Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en dag, då mitt hår är långt,

ser jag framför mig dessa frisyrer:

Här är två drömmiga målbilder. Alicia Silverstone på 90-talet är den finaste frisyren jag sett kanske. Så vill jag ha jämt tack. Ni vet väl att man magiskt också förvandlas utseendemässigt till Alicia Silverstone när man skaffar samma frisyr? Så otroligt praktiskt.
Den andra bruden som jag gissar är fyrtiotal är väl en frisyr jag kanske aldrig kommer ha, men jag är ändå helt mesmerized av hennes svall. Det får bli på de dagarna man är bjuden på cirkusprinsessfest. Som man blir.

Annars hämtar jag inspiration i Britt Eklands och Brigitte Bardot tuperade lockar, Kirsten Dunst och Chloe Sevignys gardinluggar, Jane Birkin och Liv Tylers självklarhet, Drew Barrymores tidiga 90-talshårsprayade kalufs och typ alla långa svall där ett öra tittar fram lite alvlikt. Så himla fint alltså.
Nu har mitt hår växt några centimeter nedanför axlarna men jag tycker gott att det kan bränna på lite fortare. Jag är redo att bli sjöjungfru vilken dag som helst.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Jag tycker att livet är för kort att ha kort hår och vänta ut det om man vill ha långt hår. Löshår finns ju av en anledning! Vill du vara mermaid en dag men ha ditt vanliga korta nästa dag för att det är galet varmt klibbigt så fungerar ju clip ins perfekt. Jag har hår från Dirty Looks när jag hade mörkbrunt hår och jag trivdes jättebra med kvaliten på det. <3

  Daniella 2017-05-22 20:14:19 http://daniellachanelle.com/
  Svara
 • Det är verkligen fina stilikoner med långt hår :).

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-05-21 23:08:20 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • åhhhhhhhhhhh finntttt. Samtidigt är jag nöjd med mitt hår. Att det inte är superlångt! Älskar att jag ändå jämfört mig med Kardashians och bah ”varför växer inte mitt hår i samma takt???!!!!!” sen insåg jag att de spenderar massvis med pengar på löshår. sååååååååå:D älskar ideal:D

  Jättetråkig blogg (SKOJA!) 2017-05-21 11:59:30 http://www.tinis.me
  Svara
 • Nå vil jeg også ha langt hår!

  maja 2017-05-20 22:42:10 https://ohvaleriejean.wordpress.com
  Svara
 • Francoise Hardy ser så himla sjuttiotalsdrömmig ut på den där bilden, med lugg och kanin i handen och allt <3

  Evelina 2017-05-20 21:31:10
  Svara
 • hallå! förutom att inte klippa håret så har jag ett till tips. mitt hår växer sjukt långsamt men jag använder Lee Staffords Hair Growth Treatment-inpackning och det går faktiskt lite snabbare då. vet ej om det är grejen med att jag masserar hårbotten varje gång jag använder den eller om den faktiskt *gör något* men men. tycker inpackningen och balsamet funkar bra i kombination men akta balsamet, det gör håret till tuggummi!!

  Susanna 2017-05-20 16:23:25
  Svara
 • Själv tappade jag mestadels av håret pga alopecia och är tvungen att bära peruk ? Hoppas att det växer ut så kan jag dissa peruken och har övernattningar, dejta och bada i havet igen. Jag har ingenting mot ditt inlägg Sandra btw. Bara ett liten rant här, det blir jobbigt ibland.

  A 2017-05-20 14:17:28
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Skippa peruken! Jag har en bekant med samma sjukdom och hon rakar skallen (när det blir fjun) med hyvel och hon är så jäkla snygg! Hon sminkar jättefina ögonbryn och har lite rött på läpparna och sedan har hon fler snubbar efter sig än de flesta jag känner. Klart du ska bada och dejta! Ut och göre bara! <3

   K 2017-05-20 19:30:53
   Svara
 • Kolla Lou Doillon! Luggen! Längden!
  Och syrran Charlotte Gainsbourg och mamma Jane Birkin funkar också..

  M 2017-05-20 11:31:38
  Svara
 • Åh men pröva löshår! Hairtalks verkar vara på tapeten, inte testat själv men kanske går lite fortare att bli sjöjungfru då ? Du är bäst!

  Helena 2017-05-20 10:38:35
  Svara
 • Härlig inspiration! Jag har långt hår men är dålig på att ”göra något med det”. För dåligt tålamod helt enkelt.

  EMMA ◆ MARIA 2017-05-20 10:32:11 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Liv Tyler <3
  Mitt bästa tips för övrigt för att få långt hår är att inte göra nånting alls med det, och ha utsläppt ofta! 🙂 har själv hår till svanken snart. Men sen växer mitt hår som ogräs också… :0

  emblas.se 2017-05-20 10:06:00 http://www.emblas.se
  Svara
 • Men Sandra varför vänta på håret? Gå till frisören och sätt i extensions! Så gör ju alla ?!

  Tack för världens härligaste blogg ?

  Agnes 2017-05-20 08:46:39
  Svara
  • Svar på Agness kommentar.

   Neeej, skulle aldrig vilja ha extensions heller så förstår Sandra! Tanken av att aldrig kunna borsta håret ordentligt, akta att inte fejkslingorna syns om det blåser ute och kan typ inte sova normalt utan att få tovor…huaaa.

   Hanna 2017-05-20 18:15:45
   Svara
  • Svar på Agness kommentar.

   Håller så med den här!! Varför vänta när du inte behöver :))

   Annan Agnes 2017-05-20 11:33:13
   Svara
 • Jag har långt och det är inte så lätt att sköta. Men ska ta av en bit. Mamma tyvärr tvingade mej o klippa pojkklippning hos frisören när jag var liten. Hur kunde hon göra det?? så jag tror jag tar igen det nu. Flätar på natten och blir fint på dagen. Någon som vet en bra frisör i liljeholmen eller stan eller ja bara hon är bra. Kramar.

  Maria 2017-05-20 08:42:35
  Svara
 • Bästa tipset för att få långt hår: klipp det inte!!! Blir typ provocerad när folk klagar på att håret växer långsamt och så går de och toppar det var tredje månad! Fråga vem som helst med långt hår, vi klipper det inte. Jag har till midjan och jag toppar det själv en gång om året, precis efter sommaren. Det räcker.

  Elsa 2017-05-20 08:24:07
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Jag har alltid velat ha långt hår men kan inte det för håret är för tunt. Jag klipper mig var tredje månad för att ens kunna ha en frisyr och inte hitta halva håret överallt.

   Lisa 2017-05-20 17:41:05
   Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   blir typ provocerad av din kommentar, haha. det funkar verkligen inte för mig, om jag inte klipper håret ca. var fjärde månad så blir det extremt slitet. Klippte jag det bara en gång om året så skulle det inte se fräscht ut alls, det skulle bara vara ett frissigt rufs. Önskar att jag kunde låta det växa ut, men känns ju riktigt dåligt med slitna toppar.

   matilda 2017-05-20 17:13:05
   Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Håller med. När jag odlat långt hår har jag klippt det max 1 gång om året. Och för att det inte ska bli slitet, föna ej, tvätta max 2 ggr i veckan. Funkar för mig iaf 🙂

   Teresa 2017-05-20 13:46:25
   Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Ja, fast detta funkar inte för alla hårtyper. Ser så ofta personer med långt hår som ser så slitet och risigt ut för att de vägrar klippa. Då har jag hellre kortare hår faktiskt.

   Lina 2017-05-20 10:54:15
   Svara
   • Svar på Linas kommentar.

    +1! Folk med midjelång hår, 1 oftast inte classy alls. 2 ofta risigt hår iom att de vägrar gå till frisören. Hujja.

    E 2017-05-21 18:36:15
    Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Men att gå igenom håret med en nagelsax för att klippa bort de kluvna hårstråna är väl okej? Gör jag inte det ser mitt hår förjävligt slitet ut 🙁

   Ida 2017-05-20 09:59:20
   Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hear hear!!

   Maija 2017-05-20 08:41:22
   Svara
 • Yes, det här inlägget var precis vad jag behövde. Håller på att växa ut mitt hår men är lite väl glad i saxen och känslan av nyklippt. Särskilt den där bilden på kirsten dunst sporrade mig. Och om du inte blir bjuden på cirkusprinsessafest snart så fixa en själv 🙂

  Jenny 2017-05-20 08:22:38 http://bitaravberlin.com
  Svara
 • tror det långa svallet kommer bli så himla fint på dig! även om jag själv precis klippt kort och älskar det kan jag ibland också sakna att ha långt, men då mest bara för att kunna slänga upp allt i en knut på hövve. knäppt ändå, att sakna långt för att ändå sedan vilja sätta upp det?

  Ellen 2017-05-20 08:16:18 http://ellenlindberg.se
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Inte knäppt alls tycker jag. Har man inte långt kan man ju inte sätta upp det… det är ju också ett av tricken för att få det långt, att ha det uppsatt. Utsläppt hår slits. Sedan sover jag med håret flätat också – annars skulle jag trassla in mig i det. Det är drygt midjelångt, men typiskt skandinaviskt tunt, så det blir inte särskilt tungt att ha uppsatt. Bästa frisyren :-)!

   Christina 2017-05-20 21:11:21
   Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!