Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vecka 10.

Hej.

Det är mars och dagsljus efter 17.00 och jag har köpt en ny soffa. Tre bra grejer.
Den här veckan händer en del:
Ikväll är det Stora Ljudboksgalan där jag har suttit i jury, på onsdag åker jag till Lerum och föreläser och dagen därefter föreläser jag i Solna. Utöver det ska jag hänga med kompisar, sjunga karaoke, kanske börja träna igen (lol vem lurar jag) och så har omslaget till min pocket blivit klart!
Visar senare.

Denna vecka har jag även varit singel i fyra månader och skulle nog vilja säga att jag har kommit över honom. På sätt och vis borde jag kanske nästan tacka honom över att det visade sig att han inte var den jag trodde, för man kan inte sakna någon man inte respekterar.
Och jag tänker heller inte sörja ett nästan fyraårigt förhållande och önska att det inte har hänt. Det blir för destruktivt för mitt eget mående och för obegripligt sorgligt. Man får tänka att livet bara är så: att bra och dåliga grejer sker och sedan lär man sig saker förhoppningsvis.

Dessutom har så himla mycket hänt i mitt liv som inte har med honom att göra under dom åren: som att jag gett ut två romaner till exempel. Eller köpt en lägenhet, tillbringat en vår i Paris, lärt känna massa nya människor, blivit frilans, gjort mig hemmastad i Stockholm igen etc.
Känner mig fortfarande arg, sårad och hög på adrenalin, men det är legitimt och inte konstigt. Kommer nog vara det ett tag och på många sätt är det en skön känsla att veta att prick ingen kan fucka med mig.
Jag bryr mig inte längre.
När jag läste ut I en klass för sig av Curtis Sittenfeld förra veckan så var det en mening på dom sista sidorna som jag fastnade för:

”Jag minns mig själv som olycklig,
och ändå var min olycka så skarp och förväntansfull;
sanningen att säga var den i sin energi,
inte helt olik lycka.”

403b0c3cf22bc97eb9412f676c40fbfb

picture source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • Vilket vackert citat, från boken. Fick en klump i halsen (bra tecken)

  <3 puss fina Sandra

  Marie 2017-03-06 19:16:29
  Svara
 • Så utrolig bra sitat, og herlig bilde! Takk for fine innlegg. Synes det er så fint hvordan du beskriver de ulike variantene av sinne, det er så sant at det kan være godt og legende i seg selv å være sint. Så bra at du lar deg selv være det!

  ulrike 2017-03-06 18:38:27
  Svara
 • Skönt att du är över honom! Fy fan vad härligt! Jag gråter fortfarande flera gånger i veckan men det är ljusår från hur det kändes vid jul då jag aldrig trodde jag skulle bli glad igen. Märkligt nog har jag ”träffat någon” mitt i allt. Jag har börjat skriva med en kille, när han först kontaktade mig trodde jag inte jag skulle kunna bli intresserad av någon på riktigt när jag fortfarande var så krossad. Men nu ett par veckor senare pratar vi i telefon varje dag och jag känner att jag visst är det, jag är väldigt intresserad av honom och det kan existera samtidigt som jag sörjer att jag blev lämnad av någon jag älskade. Tänk på det alla därute! Lås er inte fast vid allmänna uppfattningar om att saker måste vara på ett visst sätt, att man ”måste sörja klart” innan man kan träffa nån osv osv. Säkert är det olika för alla men jag känner verkligen att jag trots min sorg ändå är redo för något nytt, om det nu blir något av det här 🙂

  Liv 2017-03-06 18:03:47
  Svara
  • Svar på Livs kommentar.

   Känner så igen mig. Blev dumpad helt plötsligt efter nästan nio år tillsammans. Trodde aldrig jag skulle komma över det. 3,5 månad senare träffade jag en kille som jag inte alls trodde att jag skulle gilla. Det blev ingenting av det sen, men fick några härliga dagar ihop med honom trots allt 🙂

   Nina 2017-03-06 20:25:06
   Svara
 • Okej. Efter dessa veckoinlägg vill jag gråta och skratta för de är så jävla genialiska och jag vill alltid skriva till dig vad som är så jävla on point med dem men hittar inte orden liksom. Det är bara något som surrar i bröstet och huvudet och du liksom stöter till nån slags sträng i en som vibrerar. Det är fysiskt.

  rasha 2017-03-06 16:08:54
  Svara
 • Bara massa: <3 <3 <3 <3 <3 <3 etc till dig. <3.

  Johanna Malm 2017-03-06 15:27:01 http://johannamalm.com
  Svara
 • Gillar dessa veckoinlägg så mkt!

  Mikaela 2017-03-06 14:58:18
  Svara
 • Du låter hoppfull vad bra. Vet ej vad han gjort men är det något för jäkligt skulle jag skälla ut han. hemskt om man leker med andras känslor. Man satsar ju både sitt hjärta o själ i ett föhållande. Hoppas verkligen inte det är för hemskt det han gjort. kom ihåg du har alltid dej själv vad som änn händer. Ta hand om dej kram.

  Maria 2017-03-06 14:28:14
  Svara
 • Så härligt att du känner så nu. Det tar säkert ett tag innan man kan göra det och helt klart har du det bättre utan honom. Heja dig!! Kram Annika

  Annika 2017-03-06 13:30:19 http://jeansfashion.se
  Svara
 • Ja fy fan, du är så mycket bra utan honom och i dig själv. Han har bara varit ett litet mellanrum i livet, som du sa, att man förhoppningsvis har lärt sig saker av. Go Sandra <3

  Pauline 2017-03-06 13:19:59
  Svara
 • I helgen blev jag påmind om att Robyns album Body Talk finns. Och framförallt låten Indestructible. Mind blown att den är lika bra efter 7 (SJU!!!!!) år. Råder alla att lyssna på den. Nu. Den ger en ett extra lager skinn som är som pansar.

  Matilda 2017-03-06 13:05:18
  Svara
 • YESSS bra Sandra 🙂 Elizabeth Taylor said it best: http://imgur.com/rXqj7bh

  Måste också passa på att rekommendera subreddit /r/trollxchromosomes för att det är typ världens bästa community och jag vill alltid se mer svenska troll där <3

  Tove 2017-03-06 12:44:51
  Svara
 • Läste ett citat som iofs handlade om idioten Trump, men som lika gärna kunde handla om M, eller alla andra ex där ute som inte ska få ta mer energi: Dont let him make history, make him history. ??

  Jessica 2017-03-06 12:35:36
  Svara
 • You go girl <3

  Fröken Cocco Sohl 2017-03-06 12:20:24 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Sandra, vill rekommendera filmen Hidden Figures som gar pa bio just nu! Sorlig men lyfter fram viktiga historier om kvinnor. Girl Power <3 PS. Tuffa Janelle Monae spelar en av huvudpersonerna.

  emma 2017-03-06 11:34:53
  Svara
 • Glad måndag. Bästa med måndagen är att gå in och läsa ditt blogginlägg.

  Ha en strålande dag!

  Katarina 2017-03-06 11:04:51
  Svara
 • ❤️❤️❤️❤️❤️

  Alma 2017-03-06 11:00:07
  Svara
 • Det som var tydligt för läsare när det gällde ert förhållande var att du inte blev en hemmasittare och låst för att du hade pojkvän. Du levde ditt liv med dina resor, boksläpp, festkvällar, signeringar, månadsflytt och då kanske man tyckte han var väldigt exkluderad ur ditt liv i vissa skeden men fan vad skönt nu. Att ditt liv ändå till så stor procent under de fyra åren handlade om dig och din lycka. Inte ER lycka som slukade dig så att det blev bortkastade. Du levde girlboss och detalj tyvärr slå bakut att killen inte klarar av hur lite du behöver honom MEN då är det fel kille. Och med rätt kille kommer procenten ER lycka bli högre naturligt men inte åsidosätta din lycka

  S 2017-03-06 10:29:01
  Svara
 • <3 Sandra, fyfan vad fint att läsa. You go!!

  Ella 2017-03-06 10:22:30
  Svara
 • Wow. Dina texter får mig alltid ur balans. Lyckas alltid relatera så väl till dem.

  Tove 2017-03-06 09:44:09 http://www.tovegrahn.spotlife.se
  Svara
 • Härligt att du mår bättre och reser dig ännu starkare! Visst är det så att allt vi går igenom lär oss något på det ena eller andra sättet. Allt har ju också sin tid. Då var då och nu är nu. Och framtiden ligger öppen!

  Anna, New York - My Bite of the Big Apple 2017-03-06 09:37:33 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Sandra, du är en sån inspiration och förebild. Tack för att du delar med dig ❤

  Frida 2017-03-06 09:10:04
  Svara
 • HEJA SANDRA DU ÄR BÄST. <3
  Blev uppriktigt så himla glad av att läsa detta! Precis vad en behöver en seg måndagmorgon.

  Mikaela 2017-03-06 09:07:21 http://heyprincess.blogg.se
  Svara
 • Yeahy! Nu kör vi, nu kommer våren (snöar tydligen på våren, men men) och det kommer bli grymt! Powerkramar till dig<3

  Frida 2017-03-06 08:55:34
  Svara
 • Tycker du resonerar helt rätt där! 4 år med honom är inte bortkastade för så mycket andra roliga saker hände under dem åren. Jag hade själv ett förhållande i lite mer än 4 år där jag i efterhand kände typ ”vad hände med mig?” (han gjorde mycket härskartekniker mot mig och typ bröt ner mig helt för att bli en liten nickedocka som enbart skulle bekräfta honom). Och vet du jag skulle inte vilja byta bort dem åren. För nu ca 2 år senare så har jag lyckats bygga upp mig själv (sen har det hänt annan skit som brytit ner mig men eh vi ignorerar dem nu va) och jag vet att jag aldrig kommer låta någon behandla mig så som han behandlade mig. Och jag vet också att jag kan bygga upp mig själv! Ergo jag är superstark och awesome. Nu ska jag bara komma över PTSD och sådana grejer sen har jag bestämt att mitt liv ska ha en tid med nerförsbacke istället för uppförsbacke.

  Kram för styrkekramar behövs ej längre, du är sjukt stark

  Madeleine 2017-03-06 08:48:41
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Usch härskarteknik är hemskt. Har man varit med om det o träffar på någon likadan dumpar man direkt. Aldrig ta emot o bli nedtryckt. Man ska lyfta upp varandra. Annars är det mycket bättre o vara singel. Kram.

   Maria 2017-03-06 14:33:00
   Svara
 • Så skönt att läsa att du mår bättre! och wow det där sista citatet, har liksom tänkt den tanken om de känslor jag själv hade en gång för långe sedan när jag var väldigt heartbroken men inte helt kunnat förklara ens för mig själv. Som att jag mitt i dom känslorna, på grund av dom, gick omkring med enorma energiresurser. Minns den tiden som väldigt gränslös, som att vad som helst kunde hända och jag var helt untouchable. Efteråt har jag ibland nästan längtat tillbaka och tänkt att på nåt sätt var jag väl ändå lite lycklig också.

  Kaneli 2017-03-06 08:36:55 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
  • Svar på Kanelis kommentar.

   <3 så fint. känner igen detta. om jag bara hade vetat då – att de intensiva känslor jag trodde att jag inte stod ut med – var livet.

   rasha 2017-03-06 08:54:27
   Svara
 • Skönt att höra att du mår så mycket bättre. Och de sista orden är verkligen sanna – en väldigt bra beskrivning av det där tillståndet när man är ledsen men känner styrkan komma, väldigt intensiva känslor. Kram

  Linda 2017-03-06 08:04:29
  Svara
 • <3 GRYM!

  Josefin 2017-03-06 07:55:29
  Svara
 • Damnit, läste ”omslag till min PODCAST”… besvikelsen sen. Dels pga har redan dina böcker och dels pga älskar kombinationen du+pod. Bästa av två världar tillsammans liksom.

  Isabelle 2017-03-06 07:40:14
  Svara
 • Heja dig Sandra!
  Har funderat kring en sak med ditt break up, (kanske är den för personlig och då behöver du inte svara!) hur har ni/du gjort med alla vänner ni hade gemensamt? De flesta kanske är ”dina” vänner sedan innan, men som bloggläsare fick jag känslan av att M också blev bra kompis med många av dem. Helt enkelt: hur gör man med gemensamma vänner efter ett break up? Hur har du gjort? Kram

  Ebba 2017-03-06 07:01:38
  Svara
 • denna känsla, när den väl kommer ?? som att resa sig ur aska och bli fucking Fenix. flyg Sandra. flyg.

  nina 2017-03-06 06:50:11
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!