frågor och svar om bloggande, datorer, kläder och annat.


Hej Sandra! Har en fråga jag funderat på länge. Du är ju en stor inspiration för många, men hur ser du på bloggerskor (i synnerhet en den senaste tiden) som gärna ”apar efter” dina bloggidéer? Blir du smickrad för att du uppenbarligen gör något att se upp till eller kan det göra dig irriterad? : )
Du är bäst <3
→ Hej och puss!
Skulle man som bloggare irritera sig på folk som snodde ens idéer i bloggvärlden skulle man bli en tokig person. Hela idén med bloggandet är på ett sätt att hitta inspiration av varandra och utvecklas tillsammans. Jag tycker folk i allmänhet är ganska bra på att länka fram och tillbaka i stil med ”tack för inläggidén @xxx”.
Det braiga med bloggar är att man egentligen inte är konkurrenter utan väldigt beroende av varandra. Folk läser oftast inte en enda blogg, utan flera stycken. Alltså vill man att andra bloggar ska vara innehållsrika och välskrivna för då ökar även mina statistiksiffror.

Sen är det ju så att jag har varit med sedan bloggandets begynnelse, vilket innebär att jag har varit med och skapat flera formler som ingår i bloggvärlden. Det är inte något jag direkt går och klappar mig för bröstet för och hoppas att folk ska tacka mig för hehe. Det handlar bara om att jag var tidig och mina idéer funkade.

Jag var exempelvis först i bloggvärlden med att beskriva min dag med bilder och text direkt under varje bild i ett slags linjärt narrativ, något som nu är totalt självklart. Jag var först med att sammanfatta mitt år i december, jag var först med brevvänsinlägg, först med att interagera läsarna i inläggen (exempelvis finaste som hänt er), var först med att filma en dag och lägga på musik, först med att recensera böcker och lägga in citat från böckerna och säkert ett helt gäng saker till. Det är askul att sådant man suttit och fnulat på i sin säng när man varit 22 typ blivit en slags bloggstandard. kul kul! Och hade inte jag kommit på det hade säkert nån annan gjort det.
Men för att summera: härma på för 17. Det är härligt bara.


TJEJER (Och Sandra!): någon som har tips på en fin liten klocka att önska sig i examenspresent? 
→ Hej hopp! Jag tycker Nixon gör fantastiska klockor. Har själv velat ha en i många år. Finns exempelvis på Asos men säkert på många andra platser. Har ni fler tips bränn på i kommentarerna!

Blir galen på Metro Mode har banners både uppe och nere och klipper av dina bilder!! Har en 13tum blir galennnnn
→ I know fattar inte heller varför dom gjort så. Sitter också på en liten dator. Jag läser min blogg och andra metrobloggar på 80%, då funkar det fint. Man trycker command (kringla) och minustecknet på tangentbordet så krymper bloggen till passande storlek. Kringla och plus för att förstora. puss.


Sandra, vilken serie la du ut på din snap i måndags? Såg så bra ut : )
→ Det är dom nya avsnitten av Twin Peaks! Finns på HBO Nordic. Men obs se dom första två säsongerna först för att hänga med. Tror dom finns på Netflix, dom har i alla fall funnits där innan. Här är ett gammalt inlägg jag skrivit om Twin Peaks.


Sandra! Din ”Boys lie” tröja på snap! Var får man tag på? Så jäääla fin.
→ 
Eller hur! Fick hem den i present förra veckan av webbshopen Tough Luck. Mycket passande i mitt liv för tillfället.

wednesday
Hej! Jag måste köpa ny dator och vet inte om jag ska köra PC eller Mac? Har alltid haft PC och gillar det men samtidigt lockar ju en Mac för jag älskar min iPhone och Mac verkar så smart. Hur länge har du haft Mac? Har du någon erfarenhet av att jobba på båda samtidigt? (jag har PC i jobbet) Vore jättetacksam om du ville svara så kanske jag blir lite klokare. (Obs, har försökt googla en del men tycker de vanligaste resultaten blir från typ 2006?) (Kanske är dålig på google.) (Sen tycker jag ju du är smart och har bra tips) (Hejdå)
→ Mac mac mac mac mac. Har använt Mac sedan 2005 and will never go back. Dyrare visst, men så mkt enklare än PC på alla sätt. Säkrare (noll virus), snyggare och mer användarvänlig. puss och hejdå.

Apropå balkong… du är väl som jag ganska spindeläcklad? Hur gör du för att hålla krypen borta från balkongen? Och om det kommer en inkräktare, hur anfaller du den? :O
→ Är på något sjukt sätt lyckligt befriad från ganska mkt småkryp hemma hos mig. Det enda som trivs på min balkong är getingar och dom är fasiken värst av alla för att dom FÖLJER EFTER EN. Varför är det så? Getingar i andra varmare länder följer inte efter en. Getingar i Sverige vill vara ens bästa vän.
Ser jag ett kryp hämtar jag en sko och dödar det. Min spindelfobi är beskaffad på det sättet att jag måste ha full kontroll på var själva krypet är, annars får jag panne, får då känns det som att det är innanför mina kläder. Så jag agerar min egen superhjälte och dödar det.
Sorry alla för regnet.
?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
44kommentarer
 • Hej! jag vet inte om det här passar in i bloggen eller om det blir för nördigt, men jag skulle vara intresserad av att läsa ett inlägg om hur du organiserar dina filer på datorn & hur du gör när du köpt en ny Mac, alltså kopierar du allt rakt av från den gamla (t.ex. med Time Machine), eller väljer du bara vissa filer? Använder du iCloud eller andra molntjänster?

  Jag har en MacBook från 2012 som är så otroligt oorganiserad, och nu skulle jag vilja få ordning på torpet då jag köpt en ny, men använder PC på jobbet och vet inte riktigt vad det bästa sättet skulle vara för att organisera allt. Dessutom har min nya Mac mycket mindre minne än den gamla, så jag kan inte kopiera över allt så där bara.

  Tänkte det skulle vara intressant att läsa om hur du tänker & gör eftersom du 1) är en Mac-person; 2) jobbar med din dator och antagligen har mycket filer; och 3) verkar så välorganiserad och logisk med det mesta annat.

  Hoppas du har några tips att dela med dig av! Kram!

  Lisa 2017-10-31 13:43:05
  Svara
 • Så kul att läsa om alla bloggformat du hittat på! Det är faktiskt sjukt coolt. Heja!
  Angående dator-frågan vill jag bara tipsa om min superpoppis ”Köpa dator”-guide som jag tagit fram just för dessa tillfällen. ? Bästa hjälpen för ett datorköp som beskriver skillnaderna mellan Mac och PC samt med rekommendationer utifrån behov (student, blogga, foto mm). http://teknifik.se/2016/04/stor-guide-tips-nar-du-ska-kopa-ny-dator/
  Håller med om det du skrev om Apple men de har också blivit väldigt dyra på senaste samtidigt som de plockat bort många bra grejer som t ex USB-uttag och SD-kortsläsare. Och PC-datorerna HAR blivit bättre. (Sorry för nörden här ?).
  Det var när jag läste den här typen av frågor bl a här i kommentarsfältet på din blogg, Sandra, som jag kom på idén med en snygg och kul blogg om teknik och internet (något som bara inte fanns? What?!). Så startades min blogg Teknifik ??? ? (Som jag idag jobbar heltid med). Ville bara dela med mig av det pga kom att tänka på det nu. ❤️❤️❤️

  Elin Häggberg på Teknifik 2017-06-01 09:53:21 http://teknifik.se
  Svara
 • Tycker den här klockan är så fin: http://www.asos.com/armani-exchange/armani-exchange-liv-mixed-metal-mesh-watch/prd/8165258?iid=8165258&clr=Silver&SearchQuery=&cid=6992&pgesize=204&pge=0&totalstyles=635&gridsize=3&gridrow=41&gridcolumn=1

  Sara 2017-06-01 08:33:06
  Svara
 • Älskar triwa ang klockor. Snygga, klassiska och prisvärda!

  Julia 2017-06-01 06:57:47
  Svara
 • Finns spray mot insekter. Har allt som får bort dom och flugsmällare och ibland dammsugaren. Fy för kryp. Hualigen bort ska dom .??

  Maria 2017-05-31 20:55:25
  Svara
 • Nick Cabana gör grymt snygga klockor!!

  Rebecca 2017-05-31 20:29:52
  Svara
 • Sandra hej hej! Jag behöver bara meddela att jag är ganska gammal och inte så fräsig som ni ungdomar så ej massor med igenkänning på blogginnehåll MEN jag följer dig slaviskt, särskilt sedan ditt inlägg om alla dina accomplishments och svar på tal om kritiken ang din klädstil. Kan inte ordagrant återge, men din sägning ”kvinnor förväntas bete sig rimligt fastän utsatta för orimligheter” var som att få ett andetag luft för mig efter kvävning. Mantra. Jag önskar jag var så klok och berggjuten och ball när jag var ung. Det var det! Hälsar tant Cecilia, numera powerpaket.

  Cecilia 2017-05-31 18:57:19
  Svara
 • Hej Sandra!
  Vilken Freddy-låt var det som var på din snap? Satt på jobbet och kunde tyvärr inte maxa volymen och nu när jag kom hem var den inte kvar 🙁

  Isabel 2017-05-31 18:15:15
  Svara
 • haha ååååå så bra screenshot du valde av Twin Peak!! Vet inte om de gamla säsongerna finns på Netflix men vet säkert att de finns på HBO nordic!!

  ada 2017-05-31 17:55:15
  Svara
  • Svar på adas kommentar.

   Åh tack! Var så knäckt när jag såg att Twin Peaks inte var kvar på Netflix, men HBO Nordic har man ju!

   Sofie 2017-05-31 19:12:30
   Svara
 • Det holländska märket Cluse har superfina klockor, till i mitt tycke hyfsade priser! www.clusewatches.com

  Emma 2017-05-31 17:40:45
  Svara
 • Alltså, Mac är väldigt populärt om man ska jobba kreativt. Det många datorkunnniga dock som stör sig på att mjukvaran är mer ”låst” än hos en PC vilket innebär att man är mer låst till de snitten. Apple är väldigt noggranna med att de vill ha kontroll och har varit det sen början, därav att deras operativsystem (mjukvara) är integrerade med hårdvaran och kodningen avskild från en vanlig PC’s som funkar likadant oavsett märke. Detta leder till att vissa hatar på Apple för man är ”låst” och på så sätt är datorn mer simpel för användaren men egentligen är det inget en vardaglig, normalkunnig användare ens skulle märka av. Mvh självutnämnd teknikexpert haha

  Alice 2017-05-31 16:59:09
  Svara
  • Svar på Alices kommentar.

   Hej självutnämnd teknikexpert.

   Det är lite farligt när folk som självutnämnt sig till saker sprider information. Eftersom den ofta är felaktig.
   Nej en mac är inte låst på något sätt, och jag som är en senior programmerare har inte begränsningar med min dator. Mac är till och med en vanligare dator när det kommer till både android och ios-utvecklare (ios kräver det, iofs).

   Vad du är inne och snackar om är att iPhone och iPad är ganska låsta. På en mac kan du till och med köra windows eller stand alone linux, om du så skulle vilja.

   Jens Knepch 2017-06-01 09:21:59
   Svara
  • Svar på Alices kommentar.

   Oj menades såklart att hamna som kommentar på kommentaren därnere, skrev ifrån mobilen så självklart att det skulle strula till sig

   Alice 2017-05-31 17:00:35
   Svara
 • Vill mest skicka läsarpepp och att jag verkligen gillar dina inlägg, och särskilt det här, och hela girl power-känslan i att du förstår och vågar säga att du faktiskt var först med mkt inom bloggandet. Heja Sandra! Bra förebild.

  Sara 2017-05-31 16:36:11
  Svara
 • Har du läst Neil Gaimans bok Anansi Boys?? Om inte läs, handlar om spindlar på det allra bästa viset. :)))

  Puss!

  Kris 2017-05-31 16:15:25
  Svara
  • Svar på Kriss kommentar.

   Och när det ändå tipsas om Neil Gaiman-böcker så måste jag tipsa om American Gods i samma serie som Anansi Boys. SÅ bra läsning!

   Anna 2017-05-31 23:01:34
   Svara
 • Twin Peaks vad är det för form av serie? Är det saker som kan hända eller övernaturligt? :-p

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-05-31 15:26:10 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Till dig som önskade dig en fin klocka: kan tipsa om att Olivia Burton gör snygga också! Jag fick en sådan i fölsis som en kan spana in här! http://thispastweek.blogg.se/2017/april/vad-jag-fick-i-present.html

  Ronette 2017-05-31 14:59:37 http://thispastweek.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ronettes kommentar.

   Jag kollade på klockor i ett halvår innan jag slutligen köpte en från Larsson & Jennings, har varit mycket nöjd. Andra märken på min pinterest board då var Nixon, The Horse, Mockberg och Triwa. Och Tissot, men de var lite över min prisklass… Swatch har en del trevliga om man gillar den stilen, och de är väldigt billiga också. Pinterest var väldigt bra för klockinspiration f.ö. 🙂 Lycka till!

   Lisa 2017-05-31 19:36:51
   Svara
 • jag kan säga så här: alla pc jag haft har strulat ihjäl sig, på kort tid! för ett par år sedan köpte jag en bärbar pc för att kunna ha när jag bodde på två ställen, den dog efter ett halvår. jag har däremot också haft mac i typ tio år och har aldrig haft problem med mac-datorerna under denna tid, till och med min första iMac fungerar fortfarande finfint. så även om prislappen är lite saftigare (och det nu kanske går att få virus på mac?) så har det vart värt det alla dagar i veckan för mig! stort plus är också användarvänligheten, så himla enkelt att sätta sig in i och använda. om jag skulle byta till pc vid nästa köp? nix!

  Ellen 2017-05-31 14:46:33 http://ellenlindberg.se
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Virusgrejen är så konstig, för jag kan garantera att typ 85% av alla som dillar om virus aldrig har haft ett. Jag är inne på en del skumma sidor men har aldrig fått ett.

   L 2017-06-01 21:25:39
   Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Jag använder inga produkter från Apple på grund av deras vidriga arbetsförhållanden och sedan trivs jag bättre med pc om vi ska prata datorer. Alla program fungerar på pc medan allt är krångligare med mac. Men det är en smaksak och mac är väl mer populärt på grund av statusen Apple bidrar med.

   Lisa 2017-05-31 17:23:45
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Det finns väldigt många ”skit” PC:s, därför är det lättare att hitta rätt när man tar en macbook. Alltså Apple gör bara dyra datorer med bra komponenter. Så ska du köpa en PC måste du göra lite research annars får du en som kraschar eller bli överhettad.
    Läs recensioner på tex the verge. https://www.theverge.com/2015/6/11/8762215/best-laptop-2015-brand-money-macbook-dell-hp
    Och köp inte en billig dator vad du än gör. I längden är det inte värt. Jag tror Windows PC har fått lite väl dåligt rykte pga att så många tillverkare gör skit datorer för typ 4 papp.

    Moa 2017-05-31 18:32:16
    Svara
    • Svar på Moas kommentar.

     Du behöver inte lära mig om datorer för jag arbetar med det dagligen. Jag har stenkoll på mina datorer och det finns bra billiga datorer även om de inte alltid har lika starka komponenter men om man enbart vill ha en dator som kan hantera Office-paketet och göra några få besök på Internet så är det inga problem med en sådan dator.

     Lisa 2017-05-31 21:32:48
     Svara
    • Svar på Moas kommentar.

     Jag hade en mac som funkade perfekt tills en dag då den aldrig kom förbi den blå rutan när jag startat den. Visade sig att det var ett ”känt” mac-problem. Enda lösning var att göra systemåterställning och eftersom macen inte var kompatibel med min gamla externa hårddisk hade jag inte säkerhetssparat så mycket. Lyckades som tur var plocka ut hårrdisken och läsa av den från en annan dator och därmed spara ner allt innan jag gjorde systemåterställningen. Men självklart finns det mac:ar som funkar perfekt i 100 år.

     Kontentan är som Lisa sa: Det finns väldigt många fler olika PC än det finns Mac så det är lättare att råka köpa en dålig PC. Jag blev trött på att alla program och tillbehör var annorlunda för Mac, behövde en massa adaptrar och grejer hela tiden. Men har man en iPhone och tycker om den är det säkert najs med Mac. Jag är supernöjd med min Sony Vaio. Har inte haft problem med virus trots att jag streamar och knappt ens har något antivirus-program, alla program etc funkar jättebra och jag slipper ”fiffiga” Apple-lösningar som jag bara tycker krånglar till det.

     Eli 2017-05-31 18:46:28
     Svara
 • Säsong 1 och 2 av Twin Peaks finns också på HBO Nordic! 🙂

  Linn 2017-05-31 14:43:14
  Svara
 • vem är det som apar efter den senaste tiden?

  Lisa 2017-05-31 14:33:19
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Om mina misstankar stämmer så tror jag flera har påpekat att en specifik person har mer härmat Sandras sätt, ex att skriva, ta bilder och inte så mycket av bloggtrenderna som spridit sig…. men vågar inte namedroppa personen pga elakt och känns fel i en sån girl power miljö som denna hehhe.. Mvh// vill va snäll och girlpower men gillar också dramaaaa

   Maria 2017-06-01 01:32:33
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   undrar också vem frågeställaren syftar på!

   S 2017-05-31 18:04:58
   Svara
 • Det där med att Mac skulle vara fritt från virus stämmer absolut inte längre. Nog fanns det färre den första tiden Mac kom in i bilden, men vid det här laget kryllar det av dem, och jag har fått virus på både Mac och IPhone trots försiktighet. :/

  L 2017-05-31 14:22:49
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Alla som kan nåt om datorer skyr Mac som pesten! ^^

   emblas.se 2017-05-31 14:33:02 http://www.emblas.se
   Svara
   • Svar på emblas.ses kommentar.

    Va? På min webbyrå jobbar alla (inklusive utvecklare) med Mac.

    Dus 2017-05-31 15:32:24
    Svara
   • Svar på emblas.ses kommentar.

    Haha nej, det stämmer inte, folk som ”kan nåt” har olika åsikter också. Tex på Spotify där man ändå får säga att många datorkunniga människor jobbar finns det asmånga av de som jobbar med just datorrelarerade grejer som har Mac. Andra har PC. Folk väljer olika även av de som ”kan nåt”.

    E 2017-05-31 14:57:13
    Svara
    • Svar på Es kommentar.

     Använde PC tills för ca ett halvår sedan, windows 10 kom (om du frågar mig det i särklass fulaste och mest irriterande operativsystem någonsin) och efter det vill jag aldrig mer komma i närheten av en pc igen, det gick bara inte att vänja sig.

     Linnea 2017-05-31 18:18:20
     Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!