I söndags var jag en spillra när jag vaknade efter att ha festat in på morgontimmarna två dagar i sträck. Varför tänker jag alltid att jag är odödlig när jag är ute och att det inte finns någon morgondag?
Hursom: detta är mitt bästa trix för att se mindre bakis ut: krispig vit skjorta, väldigt lite ögonsmink och rött läppstift (som då tar bort fokus från trötta ögon).
Jag satt på min sängkant och försökte tänka på glada saker.
Sedan kom äntligen kvällen då jag hade saker att hitta på! Jag skulle laga söndagsmiddag till Pontus och Elsa hemma hos dom. Det är så roligt att laga mat till folk i deras kök.
Jag gick till Urban Deli och handlade goda grejer.
Och när jag kom hem till dom bjöd Elsa på rosa champagne. Jo jag tackar.
Jag lagade en tagliatelle med brynt smör, salviasalami, sparris och svamp. En svartrot fick hänga med också.
Såhär gör du,
Du behöver:
Tagliatelle
Salviasalami eller någon annan italiensk korv, gärna färsk.
Grön sparris
Shitakesvamp
Vitlök
Hönsbuljong
Smör
Schalottenlök
Chili
Parmesan
Gör såhär:
Stek korven i slantar i medelvarm stekpanna med smör + hackad schalottenlök, vitlök och lite chili. När korven börjar få färg, vänd ner svampen också.
Bryn smöret i en kastrull. Här är en film hur man gör. Smöret ska bli kolafärgat och börja dofta nötigt, då är det klart. Ställ det i ett vattenbad/häll över i en skål så att det inte fortsätter tillagas i kastrullen.
När pastavattnet kokar, lägg i spaghettin och en tärning hönsbuljong. Lägg samtidigt ner skivad sparris i stekpannan och stek på låg medelvärme med korven etc.
När pastan är klar, häll i två matskedar av pastavattnet i stekpannan. Vänd sedan ner den nykokta pastan i stekpannan tillsammans med det brynta smöret och en rejäl näve parmesan. Plus salt och peppar.
Rör om, servera direkt.
Sorry för världsdålig bild men så kan det bli ibland när man är hungrig. En perfekt söndagsmiddag hur som! : )
låter otroligt gott!! Måste testa, kanske redan ikväll.
Sandra du MÅSTE ge ut en pastakokbok någon gång! Har varit helt amazed över dina pastamåltider i hur många år som helst.
Hej Sandra, parmesanlover:) känner du till att Grana pedano inte är Parmesan? Äkta parmesan heter parmigiano reggiano.
Tänkte bara säga att det kanske är salsiccia du menar att det ska vara i? Då salami är lufttorkad:) inte mening att låta besserwisserig(?) bara hjälp om någon tänkt laga
Heje! Hörruduru. Jag har för mig att du en gång för länge sen köpte en blå och drömmig mulberry Alexa. Dom finns ju inte längre! Vill köpa begagnat, men där finns oftast bara färgen oak. Alltså, funderar du på att sälja? Jag köper i såna fall. Puss hej!
Gud, fick flashback från min barndom. Mina föräldrar har såna där svarta bestick i stugan, och jag hatar dem? Så himla obehagligt material att hålla i. Får rysningar i kroppen av dem haha.
Trodde Elsa og Pontus var vego…..?
Brukar läsa Elsas blogg också och vad jag kan minnas så brukar hon ibland lägga upp bilder på diverse maträtter innehållande både kött och mejeriprodukter (charkisar, skaldjursplatå är vad som kommer upp i huvudet spontant). Tror hon skrev förut att hon börjat äta mer vegetariskt, men inte att hon är fullt ut vegetarian. Tror inte Sandra hade lagat en maträtt innehållandes kött/mejeriprodukter isåfall 🙂
Har för mig att hon mest testade ett år eller så?
Ser jättegott ut! Pasta är life.
Café har lagt upp en jättebra video där dem frågar snubbar på röda mattan frågor som kvinnor brukar få
Tyckte det var så spot on hur kända kvinnor ändå ska sättas på plats för att dem just är kända
Du lyckades bra, så snygg ju! (Och tack för bakis-tips).
Så fin håruppsättning? Hur har du gjort?
You’re so generous to your friends. You deserve all the best Sandra. 🙂
Hallå! Vilken FANTASTISK skjorta! Var har du köpt den? Försökte scrolla ner och kolla, men såg inget. Blir så tacksam för svar – är inne i en mycket tung vitaskjortanfas.
Tror det är den hon har här: http://sandrabeijer.se/2017/02/20/hemma-igen/
Ja, det är det nog. TACK! tyckte jag hade sett den förut, men kunde inte hitta.Puss och tack igen!
Gillar verkligen dina fantastiska pasta-recept! <3
Bästa grejen att laga mat åt eller med sina vänner. Så fin grej.
Så kul att du börjat lägga upp mer recept nu, älskar dina matbilder. (Du kanske har publicerar receptinlägg med samma frekvens hela tiden, bara att det är jag som börjat intressera mig mer för mat nu?)
You made a delicious dinner! looks absolutely delicious 🙂
-Christine
www.christinelovestotravel.com
Oj, jag tycker det är jättejobbigt att laga mat i andras kök, man vet inte var alla grejer är och så.