Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

tio tv-karaktärer jag är kär i.

Chrissy postade en rolig lista med tio stycken tv-serieförälskelser. Jag snor den rakt av.
Utan inbördes ordning:


Jordan Catalano i Mitt Så Kallade Liv
Asså. Ingen är så het och så * plågad * som Jordan Catalano (som spelas av en ung Jared Leto). Denna stil bör btw komma tillbaka på killar. #chokerspåmän
Scenen när han tar Angelas (Claire Danes) hand i skolkorridoren är kanske det mest romantiska som någonsin visats på tv:Daniel Desario i Freaks and Geeks
En av historiens mest välskrivna tv-serier det här! Så tråkigt att den bara gick en säsong. James Franco spelar slackern Daniel som hänger bakom skolan och röker och hånglar. Men självklart som alla svåra män i serier har han också ett djup och en osäkerhet – och kanske framförallt en godhet. Det kombinerat med hans enorma smajl gör att han är hemskt välkommen hem till mig.


Eric Northman i True Blood
Alexander Skarsgård spelar vampyren som förälskar sig i seriens huvudkaraktär Sookie och sen gör dom inget annat än ligger i olika skogsdungar. Man förstår aldrig om han är god eller ond men man är askär i honom pga också *plågad* och älskar Sookie besinningslöst.
Tips: se denna serie med en dejt så kommer ni ligga hela tiden.

4a53850e417b1f5e971e25526281c36d

Jess Mariano i Gilmore Girls
Jess är och kommer alltid vara Rorys mest vettiga pojkvän, även om han beter sig som ett as flera gånger (bu, säger en del om Rorys usla killsmak). Jess är den sorgsna, famlande bokälskaren i skinnjacka som tittar under lugg och har svårt att få ihop sina feelings. Jess jag kan rädda dig!


Peter Petrelli i Heroes
Mmm mer Milo Ventimiglia. I Heroes spelar han Peter Petrelli vars superkraft är att imitera andra superhjältars superkrafter. Låter weird kanske men se serien så kommer ni fatta. Säsong 1 är KANON (de andra not so much tyvärr, men vi behöver inte prata mer om det). Peter är ”the complex good guy” som bär på ett mörker. Dessutom med ett ärr i ansiktet. Peter nu hånglar vi

james_002
James Hurley i Twin Peaks
Okej jag börjar ju ana ett system här i mina crushes. Även James i Twin Peaks är den tysta, plågade, olyckligt kära motorcykelkillen som behöver tas hand om. Måste verkligen sluta falla för save me-dudes med käkben som går att skära tomater med. Så lättköpt och förutsägbar i min serie-crush-smak.
Nu blir det andra sorters killar på resten av listan:


Andy Dwyer i Parks & Recreation
Andy Dwyer (Chris Pratt) och April Ludgate (Aubrey Plaza) är tv-serievärldens starkaste par! Ingenting kan liksom sära på dom. Blir så varm och gråtig av sånt pga världen borde vara mer så men är det inte. Så fint att dom är totalt olika men att han aldrig ser någon annan än henne och tycker att hon är typ det coolaste som finns.

61150713a2ea49b8877ebfc0e8b94d05
Ross Geller i Vänner
Ross var min största kärlek när jag var tolv och inbitet Vänner-fan och så har det väl fortsatt. Och då syftar jag framförallt på säsong 1-3 när han och Rachel är som finast (och sorgligast). Alla lite nerdy tafatta killar med stort hjärta kan flytta hem till mig helst imorgon. Önskar mig lätt en Ross som pojkvän om jag någonsin blir ihop igen. Fast ska iofs aldrig mer bli ihop med någon, men kanske i nästa liv eventuellt.


Finn Hudson i Glee
Cory Monteith (RIP) spelar fotbollsspelaren som går med i skolans Glee-grupp och riskerar sin popularitet för att få sjunga. Från den första rutan var det som att mitt hjärta flög upp i halsgropen när han dök upp. Han är den enda i serien som inte har perfekt taktkänsla och skolad musikalröst, och hans fumlighet kombinerat med de breda axlarna och mörka ögonen: jag smälter. Hans kärlekshistoria med Rachel Berry (Les Michele) är så himla himla fin och extra fint är det att de var så kära utanför serien också. Det är så heartbreaking att Lea fortfarande ofta lägger upp bilder på honom på sin instagram <3


Jemaine Clement i Flight of the Conchords
Avslutar med en storfavvo i mitt hjärta: Jemaine i Flight of the Conchords. Han har något djuriskt över sig samtidigt som han är en sån typisk indiekille. Och så dialekten på det och självklart den otroligt märkliga humorn och förvirringen som uppstår i ungefär varenda scen av serien. Kanske är det polisongerna också. Plus att han kan sjunga.
Han tar vi!

 

Translation. 10 crushes from Tv series.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
119kommentarer
 • HALLÅ nån annan som sett The Knick och är kär i Dr Thackary?! Total douche och missbrukare men så sexig, älskar läkare <3

  Anna 2017-12-28 13:39:36
  Svara
 • Erkänner, jag kan inte heller få nog av Milo. Åhhhh, fick seriöst rysningar av några av Jess scener i GG-revivalen? Absolut det som gjorde mig mest berörd iaf. Kollar på This Is Us nu, så jäääkla bra. Men måste typ stålsätta mig inför varje avsnitt för att kunna hantera Milos snygghet? (Kan hända att jag spolar tillbaka ibland för att liksom.. njuta lite extra)

  Karin 2017-03-22 19:43:40
  Svara
 • Åh, flight of the concords hade jag glömt! UNDERBAR ju!! Precis som Jordan- Jared Leto. 😉

  Monika 2017-03-21 15:00:06 http://monnetankar.blogspot.se
  Svara
 • Åh håller med om så många här! Även om jag egentligen bara faller för snälla, söta och lite dorky killar irl <3 Vill även lägga till Dan i Gossip girl, Seth i The OC, Dylan i Lovesick (SÅ bra, brittisk serie, alla måste se den!) och Marshall från HIMYM. Och Eddie Redmayne!! Inte i någon särskilt film eller så, utan bara allmänt som person 😉

  Johanna 2017-03-20 21:42:58
  Svara
 • Jag hade en Jess <3 Helvete vad svårt det är att ha en vardag med en Jess, men gud vilken passion! We are ment to be together. Nån gång, i framtiden igen…

  Åsa 2017-03-20 14:42:07
  Svara
 • mina är konstiga.
  1. adam i girls. han är så het?
  2. seriemördaren i the fall som spelas av jamie dornan. fattar inte vad det är för fel på mig men there it goes

  sofia 2017-03-19 13:27:23
  Svara
  • Svar på sofias kommentar.

   För Jamie Dornan är h-e-t! Endast sett honom i Marie Antoinette av Sophia Coppola, men damn! Förstår helt att du drogs till honom även om han spelade
   P.S. om du inte sett den filmen, gört! Inte bara är Jamie Dornan het, men hans karaktär ska föreställa en svensk 😉 wohoo! Plus, jättefin film stilmässigt.

   Madeleine 2017-03-20 02:44:38
   Svara
 • JAAA JEMAINE!!!! Skulle gifta mig direkt!!!

  Karin 2017-03-19 01:14:31
  Svara
 • Jag var (är!) kär i Harvey från Sabrina tonårshäxan! Snäll och ödmjuk, försökte inte spela tuff. <3

  Cecilie 2017-03-19 00:09:19
  Svara
 • Roligt hur olika smak alla har, tycker verkligen James är en så galet irriterande karaktär i Twin Peaks. Agen Cooper däremot 🙂 Ser Arkiv X nu och crushar SÅ himla hårt på Fox Mulder… En annan favorit är Larry i Ally McBeal. Men där märker man ju också massa sexistiska grejer, så här i efterhand :/

  Jessika 2017-03-18 22:15:31
  Svara
 • Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

  Hedda Söderberg 2017-03-18 21:50:12
  Svara
 • Nu hoppas jag på att få drömma som dessa hela natten, alla dessa är såna där jag förälskat mig i ;).

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-03-18 21:01:58 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Ett inlägg på ett dygn? Seriöst???

  Elsa 2017-03-18 07:52:06
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Snälla lägg av det är en faktiskt en människa bakom skärmen fattar du inte det eller??

   Vera 2017-03-19 07:19:14
   Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Men hallå hur menar du nu?
   Eftersom du är upprörd över bristen på inlägg lär du ju gilla Sandra. O om du gillar Sandra borde du ju vara snäll o respektera att hon kanske inte kan skita ut inlägg i den takt du skulle föredragit.
   Jag gillar iallafall Sandra o även om jag älskar att se nya inlägg när jag kikar in så gör det inte så mycket om bloggen ekar tom då o då för alla är vi människor.

   Anna 2017-03-18 12:56:42
   Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Lol hejdå

   Sofia 2017-03-18 11:08:45
   Svara
 • Har du sett ”Please Like Me” en Australiensisk serie som utspelar sig i Melbourne (bästa staden!) och handlar om Josh som just gjort slut med sin flickvän för att han är gay. Alltså alla karaktärer i den serien är de finaste jag sett och Josh och hans vänner är typ de bästa jag vet. Stort plus för att han alltid har så snygga pojkvänner och att allt är så estetisk tilltalande. Och att han har en söt hund. Det bästa är att den finns på Netflix!

  Diana 2017-03-18 04:06:01
  Svara
 • ÄLSKAR DETTA INLÄGG!!!! Håller typ inte med dig om en enda men älskar detta ändååååååååååååååååå!!!!!!

  Nova 2017-03-18 01:25:16
  Svara
 • åh detta är så fint!!

  Emilia 2017-03-18 00:48:39 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • alltså JA till alla!!! Varenda än ba: men JA PRECIS! Perfekt lista <3

  elin 2017-03-17 23:46:04 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Usch fick dock en så totalt oväntad crush på Logan i Gilmore Girls. Vet inte vad det är. Annars är Seth i OC en klassiker. Min nya crush inom tv-serievärlden är Lagertha i Vikings. Går inte vanligtvis igång på tjejer men skulle jag ligga med en tjej så är hon the one and only.

  Johanna 2017-03-17 19:44:48
  Svara
 • Va? I Twin Peaks är det ju Agent Cooper all day every day! ?

  AL 2017-03-17 19:44:35
  Svara
 • Matt Bomer i White Collar är min crush! Och Wentworth Miller i Prison break. Och också lite kär i Logan i Veronica Mars (tips bra serie om du ej sett)!
  Samt som många andra även William i Skam

  Sandra 2017-03-17 19:25:33
  Svara
 • Alltså vem hade kunnat ana att en lista på tv-serieförälskelser tar kommentar-oskulden från mig efter 5 år hehe.. Men I SO hear ya sistah!! Jordan Catalano!!! Jag bandade den scenen och såg den over and over (and over). Jag skulle möjligtsvis lämna min nuvarande karl för den karaktären. Skämt och sido så saknar jag dock Pacey Witter (Joshua Jackson) från Dawson Creek och är sjukt förvånad över att ingen har nämnt honom?! Är kär i han ön idag typ (mest för att han var ihop med

  Hanna 2017-03-17 19:03:55
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Jätteweird men tänkte skriva typ exakt samma inlägg som dig…. älskade pacey i dawsons creek (har du sett ”the affair”?? Han är med där) och Seth i the o.c kommer på en tight andraplats! ? Sjukt att man nästan kan bli kär i tv-karaktärer…snacka om verklighetsflykt ?

   Hanna 2017-03-21 23:08:37
   Svara
 • Jeg må bare også legge til Matthew Goode som bl.a spiller mannen til Mary i Downton Abbey og i en masse andre krigs-og mellomkrigstidsdramaer som f.eks Brideshead Revisited 🙂

  Tale 2017-03-17 18:49:05
  Svara
 • alltså uh alla dessa svåra killar man vill rädda, får typ lite ont i magen? bara Andy som är okej av dessa (erkänner att jag inte sett nästan någon av dessa serier). vaaarför är svåra killar eftersträvansvärda. usch usch.

  julia 2017-03-17 18:11:10
  Svara
 • Alltså haha jag började också göra en sån här lista och insåg att typ hälften av dom kombinerat var typ mitt ex, allra mest till utseendet men lite på personlighetsdragen med haha fuuuuck

  S 2017-03-17 17:24:12
  Svara
 • Keller & Beecher i Oz. Såg serien för några år sedan och blev helt besatt, gjorde t.o.m en låt till deras låt haha

  Rebecka 2017-03-17 17:21:39
  Svara
 • Gillar Andy och April som par så himla himla mycket (och älskar April!!), men crushar nog mer på Ben Wyatt i P&R faktiskt. Den bra versionen av en snäll nörd kille! (Tillskillnad från Ross som inte var en _snäll_ nördkille, douchig snarare). Ben är så himla söt, rolig och smått awkward 🙂

  Madeleine 2017-03-17 17:15:28
  Svara
 • Håller med exakt vad du skriver om Jordan Catalano i Mitt Så Kallade Liv. Precis. Såg 30 seconds to Mars med live med Jared Leto och det var som min tonårsdröm om att se Jordan Catalano i Mitt Så Kallade Liv gick i upppfyllelse!

  Johanna 2017-03-17 15:31:05 http://www.blikvar.blogg.se
  Svara
 • Haha vi har så olika smak! Jag gillar bara snälla killar och hatar svåra killar! ☺️?

  Anna 2017-03-17 15:22:55
  Svara
 • Alltså oh my god vad underbar nostalgi! Minns serierna som tonåring med lite ångest, så jobbigt det var att vara tonåring! Du är ungefär 6 dagar äldre än mig så vi har i princip ”samma” uppväxt kan man konstatera när du länkar till gamla godingar från 90-talet. Fatta att du har läsare som föddes samma år som vi trånade efter Jared i Mitt så kallade liv 🙂

  Sofi 2017-03-17 15:16:36
  Svara
 • Om du hade sett Skam hade William varit med. Jag lovar. 🙂

  Maja 2017-03-17 15:05:40
  Svara
 • Asså, Jordan Catalano… Nog topp 3 bland mina teve-crushes (vid sidan om Kevin i ”The wonder years” och Don Draper i ”Mad men”). Min bästis och jag kunde ägna hela ”långrasten” på högstadiet åt att i detalj gå igenom scenerna med Jordan i senaste avsnittet av ”Mitt så kallade liv”). ❤

  Emma i Gbg 2017-03-17 15:05:16
  Svara
 • Vet inte varför, men Jared Leto och James Franco ger mig typ invärtes klåda, klarar inte av dem varken på eller utanför bioduken! :0

  emblas.se 2017-03-17 14:55:07 http://www.emblas.se
  Svara
 • Min fredag blev just 10 ggr bättre

  Alexandra 2017-03-17 14:37:36
  Svara
 • Hur mår du nu Sandra? Att gå igenom hjärtesorg är så tärande på kroppen och psyket. Och att någon man älskat ljugit för en ännu värre. Hur ska man liksom orka ta in någon igen? Våga tro på kärleken liksom. I mina senaste två förhållanden har jag blivit lämnad båda gångerna och skulle inte orka en endste gång till. Få en kniv instucket i sitt hjärta. Våga lita på någon igen. Så svårt tycker jag.

  K 2017-03-17 14:11:10
  Svara
 • Alltså figh five på ALLA förutom Finn och Ross.

  Fröken Cocco Sohl 2017-03-17 13:52:00 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Om du gillar Jess så borde du titta på This is Us (den serien är så bra att jag dör lite varje gång jag kollar på den)!!! Och han är så jäkla snygg nu också <3

  Mikaela 2017-03-17 13:34:14 http://nouw.com/mollermikaela
  Svara
 • Vet inte om det har att göra med att jag först började se Vänner för ungefär ett år sen, men tycker verkligen att Ross är en av världshistoriens hemskaste karaktärer. Just det att han ska avbildas som ”the nice guy” och romantiseras stenhårt men egentligen är ett kontrollerande egoistiskt dumhuvud. Blir lite trött på hur filmer och tv-serier konstant romantiserar problematiska förhållanden och karaktärer<//3 Och sen går jag ändå själv och blir kär i William från Skam

  Maja 2017-03-17 13:24:38 http://majologi.blogg.se
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Alltså håller med dig så himla mycket!! Blev riktigt chockad att hitta honom när på listan och speciellt utan att Sandra påpekar detta själv?

   Bella 2017-03-17 17:00:31
   Svara
 • JAA! Och Paul Rudd i Clueless <3<3

  Karoliina 2017-03-17 13:15:22
  Svara
 • Jag har en fet crush på (unge) William i Westworld. Synd man aldrig mer lär se han, typ? :'(

  Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek! 2017-03-17 12:46:45 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • andy dwyer är min forever crush pga 100% sig själv och jag älskar det. inga filter, inga spel, bara genuina känslor hela vägen. tänk om alla kunde vara så.

  måndag hela veckan, osv 2017-03-17 12:27:13 https://mandaghelaveckanosv.tumblr.com/
  Svara
 • jag missade helt att cory hade dött? han var så ung ju.

  Daniella Chanelle 2017-03-17 11:30:57 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
  • Svar på Daniella Chanelles kommentar.

   Han hade kämpat med drogmissbruk sedan tolv års ålder men blev ren när han var nitton. Sedan blev han Finn med hela världen och var tillsammans med Lea Michele men ramlade tillbaka och i juli 2013 hittades han medvetslös på sitt hotellrum i Vancouver. Lea var på semester då med sina vänner när hon fick dödsbeskedet via telefon.

   Lisa 2017-03-17 12:56:21
   Svara
 • Det märks ju att vi två aldrig kommer bråka om en kille iaf! Förutom kanske Jemaine då. Själv var jag alltid mer för Seth Rogens karaktär i freaks and geeks. Den som förvånade mig mest var Ross? D: D: Svårt att komma över för han är så kontrollerande och dryg i så många avsnitt. Typisk ‘Nice guy’ som egentligen inte är så nice liksom.

  Tove 2017-03-17 11:27:58
  Svara
 • åh kanske skulle du gilla riverdale på netflix! lite för mkt high school men tkr karaktären Jughead är så fin

  Astrid 2017-03-17 10:59:09
  Svara
 • gud vilken bra killsmak, kan pricka av 7 av dessa som crushes för mig med.

  L 2017-03-17 10:54:00
  Svara
 • Eftersom tv-crushes är nåt jag tar väldigt mycket på allvar (läs: alldeles för mycket), här helt ofrågad mina 50 öre:

  – Jess är då FAN inte Rorys vettigaste pojkvän! Alltså dom var ju alla mer eller mindre katastrofer (Amy Sherman-Palladinos uppfattning av hur en manlig love interest ska vara är överlag lite problematisk, tycker jag iaf), men Jess var ett svin som pojkvän och åtminstone jävligt jobbig efteråt. Jag tror att många hellre minns honom som han var de sista säsongerna, när dom inte längre var ihop, men ändå? Han kommer till hennes studenthem en natt – efter att dom inte har umgåtts på 1-2 år, vilket hände efter att han bara drog utan att säga till, vilket hände efter att han inte ville acceptera hennes ”nej” när han ville ligga på den där festen – och försöker få henne att sticka till NY med honom, avgå Yale, droppa sina älskade studier och bara typ hänga och jobba i stan? Va fan? Jag förstår ju att det ska vara romantiskt, men vettigt är det då verkligen inte, mest egoistiskt och krävande.
  (Dessutom är han en tönt bara pga att han går till stranden klädd i skinnjacka)

  – Ross: Jag tyckte förr också att han och Rachel var så gulliga ihop, men först nu när jag som gammal person har kollat om serien slog det mej hur otroligt kontrollerande och manipulativ han är emot henne, verkligen hemskt. Det börjar när hon får sitt första jobb i modebranschen och alltså för första gången i sitt liv sysslar med nåt hon brinner för och är bra på. Istället för att supporta henne blir han bara svartsjuk på att han inte längre är hennes enda livsinnehåll pga hur viktigt jobbet har blivit för henne, och så förstås svartsjuk på hennes manliga kollega (som han var övertygad om inte hade någon som helst annan anledning att vilja fixa henne jobb än att vilja ligga med henne, vilket ju säger rätt så mycket om vad Ross tänker om hennes värde som person och arbetskraft). Han skämmer ut henne på hennes nya arbetsplats, intalar henne dåligt samvete när hon jobbar längre istället för att bara umgås med honom osv osv. Nä fy fan alltså.

  – James Hurley tyckte jag bara var lite jobbig för att han som du säger mest led än att han gjorde nånting annat. 😉

  – Jordan + Angela-scenen <3

  – Du kan få Jermaine, så tar jag Brett 😉

  linnea 2017-03-17 10:24:33
  Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Håller 100% med dig om vad du skriver om Jess och Ross! Är också först när jag nu som lite äldre har sett om serierna som jag verkligen uppfattade deras karaktärer så och förhållandena annorlunda. Var grovt missnöjd med att Ross och Rachel blev endgame på det sättet. Om det nu var tvunget att ske hade jag 1000x hellre sett att Rachel äntligen fick uppfylla sina dröm och flytta till och jobba i Paris och Ross kunde ha hängt på eller åkt över väldigt ofta och så hade de kunnat flytta tillbaka till New York efter några år. Istället fick Ross äntligen som han ville och Rachel valde hans gnälliga barnrumpa framför sin karriär.

   Madeleine 2017-03-17 16:59:02
   Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Visst är Ross charmlig men ser man alla säsonger i ett svep, nu som vuxen, och tänker att någon faktiskt skulle bete sig sådär så är det svårt att inte instämma i att han helt extremt svartsjuk och kontrollerande. Iofs är alla i den serien svartsjuka, verkar vara definitionen av kärlek iFriends, men Ross lever ut sin svarstjuka på ett rätt obehagligt sätt, Rachel kan ju inte ha ett vanligt liv med manliga kollegor t ex.

   Tove 2017-03-17 14:28:28
   Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   och jag tycker Rachel var världens sämsta flickvän, självisk och självupptagen och alla andra själv-ord man kan komma på. Hon ridiculade Ross hela tiden och var manipulativ. Tyckte alltid att serien varit bättre om de fadeat bort Rachel som de gjorde med Amanda. 😛

   L 2017-03-17 12:11:58
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Intressant! Tyckte själv Rachel faktiskt var den bästa karaktären. Inte för att hon nödvändigtvis aldrig begick några misstag, men som karaktär växte hon allra mest. Ross var princip exakt likadan i slutet av serien som när serien började (gnällig, tycker världen borde se hans storhet, rätt ego), Monica var också rätt likadan. Chandler och Joey växte också en del. Men Rachel hade helt klart bäst ”character growth”. Gillade att hon började som otroligt ytlig och bara ute efter att gifta sig och få ett någorlunda rikt liv utan att behöva göra särskilt mycket, men bröt sig helt loss från allt det och under alla säsonger så fick man se hur hon fick mer och mer självförtroende och självkänsla både vad det gällde jobb, relationer med vänner och familj samt romantiska relationer. I slutet så ät hon den enda av tjejerna som faktiskt inte gift sig, singelmamma och är istället helt fokuserad på sin karriär.

    Madeleine 2017-03-17 17:04:30
    Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Är inget stort fan av Rachel heller precis, men minns inte att hon skulle ha varit manipulativ emot honom under deras förhållande… hur som, tur att dom ej finns på riktigt. 😉

    linnea 2017-03-17 13:26:22
    Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Eller hur! Jag skrattade ihjäl mig åt Ross men har aldrig gillat Rachel.

    Lisa 2017-03-17 13:02:43
    Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Ja alltså AMEN om jess och ross delen. Gud vad jess va överskattad och jobbig för att han va ”så coool och så daaaark”

   Maria 2017-03-17 11:34:08
   Svara
   • Svar på Marias kommentar.

    Eller hur! Så himla konstigt hur tv-serier och filmer ska försöka få tjejer och kvinnor tro att en kille måste vara sådär svår och distanserad för att vara intressant och ”djup”. 😉 Kanske det funkar så på tv-serier, i mitt lilla liv har jag iaf lärt mej att just dessa typer, som är så osäkra att dom inte kan annat än att få dej att känna som om det vore nåt fel på dej, bör undvikas för ditt eget välmående och dessutom ofta faktiskt är rätt så långtråkiga.

    linnea 2017-03-17 13:34:01
    Svara
 • Fin lista! Men lite sorglig också. Eftersom alla är vita. Med sorglig menar jag sorgligt att vithetsnormen är så stark i film och tv. Det är ju en strukturell grej.

  L 2017-03-17 10:21:31
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Edit: Såg nu att i Chrissys lista var det inte bara vita. Den kändes också just därför mer rakt av lustfylld. Men jag vet att det inte är individens fel att vithet blir en preferens eller att ngn bara listar vita karaktärer. Tvärtom tycker jag att det är att sinka antirasismen och feminismen att ge sig på individer för att de följer en norm. På samma sätt som att det inte är varje individ som shoppar på HM som är skuld till att unga kvinnor i Asien sliter dygnet runt i farliga textilfabriker. Det vi kan göra som individer är ju dock att se dessa strukturer, erkänna dem och inte låta dem leva på i det dolda. Och så kan vi rösta på partier som vill ändra strukturen. Vilket jag vet att du gör.

   L 2017-03-17 11:45:48
   Svara
 • Hej!
  Jag har en fråga om skrivande, som jag gärna skulle vilja höra vad du tänker om Sandra, samt alla andra här i kommentarerna – ni är så himla kloka hela tiden!
  Jag undrar hur du ser på att skriva om något (skönlitterärt) som du inte varit med om själv? Jag tänker främst på att tex som vit, heterosexuell skriva en historia om en icke-vit, eller icke-hetero karaktär. Jag skulle gärna göra det för att lyfta fram karaktärer som inte är de stereotypiska och därmed break some barriers, men samtidigt oroar jag mig för att jag skulle ta plats och skriva om en upplevelse som inte är min, att tex sådana upplevelser bör få skrivas av dem som faktiskt har upplevt det (jag som vit kan kanske inte kan förmedla exakt hur det är att inte vara det i ett västerländskt land).
  Vad tänker du/ni om det?

  Em 2017-03-17 10:11:05
  Svara
  • Svar på Ems kommentar.

   Jag tänker bara: var ska gränsen dras? Vem får skriva om vad och vem bestämmer det? Inte mycket konst överhuvudtaget blir gjort om man aldrig får gå utanför sin egen erfarenhet (eller att man själv måste ha upplevt/kunna uppleva det huvudpersonen upplever.) Jag ser konst och skrivande som ett utforskande och övning i empati, både hos skaparen och läsaren, och hur ska det gå till om man hämmas av dessa oskrivna regler som dikterar förutsättningarna? Jag kan inte tänka mig något tråkigare än att skriva om en sån som jag. Det är hittepå (förutom de fall där det inte är det). Ingenting säger att det du skriver är en allmän sanning alla med liknande erfarenheter/livssituation som dina karaktärer och du borde inte känna pressen att ”skriva på rätt sett så alla är nöjda och ingen känner sig kränkt”. Konsten är fri. Skriv bara skriv!

   Christina 2017-03-17 16:53:47
   Svara
  • Svar på Ems kommentar.

   Du bör nog inte skriva i jag-form om en icke-vit person för det kan du ej göra helt rättvist och bra. men du kan skriva i jag-form om en vit person och låta denna person komma till insikter, bli ifrågasatt, avslöjad i sina privilegier osv (Obs ej som vit riddare utan snarare tvärtom) och låta andra karaktärer berätta för den vita hur de har det tex. Då kan du göra research genom noggranna intervjuer och läsa massor av icke-vita författare så klart. Men det blir liksom inge bra om du ska ta plats med din vithet och få cred för en story du aldrig kan uppleva liksom. Tycker det är superbra att du vill ta dig an detta dilemma.

   L 2017-03-17 11:36:02
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Väldigt få böcker är skrivna i jag-form, även om det utgår ifrån en person?

    Ang din fråga tycker jag att det är bättre att det kritiseras i mottagandet, och att själv försökter vara försiktig, än att författare ska unvika helt att skriva om vissa grupper. Skulle man vara strikt med den tolkningen skulle det ju egentligen inte gå att låta svarta t ex figurera i en bok man skrivit om man inte är svart själv, även om de inte är huvudkaraktärer så kan man ju hantera rasismen på ett felaktigt sätt när man själv konsturerar hela världen de lever i, om du förstår vad jag menar? Och det hade ju blvit skevt , för då hade böcker av vita enbart fått handla om helt vita världar. Och sen kan man ju tänka på hur många bra böcker som inte hade kunnat skrivas, som innehållen en blanding av karaktärer med olika bakgrund. Om man är lyhörd, inkännande och öppen för kritik kan man säkert skriva på ett bra sätt även om grupper man själv inte tillhör.

    Tove 2017-03-17 14:38:50
    Svara
 • Men Adam Sackler dååå. <33333 min all time favvo.

  puss 2017-03-17 10:04:52
  Svara
 • Hej Sandra! Jag har en kanske märklig fråga. Here goes: min mamma vill gärna se Sameblod med mig, men står inte ut med tanken om den visar renslakt och djurplågeri. Så, du som sett filmen – är den safe for mamma?

  Julia 2017-03-17 09:41:53
  Svara
 • Den första delen av listan stämmer in helt på mig också. Kände enormt begär för James Franco när serien gick när jag var tio. Såg alla filmer han var med i sen i tonåren. Jess drömde jag om dag och natt. Sådan deppig klyscha egentligen, att fostras att dyrka såna killar. Som ung vuxen var det bara sådana killar jag föll för, snällisarna avvisade jag snabbt för att de inte verkade spännande. De passade ju inte in i den där mallen. Men de svåra killarna insåg jag i efterhand var bara intresserade av sig själva och så himla tråkiga egentligen. Tycker typ bara synd om sig själva? Jag blev så beroende av spänningen i mitt första förhållande pga strulig kille, sen efter att ha varit hjärtekrossare en tid insåg jag hur banal han var och att han inte kände mig alls för han ställde typ aldrig en enda fråga om mig utan bara antog att det bara var han som bar på ett djup. Jag behandlade dock snällisarna på typ samma vis pga ”svår tjej”. Nu är jag sen några år tillbaka ihop med en snäll och komplex kille som varken beter sig som offer eller douche. Mycket roligare ju!

  Marina 2017-03-17 09:37:03
  Svara
 • Har streckkollat alla säsonger av ”Jane the virgin”nyss och tycker att karaktären Michael, den snälla polisen som är konstant kär i Jane oavsett vad hon gör, är så himla söt och genomgod. Har drömt om honom på nätterna till och med, haha:) Så han är mitt nutida tips på seriecruschmaterial!

  ellen 2017-03-17 09:19:28
  Svara
  • Svar på ellens kommentar.

   Michael är min största sericrush genom tiderna. Han överbett och blå ögon <3

   Sandra 2017-03-17 21:20:42
   Svara
  • Svar på ellens kommentar.

   Föll så stenhårt för den serien alltså! Genialt att ha ett telenovela format och samtidigt driva med telenovelas och sig själv samtidigt. Kan vara en av de mest nytänkande serier jag sett på ett tag! Har du sett säsong 3 av Jane the Virgin än?

   Madeleine 2017-03-17 17:09:48
   Svara
   • Svar på Madeleines kommentar.

    jaa älskar jane the virgin!! Chrushar Luisa så mycket asså charmigaste någonsinnnn och Luisa och Rose som par = <3.

    Ella 2017-03-18 07:04:25
    Svara
    • Svar på Ellas kommentar.

     Vad kul att fler än jag älskar Jane 🙂 Själv känner jag ingen som kollat på Jane the virgin, tror tyvärr en del blir avskräckta första avsnittet av det något käcka formatet och telenovela berättarrösten så de missar storheten i serien..

     Jag gillar också Luisa och hennes crazy lovestory.! Tycker Luisa får ta lite för lite plats i serien dock, hon är ju roligare att följa än ex hennes bror enligt mig.. Men för att svara på om jag sett säsong 3 är svaret ja, och obs obs SPOILERVARNING för säsong 3 läs ej vidare om du ej sett……………, jag tycker hela serien blir sämre när M försvinner…. Hoppas den tar igen sig mer i säsong 4.

     Gillar verkligen Janes inställning till saker och ting, tror det är en av dem saker jag gillar mest med serien ändå, att man verkligen gillar Jane och vill att det ska gå bra för henne. Jag försöker tänka lite så nu när jag sitter med en uppsats och har alldeles för lite inspiration och alldeles för mycket att göra på kort tid att Jane hade ju fixat det här på typ en kväll, då borde jag kunna ta tag i det här också 🙂 Hehe, hjälper lite faktiskt även om hon är en tv-karaktär.

     Ellen 2017-03-20 14:07:12
     Svara
 • Michael scofield i prison break asså<3333333333333 harregud va snygg.
  Och chuck bass. Fy tusan. Asså låter gossip girl ba gå i bakgrunden ibland pga han är så jävla snyyyyyygg!!!!

  Lisa 2017-03-17 09:15:10
  Svara
 • Fin lista! Men hur kan INTE Tommy (Cillian Murphy) från Peaky Blinders vara med???
  Antagligen världens vackraste man ju!!! På alla sätt och vis.

  Nina 2017-03-17 09:06:17
  Svara
 • Håller med om så många här, speciellt Andy & April, Daniel Desario och Jemaine. Måste tillägga mina egna gamla crushes som är Chris från Skins, Nathan från Misfits, Seth från the OC och Jim från den amerikanska The Office. Åh blir sugen på att kolla om massa serier nu!!

  Ansi 2017-03-17 09:03:35
  Svara
 • Okej, många ifrågasätter Eric men jag känner mest JAMES??? EW??? EW SANDRA! Näe. Fy. James förstör Twin Peaks. Blir så orimligt irriterad på James.

  Kristin 2017-03-17 08:55:25
  Svara
  • Svar på Kristins kommentar.

   Hahaha jag känner EXAKT samma. Stör verkligen ihjäl mig på honom, min kille blev typ arg på mig när vi kollade Twin Peaks pga kunde inte sluta prata om hur mycket jag ogillade honom. Sorry Sandra <3

   Rebecca 2017-03-17 10:47:31
   Svara
 • Mkt fin lista! Det är märkligt hur serieskaparna förändrade Ross, från en snäll men ganska vettig tönt till att bli allt det där han blev sen, spraytan och desperat efter tjejer ett tag och rent av outhärdlig ibland, tills han väl blev vettigare igen på slutet (minns inte riktigt).

  Andra kärlekar jag haft i tv-serier är Donald Draper (trots ärkesvin), Nick i New Girl, Ed i Ed (om ni minns den här serien), Milhouse i Simpsons, Miles i ”This Life” (jättegammal men sjukt bra serie som gick i slutet av 90-talet under britpoperan) och Nick i New Girl (så rolig!).

  Lisa 2017-03-17 08:51:39
  Svara
 • Jag va DÖDSKÄR i Jordan Catalano när serien gick o jag var 12. Tapetserade mitt rum med bilder på Jared Leto (o färgade mitt hår rött som Angela)… MEN nu när jag sett om den som vuxen tycker jag att han är en sån douche!!! Tycker inte du det? Tycker även att det är sorgligt att jag inte såg detta som mini-teen utan tyckte han var superdrömmig..

  M 2017-03-17 08:33:47
  Svara
 • Fast Eric är inte förälskad i Sookie utan han använder henne enbart för sin egen vinnings skull. Sookie faller endast för honom när han tappar minnet – annars hatar hon honom. Den enda som hon verkligen har älskat är Bill men serien slutade så fult att jag nu hatar den.

  Lisa 2017-03-17 08:22:57
  Svara
 • Ross <3<3

  Hanna - Ackribi 2017-03-17 08:20:24 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • Fast Eric

  Lisa 2017-03-17 08:20:01
  Svara
 • Omg, i freaks and geek är jag ju totalkär i Nick! Han är så lång och så genomjävla snäll och dessutom töntig.

  Btw, dags för killfredag snart???

  Sandra 2017-03-17 08:17:01
  Svara
 • Eftersom du gillar Jemaine måste jag tipsa om filmen: what we do in the shadows, om du inte redan sett den. Sjukt skruvad humor om ett gäng vampyrer som lever i ett kollektiv:)

  Katarina pihl 2017-03-17 08:13:52
  Svara
 • Kollar om vänner för stunden och fy fan vad jag hatar Ross. Så svartsjuk, så manipulativ, så jäkla vidrig. Kände samma sak som du innan jag kollade om nu i vuxen ålder, för innan kändes han ”drömsk och omhändertagande”. Tvi säger jag nu.
  Kan någon mer ba känna med mig?!

  Emelie 2017-03-17 07:58:43
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Ja eller hur 🙂 Tror många känner så när / om man kollar om på hela serien i nutid. Samt stör sig på alla skämt om chandlers pappa och att monica var tjock. Eller ja det är ju inte ens skämt OM detta, utan det är tydligen den blotta existensen av dem som i sig är ett skämt, i den där serien.

   Men i övrigt är det ju kul 😉

   Tove 2017-03-17 14:47:23
   Svara
 • Oj håller verkligen inte med om Ross, tycker han är så sjukt osympatisk karaktär, eller okej kanske inte i första säsongerna men senare… Var så himla himla besviken på hur serien slutade.

  Linnea 2017-03-17 07:57:43
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Jag håller med nedan kommentar om Ross. Han är martyrsnäll tycker jag och rätt egoistisk/egocentrisk = inte så sympatiskt. Annars håller jag med om snäll nörd-typen. Min pojkvän är en lång (viktigt!), genomsnäll, extremt nördig typ och han är fantastiskt fin och gör mig lycklígare än någon annan man gjort tidigare (föll alltid för den svåra oåtkomliga typen…).

   Linda 2017-03-17 08:30:00
   Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Varför? Hur ville du att den skulle sluta?

   Lisa 2017-03-17 08:23:36
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Tycker Rachel skulle åkt till Paris! Om hon nu är så viktig för Ross borde hennes drömmar varit viktiga för honom med och han kunde åkt efter eller något. Men mest tycker jag att Ross borde vara ett avslutat kapitel! Kändes lite förminskade mot Rachel att det slutade som det gjorde.

    Linnea 2017-03-17 17:42:39
    Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Nu är inte jag Linnea men jag tycker att det borde ha slutat med att Rachel INTE kommer tillbaka för Ross skull! Att hon åker till Paris och sitt drömjobb!

    Karolina 2017-03-17 12:52:31
    Svara
    • Svar på Karolinas kommentar.

     Och jag ville att Joey skulle träffa någon och bli lycklig för en gångs skull och inte alltid leva ensam. Han var ändå en av dem som verkligen hade mognat.

     Lisa 2017-03-17 14:20:45
     Svara
 • Åh vilken underbar lista att läsa en fredag pga. fredag är bästa dagen. Kram! <3

  alice 2017-03-17 07:48:25
  Svara
 • Fucking utmärkt lista!

  Nina 2017-03-17 07:29:14
  Svara
 • Jaaa, Jemaine! Han tar vi!

  Linnea 2017-03-17 07:28:22
  Svara
 • En gång i tiden klippte jag ihop den här filmen om finn hudson… http://toquinnwithlove.tumblr.com/post/28003939752/kswhateverspace-straightupswede-finn-hudson jag tyckte (och tycker!) att han och ross är ungefär de sämsta pojkvännerna någonsin. Men april och Andy däremot, älskar!

  Cecilia 2017-03-17 07:10:46
  Svara
 • Love. Får tipsa om This life, två säsonger om unga advokater som delar ett hus i 90-talets London, åh the love mellan Miles och Anna.

  Liss 2017-03-17 07:03:00
  Svara
 • Andy och April <333

  jennifer 2017-03-17 07:01:59 http://jenniferstroud.se
  Svara
 • ***”Måste verkligen sluta falla för save me-dudes med käkben som går att skära tomater med.”***

  <3 2017-03-17 06:55:58
  Svara
 • Men alltså jaaaa! Såg freaks och geeks för första gången nu i höstas, och är helt kär i James Franco. Jag hatar hans karaktär väldigt ofta, men jag är ändå helt kär. Även Gilmore girls är något jag precis börjat se, och jag är helt tagen av Jess. SÅ SNYGG, dör. Kan även vara för att jag såg spa-avsnittet, alltså när han överraskar Rory med ett nödpaket mat, men säger att Luke skickade det så att hon ska ta emot det. Jag tror lite att jag är kär i the douches när det kommer till tv-serier, för att min riktiga still är tvärtemot. Men vem vet?

  Frida 2017-03-17 06:25:23 http://nouw.com/fridasjostedt
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!