vintern och våren, första halvan av 2017.

new york.
Vad var bäst?
Att vintern tog slut. Att våren kom. Att jag föll men reste mig. Att mina kompisar och min familj har varit så jävla fina mot mig när jag mått som sämst och att allt går bara om man bestämmer sig för det. Att jag blev glad igen. Samt fredagsnätter, blommor på träden, tak i New York och en ny mörkblå sammetssoffa i mitt vardagsrum. Och Stockholms alla vackra män. Detta måste ju vara den plats på jorden med allra flest av dom? Gudars

Vad var sämst?
Mitt ex hantering av detta break-up. Ibland känns det, oftare än sällan, som att vi aldrig någonsin varit ihop. Att det är bara grumliga år som passerade och att han istället var någon som dök upp helt plötsligt, helt nyss, och försatte mig i en mardröm för några månader.
Att han går runt där på gatorna utan någon form av skam kommer jag aldrig förstå. Att han låtsas som att han inte känner mig när vi hamnar på samma platser trots att vi levt ihop i flera år är svindlande.
Att jag inte fått ett enda förlåt, en enda gång.
Det absolut sorgligaste som hänt mig.
Men, nu skiter jag i den här skiten. Och för att citera en viss Kurt Cobain;

Vilken månad var din favorit?
Maj hittills. Ju varmare desto bättre.

Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Tinder hade jag inte testat förut. En app som kräver tålamod pga orimligt mycket snark. Men också! Helt plötsligt en diamant som dyker upp och får ens värld att skaka till för en liten stund. Mycket värt.

cap d'antibes
Har du rest?
Ja. Franska Rivieran och sedan tåget upp till Paris i januari, Helsingfors över ett dygn i februari, New York och Franska Rivieran samt Köpenhamn i april.

Vad har varit svårast?
Mitt mående definitivt. Från januari när jag på riktigt trodde att jag skulle dö av brustet hjärta, februari då jag var med om någon form av systemkollaps och flyttade in hos min föräldrar igen, mars då jag var så arg att det kändes som att trottoaren vibrerade under mina fötter, april då jag reste bort nästan hela månaden för en välbehövlig paus från Stockholm som kändes som en krigszon och maj då jag kände att jag började äga mitt liv och min stad igen.
2017 har varit så trassligt och jobbigt och helvetiskt men nu börjar jag sakta men säkert känna mig stabilare.
Det är även som att jag har fått en fribiljett till ett slags liv jag inte trodde att jag skulle leva igen. Men så gör jag det, och är faktiskt ganska bra på det. Vad som helst kan hända.

home
Har du lärt dig något?
Att det går över. Varje gång måste man lära sig det på nytt.

Har du längtat efter något?
Romanskrivlusten.

Har du saknat något?
Har saknat väldigt mycket men just nu saknar jag ingenting. Så länge jag får sitta på min balkong med mina vänner och prata om allt vi har lust med så räcker det helt utmärkt för mig.

Vad har varit soundtracket?
Peter Morén – Inte synd om mig

För jag kom ut från en skog
och hade andats friska vindar

det som inte dödar lindrar
jag såg plötsligt allting glasklart
jag hade sprungit väldigt fort
men hade inte blivit andfådd

för jag fick kraften från en ilska
som rann av mig som gammal svett

och därför vet jag med en bondes vett
att det är inte synd om mig
men men men men men men

jag har en vilja av stål
jag har ett hjärta av gelé 
jag har en hjärna som knappt hänger med
men men men men men men
med min begränsade kapacitet
är jag i alla fall det jag vet
och jag vet att du har fel

Hade du några mål för halva 2017?
Ta hand om mig själv och inte sätta några krav. Gjorde just det och det gick bra. Aldrig förminska mitt mående och det här halvåret.

Vad ser du framemot utav resten av året?
Dansa, hångla, skriva.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • Jag lyssnade på Valerie June’s ’Shotgun’ på repeat efter mitt förra break-up, kan rekommendera. Man ska inte underskatta värdet av att låta sig själv bli riktigt jävla förbannad.

  Rebecka Klette 2017-06-05 11:02:54
  Svara
 • Jag hatar slutet med mitt ex. Han är den jag älskade allra mest, är rädd att det aldrig blir så passionerat igen. Jag gick praktiskt vidare väldigt fort, men inte emotionellt. Och vi har inte hörts på 1,5 år. Han har inte svarat på något jag skrivit eller några av mina samtal. Nu har jag gett upp men att höra att en vän sett honom krama en annan tjej kändes som fan i hjärtat. Önskar vi åtminstone kunde ha NÅGOT med varandra att göra. Han gav mig knappast tillräcklig uppmärksamhet i förhållandet så jag är så jäkla van vid jakten på hans bekräftelse. Den tär på mig även i hans totala frånvaro. Hugger och jag finner någon slags hemsk tröst i att inte vara ensam om denna hjärtesorg.

  Amelia 2017-06-03 13:37:15
  Svara
 • Ful kan man nog inte kalla honom men liknar lite någon sorts Disneymus.

  anonym 2017-06-02 13:47:42
  Svara
 • Du ska inte vara ihop med någon som inte säger förlåt, inte säger jag älskar dig och inte skrattar högt åt dina skämt ❤️

  Anna 2017-06-01 22:49:11
  Svara
 • Förstår din ilska och besvikelse på pricken. Har också varit med om att ett ex som jag delade 8 år med bara blev som en annan person över en natt. Att kärleken tar slut är en sak, gör jävligt ont i sig såklart. Men ingen som inte upplevt det själv kan förstå hur mardrömslikt det är att se den person som stått en absolut närmast bli som en främling över natt. Det är mer skrämmande än vilken skräckfilm som helst. Med tanke på allt man delat och den kärlek man trots att haft för varandra är det helt obegripligt hur man kan vilja bara helt vända någon ryggen på ett så kyligt sätt, hur man kan ljuga, sätta kniven i ryggen och bara helt skita i den personen? Jag fattar det inte. Det är så jävla vidrigt.

  Liv 2017-06-01 22:41:56
  Svara
 • Vilket bra inlägg! Älskar att läsa att du rest dig upp, jag tröttnar nog aldrig på det. Gillar Tinderbiten mycket också. Puss vad bra du är

  Pam 2017-06-01 21:14:35
  Svara
 • <3

  Agnes 2017-06-01 20:48:11
  Svara
 • Hej! Jag tänker att så länge du var lycklig under era år tillsammans (okej, en är inte lycklig precis hela tiden jämt men du fattar) så är det inte slöseri med tid/kärlek/någonting alls. Känns onödigt att gräma sig över det nu när du mådde bra då? Förstår att det är jävligt att ens ex låtsas som du inte existerar/aldrig har känt dig – jag har också varit med om det. Men då tänker jag ”jaha, his loss” och känner mig typ lite nöjd över att han inte vet bättre, hehe :))) Visst, det känns weird och knäppt med ex som inte hälsar då de ser en – jag tycker en gott kan säga hej i alla fall även om en inte vill va ens bästis liksom. Men alla är vi olika smarta så att säga :)))) Ville bara säga det ifall att du går omkring och känner dig bitter.

  MA 2017-06-01 18:00:52
  Svara
 • Att han inte undviker dig efter flera år tillsammans. Han var verkligen inte värd dig alls, du kommer träffa någon så mycket bättre :).

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-06-01 17:03:34 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Åh! Fick tårar i ögonen av detta! Så tråkigt att du haft det så tufft men all styrka till dig. Du är grym och din blogg och dina texter är fantastiska!

  Johanna 2017-06-01 16:32:27
  Svara
 • http://www.vlt.se/opinion/insandare/darfor-ar-jag-radd-for-man

  L 2017-06-01 15:46:02
  Svara
 • Fint skrivet. Njut av fortsättningen. Kram och lycka till ?

  Semmelmamman 2017-06-01 15:23:25 http://semmelmamman.ae
  Svara
 • Så himla fint att läsa detta och du sätter som alltid ord på känslor på ett helt magiskt sätt, Sandra. Har inte alls gått igenom samma grej som du men är iaf på väg upp ur något asjobbigt som pågått ett år – och jäklar vad fint det känns och att ha vetskapen att saker går över och blir bättre. Och det blev varmt igen! Och ok kallt idag. Men sommar blir det alltid igen!
  <3

  Lotta 2017-06-01 14:55:03
  Svara
 • Han var inte Mick Jagger nog.

  Katarina 2017-06-01 13:04:00
  Svara
 • Gud vad jag skulle vilja att din nästa bok typ hade titeln ”en kvinnas rätt att hata

  Agnes 2017-06-01 13:00:14
  Svara
 • <3 !

  Synne 2017-06-01 11:11:32 http://www.etdrysskanel.com
  Svara
 • Du är bäst Sandra! <3

  Fanny 2017-06-01 11:07:10 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Jag tycker att du är en helt fantastisk människa! Och fy fan, kan känna igen mig en del i smärtan som gör så ont, när han låtsas som det aldrig varit vi, och inte ens kan erkänna det han gjort fel. Jag är ledsen att du råkade ut för en sån fullkomlig idiot. Men glad att du mår bättre nu och super att du tagit ditt mående på allvar, och att du inte förminskat det han utsatt dig för. Jag önskar dig all lycka till i sommar, med balkonghäng, musik, vänner, hångel, semestrar och sol! tusen kramar! DU ÄR BÄST!!!!!!! xxxx

  Sara 2017-06-01 11:00:33
  Svara
 • Blev så glad av detta inlägg! Så fint att få följa en person som verkar så fin. Från ett mående i mörker till en egen inre styrka. Att få spegla sig i dig i sina egna toppar och dalar. Utvecklas med dem. Hoppas du får en magisk sommar med dina fina vänner och hångel m vackra män. Det tänkte jag ha! Kram

  Josefine 2017-06-01 10:45:01
  Svara
 • Det är så sorgligt att tänka på just det, att när vissa relationer tar slut så är det som att förhållandet och tiden tillsammans aldrig hänt. Alla dom otroligt starka fina känslorna man hade försvann och blev förbytta till hat och avsky. Det är så himla konstigt och så ledsamt. Man kan aldrig tänka sig in i det när man älskar någon och är kär.

  Hoppas du, när du träffar någon ny, kan få skugga över allt det här tråkiga med något nytt fantastiskt. <3

  Isabell 2017-06-01 10:16:58
  Svara
 • ?

  Ps. Tinder måste ju vara århundradets skämt…?

  emblas.se 2017-06-01 09:58:48 http://www.emblas.se
  Svara
 • älskar sådana här inlägg, älskar att höra om dina tankar om livet och tillvaron!

  emma 2017-06-01 09:31:36 http://nouw.se/emmamedentrefemma
  Svara
 • åh, gillar detta så mycket ändå. även om brustet hjärta och så himla mycket ledsamhet har dominerat känslomässigt under dessa månader så är det så jäkla fint att läsa att du ändå kommit hit. att du rest dig upp. kämpat vidare. heja!

  Ellen 2017-06-01 09:07:55 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Sandra ❤️ Hoppas resten av 2017 och livet blir magiskt. Tycker om dig och din blogg så.

  Lina 2017-06-01 09:05:53
  Svara
 • Sandra <333 So much love. Så glad att det börjar vända för dig <3 Jäklar i helvete vilken kämpe du är!

  Sofia 2017-06-01 09:00:57
  Svara
 • Kurt Cobain-citatet är bäst. Kram Sandra, nu börjar sommaren på riktigt och vad fasen är väl bättre än det?! <3

  Michaela / Kugge 2017-06-01 08:44:45 http://www.michaela.fi
  Svara
 • Jag tyckte alltid att Magnus var ful…

  Alex 2017-06-01 08:18:36
  Svara
 • <3

  Johanna 2017-06-01 08:02:49
  Svara
 • Det gungar till lite inuti. Det där med att inte låtsas om, inte ge nåt tillbaka även om det är slut. Det är så konstigt att det är lagligt att larva med ens psyke så.

  hannah 2017-06-01 08:00:09
  Svara
 • Heja dig! Heja våren! Heja livet!

  Al 2017-06-01 07:29:42
  Svara
 • Jättefint inlägg men hallå!! det har bara gått 5 månader av 2017. Fick lite panik först att halva året redan gått men har dubbelräknat flera gånger nu och det har det inte. puss!

  Lisa 2017-06-01 06:29:09
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   men va sjukt. på riktigt tog det säkert en hel minut här att räkna på detta efter denna kommentar. men vi går ju IN I den sjätte månaden nu. hehe. fixade till rubriken lite! puss

   sandrabeijer 2017-06-01 08:08:46
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Haha exakt samma här ? ”ba hur är det möjligt??”

   Frida 2017-06-01 07:48:36
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!