7 middagar en vecka i maj.

För mig spelar det ingen roll om jag äter ensam eller inte, utan jag lägger ändå ner lite tid på vad jag lagar till middag. Jag gillar dealen med att hacka och steka och koka. Samt att äta då.
För man blir ju lycklig av god mat, visst?

Ska vi kolla vad jag ätit till middag sju dagar i sträck med start från förra lördagen?

spaghetti with meatballs.
LÖRDAG:
Pappardelle med köttbullar. Var matt från Trädgårdsöppningen kvällen innan och crejvade färdigköttbullar.
Stekte dom i lite rosmarin, vitlök, schalottenlök och smör. Och haricot verts också. Vände sedan i pastan i stekpannan tillsammans med en matsked pastavatten, en klick dijonsenap, tryffelolja, parmesan + salt och peppar.

spaghetti with shrimp
SÖNDAG.
Hmm vad kan man göra av persilja, fänkål, hummerfond, matlagningsvin, purjolök, schalottenlök, vitlök, tomater, en bit gruyere och spaghetti?

spaghetti with shrimp

Jo, asgod räkspaghetti.

Supersnabb receptgenomgång: stekte tunna skivor fänkål, lök, chili, purjolök, tomater i stekpanna, adderade en skvätt matlagningsvin och hummerfond, lät småputtra när pastan kokade, vände över nykokt pasta i stekpannan + räkor, riven ost, salt, peppar och hackad persilja, rörde om, serverade.

monday
MÅNDAG.
Pärlcousous med halloumi, stekta champinjoner, sparris och zucchini + granatäpple, persilja och ärtskott. Toppade med rostade solrosfrön, en skvätt citron, lite olivolja. Och salt och peppar.
Måste man skriva ut salt och peppar i recept egentligen? Det har man väl ändå i maträtten 99,9 % av gångerna.
Slutar med det nu. I alla fall i detta blogginlägg.

onigiri
TISDAG.
Onigiri! Recept finns här.

dinner
ONSDAG
Färdiga laxtartarer från Picard tillsammans med en sallad på grönkål, körsbärstomater, granatäpple, salladslök, ärtskott, fänkål, rostade mandlar och blåmögelost.

thursday
TORSDAG
Kokta rödbetor som åkte in i ugnen på 200 grader i en kvart med olivolja, mandlar och blåmögelost. Åt tillsammans med smörstekta champinjoner, sparris och fänkål. En klick gräddfil och klippt gräslök över det hela.


FREDAG.
Hade tänkt göra en caprese och äta tillsammans med torsdagens rester men sen blev allt så himla stressat. Fredag och sol och cava och Trädgården och mensvärk från helvetet och allt vad det var. Så blev en dubbelcheese från Donken. Plis don’t hate me antiköttätare därute. Eller, det gör ni iofs sig redan, hehe.

 

NU ÄRE LÖRDAG OCH TOLV GRADER DÄRUTE (ja nuförtiden är man glad för det lilla). Ses i solen!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!