✉
hej sandra! kan du inte visa mer vad du lagar för mat hemma? mer maaaat
✎
Jomen hej det kan jag väl!
Jag blir så opeppad att fota mat när solen gått ner för det blir så tråkigt fotoljus.
Borde köpa någon fota-mat-lampa egentligen. Har nån ett tips?
Men! Här kommer fyra recept från de senaste veckorna.
Med mobil, men ni får klara er! Alla är jättegoda!
Carbonara! Jag åt detta till frukost dessutom, det innehåller ju ändå flera ägg? Laga detta en morgon till någon och dom kommer älska er för alltid. Antar jag i alla fall.
Jag lagar carbonara såhär (för två):
1. Stek skivad bacon i en stekpanna.
2. Koka pasta.
3. Blanda cirka 1 och en halv dl riven parmesan med en äggula + salt och peppar i en skål.
4. När pastan har ungefär en minut kvar till al dente, häll över den i ett durkslag
5. Lägg 2 finhackade vitlöksklyftor i kastrullen med en skvätt olivolja, fräs i några sekunder.
6. Häll i spaghettin i kastrullen tillsammans med parmesansåsen och baconet. Blanda ordentligt medan plattan är på.
7. Servera direkt. Hyvla över mer av parmesan, klippt persilja och salta och peppra. Don’t go low on the svartpeppar. På toppen lägger du en rå äggula som personen som ska äta sedan kan röra runt själv.
Vill du inte äta kött? Byt ut bacon med gröna ärtor som fått koka nån minut i rikligt saltat vatten + addera lite ströbröd när du blandar allt för att härma baconets knaprighet.
Grönkålssallad.
Detta har varit min go-to-rätt sen jag blev singel pga 1. tar en minut att kirra ihop, 2. det är grönkålssäsong och 3. den är så himla god.
Om man gillar grönkål då men det borde ni verkligen.
Det är bara grönkål, körsbärstomater, buffelmozzarella och selleri som jag blandar ihop med olivolja och massa citron + havssalt och peppar. Nom.
En grönsakssoppa som jag lagade i måndags. Tricket med att göra en god grönsakssoppa tycker jag är att inte bara använda rotfrukter. Färska tomater är exempelvis otroligt gott i.
Denna lagade jag genom att först steka hackad vitlök, chili och gul lök i kastrullen, hälla över nån liter buljong och sen koka tärnad svartrot och potatis i cirka tio minuter. Sedan i med skivad selleri och tomat + masssssa bladspenat och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Salta peppra, häll upp och sprinkla över riven parmesan och solfrosfrön.
Sist men inte minst har vi lammfrikadeller i tomatsås.
Rullade ihop lammfärs till bollar med riven vitlök, mycket parmesan, salt, peppar och ett rått ägg.
Jag kokade frikadellerna i hönsbuljong några minuter och sedan stekte jag dom i olivolja för att ge dom en trevlig yta.
Tomatsåsen gjorde jag på färska kvisttomater, lök, vitlök, selleri och spenat. Jag lät tomatsåsen sjuda i 45 minuter (ju längre desto godare tomatsås) och la i sellerin och spenaten i slutet + en matsked tapenade på svarta oliver.
☆
Glad matlagning alla.
Alltså, tusen tusen tack för dina suveräna recept! Vi har typ börjat använda din blogg som en kokbok, alltid fantastiskt resultat!
Älskar detta inlägg ?
Mmmm alltså din mat <3333 blir så sugen på ALLT! 😀
Så imponerad av dina matlag matlagningsskills! Jag äter mest färdig vegetarisk lasagne eller färdig fiskgratäng. Men Carbonara ska jag prova, det verkade enkelt och gott. Skulle gärna vilja veta mer om den där rätten du brukar göra med pärlcouscous(?) också! Verkar så gott, och fint. ?
Tycker dina foton är superfina oavsett om de är tagna med mobilkamera! Fortsätt langa mobilfoton, no pressure med systemkamera tänker jag:) ??
1. Jag har börjat köra ner även vitan i den varma pastan så att den blir krämig. Kan rekommendera att testa! Tråkigt när vitan måste kastas/jobbigt att göra maräng 🙂
2. Tillagar du grönkålen på nåt sätt el bara äter raw? Jag har inte riktigt fattat grönkålsgrejen nämligen…
Tack för mattips!! <3
Du kan ju ba steka upp den annars, vitan är ju ändå det godaste av ett stekt ägg hehe. Men smart att du kör ner hela i pastan ju!
bara jag som DÖR av nyfikenhet på SOFFAN 🙂
Näpp! Hoppas ivrigt att det fina hot pink-tyget från bokposten tillhör soffan. 🙂
tror det tillhör en möbel på kontoret 🙂 ps sandra snälla visa mer från ditt kontor!
Min mamma lärde mig ett life hack om parmesan och buljong nyligen: Blir det en stenhård kant över som inte går att riva så lägg ner den i buljongen när du kokar något. Fiska sedan upp och släng innan servering. Så god buljong!
Min man gör så när han lagar tomatsås också! Släng ner kanten i såsen ba! Blir jättegott!
Finns dagsljusglödlampa på typ Clas Ohlson som du kan skruva i en passande lampa hemma.
Så mycket gott
Älskar mitt porslin från Heirol men om jag nån gång måste byta ut det ska jag leta efter nåt som liknar dina tallrikar, så fina de är!
Inte för att förstöra ditt inlägg eller något, men ägg är inte nyttigt. Man får inte säga att det är nyttigt. Ett äggföretag i USA ville göra en broschyr till barn om hälsosamma mellanmål där ägg var med som något nyttigt, näringsrikt och hälsosamt. Men det fick dom inte skriva av USDA (United States Department of Agriculture), eftersom ägg innehåller mycket av det dåliga kolestrolet och högt fettinnehåll. Finns att läsa här http://nutritionfacts.org/2015/03/26/peeks-behind-the-egg-industry-curtain/
Mäh! Om någon vill läsa något annat: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/nyheter/kommentarer/agg-ar-inte-farligt/
Kolesterol och flera sorters fett behövs dessutom för att bygga alla celler i kroppen. Ät och njut!
Och varför vill man ens äta någon annans mens? Ät din egna istället
*Johan glans i Kvarteret skatan när han handlat lök* Ja, men mens är gott!!
Ja fast det finns ju bra och dåligt kolesterol. Dåligt finns i animaliska produkter, tex ägg. Här finns flera artiklar att läsa http://www.lakareforframtiden.se/?s=%C3%A4gg
Bacon och parmesan däremot. Det nyttigaste som finns? 😀
Självklart inte! Men tänkte specifikt på ägg eftersom hon skriver att carbonaran innehåller flera ägg, som om det var något bra. Finns flera studier som visar att mjölkprodukter och chark leder till alla olika former av cancer.
Men jeeees…
Vad heter den där breda pastan på första bilden?? ♡
Så förvirrad ang ingen grädde i carbonara? Typ läst flera ggr men du har inte grädde i?
Aldrig grädde i carbonara, vergogna! 😉 alltså när så gör man icke i Italien. basta
Räcker med bara ägg! Det är så dom gör det i Italien, är så mycket godare och bättre 🙂
i italien har man inte grädde i carbonara!
fejk-bacon aka fejkon är svingött i carbonara mvh äter det 5 gånger i veckan
Jaaaa! Jättebra recept, goda och enkla! Mer av sånna inlägg tack <3
Världens godaste carbonaratips! By ut baconet mot soltorkade tomater som man steker med ett par droppar liquid smoke!
Ett annat istället-för-bacon-tips är stekt kapris och rostade solrosfrön!
Varför äter du så mycket selleri?
Om jag berättade det skulle jag vara tvungen att döda dig sedan.
hahahaha <3<333
haha sandra, fan vad jag älskar dig <3
hahahaha <3
Åh vilka goda recept! Redan pepp på att laga middag ikväll ?
Hade väldigt få grejer i kylen idag, men hade LÄTT kunnat svänga ihop en carbonara till frukost eftersom det är både bacon och ägg i = frukostgrejer. Plus riven parmesan i frysen. Ska komma ihåg detta tills nästa gång! Älskar förresten att du inte har grädde i din carbo, min kompis dumförklarade mig häromdagen när jag sa att jag inte hade det?!