Jag behandlar mitt kylskåp lite som min garderob. Alltså att jag egentligen sällan har en idé vad jag ska laga till middag/klä på mig, utan öppnar istället dörren och ser vad kylskåpet/garderoben har att leverera som funkar ihop.
Så blev denna sallad till! Hade dill som behövde ätas innan den blev dålig och matchade den med detta:
Grönkål, juice från citron, feta, rädisor, salladslök, gurka, russin, pinjenötter, granatäpple.
Gör såhär:
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på hög värme tills de får färg. Glöm inte att man måste skaka stekpannan typ hela tiden under rostningen så dom inte bränns. När det börjar lukta gott är det klart.
Skiva alla ingredienser i en bra storlek. Blanda tillsammans med salt, peppar, mycket citron och goood olivolja (denna har jag, prisvärd och god).
Ät upp! Enjoy!
Tips: går lika bra att rosta pinjenötterna på låg temperatur och skaka nån gång i minuten
Alltså AMEN på det förhållningssättet till mat! Folk brukar fråga mig ”vad lagar du för mat?” och jag kan aldrig svara, trots att mat är ett av mina största intressen. Gör något på det som finns eller ser spännande ut, vad har det för namn? 😉
Summer salads are the best! So easy to make.
-Christine
www.christinelovestotravel.com
gurka<3
Det såg riktigt smarrigt ut! Sådär är jag också. Jag gillar att improvisera i köket, och när jag klär på mig 🙂
Jag vill hänga på trädgården till helgen. Känner ingen som går dit är det lätt o lära känna folk.? Verkar vara bra stämning där och så kul. någon som går ditt . ? Kramis.
omg, det här ser så jäkla gott ut! granatäpple kan ju vara något utav det bästa till sallad?
Åh så gott det där låter :). Perfekt sommarmat 🙂
Såå gott det ser ut!
själv har jag mitt kylskåp mest som en prydnad eftersom jag lever på mackor… har iofs smöret i kylen då! ^^
Samma för mej. Förut laga jag mat från grunden. Men inge kul nu. Men det är ju så mycket nyttigare och godare. Du Sandra verkar jättebra på matlagning!