vad jag spenderade pengar på i maj.

i samarbete med Tink.

-

När Tink frågade mig om jag ville göra ett samarbete om ekonomi svarade jag OMG glöm det, jag hatar ekonomi!
Och då garvade dom och sa att det är ju just därför som du är perfekt.
Gick med på att testa, laddade ner appen (gratis obs) och nu är jag hooked. Tink är ett så himla smart sätt att få överblick över sin ekonomi och koll över sina utgifter. Dessutom väldigt roligt att se sitt liv i grafer och tårtbitar på något sätt? Känns liksom tillfredställande.

Jag tänkte att ni kunde tycka det var kul att se vad jag lägger mina pengar på per månad!
Det är nämligen så himla enkelt att se vad man gjort och hur man lever med hjälp av Tink-appen.

Så här ser det alltså ut i appen. Under utgifter står det hur mycket man lagt ut (och hur mycket man har kvar av lönen). Det här är min slutgiltiga sammanfattning från förra månaden 25 april – 25 maj. Obs att jag x-ade min siffra pga kände att jag i alla fall ville vara liiiite privat : )


Vad jag hade lagt allra mest pengar på under maj månad var för mig inte så förvånande kategorin Mat & Dryck.
Är man barnfri, +30, har ett relativt välbetalt jobb och bor mitt i stan är jag nog inte så väldigt unik med denna tårtbit.
Här ingår alltså restaurangbesök, bar och klubb, kaffe, Systemet-shopping, cigg och matshopping hem.
Typ allt kul helt enkelt.


På andra plats i Sandras liv kom kategorin Transport, som var nääästan lika hög som allt-som-är-kul-tårtbiten.
En hel del taxi (främst sena nätter), tunnelbana men framförallt flygbiljetter. Köpte sommarens resor den här månaden och det blev en del cash.Efter det har vi förstås Boende & Hushåll.  Ränta, amorteringar, försäkring, internet, hyra och allt som hör till mitt fina lilla hem.


På fjärde plats hamnade kategorin Hälsa & Skönhet. Den stora delen här är terapi, sedan har vi apoteksshopping i form av typ ipren och krämer.På femte plats kommer Hem & Trädgård på ett vårigt och mysigt vis. Allt växt-stuff jag köpte till min balkong i maj + blombudet jag prenumererar på som levereras varannan vecka.Nästsist blev fliken Fritid. Semester-biten är hotellrummet jag bodde i när jag var i Gbg, och Sport & Träning-biten är mitt Satskort som jag använt 2 (!) gånger sedan 2017. Penga-slös-ångest på den eh.


Sist kommer Shopping! Lite kläder i form av jeansjacka och t-shirts, samt böcker & spel-tårtbiten som bestod av 9 kronor när jag låste upp en värld i Candy Crush pga orkade inte vänta 72 timmar : )


Ja, det var ungefär min maj ekonomiskt med hjälp av denna app. Så himla värt att lära sig hur man lever och få en vettig överblick. Var cirka noll procent svårt också. Ladda ner och testa själv, helt gratis HÄR.

 

I samarbete med Tink.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Sandra! Nå er det altfor lenge siden jeg har kommentert, har hatt eksamen og reist mye i det siste – livet går så fort om forsommeren!
  Uansett – jeg ville bare si at dette var interessant å se, det virker som en praktisk app, og vi bruker penger på mye av det samme, hihi.
  Dessuten vil jeg takke deg for at du bruker ordet ”barnfri” og ikke ordet ”barnløs”! Det er sånne småting som får verden til å gå fremover.
  (Jeg skrev for øvrig nylig et innlegg om nettopp dette med ikke å ha barn og ikke ønske seg barn, og alle de dumme tingene folk sier og spør om: https://etdrysskanel.com/2017/05/10/10-things-not-to-say-to-someone-who-doesnt-want-kids/ )
  Nå vil jeg bare ønske deg en strålende start på juni! Hipp hurra for sommer! Stor klem! <3

  Synne 2017-06-01 11:21:03 http://www.etdrysskanel.com
  Svara
 • Exakt samma för mig med gymkortet! Har också använt mitt typ två gånger 2017 och så dras det närmare 500kr i månaden…. så onödigt :// (skyller hela tiden på att jag blir förkyld mycket pga jobbar på förskola och kan därför inte träna, men det är ju bara halva sanningen, andra halvan är att jag är lat?)

  Emelie 2017-05-31 18:46:46 http://juniflickan.se
  Svara
 • Är en extrem slösa och tink hjälper mig så mycket att tänka på att prioritera vissa saker. Att inte lägga för mycket pengar på t.ex shopping och försöka minska tårtbiten. Den visar dessutom väldigt bra förgående månader och lätt att kolla tillbaka och jämföra! ☺️

  Alexandra 2017-05-31 17:20:02
  Svara
 • och! en till kommentar. om du nånsin vill sälja din plånbok, hmu!

  xyz 2017-05-31 11:37:10
  Svara
 • Tink är ganska onödigt då de flesta bank-appar redan har inbyggda liknande funktioner. Jag har t.ex utgiftskollen i Swedbank, funkar exakt likadant. Tink kommer nog inte finnas så länge till alternativt bli uppköpta.

  T 2017-05-30 23:24:52
  Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Jag har haft det i flera år redan så de är redan ganska gamla. 🙂 och jag gillar att det är en app man slipper logga in på och sånt, det är smidigt därför.

   E 2017-05-31 17:53:32
   Svara
 • Jag har den där, men tittar typ aldrig på den. Borde bli bättre med det :-p.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-05-30 23:12:08 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • kan du inte komma med lite härliga klädtips nu inför sommaren? =D

  josefine 2017-05-30 22:19:06
  Svara
 • SEB har detta inbyggt i sin internetbank, kategoriserar utgifter och visar staplar. Skitbra! Är det samarbete med Tink eller har de bara apat efter?

  Julia 2017-05-30 22:16:49
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Lina! Precis som Eric skriver är det vi som utvecklat kategoriseringsfunktionen åt SEB. Kul att du gillar den! /Clea från Tink

   Clea 2017-06-01 09:01:25
   Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Tror de samarbetar med Tink. Vet att de är en av de största investerarna i Tink, så det är mycket troligt.

   Eric 2017-05-31 12:22:45
   Svara
 • Den funkar inte i norge! Nån som har ett tips på en liknande app man kan anvænda i grannlandet??

  Moa 2017-05-30 19:37:40 http://moa.guru
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Jag veet så irriterande! Bor också i Norge och måste använda Nordeas egna som suger, lägger ALLA poster under diverse och sorterar man de lägger den tillbaka alla i diverse till nästa gång, blir galen! Men väntar hoppfullt på att Tink och Dreams ska komma till Norge 🙂

   BySiri 2017-05-31 14:11:18 http://bysiri.se
   Svara
 • jag gillar tink men tycker det är lite synd att man vid swish t ex inte kan få lägga det som en minuskostnad. t ex håller jag aldrig min matbudget men det är för att jag ”bjuder” folk på middag och dom swishar och jag får inte lägga det i en kostnadskategori utan det hamnar som en ”övrig intäkt”. annars grymt bra app! 🙂

  lisa 2017-05-30 19:02:28
  Svara
  • Svar på lisas kommentar.

   Utan att säga för mycket så kan jag hinta om att det är på gång 😉 Ha en bra dag! / Clea från Tink

   Clea 2017-06-01 09:02:43
   Svara
  • Svar på lisas kommentar.

   Håller med. Jag har lagt det samt att få göra egna kategorier (framförallt på transportsidan när bränsle gärna hade fått vara separerat från typ vägtull och bilförsäkring) som önskemål till Tink. Mejla dem du med vettja, ju fler som vill ha samma sak, desto mer ökar chansen att de utvecklar just det. 🙂

   Jag önskade även att kunna få se mina fonder och aktier i Tink också för att få en helhetsöversikt över min finansiella status.

   Jag älskar Tink och har använt appen sedan flera år tillbaka.

   Caroline 2017-05-30 21:31:22
   Svara
 • älskar tink!!! men stör mig sjukt mycket på att man inte kan döpa kategorier själv. vissa känns helt irrelevanta/felsorterade för mig. hade tex velat ha en som heter ”Fest” med underkategorier ”Alkohol” ”Klubb” ”Bar” och ”Fyllekäk”. är ju liknande nu, men tänker att det inte borde vara så svårt att fixa så att man kan ordna kategorierna själv :)))) bara ett tips till tink!

  julia 2017-05-30 17:10:20
  Svara
  • Svar på julias kommentar.

   Vi förstår verkligen problemet, superbra feedback som vi tar med oss i utvecklingen. Tack 🙂 Mvh Clea på Tink

   Clea 2017-06-01 09:10:43
   Svara
 • Jag köper en hel del tidningar. Min avkoppling. Gärna korsord. Sen gillar jag heminredning men inväntar reafynden. Ska börja äta ute mer. Sparar också en del. Men inget går väll så fort åt som pengar. Tyvärr. Kramis.

  Maria 2017-05-30 16:59:13
  Svara
 • Tips tips ang Candy Crush. Om en inte har fria liv kan en byta datum till dagen efter i tel. inställningar , gå in i appen så spela- skärmen kommer upp. Tabba över och byt till dagens datum. Vips så har du fullt liv igen. Gör detta flera gånger per spelomgång! ??

  Anna 2017-05-30 16:47:37
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ytterligare ett Candy crush tips, om man vill låsa up en ny ’värld’, sätt på flight mode, då kommer alternativet att ’play quest’, när man klarat det ställer man fram mobilklockan, kör nästa quest och efter tre quest kan man spela nästa värld.

   Emma 2017-05-31 05:00:38
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Gör det där hela tiden på vår surfplatta men glömmer ställa tillbaka tiden vilket förvirrar min kille pga ”vad är klockan egentligen?!” Haha. Men va gör man inte.

   Lotta 2017-05-30 23:42:30
   Svara
 • Om man är sugen på att få hjälp med sitt sparande – typ till resor eller andra grejer man vill göra, kan jag verkligen rekommendera appen Dreams. Den är superenkel och rolig att använda eftersom man sparar mot ett specifikt mål och så kan man ta hjälp av massa olika slags överföringar för att komma fram. Jag har sparat ihop till alla mina senaste resor med hjälp av den, så jäkla peppigt! ?✈️

  Kim 2017-05-30 16:30:42
  Svara
 • Har provat appen förut men funkade då inte när man använder Preem kreditkort, är det fortfarande så? med kreditkort får man bonus på allt man handlar så det kommer jag inte sluta med 🙂

  Amanda 2017-05-30 16:02:51
  Svara
 • Hei! Hva betyr den tredje største kategorien – den som ser ut som en boks? Jeg tror du har glemt å skrive om den.

  Karina 2017-05-30 15:44:57
  Svara
  • Svar på Karinas kommentar.

   Box-ikonen står för ”Övrigt” som bla har underkategorierna Kontantuttag, Utlägg, Barn och Husdjur. Mvh Clea på Tink.

   Clea 2017-06-01 09:09:14
   Svara
 • Smart grej! :0

  emblas.se 2017-05-30 15:35:30 http://www.emblas.se
  Svara
 • hallå angående candy crush!!! jag har inte behövt vänta dom där 72 timmarna på hur länge som helst? jag flyger direkt förbi till nästa värld. är det nån tacksam bugg på min telefon eller har det hänt någon mer? oavsett är det sjukt kul tycker jag.

  xyz 2017-05-30 15:20:35
  Svara
  • Svar på xyzs kommentar.

   same!!! candy crush är mitt backup-spel when all else fails, men har nog inte behövt be om biljetter eller vänta 72h på 1-2 år? tror det blev så när jag kom över lvl 1000

   o 2017-05-30 16:21:17
   Svara
   • Svar på os kommentar.

    Nä om du sandra bara uppdaterar din Candy crash så kommer du också flyga över till nästa värld :)). Försvann iaf för mig när jag uppdaterade

    Agnes 2017-05-30 16:25:38
    Svara
 • om du va en bankrådgivare hade jag nog äntligen fått koll på min ekonomi

  Linn 2017-05-30 14:24:18 http://linnwiberg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!