fem våriga rätter jag väldigt gärna vill prova.

Alltså det är nu det händer ni vet väl det? Gick in i min mataffär i söndags och den dignade av grönsaker och frukter jag inte sett på flera månader. Äntligen börjar mat smaka gott igen. Och blir billigare! Ska äta gröna grejer tills jag dör.
Här är fem rätter jag vill prova.


Spring Radish Toast
Rädisa är en grej jag äter dagligen från och med nu tills solen börjar gå ner igen där i oktober någon gång. Denna macka på rädisa, ricotta och citron-olivolja verkar nom.


Charred Ramps + Asparagus with Baked Eggs + Cream
Bakat ägg med sparris och ramslök, en perfekt frukosträtt alla helger i vår. Eller till lunch. Eller till middag. Vad ni vill.


Moroccan Spiced Roasted Carrots
Dom unga morötterna i klasar med stjälkarna kvar har återigen dykt upp i min matbutik. Lika gott som färskpotatis tycker jag. Här rostade med pistagenötter, kummin och annat nice.


Onion & Wild Herb Flatbread
Finaste brödet jag sett. Tänk att bli bjuden på det på en middag. Tänker även att om dom i Masterchef hade fått uppgiften att göra ett spektakulärt bröd hade någon gjort exakt detta och kallat det typ ”En promenad på en äng” (maratonkollar på Masterchef Australia så är proffs på vad dom döper grejer till).


Smashed Blackberry & Goast Cheese Toasts.
Avslutar med en macka som kanske snarare är somrig än vårig men ändå. Bär i mat är lite för underskattat pga oftast väldigt väldigt jättegott. Detta ska jag härma och blogga när träden är gröna.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • RAPSBLOMMOR! Stek i rapsolja med en vitlöksklyfta och du kommer inte vilja äta något annat någonsin.
    Att blanda dem med stekta maskrosblommor, maskrosblad, nässlor, ramslök och körsbärstomater är också en jävla dundergrej. Gärna med smulad fetaost och rostade pumpakärnor över (och maskrossirap att ringla över, yes). Min bästa vår- och sommarmat någonsin.

    Linn 2017-05-12 08:35:00
    Svara
  • Obs obs cumin är inte kummin utan spiskummin, ej samma sak. Kummin är caraway på engelska. Förvirrande men viktigt pga olika smaker 🙂

    Julia 2017-04-27 20:33:09
    Svara
  • Thanks so much for including me! What a great line up !
    CK

    Christiann 2017-04-27 17:16:25 http://christiannkoepke.com
    Svara
  • Mackorna med bär och ost ser fantastiskt goda ut, nästan som en bakelse! Borde verkligen testa att ha mer bär i maten.

    Joanna 2017-04-27 14:12:59 https://www.rabble.se/blogg
    Svara
  • Har du sett den här Sandra? Lite torsdagskärlek https://www.youtube.com/watch?v=5PPTDsTnaPk (I am Heath Ledger)

    Elena 2017-04-27 13:21:02 http://www.elenahenriikka.com
    Svara
  • Haha, undrar var man köper spökosten (goast cheese i sista receptet)? Låter gulligt hur som helst, tänker mig en liten Spöket Laban-formad getost, som är väldigt luftig och skir i konsistensen … Och ja, hurra hurra för grönsakernas återkomst!

    Camilla 2017-04-27 12:16:56
    Svara
  • Den sista bilden fick det verkligen att vattnas i munnen.

    Jenneli 2017-04-27 11:15:49 http://www.nouw.com/Jenneli
    Svara
  • Fy satan vad mycket gott! TIPS: detta är min favoritsallad i livet, jag tror att du (och alla som kommenterar här<3) skulle gilla den: http://www.ica.se/recept/honungsstekt-halloumi-och-citronslungade-bonor-717774/

    Emelie 2017-04-27 10:56:23 http://unvelo.se/
    Svara
  • Masterchef australia!! Ny säsong på måndag!

    elin 2017-04-27 08:52:10
    Svara
  • Tips!
    Hvis du kjøper gulerøtter (morötter) med stilk og blader, lag pesto av bladene! Jeg lover, det er helt amazing.

    Stine 2017-04-27 08:42:41
    Svara
  • Bakat ägg o vad mumsmums. O mums att solen lyser o himlen är blå. o nu ska det visst bli soligt ett tag. Härligt med fredag o lets dance i kväll. Ja livet går framåt o det är lättare o njuta på sommaren. Trevlig helg o kram. ???

    Maria 2017-04-27 08:02:36
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!