Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

fem fina saker.


Här kommer fem fina grejer på morgonkvisten. Glad fredag.

 

sno

Fnys inte åt gul snö.
Nu när det är så himla mycket snö igen tänkte jag att det kunde vara passande med ett recept där huvudingrediensen är pudersnö! Har aldrig läst ett sånt recept innan, tyckte det var så otroligt romantiskt på något vis att laga mat med snö.

Heirloom tomato cheddar tart.
En paj gjord på tomater och cheddarost. Gudars vad gott. Jag vet att vi inte är i livets tomatsäsong at the moment, men ett tips är att köpa kvisttomater som jag märkt tenderar ha mer smak just nu. Samt att dofta på dom i mataffären – de ska dofta mycket tomat, då smakar dom mycket tomat.

ladda-ned

I en annan del av Köping.
Jag är partisk maybe men vill rekommendera dom nya avsnitten av I en annan del av Köping som började sändas för någon vecka eller två sedan. Man blir så glad av dom. Min lillebror Jack är dessutom inslagsproducent, dvs han ni hör som pratar med dom medverkande men som inte syns i bild. Så duktig och gullig.


Milan Fashion Week.
Street style bilder känns väl ganska 2010, men dom här från Milan Fashion Week som gick av stapeln nyligen tyckte jag var så fina. Särskilt den här bruden, jag vet inte vad det är med hennes kappa men jag kan inte sluta titta på den.

hej

Chef’s Table S03E01: Jeong Kwan.
Okej, har redan tipsat om Chef’s Table säsong tre, men såg avsnittet med nunnan Jeong Kwan från Korea i tisdags. Mådde skit innan men blev helt lugn och tillfreds av den här vackra dokumentären om hennes liv i de drömska koreanska skogarna och hennes omsorgsfulla mat.
Kom även på att jag borde tillbringa min höst i Sydkorea. Har alltid velat åka till Seoul. Det borde jag ju göra. I oktober drar jag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
 • dolly parton sa i nån intervju att hennes mamma brukade be henne hämta snö ute så de kunde göra glass för de var så fattiga. verkligen depp-romantiskt.

  Vicky 2017-03-12 02:17:22 http://vickys.se/
  Svara
 • Totalt älskar En annan del av köping 🙂

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★ 2017-03-10 21:29:12 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • http://www.stories.com/se/Sale/Ready-to-wear/Dresses/Embroidered_Retro_Dress/114723559-117170893.1 klänningtips till dig!

  nora 2017-03-10 20:19:03
  Svara
 • Hej Sandra!
  Först och främst: jag älskar din blogg! Har följt dig i flera flera år och du är otrolig. Glöm aldrig det!

  Jag är nyfiken på vad din bror Jack har behövt göra för att få det jobb han har idag? Har han pluggat något inom media/journalistik eller började direkt och har jobbat sig uppåt? Är nämligen väldigt inne på att jobba inom tv själv men tycker det är svårt att veta vad som krävs och vart man ska börja.

  Puss och kram!

  Emma 2017-03-10 18:48:00
  Svara
 • Jag har snart varit i Seoul tre ggr på typ ett år (ska dit igen.) I have a problem! Hojta om du vill ha lektion i k-pop, jag kan way too much 😉 det kan vara kul att ha lite koll på idols innan, tro’t eller ej 🙂

  och så klart andra tips! Tex all kbeauty, vad som är värt att släpa hem vs eBay (har massor med tips på bra eBay-shoppar som är legit!). Och områden, restauranger etc

  Karro 2017-03-10 18:19:48
  Svara
  • Svar på Karros kommentar.

   Och justja, följ med på kpop-boyband-konsert 5 april i Stockholm om du vill, bra att få en försmak :p (24k heter gruppen). Och ja jag är dagar ifrån att fylla 28 men strunt samma, jag är vuxen ändå :p

   Karro igen 2017-03-10 18:23:39
   Svara
 • Så härligt att I en annan del av Köping kommit igång igen! Minns att jag följde det slaviskt förut och brukade träffa på Mats hemma i Fagersta ^^ <3

  emblas.se 2017-03-10 16:34:47 http://www.emblas.se
  Svara
 • Seoul is AMAZING, especially in October. One of my favorite places in the world. I’ll send you good tips if you go!

  Joanna 2017-03-10 16:22:05
  Svara
 • Seoul is so much fun! Lots of good and cheap food/drinks! You will definitely have a good time. If you need any tips, let me know.

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2017-03-10 15:46:03 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Åh, måste se I en annan del av Köping i helgen. Så nedrans fint!

  Ellen 2017-03-10 15:18:13 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Seoul låter som ett bra val. Jag bor mellan Barcelona och Tel Aviv (kille där), och är totally fine med det. Söt bror! Så kul när han skulle dricka alkohol i mörker för att sedan kolla alkoholhalten i ljus på Breaking News ha ha

  judit 2017-03-10 14:21:05
  Svara
 • En grej jag tänkte på. Vad har hänt med din New York-pepp efter att Trump blev vald? Vill du fortfarande flytta dit igen? Jag undrar för att jag drömde om att flytta till New York hela mina tonår. Knarkade Frukost på tiffanys, sex and the city och din blogg. Men nu när jag är typ vuxen känner jag ingen lust längre. Vill inte bo i ett samhälle där rasism, lögner och mobbare får vinna. Men betyder det att jag låter Trump vinna? Att han får ta New York och definiera vad staden står för? Hur tänker du? Tack för sveriges bästa blogg!! Puss!

  Ellen 2017-03-10 13:10:04
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Alltså, jag bor i USA och fattar vad du menar. Men vill ändå påpeka att det är oerhörda skillnader beroende på var i USA man är. Till exempel i New York och i Kalifornien där jag bor, där är folk i allmänhet ganska vettiga och INTE Trump-supportrar. Det är ju dock fortfarande åt helvete hela grejen och jag förstår verkligen om man inte vill komma hit just nu.

   Cinderalley 2017-03-11 01:22:35 http://www.cinderalley.com
   Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Är inte Sandra såklart, men har själv bott i USA för att förra året flytta tillbaka till Europa och känner ändå någon slags längtan tillbaka och kan känna igen mig lite i vad du tänker om Trump osv. Grejen med USA dock, som jag ser på det, är att det alltid vart såhär. Det var precis såhär rasistiskt, egoistiskt och hade alla dessa fula sidor även innan Trump vann. Att Trump vann gjorde bara att allt det blev lite extra synligt och påtagligt för oss som inte är direkt utsatta för alla hemskheter när vi är i USA. Om man som svensk kan flytta dit har man det redan relativt välställt och tillhör de ”fina” invandrarna som ingen ser som ett direkt hot utan bara roliga. För det hemska fanns egentligen redan innan och det fanns redan människor som deltog i det. Det är inget nytt, Trump har inte varit med och skapat någon slags revolution – han har bara tagit vara på ett scenario som redan existerade och utnyttjat det för sin egen vinning.

   Jag tänker och tror (och hoppas) att det faktiskt kan vara ”bra” på ett sätt att han vann. Horribelt på otroligt många sätt och för otroligt många människor just nu, det ska man inte förminska eller glömma bort. Menar endast bra i den bemärkelsen att detta kanske kan vara ett uppvaknande. Trump är på riktigt dum i huvudet. Alltså…Även om man bortser från hans politik så är hans beteende inte friskt. Det är högst troligt att något i världen kommer hända (som det alltid gör för eller senare) och han kommer inte kunna hantera det på rätt sätt och det kommer gå åt helvete på riktigt. Och att då kommer alla som röstade på honom (eller de flesta iallfall) få ett riktigt uppvaknande för hur läget faktiskt ser ut, att han är farligare än allt det där andra de var rädda för från början som gjorde att de röstade på honom alls. Och vi andra som inte röstade på honom tror jag kan bli förbannade i rejäl skala äntligen och kanske göra något på riktigt. Detta händer redan tror jag, Women’s March t.ex., det var den största demonstrationen i USA sedan Vietnam kriget. Då demonstrerade man ett krig, nu en president och ett synsätt – det är ändå rätt mäktigt. Jag tror det händer nu, nu börjar det rulla. Trump var ingen revolution, men han kan ha väckt en revolution till liv.

   Så efter denna enormt långa kommentar; USA har alltid vart hemskt på flera sätt, även innan Trump. Det finns också mycket fint med USA. Men Trumps intåg borde inte vara något som stoppar dig, om du fortfarande vill åka och bo där. Man kan välja att vara en del av den andra sidan istället, delta och engagera sig i den mån man kan. Men känner du att New York bara helt enkelt inte lockar alls på samma sätt längre så ska du ju såklar ät inte åka dit bara för att. Det är okej att drömmar och mål skiftar.

   Madeleine 2017-03-10 15:06:33
   Svara
 • Hej, var några dagar i Sydkorea med jobbet typ 2006. Älskade det så mycket. maten är fantastisk. Please åk dit, skulle älska att se mer därifrån!!! ❤️❤️❤️

  Ak 2017-03-10 13:07:36
  Svara
  • Svar på Aks kommentar.

   Vad jobbar du med då du får resa inom jobbet? 🙂

   Ia 2017-03-10 14:49:18
   Svara
   • Svar på Ias kommentar.

    Ingenjör ? Var hos en tillverkare av elektronikprylar o kollade så det blev som vi ville, så fint att träffa sina motparter – vanliga personer såklart – äta i deras lunchmatsal, åka ut till fabriken, bara se vardagsliv fast på ett annat ställe.

    Ak 2017-03-10 19:56:07
    Svara
 • Elsker Chef’s Table! Har du sett avsnittet med Nancy Silverton? Rå dame!

  Stine 2017-03-10 13:03:06
  Svara
 • Åh, älskade hela säsongen (eller alla säsonger) av Chef’s table, men var något speciellt med det avsnittet alltså!

  Emelie 2017-03-10 11:26:46 http://matomspunnet.blogg.se
  Svara
 • Seoul är fantastiskt om man tar det för vad det är: en tonårstjej som växte upp i otrolig fattigdom och sen vann 1 biljon på lotto. Kontrasterna mellan tradition och nutid i staden är helt insane och det finns en anledning till att man kallar koreaner för Asiens italienare. De kan vara buffliga, högljudda och själviska men de menar ofta väl. De ser alla som en familj, och har därför inga problem med att stoppa dig på gatan för att ge mormorsaktiga råd.

  Maten är helt jävla amazing, om man klarar av hetta. Shoppingen är också bra.

  Nilla 2017-03-10 11:17:33
  Svara
  • Svar på Nillas kommentar.

   Själviska? Hmm vad kallas det nu igen när man uttalar sig om ett helt folk på ett nedsättande sätt? Oh ja just det, rasism.

   L 2017-03-12 23:41:28
   Svara
 • Sydkorea, spännande! Synd att det blev sådana oroligheter där nu bara, typ så sent som i natt … Får hoppas att det är löst till oktober.

  Aida 2017-03-10 11:15:03
  Svara
 • Stopp stopp stopp..!!! Är det din bror alltså?!? Var det även han som var med i den första säsongen av programmet? Alltså det jag älskar mest med det programmet är hur det är filmat, hur de lyckas göra det humoristiskt utan att göra det på de medverkandes bekostnad, hur de pratar med de medverkande, INTROT <3
  Hälsa din bror att han är fantastisk!

  Calista 2017-03-10 11:13:53
  Svara
 • Åå så gøy du drar til Seoul! Skikkelig misunnelig på deg, du er heldig! Seoul er jo et skikkelig korean beauty capital, så her må du se etter masse spennende og god hudpleie! ^_^ Og ikke minst maten, yum.

  Elise 2017-03-10 10:56:23
  Svara
 • Kan ge tips om seoul if you want. Så upcoming stad, åk dit. Men bli ej besviken över hur amerikanskt allt är, jämfört med andra östasiatiska storstäder…

  Elsa 2017-03-10 10:39:00
  Svara
 • Och ett tips till dig, filmen Very Good Girls på Netflix. Tror du kan gilla. Jag såg den i veckan när jag var hemma sjuk och sett på så många avsnitt av Selfridges att jag var tvungen att varva med något annat.

  Här är förresten fler av mina Netflix-tips om någon ska ha filmmys i helgen: https://jennifersandstrom.se/2016/08/24/tips-pa-netflix-filmer-just-nu/

  Jenn - forever abroad 2017-03-10 09:51:42 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Vill inte vara sån – men kan det inte vara lite farligt att äta snö? Dels får man ju vara försiktig så att det inte ligger skräp i den, men i Stockholmsområdet lär det ju dessutom vara alldeles för mycket luftföroreningar och miljögifter i snön för att man ska vilja äta den? Tänker att det är annorlunda ute på landet någonstans (på landsbygden i Syrien, t ex). Bara en tanke!

  Alice 2017-03-10 09:38:05
  Svara
 • Kappan ser ut som en fångdräck a la koncentrationsläger, därför kan du inte sluta titta på den!

  Lisa 2017-03-10 08:57:08
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Den kappan är så fin?, men visst, smaken är som baken ?

   S 2017-03-10 16:03:27
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Va? Det tycker jag verkligen inte att den gör. Enda som är likt är mönstret, ränderna liksom. Konstruktionen, formen och allt annat är helt annorlunda. Skulle inte kalla att något ser ut som något annat bara för att det är liknande mönster, speciellt inte när det är något så vanligt mönster som randigt.

   Madeleinr 2017-03-10 15:13:37
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   verkligen! ja.

   Amanda 2017-03-10 11:36:35
   Svara
 • Såg ett inslag om Seoul på nyheterna när jag läste detta!!!!! Synchronicity!!!!!!!! Ett tecken!

  Elisabeth 2017-03-10 08:04:57
  Svara
 • När du är typ 80 år kommer du att vara en sån tant som alla andra vill vara. En som verkligen har levt. Bott lite här o där o verkligen upplevt världen! En sån lite exotisk tant som dricker rödvin o berättar fantastiska historier tänker jag mig.

  M 2017-03-10 07:36:41
  Svara
 • wow vad kul med Seoul! kan alldeles för lite om den staden (och landet), ser jättemycket fram emot att upptäcka den genom dig.

  Linnéa 2017-03-10 06:52:58 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!