Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

mat-teve: MiFú-tisdag hos Sandra Beijer.

I samarbete med Valio

Nu mina vänner, nu blir det mat-teve i samarbete med Valio och MiFú.
I tre avsnitt kommer ni få följa med hem till mig, Emma Sundh och Frida Vega där vi lagar varsin rätt med MiFú. Vad 17 är detta tänker ni? Jo, Valio har tagit fram ett stekbart mjölkprotein – MiFú, som kan användas istället för kött, fågel eller fisk.

I första avsnittet är vi hemma hos mig. Jag lagar thailändsk larb med MiFú Naturell, svinmycket chili, koriander, lime och sticky rice.

Receptet finns här om någon skulle va sugen, det blev mycket gott om jag får säga det själv ?  Om ni vill kan ni också betygsätta på en skala mellan 1-10 i kommentarerna hur ni tycker rätten verkade. Nästa vecka är vi hemma hos Frida!

I samarbete med Valio

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hm, har testat mifun och blev besviken för att det bara kändes som keso som inte bränner fast i stekpannan. Tyckte inte att jag fick nån stekyta alls på den. Sandra eller andra som är nöjda användare, vad är bra stektid?

  Johanna 2017-04-14 22:18:35
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   jag behandlade den som svamp, då gick det fint. stekte i olja och lät vätskan koka undan, sänkte värmen och så fick den strax färg och konsistens. kram.

   sandrabeijer 2017-04-15 10:02:44
   Svara
 • Alltså, jag blir så trött och ledsen å Sandras vägnar när jag ser reaktionerna på detta inlägg.

  För ett par veckor sedan var det en massa diskussion om ett samarbete där kyckling var en av ingredienserna, där flera kommenterade att Sandra borde visa mer vegetariska alternativ och använda sin bloggplattform för att inspirera till den typen av matlagning.
  Två dagar senare kommer ett inlägg med inte mindre än tre vegetariska middagar (varav två t o m verkar vara veganska). Hur många positiva och peppande kommentarer får Sandra då för att hon väljer att använda sin blogg för att lyfta fram vegetarisk kost? Noll.

  Här kommer sedan ett samarbete där det för mig känns väldigt tydligt att Sandra lyssnat på sina läsare och aktivt valt ett köttalternativ, eftersom det uppenbarligen är av vikt för många av oss. Att då ändå omedelbart få negativ kritik och få höra att detta inte heller är tillräckligt bra måste kännas så himla nedslående.

  Jag fattar såklart att de som kritiserat förut inte nödvändigtvis är samma personer som ovan, men tycker de som tidigare klagat på för mycket köttätande i bloggen kan fundera på att faktiskt också lämna positiva kommentarer de gånger Sandra gör precis det ni ber om och visar vegetarisk matlagning.
  Det måste kännas oerhört ledsamt och otacksamt som bloggare att bara få kritik, men inget beröm för att faktiskt ha lyssnat på den, och om jag var Sandra skulle jag i alla fall känna mig betydligt mer pepp på att visa mer av saker som fått en massa uppmuntrande kommentarer. Så, vill ni ha mer vegetariskt innehåll, ge tummen upp för det i stället för att bara kritisera!

  Lisa 2017-04-14 12:23:01
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Kollade inlägget du menade och flera påpekade att det såg gott ut (det veganska). Behöver man kommentera ”åh vad bra att du äter något utan kött?. Känns rätt oskönt att kommentera på det andra äter. Det andra inlägget var ju inget reklaminlägg. Det jag hade problem med i det här inlägget är alltså produkten hon gör reklam för. Hade Sandra köpt hem den här produkten och ätit den bara för att den verkar god? Tveksamt.

   Jag förstår att Sandra valt just denna produkt då många som läser hennes blogg är lakto/ovo-vegeterianer. Det är däremot inte konstigt att jag väljer att kritisera att hon, istället för att välja en helt djurvänlig produkt, väljer något som många tror är ”ok”.
   Du måste förstå att detta inte heller är något personligt mot Sandra, jag älskar den här bloggen och därför tar jag också del av den reklamen hon gör här men då kommer jag också kommentera när något svider. Hoppas det är ok.

   Sandra 2017-04-14 21:48:42
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Anledningen till att jag skrev min tofu-kommentar var inte att kritisera Sandra, utan att informera läsare om att det redan finns ett betydligt bättre alternativ är Mifu. Valio är ännu ett djurutnyttjande och miljöförstörande företag som försöker hoppa på vego-vågen, vilket är fullständig vidrigt. Att ersätta kyckling med en mjölkprodukt är varken bättre ur miljö- eller djursynpunkt.
   Försökte göra min kommentar peppig för att inte skapa för mycket negativitet, men det verkade uppenbarligen inte funka…

   Kattis 2017-04-14 21:42:18
   Svara
 • Vilken mysig video, saknat dina matvideos faktiskt. Bästa var ju när du och Gustav käka konstiga grejer ihop :ø

  Linnea 2017-04-13 21:00:46
  Svara
 • Förstår verkligen ute grejen med Mifu? Vill en inte äta kött är tofu ett betydligt bättre alternativ både för djuren och för miljön.
  HEJA TOFU!!

  Kattis 2017-04-13 16:41:31
  Svara
  • Svar på Kattiss kommentar.

   Nu handlar ju inte Sandras inlägg varken om att äta mer miljövänligt eller djurvänligt men jag tänkte (också) lite på att ett byte från kyckling till mejeriprodukt nog inte är så positivt miljömässigt. Nu säger ju varken Sandra eller Valio att det är mer miljövänligt men eftersom mat utan kött ofta ses som generellt mer miljövänlig kan det ju vara intressant att veta hur det egentligen ligger till för de som vill äta med mindre klimatpåverkan. Det tyckte i alla fall jag och började googla 🙂

   SLU:s har en rapport om olika livsmedels klimatpåverkan: http://pub.epsilon.slu.se/8710/1/roos_e_120413.pdf där det i tabell 2 står klimatavtrycket för t.ex. fågel, fisk, baljväxter etc. Här finns också en CO2-kalkylator där man kan jämföra matvaror i mer specifika grupper, det är ju också skillnad mellan t.ex. olika typer av baljväxter: http://www.unileverfoodsolutions.se/inspiration-foer-dig/your-menu/klimatsmart-mat/kalkylatorn

   Om man vill äta mer miljövänligt tror jag att det kan vara en bra sak att tänka på att fisk- och kycklingkött har väldigt liten klimatpåverkan. Till exempel quorn och speciellt ost har större klimatpåverkan än dessa livsmedel. Om man byter ut kyckling mot ost därför att det inte är kött och ”vegetariskt är ju bra för miljön” så har man tyvärr inte minskat sin måltids klimatpåverkan (förutsatt att man inte proportionerligt minskat mängden ost jämfört med kyckling såklart). Om man däremot byter ut nötkött mot ost och kyckling mot egenkokade kikärtor så har man i båda fallen minskat måltidens klimatpåverkan. Bra att tänka på om man vill äta mindre kött för klimatutsläppens skull 🙂

   En önskan inför kommande avsnitt (ja hos de andra bloggarna då?) kanske kan vara hur stor just MiFús klimatpåverkan är? Skulle vara kul att veta!

   Sara 2017-04-13 19:18:23
   Svara
   • Svar på Saras kommentar.

    Jag lägger mitt ord för djuren! Om du ska göra igen, ta upp hur det ser ut med klimatpåverkan och även var mjölken kommer ifrån. Himla skillnad att äta svensk mjölk och tysk mjölk.

    Sandra 2017-04-13 21:56:57
    Svara
  • Svar på Kattiss kommentar.

   Haha men lol att Sandra får skit varje gång hon äter kött, så gör hon ett vegetariskt samarbete och det är ändå inte bra nog.

   Emma 2017-04-13 18:05:45
   Svara
   • Svar på Emmas kommentar.

    Det är väl ändå skillnad att äta något för att det är gott och att göra reklam för något som är kasst för djuren?
    Klart Sandra får äta vad hon vill men det blir lite osmakligt att göra reklam för något som djur lider av, bara för att tjäna pengar.

    Sandra, tycker du har grymma samarbeten annars men det här var lite…. sådär.

    Sandra 2017-04-13 19:24:44
    Svara
  • Svar på Kattiss kommentar.

   Jag har iofs inte testat Mifu, men det låter toppen för en soja-allergiker som jag! Det är supertrist att inte kunna äta sojaprotein, för det känns som att mesta i veg-väg som inte är bönor/linser innehåller det…

   Hanna 2017-04-13 18:02:56
   Svara
 • Gud vad roligt att de samarbetar med er och gjort dessa videos, kul Valio! Har sett produkten i Finland ett tag men inte provat ännu. Är liite tveksam, men du menar att det var gott alltså? Kanske får testa ditt recept 😉

  Jenn - forever abroad 2017-04-13 15:50:26 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • MiFu verkar spännande, måste testas! :0 <3

  emblas.se 2017-04-13 15:29:58 http://www.emblas.se
  Svara
 • Drömkombo!

  Tua 2017-04-13 15:06:54
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!