Nu ska vi laga mat! En citronig räkpasta blir det, som jag gjorde igår. Citroniga räkpastor är molto bene.
Du behöver:
Spaghetti
Parmesan
Pinjenötter
Chiliflakes
En tärning fiskbuljong
Vitlök
Färsk basilika
Färsk rosmarin
Färsk salvia
Schalottenlök
Räkor
Citron
Börja med att koka upp pastavatten i en kastrull med en tärning fiskbuljong.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får färg. Häll över dom på en tallrik.
Häll sedan i en klick smör i stekpannan och bryn på ganska låg värme ingredienserna på bilden: citronzest, vitlök, schalottenlök, salvia och rosmarin.
I med spaghettin i kastrullen när pastavattnet kokar och koka al dente.
Två ungefär 2-3 matskedar av pastavattnet och häll i stekpannan.
Lägg sedan över den nykokta pastan i stekpannan och blanda tillsammans med ingredienserna på bilden: skalade räkor, parmesan, en skvätt citron, basilika, lite salt och en nypa chiliflakes.
Toppa med pinjenötter och lite mer ost och basilika.
Servera till nån du gillar och ät upp!
AH ser sa himla gott ut!
Herlig! Det så innmari godt ut 🙂
Alltså sista meningen på det här inlägget är så rolig för ser framför mig att man ställer detta fantastiska framför någon som BA åh vad gott och så äter man själv upp ALLT framför dennes ögon
menade exakt det. ??
så gott det ser ut
Mums vara gott. Tack för receptet. ?
ÄLSKAR älskar älskar x1000 dina pastarecept. Är pastoman myself och blir hungrig bara jag läser titeln på dem. Kan inte du göra en uppdaterad version av detta inlägget snart? http://sandrabeijer.se/2013/02/15/friday-equals-pasta/
Har ändå gått mer än 4 år och många pastarätter sedan dess 🙂 PUSS
Sandra<3 Har aldrig kommenterat innan och inte heller tänkt att jag ska (typ tänkt att jag bara är inne på din blogg och smyger typ?). Men har gått igenom långt bak i ditt arkiv för att läsa alla "fina saker som hänt er", du vet där folk får kommentera så väljer du ut. Har printat så många fina saker och ska lägga alla i ett album i mobilen. Blev lämnad förra veckan och inte andats sen dess ungefär men nu gör jag det igen (lite åtminstone). Så kommentaren skulle egentligen komma fram till om du inte kan fixa något sånt inlägg snart igen, så jävla fint läsa alla fina saker :'( Kram
Smarrigt! ?
Alltså guuud vad jag älskar alla dina pastarecept
Det lät hur gott som helst! Älskar dina receptinlägg.
Så gott! Räkskalen kan man kanske koka ut lite smaker ifrån och hälla ner i pastan också? 🙂
Så himla smarrigt, du är duktig 😀
En riktig sommarmåltid. Har tyvärr ont i tand tappat en bit och min tandläkare kommer tillbaks i augusti. Jag är vanemänniska och gillar inte att behöva gå till tandläkare jag inte känner. Typiskt! Att sånt bara händer med tänderna när man minst anar det .Kram.
Woow! Perfekt dagen-efter-möhippa-mat! Eller när som helst på året mat <3