Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vad jag använder för produkter i håret.

(detta inlägg innehåller annonslänkar) ☆


Sandra! ❤ Vad använder du för schampo och balsam för att få så fint hår? Jag har väldigt känslig hårbotten som kan klia lite så jag behöver nog tillhöra fukt till håret som inte innehåller något som torkar ut men jag hittar ingenting. Och så är mitt hår så himla tunt och statiskt så jag blir galen! Har du några bra tips?

Kram och puss!


Hej och puss!
Självklart kan vi gå igenom det. Jag har inte något märke som jag bara ääälskar utan oftast så skaffar jag det som min frisör rekommenderar till mig. Jag tänker att det blir lättast så för att hon liksom ser saker inte jag gör.

Jag har tjockt hår med tunna hårstrån, rätt torr hårbotten och torrt hår (i alla fall enligt min frisör). Detta använder jag:
hair products

Dessa schampoo och balsam luktar lyxig frisörsalong vilket jag älskar, samt ska vara mycket bra mot fukt. Det står liksom ”extreme restoration” på dom, kan ju inte va annat än bra.
Jag tvättar håret två gånger i veckan btw. Då blir det inte fett och håller sig finare längre.
Shampoo: Shu Uemura Ultimate Remedy Shampoo
Balsam:  Shu Uemura Ultimate Remedy Conditioner

hair products

En gång varannan vecka använder jag en inpackning istället för balsam. I samma serie som mitt shampoo och balsam. Har i den typ tio minuter och då brukar jag passa på att göra en ansiktsmask samtidigt, because varför inte
HårinpackningShu Uemura Ultimate Remedy Treatment

hair products

När jag tvättat håret använder jag alltid värmeskydd innan jag blåser det. Detta från Oribe ser ut som om det hör hemma på något slags flådigt ryskt hotell tycker jag : )
Värmeskydd: Oribe Balm d’Or

hair products

Eftersom jag har torr hårbotten använder jag även denna när jag kommer ut ur duschen. Det är typ som en kräm i vätskeform för hårbotten som man lägger ut med en pipett.
Serum för hårbottenKérastase Specifique Sensidote Dermo-Calm Serum

hair products

Torrshampoo och hårspray är mitt life när jag stylar håret. Torrshampoo använder jag liksom under luggen för att få lite volym, och sen såklart i hårbotten när det gått några dagar av tvätt för att lyfta och få det mindre skitigt.
Denna från Aussie luktar SÅ sjukt gott och är mycket bra.

Nu kanske en del av er är för unga, men när jag var liten fanns det en serie och en tidning och en docka som hette Lady Lovely Locks. Hon var det finaste jag visste pga använde gulliga levande djur som hårspännen, ja ni hör, det var otroligt alltihop. Detta torrshampoo luktar exakt som Lady Lovely Locks-dockan.

Hårsprayen på bilden vill jag inte rekommendera, mitt bästa hårspray var slut så då tog jag det första närmsta i butiken. Jag använder PROFFS hårspray, den rosa flaskan och har gjort i många år. Den är så himla bra!

TorrsshampooAussie Dry Shampoo for fine limp hair
Hårspray: PROFFS Super Strong Hairspray

Det var allt tror jag! Avslutar med en ett år gammal film där jag stajlar mitt hår:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
52kommentarer
 • Men det finns väl ingen som bryr sig om vad Sandra använder för produkter i sitt hår? På riktigt alltså.
  Men det är väl såna här reklaminlägg som Sandra försörjer sig på.

  Signe 2017-03-14 01:40:33
  Svara
 • Åh Lady Lovely Locks, jag älskade också de där små djuren att ha i håret. Så mycket barndom, brukar sitta och kolla efter såna dockor på Etsy, har inte köpt någon ännu men funderar på det. Jag hade flera men alla är trasiga, jag tror huvudet var för tungt för kroppen på de där dockorna för huvudet gick alltid av :-o.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★ 2017-03-13 21:48:21 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Alltså Lady Lovely Locks <3 Så 80-tal och underbart <3

  Fröken Cocco Sohl 2017-03-13 16:45:47 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Åh superbra inlägg! Man tackar 🙂 Förresten, måste bara säga detta: Har du sett ”unga Johnny Depp” i den nya trailern för Pirates of the Caribbean?? ALLTSÅ

  http://www.imdb.com/title/tt1790809/?ref_=nv_sr_1

  Hanna - Ackribi 2017-03-12 23:06:26 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • Tankte pa dig nar jag snookade pa Eric Saades instagram. Visst var du lite kar i honom? han har iallafall blivit OERHORT hunkig. Tals att se pa en sondag sadar.

  Amanda 2017-03-12 20:13:57
  Svara
 • Tips: det står på Flashback nu. Vad som hänt. Tänker inte skriva det här dock.

  R 2017-03-12 19:51:47
  Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   ugh, fuck off.

   malin 2017-03-12 21:48:14
   Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   Tips? Alltså seriöst, är folk såhär skvallriga på riktigt? Stackars Sandra, all denna spekulation. Give it a rest.

   Ida 2017-03-12 21:22:12
   Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   Men vafan R, det där var jävligt onödigt

   Matilda 2017-03-12 20:15:22
   Svara
   • Svar på Matildas kommentar.

    Men gud lugna er det är ju uppenbart att sandra vill att det ska komma fram? Hon har ju absolut inget att skämmas över men självklart kan hon inte skriva ut det själv i bloggen, skulle verka oprofessionellt.

    Ronja 2017-03-12 21:59:18
    Svara
 • Wow hade aldrig trott att ett inlägg om schampoo kunde få så hetsiga kommentarer. Intressant! De flesta människor tvättar ju liksom håret några gånger i veckan, är inget konstigt med det.

  Anna 2017-03-12 18:31:54
  Svara
 • Hej Sandra! Du är grym men undrar lite hur du tänker kring hudvår, smink mm och djurtester? Vet att det är en djungel där ute med produkter och företag som går in i varandra härsan tvärsan och att det kan va sjukt svårt att reda ut allt.

  Allt gott!!

  Anna 2017-03-12 17:54:08
  Svara
 • Sandra! Hur gör du med hårtvätt när du tränar mycket? Jag svettas som en sate i hårbotten, men tror också starkt på hårtvätt 1-2ggr i veckan.. Behöver tips och råd om hur jag ska lösa det oerhörda problem i min vardag, tack.
  (välkomnar även råd bland kommenterare såklart)
  puss och kram <3

  Lisa 2017-03-12 17:07:04
  Svara
 • Min spontana tanke efter detta inlägg: Undrar vilka uppläxande kommentarer som kommer komma nu..? Kommentarsfältet gjorde mig inte ”besviken” 😀 Tack för inspirationen! Själv är jag helt värdelös på att använda vårdande produkter innan fönen.

  Sofi 2017-03-12 16:19:40
  Svara
 • Jag älskade Lady Lovley Locks och pixisierna!
  Hade filmen och docka, alla avsnitt med svensk dubbning finns på youtube btw 😉

  Karin 2017-03-12 14:19:54
  Svara
 • Alltså hur kommer man över någon som man inte ens gillade särskilt mycket från början, sen fick känslor för (och kände sig nyförälskad för första gången på nästan tio år), inte ens bor i samma land som, men som jag ändå saknar jättemycket och tänker på. Jag vet att han gillade mig också men inte alls lika mycket och på samma sätt som mig.

  Tipsa inte om Sandras ”komma över lista”, för jag har ju aldrig varit tillsammans med killen så borde egentligen komma över honom snabbare.

  I 2017-03-12 13:59:09
  Svara
 • Hej! Vill inte vara en mood killer eller så, men alla dessa produkter (utom torrschampot från Batiste) är testade på djur och företagen bakom gör inte direkt mycket för att komma på nya metoder utan håller sig gärna till kaniner och apor. Tipsar om att kolla in denna lista och se vilka företag som fortfarande, år 2017, testar på djur: http://www.crueltyfreekitty.com/companies-that-test-on-animals/

  För tips på företag som INTE testar på djur och som behöver all uppmärksamhet de kan få: http://www.crueltyfreekitty.com/list-of-cruelty-free-brands/

  Puss!

  Mia 2017-03-12 12:59:32
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   superbra upplysning!!

   Malin 2017-03-12 15:54:43
   Svara
   • Svar på Malins kommentar.

    Jag undrar om folk är medvetna att alla nya produkter i mediciner och kosmetika som lanseras på marknaden måste vara väldokumenterade att de inte är skadliga för folk. Alltså alla ingredienser på innehållslistan ska vara testade, i kosmetika är det oftast på djur medan om det är ett läkemedel så ska det testas på människor (efter att det har blivit testat på djur). Så företag som inte testar på djur, det innebär att de använder ingredienser som har blivit testade i sin tid och är inte nya. Och några andra företag som ”claimar” att de inte testat på djur, de räknar inte var deras ”raw materials” kommer från och hur de har blivit testade. FDA (amerikanska myndigheten som ofta dikterar reglerna för resten av världen) skriver bra och informativt om det här:

    https://www.fda.gov/Cosmetics/Labeling/Claims/ucm2005202.htm

    thesadbox 2017-03-12 17:57:06 http://thesadbox.wordpress.com
    Svara
 • Till alla med torr-hårbotten-problem: Maria Nila HEAL. Jag hade provat allt innan detta, men denna magiska serie har räddat min hårbotten på hittills bara 4 tvättar!

  Sofie 2017-03-12 12:33:22
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Håller med Lisa. Har också stora (alltså STORA) problem med min hårbotten (torrhet, klåda, flagor), men Healserien gjorde det, om något, värre. 🙁 Blev gruvligt besviken! I desperation köpte jag Lushs Superbalm (en salva att ha i hårbotten innan tvätt) för snart två veckor sedan, och OMG – REVOLUTION! Hårbotten redan såååå mycket bättre.

   Aida 2017-03-12 17:19:45
   Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Jag tror det varierar. Jag har tunt hår och kan inte använda Maria Nilas produkter alls för de gör mitt hår hur fett som helst.

   Lisa 2017-03-12 14:20:07
   Svara
 • Åh Sandra! Tack tack tack för det här inlägget!

  Lisa 2017-03-12 11:19:42
  Svara
 • sorry om jag är partypooper nu men kollade snabbt på ingredienserna i schampot och ser att amodimethicone är en av de första ingredienserna. jag kör inte balsammetoden och är inte superkunnig eller kör bara naturliga ingredienser eller nåt, men min frisör tyckte att jag hade beläggningar i håret för ett par år sedan och rådde mig att sluta med produkter med silikoner. och då är jag en person som i princip aldrig ens stylar håret, jag använde dock morroccanoil i topparna ibland för att håret skulle bli lite mjukare och mindre burrigt, plus typ ”vanliga” frisörschampon. sedan dess har jag slutat köpa grejer med silikoner i, eller försökt googla mig till om de är vattenlösliga och då är det okej. ville bara tipsa för detta har förbättrat min hårkvalite lite och jag försöker också spara ut till långt hår! nån annan här som har nåt tips btw? sist jag var hos frisören frågade jag om hon kunde göra något åt den varma tonen i mitt hår utan att göra något drastiskt. hon blekte lite slingor och la i en kall toning, som typ höll en vecka om ens det. nu är håret mycket grövre där det är blekt och känns lite som att jag är tillbaks på ruta ett igen med hårkvaliteten >.< och känns som att de flesta hårprodukter som säger sig vara reparerande är just späckade med silikoner? *slut på skitlång rant*

  Isabelle 2017-03-12 10:56:08
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Toning tvättas alltid ur så det du kan göra är att fortsätta tona hemma, tex med sk färgbomb. Om de varma tonerna är gula funkar silvershampo. Om de varma tonerna är röda är de mkt svårare att bli av med men om du tonar med en kall färg så brukar det bli mindre framträdande iaf.

   <3 2017-03-12 12:49:10
   Svara
 • Att inte tvätta håret för ofta är verkligen ett super-tips för att inte göra det fett! Man torkar ju därmed inte ut håret och hårbotten hela tiden, alltså behöver hårbotten inte producera så mycket fett för att försöka återfå balans. Kör själv med balsammetoden sedan några år tillbaka och håret mår bättre än någonsin!

  Camilla 2017-03-12 10:51:38 http://aktivadagar.com
  Svara
 • Åh, elsker den tørrshampooen <3 Minner meg på at jeg burde kjøpe den neste gang jeg trenger ny!

  Victoria 2017-03-12 10:25:48 http://www.kvardagsbiblioteket.no
  Svara
 • You had me at lady lovelylocks! ❤

  Malin 2017-03-12 09:58:16
  Svara
 • Hahah åh jag älskade Lady Lovely Locks och hennes Pixietails! <3 hade en film på VHS minns jag ^^

  emblas.se 2017-03-12 09:51:42 http://www.emblas.se
  Svara
 • Hej du har aldrig tänkt på vad ämnena i dina produkter gör mot miljön, när de spolas ut med ditt duschvatten? :<

  Rebecca 2017-03-12 09:46:36
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Det är därför det finns sånna som jag som kommer upp med avancerade teknologier för att ta bort dessa ämnen från vatten 😉

   Det gör mer skada att steka något på en stekpanna och hälla ut oljan i avloppet än att duscha med valfritt schampo. En växande befolkning medför att det finns ett behov för att komma med nya teknologier för att täcka behovet för rent vatten och separera farliga ämnen. Detta görs på reningsverk som är statsreglerade (som i sin tur regleras av EU). Man kan alltså göra människan uppmärksam för dens miljöavtryck men i slutändan så är det viktigare att påverka beslutsfattare som t.ex politiker att agera och jobba för mer forskning inom dessa områden så att nya teknologier inte tar mååånga år att implementeras på plats :).

   thesadbox 2017-03-12 13:19:03 http://thesadbox.wordpress.com
   Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Jag gör det! Men min kompis säger att det inte spelar roll för jag häller ut färg i köksvasken. Men många bäckar små amirite?

   L 2017-03-12 13:16:34
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Din kompis har nog rätt i det. Att hälla färg (alltså målarfärg för väggar och möbler antar jag?) rätt ner i avloppet men bekymra sig om vilket shampo man använder är att sila myggor och svälja kameler, om man nu ska jobba med orspråk. Låt vattnet dunsta så kan du lämna in burken med fastorkad färg i botten, på återvinningen.

    Tove 2017-03-13 10:03:03
    Svara
    • Svar på Toves kommentar.

     Alla som äter kött sväljer ändå kamelen. En vegan pajar miljön bara 1/7 så mkt som en köttätare. Kött är den näst största klimatboven. Häll färg i vasken och rädda livet på en massa djur istället vetja. 🙂 alla kan inte göra allt men eftersom djuren som blir kött har det mkt värre än folk fattar och all slakt är plågsam… så är det ju en dubbel vinst om man hjälper till att dämpa köttnormen. Det gör större skillnad att bli vegetarian eller äta vegetariskt ofta än en burk färg. Obs dock att mjölk = samma som köttindustrin. Både ang klimat och ang lidande (varje ko får föda en kalv varje år som hon blir fråntagen direkt och hon får aldrig vara med den mer + att mer än hälften av nötköttet är kalvarna och de mkt unga kor som mjölkgårdarna dödar varje år)

     L 2017-03-13 20:15:38
     Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Så du använder aldrig några produkter eller rengöringsmedel eller annat konstgjort som sedan spolas ner i ett avlopp?????

   Julia 2017-03-12 12:46:43
   Svara
   • Svar på Julias kommentar.

    En kan ju använda mer eller mindre skadliga produkter. Tror det är vad hon åsyftar. Vi städar aldrig med rengöringsprodukter starkare än såpa till exempel. Och använder ekologiskt disk- och tvättmedel. Samma med hår- och hudvård, bara ekologiskt och milt till oss och barn. MEN alla behöver inte göra allt. En gör vad en kan och känner att en mäktar med.

    A 2017-03-12 13:16:44
    Svara
   • Svar på Julias kommentar.

    Men jösses, DET är väl inget motargument, Julia?! Uppenbarligen HAR Rebecca tänkt på det. *facepalm*

    Aida 2017-03-12 13:07:54
    Svara
 • Alltså, jag vet att en inte ska tvätta håret för ofta. Men det blir liksom ändå att jag tvättar det varje eller varannan dag. Dels har jag fet hy, tänket att det ger väl också en extra fet hårbotten? Men sen så tycker jag det känns så sunkigt när det har gått ett tag, trots torrschamo, antar att det är en vana och jag kan ”träna” upp att känna mig bekväm när det inte är nytvättat. Men hur gör en det? Och ni med fet hårbotten, finns det nåt schampo (alltså vanligt, inte torrschampo) ni rekommenderar?

  Matilda 2017-03-12 09:38:26
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Håret vänjer sig! I början när man inte tvättar det lika ofta som förut så blir det fett fort. Efter några veckor tar det längre o längre tid innan det blir fett. Trodde inte på detta innan jag upplevt det själv men på mig stämmer det iaf:)

   M 2017-03-12 09:53:06
   Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Mitt bästa tips är att sätta upp håret i olika varianter (tofs, knut, rulla sidorna till nacken osv) när en är inne på de där sista dagarna innan tvätt! Jag tycker precis som du att det kan kännas lite sunkigt, men att ha håret uppsatt är mitt sätt att dryga ut tvättarna lite. Jag har tidigare också tvättat mitt hår varje dag men försöker nu, med torrschampo och uppsatt hår, vänja av mig vid det. Hoppas det funkar för dig med!

   Ellen 2017-03-12 09:45:18 http://ellenlindberg.se
   Svara
 • Kan inte något snäll tipsa mig om en bra frisör i Stockholm? Som klipper bra, färga ska jag inte göra. Har inte klippt mig sen jag flyttade hit 🙁 🙁

  Tove 2017-03-12 09:30:04
  Svara
 • ÅH Lady Lovely locks-hårspännen var ju såna life goals ❤

  Lotta 2017-03-12 08:38:01
  Svara
 • NEEEJ ersätt aldrig balsam med inpackning!! Regeln är: schampoo, schampoo (ja ALLTID tvätta håret med schampoo två omgångar, det är bara då det blir helt rent), sen inpackning (inte varje gång då) och sist balsam!! Alltid balsam sist!!!! Det stänger hårstråna och gör så att de löper mindre risk att gå av!!! Viktigt att alltid ta balsam sist!!!!

  Elsa 2017-03-12 08:34:26
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Haha jag tänkte precis kommentera samma sak. Att inte avsluta med balsam känns ungefär samma i min själ som när folk säger att de tvättar ansiktet med tvål </3 också bra att avsluta med kallt vatten så håret stänger sig ordentligt! När jag kommer ihåg att göra det så blir håret så mycket lenare.

   Anna 2017-03-12 11:56:10
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Jag trodde det var en myt att man öppnade och stängde hårstrån 😀

    Hanna 2017-03-12 19:28:11 http://hannarosell.se
    Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

     Alltså jag blev så nyfiken så jag var tvungen att googla… men hittar ingenstans att det skulle vara en myt? Bara frisörer som säger att man ABSOLUT ska avsluta med balsam. Känner att de få gånger jag bara använt schampo så blir ju håret alldeles frissigt? Oftast är det ju en del silikoner i balsam som lägger sig som en skyddande hinna runt håret, förutom att de aktiva ingredienserna är mer vårdande. Tvålämnena är ju i schampot. Alltså tänker att det är lite som när man impregnerar skor, räcker inte att tvätta dem för att få ett bra skydd 🙂 kanske världens sämsta liknelse haha men hoppas ni fattar!

     Anna 2017-03-13 15:09:23
     Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

     Ungefär som det här med att öppna och stänga porer, det är ju en supermyt som aldrig kommer dö.

     L 2017-03-13 08:07:51
     Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!