Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en ljudbok för skriv-inspiration.

i samarbete med Nextory.

-

Hej och glad påskdag! Idag är det jag och mina kompisar på Nextory som tänkte snacka lite ljudböcker! Jag skulle vilja tipsa om en så otroligt bra bok som jag tänkte läsa om.

-

Nämligen En komikers uppväxt av Jonas Gardell. Har ni läst den? Kanske i skolan? Läs om den på fritiden om den inte fastnade då, jag vet hur det kan vara med skolböcker.

Hur som – denna bok läste jag som femtonåring och blev totalt golvad. Jag tyckte att det var det absolut vackraste och sorgligaste jag läst hittills i livet. Jonas Gardells författarskap är en stor inspiration i mitt skrivande och det var hans böcker som gjorde att jag förstod att det var ju den här sortens skrivande jag drogs till: det hudlösa, sårbara, mörka.

-

Jonas Gardell läser själv in den som ljudbok och det är som att färdas till en annan verklighet för en stund. Så otroligt fint och inspirerande. Jag lyssnar om den just nu för att den gör mig så inspirerad till att skriva och jag känner att det börjar bli dags för mig att ta tag lite mer i mitt skönlitterära skrivande just nu.


Jag och Nextory har fortfarande ett erbjudande som ger er 30 dagar gratis om man KLICKAR HÄR och uppger rabattkoden Sandra. Självklart kan ni läsa/lyssna på mina böcker hos Nextory också!

 

I samarbete med Nextory.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Jag har sett tv-serien och fick den i bokform av min mamma för ungefär 2 månader sen med en av uppföljarna, skulle vilja ha den tredje och sista med. Tänkte läsa igenom dessa, det känns som litteratur man borde läsa 🙂

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-04-16 22:14:25 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • jag är nästan 10 år yngre än du, men även jag golvades totalt av denna bok som 15-åring!

  s 2017-04-16 21:59:01
  Svara
 • Den boken och Jonas Gardell generellt är för mycket ångest och svart för mig. Det är liksom totalt tappar greppet ut i rymden oändligt utan att hitta något ljust att en famla efter-svart. Ger mig panik. Så sårbart och hudlöst att det blir mörkare än världens sorgligaste historier gast det ofta handlar om relativt vanliga saker. Måste ju dock betyda att se är välgjort, även om inte alla klarar av det.

  Tove 2017-04-16 20:32:51
  Svara
 • Riktigt bra och rå bok! Men håller också med om att den kanske inte är för alla.. <3
  kram
  Emma

  emblas.se 2017-04-16 20:08:36 http://www.emblas.se
  Svara
 • Förutom hela bokserien i En komikers uppväxt så tycker jag inte att man ska missa Gardells Fru Björks öden och äventyr. Det är min absoluta favorit av honom!

  Fredrik 2017-04-16 19:14:39
  Svara
 • Kommer ihåg vi fick läsa den boken i skolan också och trots att jag uppskattade läsningen och erkänner bokens betydelse så mår jag än idag illa av den och överlag Jonas ”komik”. Typ Kents mest ångestladdade i bokform. Inte boken som är fel, jag är nog fel målgrupp för boken. Dock mår jag kanoners av dina böcker så du måste snappat upp endast det positiva av Gardell 😉

  Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek! 2017-04-16 14:59:19 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Allt som blir kvar är motsvarande typen av bok för mig (som jag nämnt tidigare i någon kommentar någon gång). Just det där mörka mörka hjälper mig att hitta in i mitt eget skrivande (som ofta är melankoliskt). Ska ta och lyssna på inläsningen någon gång, har hört flera säga att du läser den så himla skört och bra? Häftigt när författaruppläsningar ger något ytterligare till bokupplevelsen tycker jag.

  Ulrika 2017-04-16 12:05:10 http://www.facebook.com/unettelblad
  Svara
 • Ett ufo gör entré med Jonas golvade mig som 15 åring helt! Älskar hur Jonas skriver och har gjort sen dess.
  Kram

  Lina 2017-04-16 11:28:22
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Jaa Ett ufo gör entré & även Jenny, som båda är fortsättningar på En komikers uppväxt, så så bra bokserie. Gillar främst ufot

   K 2017-04-16 14:21:30
   Svara
 • Klarar knappt av att läsa hans böcker, dom är så ärliga och sorgliga och vackra och mitt hjärta går fan sönder av dom asså. CANT HANDLE.

  Amanda 2017-04-16 09:42:07
  Svara
 • Kommer också ihåg när jag var 15 och plockade på måfå på mig en bok av Jonas Gardell från skolbibliotek. Läste den på 2 dagar och kunde inte tänka på något annat i flera veckor. Kommer ihåg att jag blev alldeles öm i kroppen eftersom det var så olikt allt annat jag tidigare läst

  Charlotta 2017-04-16 09:35:35 http://nouw.com/clundahl
  Svara
 • Du har säkert svarat på den här frågan tusen gånger.. men vad är skillnaden att läsa bok och att lyssna på bok? Jag älskar att läsa böcker men har svårt att tänka att jag skulle gilla att lyssna…

  Jessica 2017-04-16 09:20:15 http://www.jezzthemess.se
  Svara
 • Du har uppgivit fel kampanjkod står det när man försöker registrera

  Minna 2017-04-16 08:19:53
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!