Nu ska vi laga mat! En citronig räkpasta blir det, som jag gjorde igår. Citroniga räkpastor är molto bene.
Du behöver:
Spaghetti
Parmesan
Pinjenötter
Chiliflakes
En tärning fiskbuljong
Vitlök
Färsk basilika
Färsk rosmarin
Färsk salvia
Schalottenlök
Räkor
Citron
Börja med att koka upp pastavatten i en kastrull med en tärning fiskbuljong.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får färg. Häll över dom på en tallrik.
Häll sedan i en klick smör i stekpannan och bryn på ganska låg värme ingredienserna på bilden: citronzest, vitlök, schalottenlök, salvia och rosmarin.
I med spaghettin i kastrullen när pastavattnet kokar och koka al dente.
Två ungefär 2-3 matskedar av pastavattnet och häll i stekpannan.
Lägg sedan över den nykokta pastan i stekpannan och blanda tillsammans med ingredienserna på bilden: skalade räkor, parmesan, en skvätt citron, basilika, lite salt och en nypa chiliflakes.
Toppa med pinjenötter och lite mer ost och basilika.
Servera till nån du gillar och ät upp!