Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

färsk tagliatelle med svartrötter, svamp och pinjenötter.

pasta

Här kommer ett pastarecept med en rotfrukt jag inte tror jag ätit tidigare? Nämligen svartrot. Smakar som en blandning av typ vit sparris och palsternacka – alltså väldigt gott. Jag gjorde en vintrig pasta från scratch som blev greatness.
Häng med för recept.
Och man behöver ju såklart inte baka pasta själv, det var bara jag som fick feeling.

pasta

Du behöver för två pers: 
1 svartrot
4 champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 halv chili

1 schalottenlök
en näve ruccola
en halv kvist rosmarin
ett halvt paket matlagningsgrädde
en skvätt kantarellfond
en halv liten näve pinjenötter
parmesan

+ pasta eller ingredienser för att göra egen pasta dvs ägg och durumvetemjöl.

pasta

Jag gjorde tagliatelle utifrån det här receptet jag hittade på tasteline, tar ungefär 45 minuter om man räknar med halvtimmen när dagen ska vila. Om du mjölar in pastan lite när den är klar kan den ligga såhär i en hög utan att klistras ihop, det lärde jag mig i senaste avsnittet av Sveriges Mästerkock.

Pastasåsen:
1. Skala bort det svarta från svartroten. Lägg den sedan i ett kallt vattenbad så håller den sig vit.

2. Hacka vitlök, chili, schalottenlök och rosmarin och skär svartroten och champinjonerna i slantar. Stek allt i stekpanna så att det får färg.

pasta

3. Rosta pinjenötterna på hög värme i en annan torr stekpanna och ställ sedan åt sidan (jag brukar lägga dom på ett ark hushållspapper ba)

pasta

4. Addera matlagningsgrädde och en skvätt kantarellfond till såsen och låt småputtra i fem minuter sisådär.

5. När det är en minut kvar av pastan (om du gjort egen pasta ska den bara koka 1-2 min btw), lägg i ruccola och parmesan i pastasåsen.

pasta

5. Vänd i pastan i såsen när den är klar, rör om och salta och peppra.

Servera med extra parmesan och sprinkla pinjenötterna över.
Ät upp!

?

Translation. Pasta with black salsify, mushrooms and pine nuts.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Men fy sablar vad gott!! Har varit supertaggad på att köpa en egen pastamaskin på sistone, vilken har du? Vad tycker du om den och hur rengör du den?
  Kram

  Emelie 2017-03-10 16:09:05 http://juniflickan.se
  Svara
 • Och nu – jag läste det här inlägget för lite drygt en timme sedan och precis nyss kom min kille hem och hade handlat till middagen. ”Du vet vad Olivia säger, att en måste testa nya saker?” och så tar han upp en förpackning med svartrot!? Jag som aldrig ens hört talas om denna rot innan ditt inlägg! När jag ba ”????” över hans köp berättade jag om ditt inlägg och han säger ”Vi kanske är synkade, Sandra och jag” <3

  Ellen 2017-03-07 18:06:58 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Att göra pasta, fy fasen så mysigt. Det måste jag prova!

  Ellen 2017-03-07 17:09:30 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Sååå himla kul att se att du använder Oatly! Heja heja!

  Petra 2017-03-06 12:50:18
  Svara
 • Är det bara jag som inte kan se bilderna direkt utan måste typ vänta någon dag innan man kan se dem?
  Lite ledsen när man bara ser ett trist litet kryss…

  Emma 2017-03-05 05:37:34
  Svara
 • Åh låter jättegott 🙂

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★ 2017-03-04 23:39:54 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Lagade detta ikväll och det var verkligen supergott. Tack för receptet 🙂

  Linnea 2017-03-04 19:40:54
  Svara
 • åh spännande! Så kul att experimentera med nya ingredienser ju. Ska definitivt testa det här receptet, låter hur gott som helst 🙂

  elin 2017-03-04 17:31:55 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Oatly ❤️

  Elena 2017-03-04 15:19:17
  Svara
 • NAM!!

  Hildur 2017-03-04 15:17:13
  Svara
 • Svartrot kan ge klåda på händerna om man rör den efter man har skalat den, att tänka på!
  Så vissa gillar att ha handskar på sig.

  Jenny 2017-03-04 14:50:32
  Svara
 • Åh Fy 17 vad gott detta såg ut! <3

  emblas.se 2017-03-04 14:48:29 http://www.emblas.se
  Svara
 • Enligt Wikipedia o annat kan svartrot ge väldigt mkt magont om den äts okokt. Kan vara bra att tänka på.

  Anna 2017-03-04 13:57:10
  Svara
 • Är du vegetarian? 🙂

  Lovisa 2017-03-04 13:11:21
  Svara
 • Hej Sandra!

  I fall detta är en för personlig fråga behöver du inte svara på den. Jag undrar hur du ser på ditt ex och det hemska han gjort mot dig i och med att du ändå (antar jag) varit fruktansvärt kär i honom. Hur klarar man av att samtidigt sörja någon man älskat djupt vetandes att den personen gjort en fruktansvärt illa? För mig uppstår det liksom en kognitiv dissonans. Mitt ex skadade mig och jag vet att det fanns grejer som inte funkade men ändå är jag så fruktansvärt kär i honom och älskade honom to the moon and back. Fortfarande. Hur ska man förhålla sig till att den man älskar/älskat gjort en illa?

  Elsa 2017-03-04 12:37:02
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   hej, jag skriver lite om det på måndag. i mitt fall var det helt enkelt så att när jag fick reda på det han gjort blev jag så jäkla chockad och typ äcklad? vill inte ta i honom med tång typ. så alla mina känslor försvann väldigt lätt pga det. visst var förhållandet fint när det var bra, men alla förhållanden är fina när dom är bra. och du förtjänar att vara med någon som behandlar dig med värdighet. du förtjänar fucking allt, glöm ej! tips att gå i terapi och bara prata av sig om de där känslorna, för det finns antagligen någon slags skam i det också, inte vilja men att göra ändå. terapi är great för sånt. puss!

   sandrabeijer 2017-03-04 14:20:47
   Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    skitbra (och viktigt) att du går i terapi, för att du ska kunna gå vidare och MÅ BRA! jag själv har aldrig blivit bedragen, eller blivit utsatt för svek, men jag dejtar en man som har blivit det. det blir lite reversed psychology för mig. jag är så glad att uri går i terapi, plus att min bästis är ovärderligt stöd för mig (hon bedragen såväl) grejen med att visa sig sårbar igen för den man älskar blir ju så mycket enklare när ens partner är införstådd med den skuld och skam som kommer på köpet. funkar terapin gör man ju också ett annat val i sin nya partner, att man ser till sitt egenvärde, och som i mitt fall, inte rusar fram utan tar det med lugn och ro. jag tycker man blir så mycket snällare mot sig själv, kärleken blir så mycket lättare med åren;) plus att sexet och pirret känns bara ÄNNU MER MAGISKT. kärleken övervinner allt. alltid.

    judit 2017-03-04 22:31:29
    Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Jag har gått sönder av olycklig kärlek. För första gången i mitt liv är jag kär och då väljer jag någon som jag betyder mindre än ingenting för. Han undrar hur han kan göra det lättare för mig? Vad svarar man på det? Håll om mig när jag gråter över dig? Prata mig igenom sömnlösa nätter när jag bara tänker på dig? Håll mitt hår när jag inte kan behålla maten får jag mår fysiskt illa av att inte få vara med dig?

    Ninnie 2017-03-04 22:09:33
    Svara
 • Guuuu så gott!

  Emma 2017-03-04 11:07:19 http://www.emmae.se
  Svara
 • Men mumma, låter ju hur gött som helst!

  Helly 2017-03-04 10:43:11 http://dreamofhorses.se%2520
  Svara
 • Tycker du är så sjukt duktig som tar dig tiden till att laga maten från grunden. Blir imponerad över att du gör din egna pasta. För min del känns det som ett stort projekt att bara steka färdiga köttbullar. Såg hur som helst väldigt gott ut!

  Rebecka 2017-03-04 09:08:06 http://www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
 • tycker svartrot låter lite läskigt och svårt på namnet men efter din beskrivning verkar den ju +++++, måste prova!

  Linnéa 2017-03-04 08:56:28 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!