Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vecka 15.

On Canal street in April when it’s sixty and the snow is melting fast
It’s still shady in the morning when you’re laughing
In your t-shirt, running past

sjunger Jonathan Richman. Kanske en av mina mest spelade låtar. Den lyssnade jag på repeat när jag väntade på mitt amerikanska arbetsvisum, när jag klev av flyget i New York den där hösten 2010 och till sist även när det faktiskt blev april.

Nu är det april igen, ett gäng år senare. Och jag går på Canal Street och lyssnar på Jonathan Richman. Så förbannat fint ändå. New York finns kvar. Väntar tålmodigt på sin vår.
Och kanske lite på mig också.

Det känns förstås lite märkligt att inte vara i Stockholm just nu. Här fortsätter ju livet som om inget har hänt. Hittills har jag inte träffat en enda amerikan som haft någon koll på vad som hände i Stockholm i fredags. Obs ej konstigt egentligen (och har inte heller pratat med så många amerikaner), det är långt bort och skit sker dygnet runt på den här planeten. Men det är speciellt när det är ens egen hemstad.

Igår åkte min familj hem till Sverige och jag stannar kvar några dagar själv. Ska äta god mat med fina personer, och framförallt bara promenera omkring och insupa New Yorkisk vår. Kan varmt rekommendera aprilmanhattan till alla som inte upplevt det. Få saker slår det.
Kan just nu faktiskt inte komma på en enda sak.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Aprilmanhattan är bäst. Aprilmanhattan och Septembermanhattan <3 <3

  Isa 2017-04-13 08:14:23
  Svara
 • Är också här nu! Fantastiskt väder. Såg f.ö. om minnesstunden på TV här, de hade tagit en video från Expressen TV – så något rapporteras det om det iaf. Kram

  Linda 2017-04-10 23:43:38
  Svara
 • saknar SÅ MKT

  Vicky 2017-04-10 21:07:53 http://vickys.se
  Svara
 • Vill bara säga att jag uppskattar de här måndagsinläggen väldigt mycket!! De hjälper mig liksom att se processen och inte känna mig fast i en dag/känsla/händelse. Att det kommer nya veckor, händelser och känslor som tar vid! Kram!!

  Agnes 2017-04-10 20:30:50
  Svara
 • Har aldrig varit i New York eller ens i USA, men tänker att om jag skulle åka dit (vilket jag GÄRNA vill), så skulle jag typ äta mig igenom staden. Seriöst. Skulle åka dit nästan enbart för att äta massa olika mat, Yes.

  Nathalie Nieve 2017-04-10 13:28:36 http://ginepro.tumblr.com
  Svara
 • vill verkligen åka dit innan jag dör <3

  Daniella Chanelle 2017-04-10 11:56:04 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • Å gud som jeg føler med deg, føler New York og føler følelsen av å være i en by som nå handler om gater å unngå og et ansikt man ikke orker å se lengre. Jeg har glemt hvordan det er å genuint være glad for alt det andre i livet mitt, og jeg tror det handler i store trekk om det at jeg vil bort. Jeg har glemt hvordan det føltes å være i New York i November, da jeg ikke savnet ham nok og magefølelsen sa at noe var galt. Nå går man bare rundt i Oslo og lurer på når han begynte å føle på det også.
  Fy faen det suger å slå opp.

  Karen 2017-04-10 11:09:04
  Svara
 • Han spelar live på The Bowery IKVÄLL såg jag på spotify!!! Kram

  Tove 2017-04-10 10:32:43
  Svara
 • Åh, jag har varit där två gånger, båda gångerna i slutet av april när Central Park blommade och man kunde bränna ansiktet i solen på en roof top samtidigt som man behövde en tjock tröja på kvällen.

  Åsa 2017-04-10 09:33:45
  Svara
 • <3
  nyt det!

  marire 2017-04-10 08:41:42 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Det låter inte så tokigt!
  ska eventuellt åka till NY i augusti. Är inte någon storstadsmänniska egentligen, but hey vad gör man inte när ens partner fyller 30… ^^ <3
  kram
  Emma

  emblas.se 2017-04-10 08:34:35 http://www.emblas.se
  Svara
 • Älskar NY!!

  Josefin 2017-04-10 06:35:19
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!