Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

bulgurpilaff med mandel och yoghurtbollar.

I samarbete med Linas Matkasse

food.

Nu blir det matlagningstajm i samarbete med Linas Matkasse. Jag provade på deras ekologiska kasse förra veckan och lagade en bulgurpilaff Biriyani Masala med mandel och yoghurtbollar som blev så himla god.

-
Sugen på att testa Linas Matkasse? Prova på nya Linas Originalkasse 70% Eko med det braiga prova-på-priset 599kr (Ord. 999kr) och få en gratis skärbräda från Scandinavian Design Factory (värde 245 kr) på köpet KLICKA HÄR. Första leverans är 28 maj. (Gäller enbart nya kunder.)  Koden som gäller är TACKBEIJER

Nu mot receptet som är ekologiskt, vegetariskt och tog bara en kvart att svänga ihop.
Vi kikar hur jag gjorde:

food.

Du behöver:
Biriyani Masalakrydda
Blomkål
Bulgur
Färsk mynta
Gul lök
Hackad mandel
Russin
Yoghurtbollar
Olja
Salt
Tomatpuré

(Receptet är för fyra personer och anvisningarna i mängd kommer i den löpande texten här nere)

food.

Börja med att koka bulgur för 4. Anvisningarna står på förpackningen.

Fräs en påse hackad mandel i en torr stekpanna tills den får färg. Lägg över på ett fat.

Dela 450 gram blomkål i buketter (ungefär ett halvt stort huvud). Skiva 1 gul lök. Fräs sedan löken mjuk i en stekpanna med olja. Tar väl sisådär 5 minuter.

food.

Tillsätt blomkålen och lät fräsa någon minut till. Addera sen 3 matskedar Biryani Masalakrydda, 1 msk tomatpuré, 1 ask russin, lite salt, bulgur och 2 deciliter vatten. Rör om och låt allt koka ihop i 1-2 minuter.

food.

Grovhacka en näve mynta och strö sedan mynta, rostad mandel över pilaffen och avsluta med att dekorera med yoghurtbollarna. Klart! Ät upp! Blev sjukt gott.

food.

Vill ni testa någon annan kasse än eko bjuder Linas Matkasse på upp till 50% rabatt på första leveransen & en gratis skärbräda från Scandinavian Design Factory på köpet. Klicka HÄR för att ta del av erbjudandena.

Koden som gäller är TACKBEIJER.

Har du redan provat Linas Matkasse men vill testa igen? Klicka HÄR (samma kod gäller!)
Tjing!

 

I samarbete med Linas Matkasse.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Om jag inte varit en sån som vägrar laga mat mer än en gång i veckan så hade jag lätt testat denna matkasse! <3

  emblas.se 2017-05-24 07:57:34 http://www.emblas.se
  Svara
  • Svar på emblas.ses kommentar.

   Fast det är ju det bästa med matkasse 😀 Jag har tredagars varannan vecka, på två veckor lagar jag alltså mat tre gånger. Alldeles lagom 😀

   Åsa 2017-05-24 12:34:58
   Svara
 • Åh ser gott ut :). Borde kanske testa 🙂

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-05-23 23:50:33 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hej Sandra! För några dagar sedan skrev jag här att du måste se skam. Sedan så var det någon kommentarsfältspolis som menade att du inte alls måste det och att jag/många andra ska sluta tjata om skam. Samt att tjat inte kommer vilja få dig att se skam. Jag kan begripa det då men samtidigt så är just tjat det enda som lyckats få mina kompisar att övertala mig att se en serie eller film. Och hur tacksam har jag inte varit för det efteråt! Jag är alltid ganska seg med serier, och oftast efter alla andra. Så mina kompisar har helt enkelt fått tjata men jag har varit såååå glad för det i efterhand. Så jag vill bara säga att det i mitt fall inte handlar om att vara oskön utan det är helt enkelt bara den goda viljan. Så nu säger jag det en sista gång och sedan aldrig mer: se skam. Mvh

  Sofia 2017-05-23 23:22:32 http://www.donnerstag.blogg.se
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   haha. jag lovar att se det sen. sen 🙂

   sandrabeijer 2017-05-24 08:51:33
   Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Husker at noen kommenterte kommentaren du skrev og synes det var en så ubehagelig kommentar (ikke din, altså). Herregud, man må da på en hverdagslig måte få lov til å insistere på at noen skal se en serie som man selv elsker? Dessuten bruker jo Sandra den typen retorikk selv uten at noen reagerer på det (for hvorfor skulle man det??), typ: ”du må prøve det” ”se den filmen” etc. Synes i mange fall at kommentarpolitiet tar helt av (og i mange fall tar netthaterne helt av, slik som her inne i det siste, ikke bra </3) Jeg synes blogger mister sin verdi hvis det ikke finnes rom for typ *skriftlig kommunikasjon inspirert av slik vi uttrykker oss muntlig*, ironi, avslappa retorikk og konstruktiv kritikk. Og at man kanskje ikke til enhver tid må forsikre absolutt alle i hele verden om at man med følgende spørsmål/utsagn ikke ønsker å såre noens følelser.. For de fleste prøver jo virkelig å ikke såre hverandre. Men folk har en tendens til å legge så mye subjektive tolkninger i tekst, og på social media og meldinger etc, kan det lett oppstå forvirring. Altså burde man ta alt med en klype salt + være klar over at ikke alle elsker emojis 🙂

   jj 2017-05-24 00:42:12
   Svara
 • Jag vet att det inte är du som bestämmer vad recepten ska heta och så, men vegetariskt = inga animaliska produkter. Yoghurt kommer från mjölk som kommer från en ko, och en ko är ingen växt.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Vegetarisk

  s 2017-05-23 21:10:21
  Svara
  • Svar på ss kommentar.

   vegan = inga animaliska produkter. vegetariskt kan innebära ägg, mjölk osv. vissa vegetarianer äter fisk :))))))

   Daniella Chanelle 2017-05-24 11:38:23 http://daniellachanelle.com/
   Svara
   • Svar på Daniella Chanelles kommentar.

    ”Vissa vegetarianer äter fisk”. Haha, nä? ”Vissa vegetarianer äter kött” ”Vissa vegetarianer äter kyckling”. Nejnej. Däremot: Vissa allätare föredrar ibland vegetarisk mat, och äter andra dagar fisk, de gör personerna inte till vegetarianer då fiskar är ett djur och ingen grönsak.

    A 2017-05-24 23:46:07
    Svara
  • Svar på ss kommentar.

   Men alltid undrat, som vegetarian/vegan, då kan man ju inte ha katt/hund för då måste man köpa kött?

   M 2017-05-24 09:43:04
   Svara
   • Svar på Ms kommentar.

    Öhm, jo, mina hundar äter köttbaserat foder, de är byggda för det och klarar sig inte riktigt på annan föda. Däremot väljer jag svenskt foder, det kanske grundar sig i att jag själv inte äter kött (mer än nån gång i månaden).

    Åsa 2017-05-24 12:36:40
    Svara
  • Svar på ss kommentar.

   Men vad är en vegetarian då? Någon som inte äter animaliska produkter men har läderskor? För det är typ det enda jag kan se skillnad på en vegetarian/vegan då..

   Annan L 2017-05-23 22:23:06
   Svara
  • Svar på ss kommentar.

   Hej som fellow vegan (höll själv på o rätta sånt där förr) så skulle jag vilja tipsa om att det finns MASSOR av saker som är viktigare för djuren än att försöka omvända en hel befolkning som idag använder ordet vegetarisk när de menar lakto-ovo. Bekanta, främlingar, servitörer – de flesta – tänker helt enkelt att det är det som ordet betyder. Och därmed kan en även hävda att dess innebörd har ändrats. För helt vegetabilisk kost finns det fantastiska ordet vegansk mat :). Använd det vetja, när du menar veganskt, så blir förvirringen mindre för andra och frustrationen mindre för dig. Massor av djur lider otroligt mycket och att omvända miljoner människor som enligt petiga veganer säger fel… det är liksom så himla dåligt investerade djurrättstimmar i våra korta liv. Kram!

   L 2017-05-23 22:06:27
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Asså håller med sååå mycket om den här kommentaren! Fattar inte riktigt grejen, vad spelar det för roll vilket ord man använder? När 95% av sveriges befolkning säger vegetarian om lakto-ovo och vegan om vegetarian, kan man inte bara låta det vara så då? Och om man då är RIKTIG vegan så får man väl hitta andra sätt att förmedla det på, typ ”jag är vegan både när det gäller mat och andra produkter”. Stör mig så mycket på det här, varken miljön eller djuren bryr sig liksom om vilka ord vi använder.

    Sara 2017-05-24 09:16:16
    Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    +1 tack snälla för den här kommentaren

    Julia 2017-05-24 09:04:28
    Svara
  • Svar på ss kommentar.

   Vad är veganskt då? Eller vad är skillnaden mellan dem två?

   V 2017-05-23 21:47:27
   Svara
   • Svar på Vs kommentar.

    En vegan är en som inte använder animaliska produkter överhuvudtaget, varken i mat eller andra produkter. En som äter helvegetarisk kost kallas i folkmun vegan och en som äter lakto-ovo-vegetariansk kost benämns ofta som vegetarian. Vill man göra receptet helvegetariskt är det ju bara att modifiera efter smak, ska man bjuda någon på mat och är osäker är det bara att fråga. Hoppas du fick lite klarhet 🙂

    Lina 2017-05-24 08:50:30
    Svara
 • Tack Beijer! 🙂 Har alltid velat prova Linas och nu har jag en bra möjlighet<3
  Btw fanns en exkille jag var så arg på varje gång jag såg han att jag fantiserade Tretti olika dialoger jag skulle vara rapp i, lr saker jag skulle göra mot han. Men jag vågade aldrig pga karma hehe. But you know what? DU är modig som ett lejon, *wink*wink, och jag önskar vi kan göra något för att du inte ska vara arg och ledsen mer, det tär på din fina själ.
  En stor cyberkram!

  A 2017-05-23 20:34:02
  Svara
 • Vad är en yoghurtboll? Låter gott men har aldrig hört talas om

  Fanny 2017-05-23 19:04:11
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Hej! Vad roligt att ni är nyfikna på yoghurtbollarna 😉 De går också under namnet labneh-bollar och är syrliga bollar, ofta smaksatta med exempelvis mynta – en specialitet från Mellanöstern och en klassiker på mezebordet. De är ganska enkla att göra, men yoghurten behöver rinna av cirka ett dygn så vi kan inte göra dem själva i våra recept. Därför skickar vi med färdiga yoghurtbollar i glasburk. Ha en härlig kommande helg! /Sumenta

   Linas Matkasse 2017-05-26 14:03:06 http://www.linasmatkasse.se
   Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Alltså jaaaa, hur kan man nämna yoghurtbollar som om det är det mest självklara i hela världen?! Jag blev så himla nyfiken på hur man lagade dessa yoghurtbollar, för att upptäcka att de är på burk :O WHAT??

   Jenn - forever abroad 2017-05-23 20:58:58 http://jennifersandstrom.se
   Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Verkligen vad är det hur smakar det????

   Amanda 2017-05-23 20:07:44
   Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!