männen på tinder är alltid fotograferade på avstånd, som om de ständigt förföljdes av paparazzifotografer.

isabelle ståhl - just nu är jag här

Jag har läst en bok jag tyckte väldigt mycket om! Isabelle Ståhls debutroman Just nu är jag här.
En historia om att vara 25plusnånting i ett Sthlm styrt av Tinder, snabba kickar och sena nätter. Och längta bort till något annat, utan att kanske veta exakt vad.

isabelle ståhl - just nu är jag här

Huvudkaraktären Elise är avtrubbad både när det handlar om män, vita små piller, sin vänskapskrets och framtiden. Hon vaknar upp, upprepar, står aldrig stilla. Känner mycket korta stunder och sedan ingenting alls.

isabelle ståhl - just nu är jag här

Tills hon träffar Victor, som känns annorlunda på något vis. Frågan är om förälskelsen är utvägen ur det som känns så mörkt.

isabelle ståhl - just nu är jag här

Alltså. Jag tycker den här romanen var mega. Stor igenkänning, särskilt som nysingel. Det vilsna famlandet, att ständigt vara i rörelse, att träffa så många människor på så många platser och samtidigt känna att man är där helt själv. Att tänka tillbaka på förra veckans helg och tycka om den, kanske tyckte man även om gårdagen, till och med älskade den, men nuet känns så ofta bara som ett sökande efter nästa kick nästa kyss nästa person som ser en för en liten stund.
Det är ibland som att man helt slutat tänka efter. Man bara gör.

Rekommenderar. Läste ut den på två dagar.
Finns här och här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Måste läsa den direkt!!

  Alexandra 2017-06-29 21:40:46
  Svara
 • Nu har jag ju inte läst boken, men känner i allmänhet att det är jätteviktigt att bli bekväm i sin singel-person lika väl som förhållande-personen man är, och ha förståelse för att de jämt förändras. Den jag var i mitt första och andra förhållande är jag definitivt inte i mitt nuvarande, och inte heller har singel-jag varit likadan första, andra och tredje gången. Det är så viktigt att älska sig själv även i sin ensamhet, veta att man har vänner och familj som stöttar en. Tror det kan vara bra att vänja sig vid att göra saker själv, utan sällskap, och lära sig att bli bekväm med det. Livet kan inte bara handla om att jämt söka efter någon annan som kan ge en en kick. Det finns så mycket annat vackert i världen än bara män. Det finns flera stora hav att korsa, goda viner en måste dricka, jättemånga hundar att klappa, massa filmer att se, länder att besöka, mat att smaka, bilder och böcker att inspireras av. Sen finns det också bästa vänner att luta sig mot när livet känns jobbigt, och det är så viktigt att inte försumma dem. ♥

  Felicia 2017-06-29 16:54:55
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Fint. Klokt. Man är verkligen olika personer i olika relationer, dels för att man är tillsammans med olika människor som påverkar en, dels för att man utvecklas däremellan. Såklart är man olika som singel också, beroende på vad som hänt i livet. Men det är lätt att hamna i att man tror att man är samma som man var förra gången fastän det var ex 10 år sedan …

   Frida 2017-06-29 18:17:54
   Svara
 • Det gör mig så väldigt missmodig att inse att den ungdom som jag hade på 80-talet som sökande ung kvinna, olyckligt kär, i behov av att bli sedd, med mycket festade och sena nätter, one night stands, brustet hjärta och ett omätligt och ständigt bekräftade av mäns behov, tankar och handlingar – att ni unga kvinnor av idag som har Tinder, sociala medier och egna brillianta liv fortfarande har sökandet efter en mans blick och bekräftelse i fokus. Jag är nog i din mammas ålder – det är först nu som jag blivit arg och irriterad på riktigt, arg som fan på det patriarkatiska samhället/världen.

  Kaki 2017-06-29 15:09:55
  Svara
 • HUR SNYGGT OMSLAG?!?!

  Amanda 2017-06-29 12:00:47
  Svara
 • Jag tyckte den här boken var jättebra och undrar om du har tips på böcker som påminner om den här.
  Kram!

  Sommarlov 2017-06-29 10:42:06
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag representerar Isabelle mot utlandet, och blev såklart extra glad när jag såg denna recension. Är det okej om jag citerar dig på våra säljblad?

  PS. No need att publicera det här på bloggen kanske, typiskt tråkig och jobb-ig kommentar.

  Bästa bästa,
  Alice

  Alice Stenberg 2017-06-29 10:00:01
  Svara
 • Mycket tänkvärt! <3
  Sen insåg man att livet är så mycket mer än sökandet efter en partner, oavsett om det är för kort eller lång sikt… Vissa människor gör det till sin livsuppgift att "hitta någon", och då blir det oftast fel "någon". :0

  emblas.se 2017-06-29 09:59:21 http://www.emblas.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!