tv-serier jag följer i juni.

Bara för att det är varmt och man är mycket utomhus tittar jag inte på mindre tv-serier för det. Förutom Handmaid’s Tale (SE SE SE) som jag tipsade om i tv-serieinlägget från förra månaden följer jag dessa:


Curb Your Enthuiasm
Efter att jag sett hela Parks and Rec i april och hela amerikanska The Office i maj funderade jag på vad för nästan långkörare i samma stil jag skulle ta mig an. Var ett tag inne på att gå mer mot sitcom och tänkte se hela Drew Carey Show, men sen hittade jag den aldrig på någon rimlig streamingtjänst.

Frågade då TV-serieproffset Parisa om hjälp och hon sa: CURB. Så nu kollar jag på Curb Your Enthusiasm.
Halva juni har gått och jag är redan inne på fjärde säsongen. Serien är en semi-fiktion och handlar om och spelas av Larry David, skaparen av Seinfeld. Handlar om hans liv i LA som pensionerad serie-writer, hans vänner (kändisar) och saker han irriterar sig på. Väldigt roligt, i samma anda som Seinfeld med mycket missförstånd och oväntade förvecklingar.
Får inte lika höga poäng av mig som Parks and Rec och The Office, men fortf väldigt kul.


Orange is the New Black
OMG nya säsongen är här! Har redan sett klart den hehe. Som vanligt jävligt bra, älskar varje karaktär så innerligt efter att ha följt serien i så många år. Denna säsong sträcker sig bara över två-tre dagar vilket jag tyckte mycket om. Dock kändes den blodigare än någonsin? Vissa partier kunde jag knappt hantera och var tvungen att ställa datorn på andra sidan rummet och titta på håll. Men se! Och grattis till dig som inte ens sett nåt av OITNB, du har så mycket bra TV framför dig.


Silicon Valley
Fjärde säsongen av Silicon Valley sänds nu också! Ett nytt avsnitt i veckan en tid framöver. Handlar om ett classic datanördigt killgäng i computer heaven Silicon Valley som försöker slå igenom och skapa nya typ Google, Youtube eller Uber etc. Ni fattar. Micket kul och flera av karaktärerna är plockade från andra kända serier (The Office, Freaks and Geeks etc) vilket blir som någon slags liten kärleksförklaring till dem om ni förstår.

Det var det för nu!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • The Handmaid’s Tale! För att den är viktig och högaktuell!

  pearl 2017-06-18 00:25:33
  Svara
 • Om du gillar the Office och parks & rec MÅSTE du se Community! Sååå så bra :-))

  Maria 2017-06-17 17:04:14
  Svara
 • Har också precis sett senaste säsongen av orange så så bra!! Igår såg jag hela Big little lies. Så extreeemt skitbra det med. Tror jag måste kolla om den igen (o det gör jag aldrig med serier) tips tips! ?

  Ida 2017-06-17 09:02:48
  Svara
 • The handmaids tale så grymt bra verkligen vill att säsong 2 ska komma snabbt som bara den :D. Sen The orange is the new black hade verkligen bästa säsongen, har också sett klart hela :D.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-06-16 21:45:08 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • vänta, vad menas med att silicon valley-karaktärerna är ”plockade” från t.e.x the office och freaks and geeks? följer serien och hajar inte alls vad du menar, mer än att vissa skådespelare har medverkat i andra stora komediserier?

  emma 2017-06-16 21:22:16
  Svara
 • Tack för tipsen!

  Anna 2017-06-16 10:57:01 http://www.dbtak.se/
  Svara
 • Jag älskar att du också redan har sett klart OITNB, it makes me feel less alone i min seriejunkie-tillvaro. Kan tipsa om att det har kommit en ny säsong av Call the midwife (finns på Netflix), den är såå mysig. Men visst följer du skam också? Jag ser just nu senaste säsongen av Blacklist, skam, the handmaid’s tale, skam, house of Cards, better call saul (en spin-off till breaking bad) och precis sett klart orange då. <3

  jessicas viktiga mål 2017-06-16 07:06:47 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
  Svara
 • Kollar på Handmaid’s Tale, OMG ALLTSÅ.

  Rebecca 2017-06-15 22:31:46 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Du borde verkligen se The Keepers på Netflix. Ett viktigt måste för alla.

  Lisa 2017-06-15 21:54:03
  Svara
 • Tack för tips! Jag kör på Twin Peaks, House of Cards och Modern Family!:)

  Maria 2017-06-15 21:19:05 https://mariabusck.com
  Svara
 • Har du sett Riverdale eller?! Tror verkligen du skulle gilla 🙂 som en blandning av Glee och Twinpeaks. Finns på netflix. Molto bene!

  S 2017-06-15 20:40:06
  Svara
 • Måste tipsa om LOUIE. Den näst senaste produktionen av Louie CK. Älskar samtliga ovan men denna är bäst bäst i sin cleverness. När jag såg första säsongen av Master of none kändes det som en putsad version av denna serie. OBS blanda ej ihop med hans första serie Lucky Louie! Finns på amerikanska netflix och övriga nätet.. och innehåller massa New York-mys och Pamela Adlon bland annat.

  Emma 2017-06-15 20:10:52
  Svara
 • Jag har läst din blogg i många år och tycker den är superbra just nu (så håller inte alls med kommenten som saknade gamla hederliga blogginlägg)! Däremot har jag en fråga: hur hinner du med att se alla serier? Det finns så många serier jag vill se, men känner att jag aldrig har tiden (Obs, har inget superfancy liv med packad kalender, bara vanligt 9-5 kontorsjobb) Hur gör du? Multiataskar du och ser serier samtidigt som du typ lagar mat, sminkar dig och sånt? Eller har du något smart knep? ?

  M 2017-06-15 19:59:56
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Jag ser serier när jag sminkar mig, äter frukost, äter andra måltider ibland. Är även så att jag inte behöver se ett helt avsnitt i sträck utan kan lätt bryta mitt i avsnitt. Samma med poddar. På så sätt kan jag se massa serier och lyssna på mängder av poddar! 😀

   jessicas viktiga mål 2017-06-16 07:08:05 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
   Svara
 • Jag bara gråter varje avsnitt när jag ser Handmaids tale, för det sär så sjukt hemskt. Men så himla bra serie, alla borde se den!

  Ellen 2017-06-15 19:33:04
  Svara
 • Hej gullis,

  Borja att kolla pa Fleabag om du inte redan sett den serien! sa morkt, bra och HILARIOUS som bara brittiska serier kan vara. Tror garanterat att du kommer alska det!

  Puss Kajsa

  Kajsa 2017-06-15 18:12:26
  Svara
 • Så annorlunda seriesmak mot mig! (Detta är den konstigaste formulering jag nånsin skrivit tror Jag. Är det ens rätt svenska?)

  Rasha 2017-06-15 16:54:41
  Svara
 • när ska det komma ett ngt hederligt blogginlägg? så trist att alla inlägg bara är listor eller uppräkningar numera, ”alla kjolar som jag äger” ”alla sallader man kan göra” ”sponsrat inlägg”. saknar mer av själva dig?
  måndagsinläggen visst, men känns som de ofta bara hänvisar till att gå ut i natten och hångla, vilket är najs såklart men var är själva du? kram från en beijb

  A 2017-06-15 16:36:14
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Jag tycker tvärtom att din blogg är på topp just nu! Härlig blandning av olika typer av inlägg och jag blir alltid inspirerad av att se serierna du tipsar om, läsa böckerna du recenserar eller besöka restaurangerna du hänger på. Troligtvis för att du har en fantastisk förmåga att beskriva saker så målande! Så kör på tycker jag!!

   Hanna 2017-06-16 08:05:49
   Svara
  • Svar på As kommentar.

   ? vad är ett hederligt blogginlägg? Råkar vara extra särskilt nöjd med min blogg just nu nämligen. dessa kommentarer skär i mig på ett så extra onödigt sätt ändå. kritik utan någon form av konstruktivitet. tycker jag är så himla ärlig och öppen här inne som jag bara kan. är gladare nu än i våras, kanske är det bara.

   sandrabeijer 2017-06-15 16:43:15
   Svara
 • Vad tycker du om Twin Peaks – the return då? Tillhör du hyllningskörerna eller kritikerna? Jag var först lite förvirrad men efter avsnitt 3-4 lossnade det och jag älskar det. Såklart. Tyckte dock Greta Thurfjell (om man läser DN) var lite snark när hon skrev att den var charmlös och oändligt långsam, att hon var såå besviken och bashade Lynch-fans för att vi typ ”gillar att låtsats att de är smarta” …

  Siri 2017-06-15 16:18:24
  Svara
 • Gosh. Måste nog börja kolla på fler serier, följer bara en enda för tillfället…
  tack för tips! <3

  Emma 2017-06-15 15:38:51 http://www.emblas.se
  Svara
 • Tips efter CURB: Veep! Julia Louis Dreyfus så sjukt bra, lite liknande humor som Parks and rec, karaktärsbaserat. Även Buster från Arrested Development är mer och gör en sjukt bra roll!

  Helena 2017-06-15 15:34:36
  Svara
 • Jag är glad att jag redan sett säsong 4 av OITNB för att lägga upp den där bilden känns inte okej, spoliermässigt. Jag är iofs ovanligt känslig för spoilers, men även om man inte vet ifall hon skjuter honom eller inte känns det som en för stor händelse. Även att avslöja att hela säsong 5 bara är tre dagar (jag har inte sett klart det än) känns inte ok. Det är väldigt vanligt att du spoilar serier, fiilmer och böcker här, utan att man har möjlighet att undvika det innan det är för sent (bokrecensionerna får man ju chansen att välja om man vill läsa, men ibland lägger du upp bilder eller spoilar något direkt i första meningen så tänkte bara göra dig uppmärksam på detta). Alla håller kanske inte med, men jag tycker att man bör avslöja så lite handling som möjligt, för det är inte speciellt kul att se en serie eller film när man redan vet mer eller mindre viktiga saker som ska hända. Ett försvar till detta kan tänkas va att ”jag berättar inte mer än vad som står på baksidan av ett filmfodral/finns med i trailern” men alla vet vi väl att de berättar för mycket där. Just i detta fallet var det kanske inga megaspoilers, men det har varit flera andra gånger som jag blivit väldigt besviken på att du spoilat saker. Tex saker i den senaste säsongen/avsnittet av en serie som man inte sett än (och om man inte sett något av serien alls eller är i början av den kanske det blir extra stort för man får kanske reda på att nån karaktär inte är med längre, att något par gjort slut eller liknande). Jag förstår att du inte gör det av illvilja och du kanske inte ens tänkt på det, men om det kan få dig att tänka till en extra gång så är jag glad! ps sorry för rörig text.

  amanda 2017-06-15 15:32:21
  Svara
  • Svar på amandas kommentar.

   Sållar mig till skaran som inte håller med om att det är någon spoiler. Spoiler indikerar ju att man ”spoil” något för någon, alltså avslöjar stora saker som spoilar upplevelsen. Det gör inte detta. Netflix gick ut med att säsong 5 skulle utspelas över ca 3 dagar långt innan säsongen släpptes, när den fortfarande spelades in om inte innan det till och med. Därför ingen spoiler. Bilden som är upplagd kan likväl vara från sista avsnittet i säsong 4. Jag har sett både säsong 4 och 5 och vet ärligt talat inte från vilken säsong bilden är. Möjligen är det en spoiler om man inte sett säsong 4, men är fortfarande inte spoiler då eftersom säsong 4 släpptes för över ett år sedan. Inte rimligt att man ska ”censurera” innehåll som funnits fullt tillgägligt så länge.

   Madeleine 2017-06-18 00:29:49
   Svara
  • Svar på amandas kommentar.

   Men denna bild är verkligen ingen spoiler? Det är exakt såhär sista säsongen slutade???

   Och sen kan man veeerkligen inte försöka INTE spoila serie som har pågått i 4 år? Som om man skulle kunna spoila gane of thrones. Typ ”alla dör”. Haha.

   Kör Sandra! Älskar dina tips!

   Vee 2017-06-15 22:58:05
   Svara
  • Svar på amandas kommentar.

   Håller med amanda! De flesta är säkert inte så spoil-känsliga men jag är det. Jag vill inte kolla på filmtrailers för jag tycker de generellt visar hela filmens handling, och jag vill absolut inte läsa om handlingen på en bok/bokens baksida, där de generellt spoilar typ hela boken. Det gör det förstås jättesvårt för mig att hitta böcker att läsa, men hellre det än att veta allt som kommer hända i boken i förväg. Läste nyligen ut en bok där jag bara visste vad det var för genre. Efteråt läste jag på baksidan och den spoilade halva boken. Man behövde alltså ha läst minst 200 sidor (!!!), innan man fick veta allt som de valde att skriva om på baksidan.
   Hursomhelst tänkte jag inte att bilden från Oitnb kunde spoila, men har sett de nyaste avsnittet redan. Tycker iaf att det är ett bra förslag/tips av Amanda att Sandra reflekterar om en bild/beskrivning kan spoila innan hon postar 🙂 Läser själv inte Sandras bokrecensioner utifall om jag vill läsa böckerna senare, men det är ju lätt att undvika då man läser rubriken av inlägget. Absolut inget ont om Sandra, tror bara många inte tänker på oss spoil-känsliga därute 🙂

   H 2017-06-15 16:36:06
   Svara
   • Svar på Hs kommentar.

    Tips: om du erkänner att du är extra känslig för spoilers – läs inte sandras tips om böcker/serier. Det kan komma spoleirs. Om man nu tycker att berätta om att serier berättar om 3 dagar är spoiler. Läs verkligen inte hennes inlägg om sånt. Man kan bara förändra sin inställning. Inte andra människor.
    Bilden är inge spoiler? Så slutade säsong 3 om jag minns rätt???

    Do 2017-06-15 23:01:18
    Svara
  • Svar på amandas kommentar.

   Fast den där bilden från OITB är ju typ första scenen i första avsnittet. Så har man sett säsong 3 så är det där ju ingen spoiler. Och har man inte sett nåt alls av serien så lär man ju ha glömt den där bilden lagom tills det är dags att börja på säsong 4.

   Sofia 2017-06-15 15:48:47
   Svara
   • Svar på Sofias kommentar.

    instämmer! bilden är såklart talande för säsongen och första avsnitten, men det är ju inte som att säsongen hänger på att en inte ser den där bilden? eller att det blir ovärt att se efter att ha sett den här bilden? kom igen. känner inte att det är någon stor grej – tvärtom, många av tipsen sandra delat (som gissningsvis går som spoiler i ursprungskommentaren) är sådana som blivit favoriter hos mig efter att jag tittat/lyssnat/läst.

    Ellen 2017-06-15 16:18:18 http://ellenlindberg.se
    Svara
 • Efter curb tipsar jag om it’s always sunny in philadelphia. Den är helknäpp, snabba dialoger, oerhört rolig och man kan inte må annat än bra när man kollar! Binge-ade 12 säsonger på två veckor.

  Aurora 2017-06-15 15:19:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!