Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

era husdjur. del 4.

Nu river vi av ett fjärde inlägg om era husdjur! Älskar att läsa dessa små historier.
Del 1 hittar du här.
Del 2 hittar du här.
Del 3 här.


Adina: Jag hämtade hem henne i somras när jag nyligen blivit singel och grät mest hela tiden. Hon räddade hela min tillvaro. Håpe är en blandning mellan dvärgvädur och lejonhuvad kanin, och vanligen ligger öronen ner på dvärgvädurar men hos Håpe så står det ena örat rakt ut vilket är det gulligaste jag vet! Hon älskar persilja, att ligga under bordet och vakta, att bli kliad på huvudet och ibland skuttar hon fram och pussar en i ansiktet.


Elin: Här har ni livets hund, Smilla. Hon älskar att bada, men kan inte simma ordentligt utan studsar fram som en motorbåt på vattenytan. Favoritstället att hänga på är i skogen där hon far fram som en tornado när hon inte stannar upp för att äta blåbär från busken. Hon är världens mysigaste lilla varelse och ska alltid sova milimeternära under täcket, alternativt som lilla sked. Hon brukar sitta på en stol brevid spisen när det lagas mat och när jag passar henne brukar vi gå till Slottskogen och kolla på sälarna (hon bryr sig bara om dem och ankorna. Både pingvinerna och älgarna är ratade.)


Anna: Min melerade taxhanne Tarraz på snart sex år är glad, lugn och alltid nöjd så länge han får vara med överallt, sova i sängen (under täcket) och kasta boll med jämna mellanrum. Solen är det bästa han vet och han avskyr således vintern, speciellt regnet = Göteborgsvinter, precis som många av oss andra!


Elsa: Trötta lilla Ceasar (som av någon anledning mest kallas Cecil). Älskar tonfisk och att jaga gummisnoddar, sover med öppen mun och har morrhår som går åt alla möjliga håll. Måste lägga till att han är en katt med stort kulturellt intresse och gillar i synnerhet högkvalitativa djurdokumentärer. Har även ett instagramkonto ceasartheragdoll.


Emma: Det här är Bacon som jag är jourhem åt. Han är en Cane Corso som kan se tuff ut, men det enda han vill är att ligga i sängen och bli klappad på magen. När chihuahuor skäller på honom drar han åt andra hållet.


Matilda: Här är Diesel. Han är en finsk lapphund och totalt jättetokig.
Då han har mycket vallhund i sig så följer han alltid efter en, överallt. Hela tiden. Ibland tror jag att han vill bli klappad för att han tror att man vill klappa honom. Som att han gör en en tjänst, om du förstår?
Ibland nyser han så stort att han slår i hakan i golvet. Jag känner ingen som kan låta så högt som han gör, och han gillar att åka båt. Tror att han känner sig viktig och snygg när det fläktar i pälsen.


Fannie: Det här är Kiwi. Hon är en fransk bulldogg med en helt fantastisk personlighet. Hon fick namnet Kiwi eftersom hon var liten, söt och rund när vi hämtade hem henne som 8-veckors valp.
Jag och min expojkvän adopterade henne för lite mer än 3 år sedan och jag har älskat henne oändligt sedan första stund. Tycker det är så himla fint att hon är med sin husse på jobbet på vardagarna men att jag får träffa henne precis hur mycket jag vill på kvällar och helger. Att vi tre fortfarande är en liten familj trots att vi inte bor tillsammans.


Karin: Här är vår knäppa undulat Sune. Vi ser honom dock inte som en undulat längre utan mer som en hund då han är extremt tam. Han älskar bland annat att sparka boll, bada (bild) och gosa. Även att vara med på matbordet och äta samtidigt som oss andra.


Ellinor: Detta är Burken, han var en omplaceringshund som blev min bästa vän. Han kunde inte riktigt det där med kommandon utan varvade ‘vacker tass’, sitt, ligg och ‘high five’ tills han fick sitt godis. Burken var förövrigt ett mycket passande namn för all överbliven mat vi ville lägga i matlådor tyckte han att vi kunde lägga i Burken. Han motiverades av godis och kärlek och jag kan typ lite relatera ändå. För ett år sedan var jag tvungen att säga hejdå till honom och det var det värsta jag varit med om, ingen förstod mig så bra som han.


Elin: Det här är Otto. Otto älskar att duscha, vill bara bli borstad med dyra svinhårsborstar och blir mycket irriterad när hans skönhetssömn störs av att jag måste gå upp och gå till jobbet. Han tycker också om att bli kliad på magen, vill äta frukost och middag samtidigt som mig och min sambo och är världens bästa tröst när en är ledsen.


Ida: Det här är Fritz! Han är ett brittiskt korthår som brukar bjuda sig själv till bords när det vankas fisk eller kyckling, hänger med mig i badrummet varje morgon när jag sminkar mig, väcker mig på morgonen genom att trycka en tass mot min kind och gör highfive i utbyte mot favoritgodiset. Bäst av allt tycker han om att sola magen i vårljuset.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Denna idé på inlägg har ju Sandra som driver bloggen Atilio kommit fram med? Jag ser inte att du nämner hennes namn i något av inläggen? Du som annars brukar vara bra på att nämna vart listor etc kommer ifrån.

  Emma 2017-05-30 23:12:33
  Svara
 • Kan inte du göra ett nytt inlägg om apparna i din mobil? Behöver lite nya känner jag 🙂 <3

  Sanna 2017-05-21 00:02:05
  Svara
 • Älskar dessa inläggen! Så fina djur, och fotot på lilla Kiwi var underbart!

  Edie 2017-05-19 10:34:17 http://edievie.blogspot.se
  Svara
 • ELIN MED SMILLA! Har du Instagram? Tycker hon var så fin!

  U 2017-05-18 13:11:38
  Svara
  • Svar på Us kommentar.

   Åh, visst är hon! Heter elinestving på instagram, finns rätt mycket bilder på hunden pga. så söt!

   ELIN MED SMILLA! 2017-05-18 21:17:37
   Svara
 • Sandra! Hur känner du inför ”kaoset” som råder på Metro (tidningsdelen) just nu, med nya ägare och många avhopp? Hur varumärket påverkas? Känner du att du blir påverkad av det?

  Johanna 2017-05-18 13:07:43
  Svara
 • Hallå alla ni hundägare! Kan inte ni berätta lite om hur ni får ihop det med livspusslet, med promenader 3x om dagen, aktivering, inte vara ensam hemma för länge, när ni reser bort osv. ÄLSKAR hundar, vill adoptera en någon gång, känns som att mitt liv inte vore komplett utan att få veta hur det är att ha hund. Men känner en sån oro över att det aldrig kanske kommer funka? Rent tidsmässigt, med jobb osv? Hur gör ni?

  Johanna 2017-05-18 13:03:32
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Man ska aldrig skaffa hund om tiden inte räcker till. Om du planerar att adoptera är det ännu viktigare att du spenderar all den tid som finns med din hund eftersom adopterade hundar har varit med om otroligt mycket och behöver all den uppmärksamhet de kan få. Livet blir annorlunda med en hund och man kan inte alltid göra sådant man har gjort tidigare eftersom man blir bunden och det måste man som hundägare förstå. Det är ens egen hund och ingen annans så om du vill skaffa hund kanske du kan se över med jobbet om du i så fall kan frilansa i början tills hunden har bekantat sig både med dig och omgivningen. Sedan kanske du kan ta med den till jobbet om du skulle få det. Allt går att lösa så länge som du planerar noga och väl och förstår att en hund inte är en leksak.

   Lisa 2017-05-18 14:56:58
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Kändes mindre råd-igt och mer mästrande. Tråkigt.

    L 2017-05-18 19:25:12
    Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Ja, jo tack.. Har nog aldrig ens funderat över att betrakta en hund som en leksak, själv anser jag att det är en självklar familjemedlem. Är medveten om att det krävs mycket tid och att man blir bunden – just därför jag frågar om hur folk själva konkret har löst det. Men tack ändå för ditt svar!

    Johanna 2017-05-18 18:38:32
    Svara
 • Ååh alla är så himla söta!! ??

  emblas.se 2017-05-18 12:52:56 http://www.emblas.se
  Svara
 • åh älskar alla <3

  ems 2017-05-18 12:46:47
  Svara
 • Dör för Kiwi <33333

  Rebecca 2017-05-18 10:46:13 http://nouw.com/rebeccaiaustralien
  Svara
 • Åh ser att flera är jour/omplaceringshem! SÅ bra sak. Vill uppa för organisationer som Hundar utan hem och Hundstallet där man kan ta hand om en hund som letar hem i ett par veckor! Och självklart även adoptera om man vill det.#Don’tshopadopt!

  <3

  Malin 2017-05-18 10:12:14
  Svara
 • Ja titta, Fritz! (hoppades på att han skulle få va med).
  Älskar undulaten och Kiwi-hundens poserande. Så söta!

  Tokyoyo 2017-05-18 09:55:46 http://tokyoyo.se
  Svara
 • Adina-kaninen, dööör! <3

  Katja 2017-05-18 09:53:58 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Alltså älskar det här så mycket!! ?❤️❤️

  Amanda 2017-05-18 09:50:12
  Svara
 • Så fina. Usch hade mardrömmar i natt. Värsta jag vet. Hjärtat pickar som sjutton. Kul du visade dessa gulliga bilder. Kram.

  Maria 2017-05-18 09:36:49
  Svara
 • Så underbart <3

  a 2017-05-18 09:21:31
  Svara
 • Det här är det bästa jag vet!!!

  Amanda 2017-05-18 09:19:54
  Svara
 • ÄLSKAR detta så mycket! Vilka personligheter. Vilka liv. Så mycket kärlek.

  Linda 2017-05-18 08:42:51
  Svara
 • Elin med smilla! Jag och Egon (som var med i del 1) hänger också massor i Slottsskogen men då få av mina vänner har lyckan att vara hundägare kan jag och Egon ibland sakna lek/promenadkompisar. Vill du och Smilla någon gång ha sällskap i slottis är vi jättesugna. :))))

  Johanna Eineryd 2017-05-18 08:21:25
  Svara
  • Svar på Johanna Eineryds kommentar.

   Ja, vi ses gärna i slottskogen. Hon är dagishund så hon älskar att hänga med nya polare 🙂 heter Elin Estving på facebook om du vill bestämma dejt 🙂

   ELIN MED SMILLA 2017-05-18 21:19:01
   Svara
 • hahaha alltså sista kissen Fritz <333

  lisa 2017-05-18 07:57:27
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!