tagliatelle med brynt smör, salviasalami och sparris.

march.

I söndags var jag en spillra när jag vaknade efter att ha festat in på morgontimmarna två dagar i sträck. Varför tänker jag alltid att jag är odödlig när jag är ute och att det inte finns någon morgondag?

Hursom: detta är mitt bästa trix för att se mindre bakis ut: krispig vit skjorta, väldigt lite ögonsmink och rött läppstift (som då tar bort fokus från trötta ögon).

march.

Jag satt på min sängkant och försökte tänka på glada saker.

march.

Sedan kom äntligen kvällen då jag hade saker att hitta på! Jag skulle laga söndagsmiddag till Pontus och Elsa hemma hos dom. Det är så roligt att laga mat till folk i deras kök.
Jag gick till Urban Deli och handlade goda grejer.

march.

Och när jag kom hem till dom bjöd Elsa på rosa champagne. Jo jag tackar.

march.

Jag lagade en tagliatelle med brynt smör, salviasalami, sparris och svamp. En svartrot fick hänga med också.
Såhär gör du,

Du behöver:
Tagliatelle
Salviasalami eller någon annan italiensk korv, gärna färsk.
Grön sparris
Shitakesvamp
Vitlök
Hönsbuljong
Smör
Schalottenlök
Chili
Parmesan

Gör såhär:
Stek korven i slantar i medelvarm stekpanna med smör + hackad schalottenlök, vitlök och lite chili. När korven börjar få färg, vänd ner svampen också.

Bryn smöret i en kastrull. Här är en film hur man gör. Smöret ska bli kolafärgat och börja dofta nötigt, då är det klart. Ställ det i ett vattenbad/häll över i en skål så att det inte fortsätter tillagas i kastrullen.

När pastavattnet kokar, lägg i spaghettin och en tärning hönsbuljong. Lägg samtidigt ner skivad sparris i stekpannan och stek på låg medelvärme med korven etc.

När pastan är klar, häll i två matskedar av pastavattnet i stekpannan. Vänd sedan ner den nykokta pastan i stekpannan tillsammans med det brynta smöret och en rejäl näve parmesan. Plus salt och peppar.

Rör om, servera direkt.

march.

Sorry för världsdålig bild men så kan det bli ibland när man är hungrig. En perfekt söndagsmiddag hur som! : )

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!