Jag postade ju vad jag åt till middag 7 dagar i rad för några veckor sedan och det tyckte flera var kul så vi göre igen!
MÅNDAG.
Var sjuk. Åt nudelsoppa med kyckling kvar från söndagens hämtmat, plus adderade grönkål och ett löskokt ägg.
TISDAG.
Köttbullar med tomatsås. Tomatsåsen gjordes på körsbärstomater i burk, fräst gullök, vitlök, en skvätt rödvin, olivtapenade, persilja, basilika och grönkål plus svampfond. Lät småputtra i 45 min. Köttbullarna gjorde jag på nötfärs, 1 rått ägg, chili och riven muskot och pillade in fetaost i mitten av bullarna innan jag stekte dom i smör. Detta blev även fyra (!) matlådor. Mkt praktiskt.
ONSDAG.
Min mamma hade köravslutning så min middag bestod av ett glas cava tillsammans med pizzasnittar, jordgubbar och macarons som jag glömde fota. Här är min familj iaf!
TORSDAG.
Sallad med grönkål, mozzarella, granatäpple, basilika, rostad mandel och körsbärstomater. Plus olivolja och massa citron. Detta blev även en matlåda och här har ni matlådeversionen 🙂
FREDAG.
Hade kompisar över och vi beställde massa grejer från Foodora! Förrätter från Nytorget: burrata, tuppvingar, löjrom och kronärtskocka. Varmrätter från Bananas: pizzzzzor!
LÖRDAG.
Pappardelle med räkor och körsbärstomater. Fräste vitlök och schalottenlök i smör i stekpanna, adderade hummerfond, cava, en skvätt citron och tomater. Kokade pasta i fiskbuljong i kastrull. Vände över nykokta pastan + räkor + massa färsk persilja i stekpannan och blandade. La upp på tallrik och rev över parmesan, klippt gräslök och rostade mandelsmulor.
Jävligt gott blev det.
SÖNDAG.
Spaghetti med blåmögelost och lax. Värmde upp blåmögelost i en kastrull tillsammans med en skvätt mjölk och riven muskot. Kokade pasta (la i ärtor sista minuter i pastavattnet). Blandade sedan ner pasta + ärtor i kastrullen med ostsåsen plus massa färsk persilja. Samt lax då, det var färdiga laxtartarer från Picard som jag bröt i bitar. La upp på tallrik och strösslade valnötter över.
That’s all folks!
?