finns såklart bra och dåliga val. Finns grädde som kommer från kor som producerar mjölk OCH samtidigt har ett bra liv. Med vänlig hälsning människa från landet

   Josefin 2017-03-02 16:53:31
   Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!