Ska vi kolla på vad jag hittat på i mitt kök måndag till onsdag?
Okej.
I måndags gjorde jag tacos på allt jag hade i kylen. Kokostortillas med koriander, salladslök, granatäpple, avokado och gurka. Med habanerosås, citron och chiliflakes. Skulle kunna leva på detta.
I tisdags gjorde jag tacos igen för man kan väl inte tröttna på det? Denna gång med stekta pimientos padrones + pico de gallo med grönkål i. Mycket enkelt mycket gott.
I onsdags började jag min kväll med crémant och tryffelpopcorn (!) på en bar i Gamla Stan.
Sedan gick jag hem och lagade tagliatelle med massor av purjolök och smör. Inte så snygg rätt kanske, men god.
Gjorde såhär: brynte smör i en kastrull tillsammans med stora skivor purjolök. Stekte vitlök, schalottenlök, chili och citronzest tillsammans med haricot verts. Sedan vände jag över tagliatellen plus det brynta smöret med purjolök i stekpannan tillsammans med parmesan och salt och peppar. Toppade med rostade solrosfrön.
Åts till Masterchef Australia, tack för tipset!
☆