Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

kokostortillas med jamaican jerk-kyckling och avokado.

I samarbete med Santa Maria

food
Nu blire matlagning i samarbete med Santa Maria. Santa Maria var en av de som gjorde Tex Mex stort i Sverige och nu kommer de med en helt ny linje – street food.
Jag tog mig an uppgiften att laga jamaican jerk tacos på kokostortillas. Obs att jag åt upp hela det första paketet tortillas de skickade till mig så att jag var tvungen att gå till min närmsta mataffär och köpa ett nytt för denna fotografering eh.

Jag uppdaterade deras originalrecept litegrann, adderade granatäpple, lime och bytte ut sallad mot grönkål (because grönkål är min obsession just nu) och koriander.

Du behöver (för 4):
500 g kycklinglårfilé
1 påse Santa Maria Jamaican Jerk Spices
1 msk matolja
1 avokado
1 paket Santa Maria Coconut & Pepper Tortillas
Några kvistar grönkål
En halv kruka koriander
1 burk Santa Maria Mango Sauce
1 dl crème fraiche
1 lime

foodSätt ugnen på 200°C.
Strimla kycklingen och blanda med kryddblandningen. Jag strimlade genom att dela kycklingen på hälften på både bredden och längden och sedan skära tunna bitar på längden.
Lägg sedan kycklingen i en oljad ugnsfast form och ställ i ugnen i 15-20 min.

food

Medan kycklingen blir färdig kan vi kirra grönsakerna. Skär avokadon i tärningar, plocka bort kvistarna på grönkålen och koriandern, skär limen i skivor och plocka ur kärnor ur granatäpplet.
Skölj grönkålen och massera in den i limesaft och salt.

food

Värm bröden i stekpanna eller mikrovågsugn. Fyll med kyckling och grönsakerna. Toppa med mangosås och crème fraiche och pressa över lime. Ät upp! Det blev så gott.

Här hittar ni Santa Marias originalrecept också.

☆ ☆ ☆

I samarbete med Santa Maria

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
 • Så himla roligt samarbete, blev så himla sugen att testa det här ikväll!
  Tack för allt ditt jobb med bloggen, det är ju lätt den vackraste och finaste platsen på internet (med Fb-gruppen Kattgäris då, hoppas att det är okej att dela förstaplatsen med massa gulliga katter)!
  Kram <3

  Matilda 2017-04-08 11:17:39
  Svara
 • Jag köpte detta när jag var i affären nyss (dvs reklamen fungerade). Äter inte kött (men VEM bryr sig om det? Spela roll vem som äter kött eller ej) så köpte quornbitar och det smakade asbra även om kokossmaken i bröden var ovan för mig! Mumz sitter här nu med mätt mage.

  E 2017-04-05 20:35:45
  Svara
 • Det är ju tragikomiskt att detta inlägg kommer direkt efter inlägget om husdjur. Och detta ständiga försvarande av köttätande i kommentarerna? Så bisarrt. Som att djuren ni väljer att ha hemma är mer värda än djuren ni äter.

  E 2017-04-05 20:27:38
  Svara
 • Tycker att alla som stör sig på att Sandra äter kött, tjänar en viss summa pengar, har dyra väskor etc etc etc kan gå och dra något gammalt över sig. Bloggare visar upp sin vardag och om man inte kan acceptera att någon äter kött utan att hetsa om vego/vegan så behöver man ju faktiskt inte läsa den här bloggen. OBS Menar inte att alla som ej äter kött gör det. Läs en blogg som är skriven av någon som är 100000% pk/gör allt perfekt/trampar inte en endaste person på tårna/lever upp till era ideal istället för att sprida dålig stämning bland kommentarerna. Ingen bloggare är skyldig att ändra på sin livsstil och om man som läsare inte kan acceptera det så kan man sluta läsa. Tack och hej!

  Cecilia 2017-04-05 17:08:26
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   +1. Jag menar går dessa människor runt på stan och skäller ut varenda person de ser som käkar en wurre?? Skulle inte tro det.

   Anna 2017-04-05 18:13:29
   Svara
 • du hittar alltid så roliga samarbeten som passar bra in i bloggen <3

  Daniella Chanelle 2017-04-05 15:17:31 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • Ser extremt gott ut! Jag äter inte så mycket kött annars men du inspirerar mig att äta det mer!! Hade det inte varit för dig hade jag nog blivit vegetarian, men nu lutar det åt andra hållet – mer kött! Hur ska jag annars kunna laga alla dina goda recept liksom? Funderar på att börja röka också. Kram. <3

  Lise 2017-04-05 13:51:41
  Svara
 • orka moralpaniken så fort sandra äter kött ?

  s 2017-04-05 11:53:24
  Svara
 • Hej Sandra, vi har samma namn du och jag, skojigt!
  Du, jag behöver akuthjälp för snart sprängs jag. Jag har träffat en alldeles fantastiskt fin, mjuk och härlig kille som jag tycker om lite för mycket. Men kom verkligen nyligen ur ett otroligt seriöst förhållande och behöver vara singel ett tag. Men jag kan inte bara släppa honom heller, han är verkligen allt det där du vet. Vad är viktigast? Hjärtat eller huvudet? Känna eller tänka smart? Hjälp
  Kram

  Sandra 2017-04-05 11:00:07
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Hej jag är inte Sandra men jag tycker KÖR! Hjärtat ska få bestämma. Det är läskigt men bara LÅT det. <3

   Lotta 2017-04-06 13:33:45
   Svara
 • såg riktigt gott ut

  Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! 2017-04-05 09:55:43 http://www.joannahalvardsson.se
  Svara
 • Herreguuuuud vad tråkiga människor som alltid kommenterar om köttätande! Är ni alltid så duktiga? Pekpinniga? Rätta till glajjorna och dra upp byxorna högre och försök sluta vara töntar. Ex ”blä hade glömt att folk äter kyckling”.. man ba bor du under en sten och har svårt att se att Sveriges mest populära rätt är typ saker med kyckling? Tips är att gå utanför dörren och börja hänga med folk som inte är åsiktskopior av er själva. Det är fan ett jävla privelegium att ha tid att tänka på etiska frågor. Pratar inte om Sandra utan folk i allmänhet. Mvh suris84.

  Mimmi 2017-04-05 09:42:58
  Svara
  • Svar på Mimmis kommentar.

   Jag är vego men irriterar ändå ihjäl mig på moralpaniken som blir i kommentarsfältet när Sandra visar/lagar/äter kött, däremot är den här typen av motattack minst lika tråkigt att läsa. Det går finfint att kritisera moralpaniksinläggen utan att själv lägga sig på exakt samma låga nivå. Det hade gjort underverk för det här kommentarsfältet emellanåt!

   Annars har jag bara en kommentar till hela den här köttdiskussionen: KAN EN KVINNA BARA FÅ LEVA? – som Kakan skulle sagt. Och då är jag som sagt själv vego, men ooooorkar inte mer drama kring köttätande i kommentarsfält.

   Ellen 2017-04-05 12:51:27 http://ellenlindberg.se
   Svara
 • FRISYREN<3333 ja dör va fint!!!! Försöker jämt med sånna små virvlar i håret men dem blir alltid helt sladriga efter typ 10 min

  Frankie 2017-04-05 09:33:14
  Svara
 • Har inget emot att du äter kött, jag menar, inte mer än att de flesta gör det fortfarande… Men nu har alla eller i alla fall många av dina senaste inlägg om mat visat kött. Tror att väldigt många av dina läsare tycker att det är tråkigt. Du äter ju mycket grönt också, och det hjälper ingen att hetsa och skuldbelägga fram en vegolivsstil. Men du har ju möjligen att pusha vegetariskt för de många unga som läser din blogg. Och faktiskt påverka, vilket många som enskilda inte känner att de kan göra = gör inget.

  Marina 2017-04-05 08:48:22
  Svara
  • Svar på Marinas kommentar.

   Tror också att väldigt många av Sandras läsare tycker att det är kul.

   v 2017-04-05 11:26:53
   Svara
  • Svar på Marinas kommentar.

   Men herregud! Sandras blogg är vill ingen plats för att ”pusha” folk att följa någon viss agenda? Hon visar ju bara hur hon lever sitt liv? Jösses! Ni vegetarianer/veganer borde verkligen chilla lite! Om ni inte vill se hennes matinlägg om kött så titta bara inte? finns massor med bloggar och instagrammers och pinterests för vegetarianer, det är inte direkt som att en går svältfödd och skiter i sina egna matvanor för att en bloggare äter en bit kyckling? Skärp er, det är orimligt!

   J 2017-04-05 09:41:48
   Svara
   • Svar på Js kommentar.

    Ska vi chilla? Det är ju ni som är otrevliga och hetsar så fort någon vänligt föreslår någonting?! Min fråga nedan var verkligen inte menad som pushning och så får man direkt en rant från någon. Kommentaren här var också väldigt vänlig och föreslår endast och direkt dyker någon upp och skriker att vi moralpredikar. Jösses alltså.

    Linda 2017-04-05 15:54:33
    Svara
 • Kan inte du som är duktig på mat och recept laga något recept med Oumph (eller annat veganskt protein) någon gång, för oss som inte äter djur? Hade varit kul och tänker att det kanske kan bli en rolig utmaning att testa något du inte brukar använda! 🙂 Kram

  Linda 2017-04-05 08:31:49
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hallå Linda! Byt ut kycklingen mot oumph! Varsågod för dagens veggoinspiration! ???

   Anna 2017-04-05 18:18:52
   Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Varför skulle just Sandra behöva vara din vegoinspiration? Varför skulle hon ta över detta från någon annan som är redan bra på detta. T.ex. Annie från vegokök https://vegokak.se/ ? Varför inte inspireras av proffs istället? Skulle det inte vara konstigt om jag gick till säg Annies blogg och bad om lite mode-inspiration?
   Vill en person sluta äta kött så kommer hen göra detta men kanske i sin tid. Det är knappast att det inte finns tillräckligt med info om köttindustrin. Men ”snälla” pushiga kommentarer kommer inte att hjälpa.

   Luzzie 2017-04-05 11:32:13
   Svara
   • Svar på Luzzies kommentar.

    Ojoj, vad man kan feltolka en kommentar om man verkligen anstränger sig! Bra jobbat! 🙂 Sandra behöver inte göra någonting, det var en vänligt menad fråga som du tydligen bestämde dig för att gå bananas över… Du behöver inte hålla med, men det finns ingen anledning att vara otrevlig om du inte gör det.

    Linda 2017-04-05 15:50:46
    Svara
    • Svar på Lindas kommentar.

     Jag har inte feltolkat din kommentar. Förstår att du inte menade något illa. Men, din fråga är ju laddad, oavsett din snälla ton. Och det är väldigt naivt tycker jag att inte inse att frågan är just laddad. Eller håller du inte med om att så fort Sandra lägger upp en bild på en köttbit så får hon just sådana här trevliga förslag? Och vissa även väldigt otrevliga. Så innan du skrev din kommentar så måste du ha varit medveten om att ditt förslag skulle landa i ett sådant samamnhang. Eller? Så varför bidra till denna hets? Dessutom skapar du en illusion av att Sandra inte föreslår vegetariska recept. Hon gör ju det också?
     Och ja, jag var hård. Vet inte riktigt om jag håller med om att jag var otrevlig. Men upplevdes det så, så kan jag trappa ner. Ingen idé att göra någon ledsen/upprörd. Men hur som. Tycker vi borde bara sluta kommentera Sandras köttätande. 4ever liksom. För hur många gånger ska hon svara på den frågan?

     Luzzie 2017-04-05 16:43:26
     Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Håller med K, tänkte direkt ”åh vad kul, det här kan jag göra med oumph eller quornbitar”. Skulle ju ändå en massa kryddblandning över så lär ju bli skitgott och dessutom gå fortare att bara steka i stekpanna

   Ronja 2017-04-05 09:15:44
   Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Annars är det ju oftast bara att följa instruktionerna och byta ut animaliska proteinet mot det vegetariska/veganska alternativet 🙂

   K 2017-04-05 08:47:55
   Svara
 • Fasen så gott detta ser ut! och håller med om grönkål – godaste kålet! ^^ <3

  emblas.se 2017-04-05 08:27:13 http://www.emblas.se
  Svara
 • Det såg riktigt gott ut !

  Bloggfokus- en blogg om bloggar 2017-04-05 06:28:08 http://bloggfokus.com
  Svara
 • Vad gott det ser ut! Men jag slogs av hur omodernt och sunkigt det känns att tillaga kyckling. Hade på nåt sätt glömt att folk äter det. Det tror jag att vi kommer ha slutat med om några år.

  Line 2017-04-05 06:22:40
  Svara
  • Svar på Lines kommentar.

   Vad är sunkigt med just kyckling?

   Tora 2017-04-05 11:33:03
   Svara
  • Svar på Lines kommentar.

   Vilken tråkig kommentar. Kyckling är jättebra mat.

   Sofia 2017-04-05 09:10:06
   Svara
   • Svar på Sofias kommentar.

    Att skriva att kyckling skulle vara ”bra mat” för att provocera någon som inte äter det? Töntigt men framförallt inte sant. Bra mat är vegetabilisk. Kyckling och andra typer av kött är inte nyttigt what so ever. Sedan kan jag tycka att folk borde sluta förvånas över att Sandra äter [och troligen i all evig framtid lär fortsätta äta] kött. Någon så privilegierad och upplyst person som Sandra som fortfarande väljer att äta kött lär dessvärre inte sluta heller. Trist men förmodligen bättre att bara acceptera det och försöka påverka människor som är mer nåbara i frågan istället.

    Stor eloge till att du Sandra skriver så inspirerande samarbetsinlägg dock. Blev väldigt sugen på att laga en vegansk variant av denna rätt! <3

    Maria 2017-04-05 13:23:10
    Svara
    • Svar på Marias kommentar.

     Alltså jag måste som sjukvårdspersonal protestera mot att kyckling inte skulle vara bra mat. Fågel och fisk är bland de bästa proteinerna för oss människor, just för att vi back in the days hade lättast för att döda de djur = åt mest av dem = kropparna har anpassat sig. Däremot måste vi inte äta fågel/fisk idag eftersom det finns många andra alternativ men en rimlig köttkonsumtion (dvs betydligt mindre än de flesta svenskars) av fisk och fågel är inte på något sätt farligt för människan.

     Ylva 2017-04-05 14:43:10
     Svara
    • Svar på Marias kommentar.

     Det är du som är töntig som skuldbelägger Sandra för att hon äter kött, även om du gör det på ett väldigt smygande sätt. Det känns så konstigt sen att du ska berömma henne. Känns falskt. Att säga att kyckling är bra mat är inte provocerande över huvud taget. Det finns otroligt mycket forskning kring alla olika teorier/dieter som påstår olika. Vegetabiliskt måste inte ens vara bra? Man kan äta så mycket skräp och socker fast man äter vegetabilisk mat.

     Vee 2017-04-05 13:38:42
     Svara
     • Svar på Vees kommentar.

      Klart det finns forskning som bevisar alla möjliga ståndpunkter. Jag låter ändå bli att äta kyckling och då slipper jag i alla fall antibiotika och campylobakter.

      Line 2017-04-05 18:33:59
      Svara
 • Låter otroligt gott!

  Linnea 2017-04-05 06:05:38
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!