Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

7 vårfavoriter ur garderoben.

Nu råkar inte jag vara en sådan som har en vinter- och en vårgarderob, en som går ner till källaren och packar ner tjocka jackor och hämtar upp tunnare. Men det finns förstås ändå kläder som förtjänar lite extra uppmärksamhet när termometern klättrar uppåt.
Jag tycker vi spanar in dom.

Först och främst har vi såklart skinnjackan. Som den modebloggare jag stundtals är ingår det förstås att ha en ”skinnjacka som passar till allt”. hehe. Den hänger redo på en krok i min hall och längtar efter mig.
Min är en mörkblå från Maje med svart, fluffig krage. Maje gör så himla fina skinnjackor, lite mer croppade än andra märken och är så lena, nästan gräddiga.

Sen har vi förstås jeansjackan. Jag använder den som jag gjorde i samarbete med JC 2014. Älskar de mattade guldknapparna och den sjuttiotalsdenimblå färgen. Samt att den är kortare då förstås så att den blir extra fin till minikjol. Köpte ju en ny av en bloggläsare förra året, tack för det.

Vi avslutar jack-segmentet med en regnjacka. En klassisk gul tycker jag är allra finast. Min är en lite kortare modell än dom traditionella, med randigt foder och luva (heter det kapuschong kanske för detta plagg? Sjukt ord egentligen. Kapuschong.) Den är från Petit Bateau och det är den topp tre vanligaste bloggfrågan jag får var denna jacka kommer ifrån. Googla ”regnjacka” i mitt sökfält you guys

Gillar ju denim och en kort jeansklänning ingår förstås i min vårgarderob. Ärmlös med krage och knappar där fram. Denna är från Zara, från förra året, men kan tänka mig att dom finns lite överallt. Nu har jag dock tappat bort en knapp på den. Får väl gå till nån sybehörsaffär eller nåt.

Eftersom Sverige är Sverige och man fryser ganska ofta är långärmade magtröjor kanske mitt vanligaste plagg april och framåt. Ribbade, tunna med t-shirtringning tycker jag är finast. Denna gula från Monki får symbolisera dom, har x antal i garderoben.

Den här jeansblå knytblusen från Topshop har hängt med i ganska många år. 7 år tror jag? Gillar att kragen är så liten, tryckknapparna och att man känner sig lite extra piffig.
Att knyta upp vanliga skjortor är också väldigt fint btw.

Ingen vår utan randig tröja såklart! Det finaste plagget att kombinera med skinnjacka eller jeansjacka och leka Paris. Denna från Comme des Garcons köpte jag förra sommaren och använder flera gånger i månaden. Den perfekta randiga tröjan om jag får bestämma. Många har frågat var man kan köpa dem i Sverige i tjejmodell, men då kan jag berätta för er att den är unisex så ni behöver liksom inte leta efter nån tjejmodell.

puss och glad fredag.

 

Translation. Spring favorites in my wardrobe.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Älskar verkligen den randiga tröjan, den är så snygg 😀

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-04-01 22:44:57 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

  Hedda Söderberg 2017-04-01 21:20:46
  Svara
 • Den randinga tröjan finns i en tjejmodell och en killmodell. Inte unisex!

  Sandra 2017-04-01 13:40:36
  Svara
 • Förlåt men HUUUR kan en skinnjacka vara ”gräddig”? Älskar dig och dina ordval men undrar vad detta betyder! PS fin jacka

  Josefine 2017-04-01 00:00:14
  Svara
 • wow, ibland glömmer jag att du är internets snyggaste kvinna!

  cecilia 2017-03-31 19:34:56
  Svara
 • Jag blev så himla kär i din jeanskollektion när den kom (speciellt kjolen som är en ständig följeslagare) men din jeansjacka satt så himla tight i underarmarna :((((( Sörjer än idag att den inte satt bra.
  Om du en vacker dag får göra en till kollektion så önskar jag en lite stretchiga variant i ärmarna <3

  Sandra 2017-03-31 18:40:34
  Svara
 • du passar bäst i vitblont/hitchcockblont hår- sista bilderna med randig tröja- så fint

  Aa 2017-03-31 16:36:32
  Svara
 • Anledningen varför vissa skinnprodukter, som din skinnjacka är så mjuk, är för att den är gjord av bebisdjur. Alltså förmodligen kalv eller lamm, alltså barnet, inte själva kon eller fåret. Eftersom deras skinn är mjukare.

  Jenny 2017-03-31 15:36:17
  Svara
 • Älskar detta inlägg!!!

  Isabelle 2017-03-31 13:44:14
  Svara
 • Tack och adjö vintern, du kommer inte att bli saknad. Underbart att kunna klä sig i jeansjackor och kjolar igen!

  Rebecka 2017-03-31 10:27:51 http://www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
 • Kapuschong kommer från franskans capuchon som betyder hätta eller huva (kan också vara ‘lock’ som på en bläckpenna eller ‘kork’ till en flaska, ordstammen finns också i det franska ordet för kondom: capote) – som i sin tur kommer från Capucine, på svenska indiankrasse, blomman med en liten spetsig ‘toppluva’:
  https://www.google.no/search?q=capucine&espv=2&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj3q4SVm4DTAhWFXiwKHRe_Bk4Q_AUICCgB&biw=1597&bih=1309#tbm=isch&q=capucine+fleur&*

  som också är ett förnamn i Frankrike, tex denna coola donna:
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/8e/a8/5c/8ea85cde1fdd401f9b7ff971704f09e5.jpg

  Att vi i Sverige uttalar och skriver det med -ng-ljud på slutet – liksom alla nasala franska lånord: restaurang, kalsong, balkong etc – är pga den första Bernadotten som pratade en väldigt speciell sydfransk dialekt där de liksom tjongar till alla nasalljud.

  Varsågod för ordnörderi.

  M 2017-03-31 09:35:27
  Svara
 • Sandra! Känner du till den här serietecknaren? https://www.livetblantdyrene.no/
  Så himla kul.

  Mira 2017-03-31 08:23:21 http://www.mirawickman.com
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!