frågor och svar om indiepop, tinder, milla och lite annat.Kanske töntig och dum fråga haha men vad innebär indie!?! Född 97:D Så är expert på hipsterkulturen, är indie typ forntida hipster ?? Broder daniel och cigg?? e det enda jag kommer på! Hur såg man ut tex?:ppp

Denna fråga <333 Indie är en forntida hipster kan man kanske säga. Eller många hipsters har nog varit små indiekids en gång i tiden. Indiepopen var stor i Sverige på nittiotalet och en bra bit in på 2000-talet. Medan hipstern har ett större konsument- och individ-fokus handlade indiepopen snarare om att tillhöra en grupp. Fokuset låg på musik och politik. En indiepoppare skulle aldrig erkänna sig själv som indiepoppare, men likväl stod man ju där och tittade under lugg i likadana skor och tygväskor.
Man hängde på communityt skunk.nu, påbörjade aldrig meningar med versal bokstav, gjorde blandband till dom man gillade, fikade på String, bar kläder i svart och vitt, dog för spinkiga killar i randiga tröjor och scarf,  drack bara Törley eller billigaste starkölen, satt oftast på marken, gillade bara typ b-sidorna eller obskyra EP:s på indieband, kunde alla Smiths-texter utantill, hade stjärnor under ögonen på festival, hånglade med prick allt bara dom hade fin musiksmak och converse, var stammis på indieklubbar som Babasonic och Metropolis, hatade allt mainstream, älskade sextiotalets modskultur, var *pepp*, gillade handklappsrytmer på dansgolvet, ju kortare kjol desto bättre, ju mer utnötta skor desto bättre, hade feministiska slagord på tygväskan eller något konserttryck, hade alla Belle & Sebastians singlar på vinyl, drack jättemycket öl på Carmen och kedjerökte Lucky Strikes. Gud nu kommer jag inte på mer. Det var SJUKT gulligt alltihop i alla fall.

En sak som jag tycker definierar hela det livet ganska fint var en gång när jag var 17 och satt på Snövit med två kompisar och hade kvällen innan gått hem med en kille jag träffat på en northern soulklubb.
– Han satte på  Smiths på vinyl och sedan låg vi. 
Och mina två kompisar spände blicken i mig och sa i kör:
Vilken Smiths-skiva?Åh, var i Stockholm köpte du den växten?? Har sökt efter en sådan! 

Köpte den i blomsteraffären i Ringen, Skanstull. Dom hade hur många som helst!


Lite nyfiken på hur dina grannar tar det med fest? Har du en förening /grannar som inte klagar när det är kvällsaktivitet i huset? Mina gör det direkt! Spontan-fixar du lappar för att inte störa?


Grannen ovanför mig har jämt fest själv så vi har någon slags outtalad pakt att aldrig klaga på varandra. Grannen nedanför mig är inte hemma på helgerna, och huset mittemot mitt är en skola så ingen är där heller på helgerna. WIN ska aldrig flytta härifrån


kan vi inte få se hur din tinderprofil ser ut? :)) (inser att du kanske inte kommer vilja det men man kan alltid fråga!)

Haha jovisst.

Det här är min framsida. En bild från New York som jag tyckte var fin + kul pga borstar tänderna. Och en mening som enkelt summerar att jag gillar djur, fest och mat.

Det här är mina andra bilder. Nr 2 la jag till för att Elsa sa att jag borde ha en helkroppsbild, nr 3 är min facebookprofilbild, nr 4 tyckte Flora jag skulle lägga in, nr 5 tycker jag att jag ser gullig och snäll ut och nr 6 är Christians favoritbild på mig. Japp.
saturday

fin tischa! Vart kommer den ifrån? Antar att du har skrivit det någonstans, men vet inte vad jag ska söka på, haha <3

Den är från The Original Bad Girl!


Var kollar du på masterchef australia??


Dplay!

Milla and I.

Hej Sandra! Jag har också tax och undrar hur det är att gå ut med Milla lös? Är hon lydig? Springer hon inte efter andra hundar och katter etc?

Hon är tränad sedan hon var valp att gå utan koppel så hon är superskillad på det. Hon går fot eller lite surt bakom mig. Hon hälsar inte på andra hundar men stannar till om de vill hälsa på henne. Hon skulle aldrig springa ifrån mig och stannar även vid alla övergångsställen pga vet att man ska det. Hon är dock kopplad när hon löper eller om det är jättetrafikerade gator.


Hej Sandra! Jag har sett nu i några veckor (månader?) att det ibland står lite olika tavlor bakom dig när du tagit bilder, och undrar varför du inte har hängt upp dem? Har du bara inte bestämt vad du ska göra med dem?

Hej! Jo men det är för att jag har en plan. Denna tavelvägg jag har ovanför soffan vill jag bygga ut till en tavelvägg från golv till tak. Över hela himla väggen. Och jag har ännu inte tillräckligt många tavlor för det, men vill inte bara köpa random tavlor bara för att. Därför tar det lite tid! : )

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
48kommentarer
 • Det här kan ju vara bra att känna till för alla med hund (och jo, gäller nog även taxar):

  ”I Stockholm råder koppeltvång. Det innebär att hundägaren alltid ska hålla hunden kopplad på offentlig plats, utom på kommunens hundrastplatser.

  Under tiden den 1 mars-20 augusti är det dessutom förbjudet för hundar att springa lösa i skog och mark där det finns vilt. Under perioden 1 juni–31 augusti (se information på respektive badplats), får heller inte hunden tas med till särskilt angivna områden på badplatser.”

  (från stockholm.se)

  Royal Pine 2017-05-02 09:52:01
  Svara
 • Frekvent förekommande samtalsämne på den tiden: huruvida en artist skrev sin musik själv eller inte.

  Sofia 2017-04-30 09:49:01
  Svara
 • Stjärnor, sitta på marken och skunk.nu var så mycket jag. Fast jag har alltid kunnat umgås med alla, hade nog ingen speciell stil. Kan sakna skunk faktiskt, började faktiskt blogga där. Synd man inte har kvar kontot för tror jag skrev en del om killen jag var kär i som krossade mitt hjärta så sjukt hårt efter 6 månader tillsammans som då kändes som en evighet. Han var otrogen, taskig och jävlig och jag ville bara ha honom mer och mer. Om jag fick gå tillbaka till mitt sjuttonåriga jag där första året på gymnasiet (våren alltså) skulle jag bett honom dragit åt helvetet.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-04-29 23:14:09 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Bra blandning på frågor i dina inlägg. Saknat q/a!

  En fråga till nästa kanske: Hur resonerar du kring tillit i dina vänskapsrelationer? När det kommer till att vara en offentlig person. Vågar du vara dig själv fullt ut och öppen med känsliga saker, eller begränsar du dig ifall något skulle läcka ut på nätet?

  Webb-Emma 2017-04-29 08:22:38
  Svara
 • Härligt med ett fråge inlägg! Älskar dem!

  mickis 2017-04-29 00:13:17
  Svara
 • Vilken Smithsskiva var det då? Ingen samlingsskiva väl :)))

  Malin Nilsson 2017-04-28 20:13:15
  Svara
 • Christians favoritbild på dig är min favoritbild på dig också! Den är så himla fin!

  x 2017-04-28 17:48:39
  Svara
 • Bilden på dig och Milla gjorde min dag! <3

  Rebecka 2017-04-28 17:30:26
  Svara
 • ASSÅ SVARET PÅ INDIEFRÅGAN story of my tidigare life, love you Sandra <3333

  Evelina 2017-04-28 14:01:33
  Svara
 • Svaret om Milla <3 Så himla fint att hon stannar om andra vill hälsa!

  Ellen 2017-04-28 13:12:14 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Jag kommer ihåg indiepopparna som en ganska exkluderande kultur, inte rakt igenom gullig tyvärr. En annan som inte ville definiera sig som indie utan gillade både punk, pop och synt hade ibland svårt i indiepopkretsar för det var lite… ja trångsynt 😉 Men kläderna var supersöta!

  Katja 2017-04-28 12:55:53 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Hahah vi är nog många som väl minns kent vs. BD. Sen kom Håkan där som en liten pinuppa och sabbade allt ^^
  Tror dock att hipsters är närmare besläktade med 70-talets hippies rent idémässigt.
  Indiepopare var närmare punkarna som numera är k-märkta! Kolla bara på dagens Thåström-fans liksom
  kram
  Emma

  emblas.se 2017-04-28 12:51:50 http://www.emblas.se
  Svara
 • Kul indiebeskrivning, är jämnårig med dig och känner igen mig väldigt mycket. Två invändningar bara; 1) jag minns att indiepoppare gärna benämnde sig själva som just det? Det fanns väl i alla fall inget motstånd till det, som det gjorde mot ”hipster” för några år sen? Inte som jag minns det; 2) Du sa inte ”sen låg vi”. Kommer inte ihåg vad man sa, men ”att ligga” är ett uttryck som inte är mer än typ sju år gammalt. Det vet jag för jag har alltid stört mig på det.

  Elin 2017-04-28 12:26:41
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   …sju år?? Nej du, vet inte om du kanske är rätt ung men man har definitivt sagt ligga längre än så.

   L 2017-04-28 18:11:22
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   1) Nej absolut inte, det var dödsstraff på att kalla sig själv det! 2) Ja! Det har du rätt i. Sa väl antagligen ”hade sex”. puss.

   sandrabeijer 2017-04-28 12:45:34
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Haha va?? ”Att ligga” känns väl som det man sagt sen tidernas begynnelse?? Mvh -83:a

   M 2017-04-28 12:45:28
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Jo att ligga är definitivt mer än 7 år gammalt, vet att vi sa det i högstadiet och gymnasiet (vanligt med ligglistor osv) och jag tog studenten 2010!

   Emma 2017-04-28 12:31:43
   Svara
 • Elsker å lese disse innleggene! Og så spennende å sjekke ut en Tinder-profil, haha, hilsen hun som er godt gift.

  Luisa - La Mar 2017-04-28 11:27:21 http://la-mar.no
  Svara
 • Så kul grej att visa sin Tinder-profil!

  Sofia 2017-04-28 11:23:11
  Svara
 • Hej

  Jag har en fråga också som du kan prata om/svara på i något framtida inlägg. Det är din relation till alkohol (?). Det kan ju vara svårt att få en överblick i ett bloggforum som detta om drickandet skulle kunna vara problematiskt på något sätt eftersom fest och dans är roligt att uppdatera om och då kanske det verkar oftare än det är i verkligheten. Men är någon du känner orolig för din alkoholkonsumtion? I vissa av dina självbiografiska korta känslomässiga texter har jag fått en känsla av att du ibland hemfaller åt alkohol som en slags medicin åt ångest och annat tungt i livet som en slags självmedicinering?

  Å andra sidan tycker jag det är en intressant fråga ur en feministiskt infallsvinkel också. Det är inte bara samhället i sig som brottas med jämställdhet utan även en som bekänner sig som feminist kan drabbas av antifeministiska funderingar (även jag – som en vågskål alltså). Ur en kvinnans traditionella ansvar och normerade roll kommer ju någon slags uppfostrande mammaroll som ingen kvinna bett om och framförallt inte de som för tillfället inte uppfostrar någon. Liksom att du som en känd profil och kvinna ska ta något slags moraliskt ansvar för vad människor som inspireras av dig kan hitta på för de ser ett foto på en öl typ. På det sättet blir ju en fråga om alkohol känslig (även om den säkert var känslig redan innan). Även den idén om att kvinnor är sköra och måste ta vara på sig själva så de inte blir offer för våld, då man flyttar skulden från det rättmätiga/e våldutövaren till offret. Även i den bilden brukar ju alkohol florera som en ”farlig bov” som utsätter kvinnan för våld och våldtäkter fast det egentligen handlar om en person, oftast en man, som utnyttjar en berusad kvinna. Det kan vara en slags feministisk handling v att vägra vara rädd för ölen och de nattliga gatorna, att ta tillbaka dem från terrorn vi kvinnor blir varnade för! Eller den iden om att kvinnor är någon slags madonnor som ska vara rena från några vices eller begär och bara tomma anoretiska skal av någon slags from dödslängtan till nästa liv. Även i den fördomen spelar ju alkoholen en roll.

  Men, om du vågar och kan och vill svara på den frågan utanför dessa begrepp om vad som förväntas av dig som känd kvinna och om det går stå utanför ditt kontext och bara fundera som människa om det är mycket alkohol i ditt liv och isåfall varför? Alltså utan att jämföra med eventuella vänner, storstadsliv, medialiv, roller mm. Antar svår och djup fråga men har funderat på den fram och tillbaka ett tag. Tycker ibland att det känns mellan raderna mitt i dansen som det egentligen är rätt krasst, men, det kan ju bara vara jag som läser in saker som inte står. Som att vara med vänner och göra saker visar att man lever för sig själv och att man lever bra och att de negativa känslorna inte vinner och att alkoholen blivit en del av den bilden av det lyckade?

  Oj, det blev superlångt… Hoppas du tar dig tid att svara och att du inte blir alltför upprörd! Gillar din blogg och ditt skrivande

  Kramen
  A.J

  AJ 2017-04-28 11:09:59
  Svara
  • Svar på AJs kommentar.

   Något som chockade mig var hur människor som hade vart mer ”pandor” och som jag angå stod för något väldigt indie, look at me jag är så uttänkt alternativ panda…Bara en dag helt plötsligt började ”hänga med” med folk som de för några år sedan hade tyckt var rätt larviga. Kommer ihåg en vän jag pluggade med i Karlskrona, hennes kommentar om en snubbe ”Alltså, man kan tro att han dragit huvudet mot kudden 500-hundra gånger med flit för att ha nån jävla mediafrilla.
   Sedan går det några år, människan har slutat färga håret svart och dricker rosé med tjejer med partytoppar och har kontakt med han som hon tyckte var en mediabrat… Man bah WHAT happen here svenne ?
   Människors värderingar ändras med tiden, tror mkt handlar om grupptruck och osäkerhet att viljan at passa in och beroende aspekter. Alltså hur lätt man har att bli beroende av olika saker, om det så är alkohol, vänner, tillhöra en grupp, beroende av bekräftelse, Jag tror att är man en beroendepersonlighet, så har man lättare att tänja på sin moral, tänja på sina gränser och skifta i självkänsla… Då är ju de egna känslorna i fokus framför om man sårar, eller vad ens ideal var innan! För beroende på situation skiftar ens känslor, tankar och åsikter och omvänds för att passa in! —-> Look at me jag är en i gruppen, om det så är emopanda-gang på carmen eller partytoppstjej-gang på Harrys.

   M 2017-04-28 11:46:47
   Svara
   • Svar på Ms kommentar.

    Med andra ord, människor är generellt svaga sköra individer som strävar efter en grupp att passa in i… De som tycker sig vara hipsters idag, kommer en dag också vara gamla svenne pensionärer på gruppboende som spelar bingo och äter potatisgratäng och vill vara en i gänget! Sånt är livet… Om man inte knarkar ihjäl sig eller super skallen av sig eller något annat drastiskt för att ändra livets gång…

    m 2017-04-28 11:56:03
    Svara
 • Men viktigast att nämna för någon oinvigd är väl att indie är en förkortning för independent och syftar på hur musiker/konstnärer bröt sig loss från mainstream/jättestora musikbolag/jättekända radiokanaler för att göra sin egen grej. Musiken skrevs inte för att ”slå igenom”, den var simpel och enkel. Konsten var viktigare än pengarna osv.

  Och att detta hände långt tidigare och långt ifrån Stockholm på 90-talet.

  Lisa 2017-04-28 09:52:45
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Yes, bor i England och säger någon indie tänker jag bara på musik och inget annat 🙂

   Chsrlotte 2017-04-28 12:53:36
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Fast det är väl ingen som sagt att indie skulle bottna i sthlm enbart? Det är väl det som skiljer indie och hipsters åt tycker jag. Hipsters är mer fokuserat mot Stockholm och storstäder, leka runt fast man har ett jobb typ och en lite ”egen frisyr” fast inte totalt crazy så man inte kan jobba på mediabyrå och ha kundmöte samtidigt…
   Medan indiekulturen fanns ju i varje liten håla över hela Sverige bland småkids och unga vuxna som sökte sig fram. Sedan är det väl jaja… vissa städer i USA och England som är mer förknippade till band och musik under den tiden… Det är ju sant…

   M 2017-04-28 11:01:13
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   +11

   Anna 2017-04-28 10:02:51
   Svara
 • Åh BÄSTA frågor o svar!! Har också undrat över det där med fest och grannar ? Och så himla kul att se tinder profilen ?

  CIA 2017-04-28 09:44:17
  Svara
 • AMEH en underbar liten roman i svar på indiefrågan och så glömmer du att svara på det viktigaste:

  VILKEN SMITHSSKIVA VAR DET??? Säg vilken det fucking var!

  Anna 2017-04-28 09:41:33
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   hehe!

   M 2017-04-28 09:51:41
   Svara
   • Svar på Ms kommentar.

    Hehe +1 från gammal indie-wannabe-panda. Förresten har de utställning på gbgs stadsmuseum om BD-tiden, magiskt. Alla indiekillar skrev också typ ”:>” efter varje meddelande på skunk/helgon, tjejerna skrev ”^^”. Träffade min första kille ”online” – vi lyssnade båda slaviskt på arcade fire och Belle and Sebastian. Tog studenten 09.

    EmiliaMagda 2017-04-28 12:45:00 http://magdaemilia.blogg.se
    Svara
 • Tänkte direkt på dig när jag såg denna! Tips till tavelväggen 😀
  https://ed-art.se/sv/konstverk/triangle.html

  Frida 2017-04-28 09:39:20 http://www.fridalunden.se
  Svara
 • ♡ indiefrågan – vill typ adoptera dig, söta 97:a (eller kanske ha som gudbarn?) och lära dig allt jag kan!
  mvh
  /70-talist

  M 2017-04-28 09:25:31
  Svara
 • Eh hur duktig tax har inte ni!?<33 mer fakta om gulliga djur åt folket!

  Emma 2017-04-28 09:03:18
  Svara
 • Alltså vad är grejen med att man måste ha helfigursbild på tinder! Jag hade inte ens tänkt tanken innan min kille sa det (vilken jag träffade på tinder utan helfigursbild) ?

  Johanna 2017-04-28 08:50:23
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Tinder är ju en sajt där folk väljer främst baserat på utseende och då kroppen är en stor del av ens utseende så är det ganska logiskt ändå tycker jag 🙂

   Sandra 2017-04-28 18:48:01
   Svara
 • Får man som fellow ex-indie-panda-tjej (eller är det fortfarande men maskerad till 30+) fråga om vad du tycker om Henrik Berggrens solosläpp? Vet inte om du var ett BD-fan men chansar pga ovanstående (fantastiska!) beskrivning. 🙂

  Lotta 2017-04-28 08:42:34
  Svara
 • din blogg stänger ner min podcastapp 🙁 går det att fixa?

  rasha 2017-04-28 08:40:09
  Svara
 • blev så glad över svaret på tinder. vill med skaffa. men vågar man liksom? kollar ibland genom andras tinder och hjälper dem swipea när dom är trötta i tummen. och tänker hjälp vad många babeiga killar det finns. vart är dom ens annars? är så så blyg.

  Laura 2017-04-28 08:36:26
  Svara
 • Såg att Henrik Berggren ska ge ut ett nytt album. Det har tydligen blivit en ny panda fanklubb till BD, lite sött ändå…. Bästa i dokumentären, ”de enda på min skola som visste varför jag bar stjärnor under ögonen och hade kajal var lärarna… ” Fan född 98! Lol.
  Jag hsr aldrig varit panda, körde mer någon egen påhittadgrej, typ indie,rock, hiphop style…. För jag har så sjukt svårt att identifiera mig själv i en grupp. Den tiden var ju helt underbar runt 2000 osv men även krisartad! tycker jag. Tycker allt som tränger på en så där älskvärt och sedan ska stöpa in en i en form får mig att vilja fly samtidigt…

  M 2017-04-28 08:12:39
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Jag har nog tänkt att det var indie-kulturen som skapade hipsterkulturen som verkar mest utbrett i sthlm faktiskt. Att det är folk runt 25-30-40 som vägrar att växa upp lite och erkänna sig som ”svenne-tråkiga” och måste förenas på Rodeofester och nöjesguidenfester, köpa lite samma ”svåra saker” ha lite 90´ts återblickar osv… osv… Ha miljötänk och vara lite överdrivet pretentiösa ibland… Lite irriterande och älskvärda på samma gång liksom. Tänkte jag på det, finns det folk på gymnasiet och högstadiet som är hipsters? Hur är det ens möjligt? Har sitt eget hemmabryggeri av maltöl innan man ens får köpa på systemet? Tycker också att hipsterkulturen känns mer knuten till media, nästa så jag känner att folk som Gustav Gelin, fast jag vet i fan om han är hispter förresten,. Men sånt folk bestämt sig för att vi jobbar med media, vi ska aldrig växa upp… Vi startar en egen grej när indievågen är död. Så får andra som sjuksköterskor, stackars juriststudenter hoppa in lite på ett hörn då och då… Fast så blir de ju inte så mkt, eftersom de flesta som är intresserad av mode och gå på Rodefester jobbar inom media. Där har ni er nya grupp.. 🙂 Lite så jag ser på det hela… Resten av världen ser på, är dem inte lite överdrivet larviga nu igen? Återigen så vägrar jag beträda skeppet, hoppar hellre in lite då och då om jag känner för det. 🙂

   M 2017-04-28 09:08:39
   Svara
 • men. nu blev jag ledsen. finns det 97or som inte vet vad indie är. 🙁 världen vad gör du. /fellow 97a

  ida 2017-04-28 08:07:48 http://nouw.com/ettkolikbarn
  Svara
 • Din blogg stänger ner min podcastapp :(((( går att fixa?

  Rsh 2017-04-28 07:40:12
  Svara
 • är inte 500 days of summer ett bra exempel på två indiepersoner??

  Julia 2017-04-28 07:30:09
  Svara
 • Tkr också att sjätte tinderbilden är den finaste!!! Borde ha den längre fram❤️

  Hanna 2017-04-28 07:24:29
  Svara
 • Indiefrågan och svaret gjorde min morgon <3

  B 2017-04-28 07:20:19
  Svara
 • Satan, du måste få 9878275 matchningar.
  Angående indie så kan jag tipsa om en skiva som heter ”svensk indie – en kärlekshistoria” som ger en perfekt sammanfattning 🙂

  Sandra 2017-04-28 06:38:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!