För mig spelar det ingen roll om jag äter ensam eller inte, utan jag lägger ändå ner lite tid på vad jag lagar till middag. Jag gillar dealen med att hacka och steka och koka. Samt att äta då.
För man blir ju lycklig av god mat, visst?
Ska vi kolla vad jag ätit till middag sju dagar i sträck med start från förra lördagen?
LÖRDAG:
Pappardelle med köttbullar. Var matt från Trädgårdsöppningen kvällen innan och crejvade färdigköttbullar.
Stekte dom i lite rosmarin, vitlök, schalottenlök och smör. Och haricot verts också. Vände sedan i pastan i stekpannan tillsammans med en matsked pastavatten, en klick dijonsenap, tryffelolja, parmesan + salt och peppar.
SÖNDAG.
Hmm vad kan man göra av persilja, fänkål, hummerfond, matlagningsvin, purjolök, schalottenlök, vitlök, tomater, en bit gruyere och spaghetti?
Jo, asgod räkspaghetti.
Supersnabb receptgenomgång: stekte tunna skivor fänkål, lök, chili, purjolök, tomater i stekpanna, adderade en skvätt matlagningsvin och hummerfond, lät småputtra när pastan kokade, vände över nykokt pasta i stekpannan + räkor, riven ost, salt, peppar och hackad persilja, rörde om, serverade.
MÅNDAG.
Pärlcousous med halloumi, stekta champinjoner, sparris och zucchini + granatäpple, persilja och ärtskott. Toppade med rostade solrosfrön, en skvätt citron, lite olivolja. Och salt och peppar.
Måste man skriva ut salt och peppar i recept egentligen? Det har man väl ändå i maträtten 99,9 % av gångerna.
Slutar med det nu. I alla fall i detta blogginlägg.
TISDAG.
Onigiri! Recept finns här.
ONSDAG
Färdiga laxtartarer från Picard tillsammans med en sallad på grönkål, körsbärstomater, granatäpple, salladslök, ärtskott, fänkål, rostade mandlar och blåmögelost.
TORSDAG
Kokta rödbetor som åkte in i ugnen på 200 grader i en kvart med olivolja, mandlar och blåmögelost. Åt tillsammans med smörstekta champinjoner, sparris och fänkål. En klick gräddfil och klippt gräslök över det hela.
FREDAG.
Hade tänkt göra en caprese och äta tillsammans med torsdagens rester men sen blev allt så himla stressat. Fredag och sol och cava och Trädgården och mensvärk från helvetet och allt vad det var. Så blev en dubbelcheese från Donken. Plis don’t hate me antiköttätare därute. Eller, det gör ni iofs sig redan, hehe.
NU ÄRE LÖRDAG OCH TOLV GRADER DÄRUTE (ja nuförtiden är man glad för det lilla). Ses i solen!
Lagade fänkålspastan ikväll, fast la till lite grädde och skippade osten. Till och med sambon (som vanligtvis föredrar en stor köttbit och är allmänt skeptisk mot grönsaker) gav ifrån sig ett spontant ”mmm, vad gott!” vid första tuggan. Så tack för inspirationen! 🙂
Måste dock säga att vegetarianer bidrar också till djurplågeri och miljöförstörelse. Var tror ni att mejeriprodukterna kommer ifrån? Enda anledningen till att det finns mejeriprodukter är för att bönderna tvångsinpregnerar hondjuren och sedan skiljer mammorna och barnen åt så att de kan tar barnens mat och göra till mejeriprodukter som människor sedan äter. Och så dödas både mamman och barnet för att bli mer mat till rika västerlänningar.
Nu gillar jag visserligen inte att laga mat…men fy så provocerande det är (jag har en skämtsam ton) att läsa om nydumpade personer som det är så mycket toga i att de ens orkar öppna en konservburk. Får ibland lust att skapa en antiblogg som garanterat inte ger prestationsångest. Sandra, du är en överlevare, all cred till dig!
Jag älskar dig mer för att du äter kött och skriver det ? Så trött på hela ”bloggare goes vegan fast ändå inte helt”. Mvh köttätare
jag är helt mållöst imponerad av dig!!! Du kan skriva, du kan inreda, du kan klä dig, du kan t.o.m laga mat. Shit tjejen, du äger stan.
det är kul att köttisar tror att en hamburgare från donken gör oss mer upprörda än en köttbit. det är liksom ett djur både och, ingen skillnad haha
Var får du alla idéer till maten du lagar? Känns ju lättlagat men påhittigt. När jag tänker lättlagat tänker jag typ… Färdig fiskgratäng. Om jag hade haft din mathjärna och lust att laga mat hade mitt liv blivit kanske 20% bättre. : ))))
Åh så gott med mat 🙂
Åh vilket fantastiskt inlägg, ska spara det som bokmärke bums! Gärna fler inlägg med vad du äter, oavsett om det är ”bloggigt” eller bara vanlig tråkig mat. 😀 (i det här fallet var ju alla rätterna helt klart det förstnämnda!)
Wow så inspirerande! Att laga så god och vacker middag till sig sjölv. Såå värt egentligen ju! ???
alltsååå… skriv en kokbok, plz? allt ser verkligen dögott ut!
gud så gott allt ser ut!!
det ser verkligen ljuvligt ut 🙂
Måndagens mat är nu på min matlista över nästa vecka! Lät alldeles för gott för att inte göra ???
Hej Sandra! Har en fråga jag funderat på länge. Du är ju en stor inspiration för många, men hur ser du på bloggerskor (i synnerhet en den senaste tiden) som gärna ”apar efter” dina bloggidéer? Blir du smickrad för att du uppenbarligen gör något att se upp till eller kan det göra dig irriterad? ?
Du är bäst <3
Fast vadå ”apar efter”? Ser det snarare som att folk inspireras av varandra, att man ger och tar typ kollegor emellan. Vet inte om jag kanske övertolkar ditt ordval, men är lite trött på hur kvinnor alltid ska ställas mot varandra. Bloggar har funnits rätt länge nu, det är rätt svårt att vara ständigt nyskapande, råkar folk blogga om samma grejer kan man ju snarare se det som att det är kul med olika perspektiv på samma grej.
Jag blir så nyfiken vilken blogg du syftar på?
Polichinelles tänkte jag direkt på!
Jag tänker spontant att du menar egoina?
Vilken blogg tänker du på? *nyfiken*
Hej hej, en fråga som inte har något med inlägget att göra, men du som har så himla fin stil ( vill på riktigt äga din garderob) kan inte du visa hur du knyter dina scarves( snusnäsdukar eller vad de heter) runt halsen? Får aldrig riktigt till det lika snyggt här hemma! Kram på dig
Åhhh, blir alltid så inspirerad av dina matinlägg! Älskar dem! <3
Sandra! Vart på söder köper du pärlcouscous? Ingen butik nära mariatorget har det, letat som en tok!!
stora ica på folkkungagatan!
Du äter fortfarande betydligt mindre kött än de flesta. Nu ska jag laga ihop något gott.
fast det kvittar ju helt. det finns ju alltid något eller någon som är värre, jämföring fungerar liksom inte. puss!
Relaterar mycket till detta! Så vanligt att folk bah ”är ingen mening att laga mat till sig själv..” men JO? Jag lägger också ned minst lika mycket ansträngning på maten när jag är själv.
Såg riktigt gott ut!
Hej har några rödbetsfrågor 🙂 köper du färdigkokta rödbetor? Vilket märke isf och är de lika goda som färska svenska?
Lidl har goda! Kostar typ 10 kr för 4-pack
Sandra! Konstig kommentar kanske men dina bestick är jättefina. Var kan jag finna dessa (eller liknande)?
Skriv in ”bestick” i sökrutan på denna blogg du finner du svaret. 🙂
dubbelcheese är så mkt godare än vanlig cheese. slutsats = mer kött desto bättre <3
Jobbigt att vara en person som hatar köttätare, då hatar man ju typ 80 % av jordens befolkning?
alltså vi veganer hatar ju inte köttisar, vi hatar ju deras vanor och att det (med meningen eller inte) bidrar till en industri som är skyldig för mer miljöförstöring än någon annan, som mördar miljarder djur och som gör de vi älskar sjuka. så typ:)
Nej, inte direkt. Svenskar äter betydligt mer kött än en gör i många andra länder. I t ex Indien (stor befolkning) äter de flesta mest eller uteslutande vegetariskt. Största delen av jordens befolkning har inte råd att äta som du.
Jag tycker att Sandra är ett föredöme just för att hon verkar äta så lite kött. Och hon är så bra på att visa massa saker som en kan äta som vegetarian men som är jättegoda och sånt som de flesta tycker om, inte är tråkigt, osv. Är själv vegetarian och använder Sandra som vego-inspiration! Så ofta som folk som propagerar för vegetariskt gör det med asjobbiga recept där man ska koka linser i sjuhundra år etc. Vill ha snabbt och gott, typ franskt/italienskt, men vego, och det är Sandra bäst på.
Nu blev jag sugen på allt! Och ja jag skulle lätt kunna äta allt det där i ett svep utan konsekvenser! ? <3
Utan konsekvenser! 🙂
Beundrar dom som lägger ner tid på matlagning. Det är så tråkigt. Gillar god mat. Men och laga och sedan diska. Ändå frågar vänner mej om tips. Ingen idé sista tre veckorna har jag lagat så lite mat.
Haha men hallå, antiköttätare hatar dig inte Sandra. Don’t even think like that <3
Håller med! Vegetarian sedan 20 år tillbaka och hatar verkligen inte dig. Mycket knäppt påstående faktiskt.
?
Det här var inte bra att läsa på tom mage….allt såg supergott ut ju.
älskar dessa inlägg! håller även med brita zackaris kommentar på din insta att du borde starta följetongen ’Sandra lagar emojimat’
Finns en restaurang i bangkok där menyn är emojis! Skulle vilja äta där! ???
Du verkar alltid äta så drömmigt god mat! ^^