Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

67 sätt att bota söndagsångesten.

sunday.

Den här bloggen har ju även ett forum på Facebook. Jag vill inte vara sån men det är banne mig fejjans bästa grupp! Dessutom känns den som en helt självklar förlängning av bloggen eftersom vi tillsammans har skapat ett så fantastiskt kommentarsfält här. 925 heter den, vi godkänner förfrågningar i mån av tid.

Hur som frågade jag förra söndagen om söndagsångesttips:

Fick så otroligt många bra svar. I och med att det är söndag idag och några därute kanske känner er lite ensamma kommer här en långa lista med saker du kan göra idag:

1. Jag har märkt att bara man gör EN grej på en söndag (tex promenad, gå till mataffären, gymma, fika) får dagen liksom ett sammanhang. Då har dagen plötsligt ett innan och efter aktiviteten. Förlåt för dålig förklaring. Hatar också söndagar mest av allt. Köp godis!!!!!

2. baka något gott som man sen tar med till jobb/vänner på måndagen

3. gå ut med en hund i skogen

4.  spelar det där extremt spännande tv- eller dataspelet

5. starta en brädspelsklubb

6. ta med en bra bok och promenera till en sjö/damm/lugn plats och spendera eftermiddagen där

7. gå promenader på söndagkvällarna, eller ut och springa om du orkar. Extra gött blir det om man gör det på stan typ, bland lite folk. För då får man nån slags mänsklig kontakt utan att behöva prata med en endaste person

8. gjør deg klar til uka som kommer. Rydder, vasker klær, skriver ting inn i kalenderen, rydder i klesskapet, vasker, skifter på senga og så videre

9. gå på museum

10. långa morgnar med ett gott lösté, kanske i smaken champange från Göteborgs tehandel. Med en stor tesked honung i + en skvätt mjölk. Sitta och avnjuta denna i soffan eller sängen tillsammans med en kurrande katt

11. plantera om växter

12. måla om möbler

13. gå på afternoon tea på Dorisa Hotell i Götet; sjukt vackert hotell i gammeldags burleque stil med fantastiskt god afternoon tea-mat. Speciellt deras paj!

14. Hitta på något på förmiddagen – så har du det gjort! Gå på lunchbio, ta en promenad, ät frukost/brunch ute. Sedan känns det mindre ensamt att ligga i sängen och se serier och äta mat och godis

15. Gå till gymmet

16. Hitta en singelkompis som känner likadant och ha en tv-serie som ni ser ett par avsnitt av ihop varje söndagkväll.

17. Bjuda hem sig själv till sin mamma för kramar och mat

18. Laga mat länge! Typ engagera sig ordentligt för att göra världens BÄSTA tomatsås, hacka lök noga och låta den puttra i timmar, konstant va där och röra om osv. Skönt att slippa tänka på något annat än typ basilika och sen får man äta vad som förhoppningsvis är den mest essade rätten nånsin!!

19. Har i typ hela mitt liv ätit lunch hos min farmor 12.30 på söndagar, lagom aktivitet som alltid innehåller god mat och trevligt sällskap. Kanske finns någon annan äldre person i sin omgivning som uppskattar sällskap

20. Gå ut och plocka ängsblommor och ställ i små vaser i alla olika rum.

21. Jag tycker att det är mysigt att gå och plocka lite på rummet, typ vika kläder, hänga upp lite nya bilder på väggen och vattna blommor samtidigt som jag lyssnar på någon rolig/mysig/intressant/spännande podd i bakgrunden. Det viktigaste är att varva detta med RIKTIGA danspauser, tills en blir alldeles andfådd, och sen fortsätta med fixandet.

22. Måla i akvarell eller annat low effort pyssel.

23. Jag preppar matlådor för ett par dagar och passar på att laga flera rätter så man slipper äta samma sak hela veckan. Lagar sånt som tar lite extra lång tid och som blir lite extra lyxigt!

24. Jag tycker att det är mysigt att gå och plocka lite på rummet, typ vika kläder, hänga upp lite nya bilder på väggen och vattna blommor samtidigt som jag lyssnar på någon rolig/mysig/intressant/spännande podd i bakgrunden. Det viktigaste är att varva detta med RIKTIGA danspauser, tills en blir alldeles andfådd, och sen fortsätta med fixandet.

25. Sjunga i Smuleappen

26. Poppa popcorn och sträckkolla film i badkaret!

27. hoppa av på en tunnelbanestation man aldrig varit på, hitta mysigt café och ensamfika med obligatorisk peoplewatching

28. Lägg ansiktsmask

29. Skypa med vänner som bor långt bort

30. Går en lång promenad i en skog där det inte finns så mycket människor, det får gärna vara november, ha mössa då.

31. Leta rätt på alla gratisgrejor som går att besöka som inte är museum! Med exempel från Östersund finns det vikingagravar, orkidéstigar, utkiksplatser, loppisar, sjö med speciella fåglar, caféer med karaktär etc. Brukar oftast bli bättre än vad man tror!

32. Köp en svindyr kaffebryggare som du velat ha länge. Jag köpte en knallrosa mockamaster. Det blir ett nöje att brygga kaffe på söndagarna och ha lååånga mysiga förmiddagar. Sånt ska man unna sig!

33. pilla med sin kropp (hehe, tänkte typ på att plocka bryn och måla naglar och sånt men onani är ju också najs).

34. titta på långa filmer (Titanic!!!)

35. RuPauls dragrace på Netflix

36. välj outfits till kommande vecka

37. Baka mycket och fyll frysen – du kommer tacka dig själv många gånger om

38. Surfa pinterest och planera en perfekt veckomeny som du sen går och inhandlar i någon favoritaffär.

39. Jag vill också slå ett slag för att skapa ett söndagsprojekt! Gärna ett som går ut på att du lär dig något nytt. Sticka, ett allmänbildningsprojekt, programmering, munspel. Det finns få saker som är så tillfredsställande som att åstadkomma något konkret. Obs! Får dock inte bli stressigt och kravfyllt

40. Spela mobilspelet Cooking Craze och samtidigt kolla på Vänner!

41. Jag och min bästis brukar ligga i varsin ände av soffan och se på film/powernapa, sen går vi och handlar lite mat och tex glass och sen lägger vi oss i soffan igen

42. Jag har temamatlagning. Alltså lagar något från något land och lyssnar på tillhörande musik och tittar på en film från landet. Danmark-pariserbøf-Rasmus Seebach/Gasolin/Sanne Salomensen – tittat på Festen, Efter Bröllopet, I kina spiser de hunder o.s.v. Finns en kokbok som heter Fransk afton med tillhörande cdskiva med bistromusik. Så jävla gulligt! Gjort Danmark, Frankrike, Italien, Indien, Thailand, Japan. Spotify och Netflix löser det mesta gällande musik och filmer

43. göra hemmagjord granola, superenkelt och resten av veckans frukostar blir så mycket godare.

44. gå på upptäcksfärd i mataffären. hitta något som du aldrig har köpt förut men som ser gott ut

45. Jag brukade gå på musikquiz och ta en öl då kändes inte helgen så tråkig.

46. Alltså det här kanske inte tilltalar alla, men jag tycker att det är så befriande att gå i kyrkan. Liksom bara sitta och lyssna på någon som talar om förlåtelse och kärlek. Får en känsla av att vara del av något större, det ger perspektiv på mina egna problem. Ger mig också fokus och lite ”alt er love”-känsla. Plus att man får höra lugnande musik

47. Om jag inte orkar göra nåt roligt så brukar jag köra städdag och tvätta och sånt. Kanske låter deppigt men om man bestämmer sig för att det ska bli mysigt med bra poddar osv så är det nice

48. jag är student så har rätt begränsad ekonomi. Brukar alltså försöka få utekvällarna så billiga som möjligt för att kunna unna mig goda och ”onödiga” saker på söndagarna. T ex hämtmat, dyra vindruvor osv

49. Damma av växter (eller annan form av pedantstädning så som tangentbordsavdammning, osv)

50. köp EN rolig LITEN grej på internet som man kan se fram emot i veckan att få (nytt mobil-skal, en konstig växt, en fancy tandborste, roliga sockor, ett överrasknings bud till en vän/sig själv).

51. ha frulle-skype-date med vän/familj (perfekt level av att va social på)

52. Idag har jag gått på stan och handlat födelsedagspresenter till tre olika personer. I min stad är det ganska lugnt i affärerna på söndagar så jag brukar engagera personalen att hjälpa mig hitta den bästa presenten. Det känns som det alltid är nån som fyller år och gillar man att ge presenter så är söndagar bästa dagen att styra upp dom tycker jag.

53. gå till biblioteket och läs

54. Börja dagen med plättar, inte pannkakor utan plättar gjort i plättlägg, har kommit på att det är livets frukost eftersom det går att variera på så många sätt.

55. Åk hem till en kompis och powernapa ihop, så underskattat!

56. lösa korsord i skuggan i trädgården!

57. bor man i Stockholm och kanske främst på söder så kan man gå till Stora Blecktornsparken och titta på djuren. De har kaniner, marsvin och det bästa av allt: FÅR!!! Det är min fristad och min bästa plats i Stockholm. Djuren har det så bra och Blecktornspersonalen tar så väl hand om de små liven. Brukar gå dit, sitta på bänken uppe vid fårhagen med podcast på eller bara lyssna på när fåren tuggar i sig gräs. Det är så otroligt otroligt rofyllt och mysigt

58. Plantera sticklingar

59. Kolla på drömmiga lägenheter på hemnet & låtsas att det är där en hänger sin hatt

60. pärla pärlplattor (samtidigt som en pod går på i bakgrunden). Tycker det är så rogivande och samtidigt härligt att få vara kreativ på en ganska ”låg” nivå. Finns massor av inspiration till pärlplattor på Pinterest

61. dricka vin, äta pizza & kolla SATC

62. Bergianska!

63. Hänga med mormor och morfar!

64. Köpa något fint att ha på sig på jobbet/skolan på måndag. Kan vara vad som helst från en tröja till en fin pin. Det är härligt att starta veckan med något en tycker är fint!
Brukar ofta klä upp mig lite på måndagen, lite flärd gör att en kan se fram emot måndagen lite och bota söndagsångesten.

65. Jag brukar gå på second hand och shoppa på söndagar!

66. jag lagar mat, oftast tacos pga livets mat och det är så najs att sitta och titta på gilmore girls i två timmar och ba käka tacos med massa koriander. Sen har en ju matlåda för måndag och snacks pga nachochips med ostsmak är också life.

67. Bara ligga kvar i sängen med pyjamasen på och filosofera hela dagen.

?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • I flera somrar har jag jobbar väldigt intensiva 6-dagarsveckor, stressigt jobb, många timmar om dagen och bara en ledig dag (som aldrig var söndag) Nu gör jag (tack och lov) inte det längre och har verkligen börjat uppskatta söndagar? Det är såklart inget tips att jobba sönder sig eller så men jag tycker att jag fick så härligt perspektiv efter en sommar av att vakna å hata allt på söndagen å känna sig trött trött trött och en dag fylld av jobbiga måsten. Efter typ halva förra sommaren lovade jag mig själv att uppskatta söndagar helt vigda åt att dricka te i sängen å lyssna på ljudböcker, även om det är tråkigt med en lång tom dag å kanske e man bakis osv, men nu tänker jag alltid nånstans: jag ska iaf inte jobba med nåt jag inte gillar idag, och det känns fint tycker jag.

  MD 2017-07-16 20:07:31
  Svara
 • Nr.19 made me cry <3

  E 2017-07-11 20:18:29
  Svara
 • finaste Sandra! Försök reframea och se all tid du har som en gåva att snöa in på ngt du alltid velat lära dig! Vet inte om det är så för alla bokmalar, men när jag känner mig smått deprimerad försöker jag komma ihåg alla böcker jag vill läsa, alla saker jag vill lära mig och inser då att det inte finns tid för svårmod!

  Ok följande är ngt esoteriskt men bear with me. I december blev jag spådd att jag skulle träffa min nuvarande bf i maj. Då såg jag till att vara extremt flitig med allt jag ville hinna med innan han dök upp, typ som att plugga och jobba väldigt intensivt – jag spenderade flera timmar om dagen på Youtube med mina astrologi- och tarot-tutorials (eftersom jag jobbar med detta ville jag bli ännu bättre, lära mig massa nördig kunskap). Och när han då dök upp, sjätte maj, hade jag avancerat massa med mitt arbete, och har nu massa tid för honom, jag vet typ ALLT om astrologi eftersom jag var så nördig januari-april. Universums lagar fungerar liksom, satsa på dig själv och dina egna intressen, så kommer universum skicka exakt det och den person som passar in.

  Stor kram till dig Sandra, du är så bra!! (Och ber om ursäkt för mina skrangliga meningsuppbyggnader, har inte bott i Svea på ett tag). Puss puss och OROA DIG INTE!!!

  Marie 2017-07-11 10:12:58
  Svara
 • Jag hade söndagarna som lära-mig-virka-dag, men det blev var så roligt så nu virkar jag nästan varje dag 🙂 fick en fin bok om hur man virkar godsedjur, så det har inte blivit en enda grytlapp eller bordsduk!

  Emilia 2017-07-11 08:38:51
  Svara
 • Ja, Nr 46!

  Monna 2017-07-10 20:39:08
  Svara
 • Vad härligt att se tipsen sammanställda så här! När ni väl är med i gruppen kan jag rekommendera er att leta upp inlägget för det finns ännu fler tips bland kommentarerna 🙂 plus härlig stämning!

  Och Sandra, vad jag kan se är nr 21 och nr 24 i listan samma tips. Om du vill justera det så finns det ju rum för ett tips till 🙂

  Svara
 • Såå bra tips, älskar inlägg med listor!!!

  Josefine 2017-07-10 10:25:22 http://daystyle.se
  Svara
 • Så bra tips!!

  M 2017-07-10 08:19:59
  Svara
 • Men åh! Varför är jag inte med i den gruppen?! Verkar ju vara världens bästa!

  Finurliga fröken 2017-07-10 02:48:51 http://finurligafrokens.blogspot.com
  Svara
 • Vilken härlig lista på idéer 🙂

  Jeanette 2017-07-09 22:43:41 http://fruthomsen.vimedbarn.se
  Svara
 • mitt tips är att jobba söndagar och ta helgdagen mitt i veckan istället <3

  Daniella 2017-07-09 21:43:47 http://daniellachanelle.com/
  Svara
 • ÄLSK på detta!! Så många superbra tips jag tänker att jag ska göra.

  Mici 2017-07-09 20:45:27
  Svara
 • Åååh nr. 55 Bästa!!! <3

  Reb 2017-07-09 19:45:03
  Svara
 • Söndagar finns det ingen räddning för. Allt i listan låter trevligt, men mot hatet, ångesten och det faktum att söndagar är ensamma och allt är stängt och man får inte ens dricka vin… iget hjälper. Bra försök dock.

  ljuvajulia 2017-07-09 19:32:10 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • Såå bra tips! nummer 9 var ju klart bäst! <3

  emblas.se 2017-07-09 15:46:38 http://www.emblas.se
  Svara
 • Ps. Man har ju hört mkt om thaimassage-ställen när polisen gör räder osv men alltså thaimassagen på thaimassage.just.nu är TO DIE FOR. Ligger på Ringvägen en bit bort från Skanstull typ.

  jessicas viktiga mål 2017-07-09 14:45:48 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
  Svara
 • Älskar det här inlägget, älskar att du ber om tips så här i 925 och älskar också den gruppen. För övrigt bor du ju nära Greta garbos torg, mitt lilla favoritorg i hela Sthlm! Att köpa några rawfood-bollar och en cappuccino på Urban deli, sätta sig på en av bänkarna på nämnda torg och kolla på instastories eller läsa en bok (kanske Sara Stridsbergs nya pjässamling som kom i våras, ”Nelly Sachs kommer aldrig till havet”) är NJUT. Sen kan man ju alltid avsluta med solo-lunch på det fina retrofiket Älskade traditioner. Alternativ två: gå och shoppa lite på Åhléns city, någon fin topp eller smink eller vad man känner för och sen äta solo-lunch på Sally Voltaire där eller gå bort och äta på Haymarket vid Hötorget med någon bra podd i öronen. Mysigt! Ibland har för övrigt haymarket ca världshistoriens godaste halloumisallad med friterad halloumi (!!), grapefruktvinaigrette, gryn osv. Vet inte om det bara är på vardagar iofs men ville tipsa ändå!

  jessicas viktiga mål 2017-07-09 14:44:52 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
  Svara
 • Jobbar skift så har sällan söndagsångest, eftersom mina lediga dagar kan infalla närsomhelst. MEN! Älskar att ha en fixardag, då man tvättar och städar och lagar matlådor för veckan. Man liksom hjälper sig själv att överleva den eventuellt tuffa veckan som komma skall. Och träna. Söndag morgon/förmiddag är mitt gym ganska tomt pga alla är bakis men jag dricker inte för tillfället så man får all yta och alla maskiner för sig själv. Megabra. Och när man är klar med allt är det typ eftermiddag och man kan lägga sig i sin nyböddade säng och glo på film hela kvällen utan att känna sig som världens slafsigaste och lataste. Plus ät vad du vill. Nyttig kan man vara andra dagar. Ät den där glassen. Bara göre.

  Lisa 2017-07-09 13:05:54
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Ja! Jag jobbar också skift och är ledig söndagar och onsdagar, fast jobbar var tredje söndag med (som idag) så jag får aldrig söndsgsångest längre vilket är skönt! 😀 plus på att gå på gymmet på helgerna dessutom, mitt gym är fullpackat måndag till onsdag typ, på helgen är det aldrig någon där haha! Finns perks med att inte jobba mån-fre ändå hehe 😛

   Charlotte 2017-07-09 15:37:23
   Svara
 • Alltså ååh detta behövde jag idag!!! Nu ser ja fram emot dagen och har inte så mycket ångest 🙂 <3

  Alice 2017-07-09 13:02:49
  Svara
 • Många bra tips! Mitt tips är träna, då känner man sig stark! Och sen behöver man inte göra något mer, man är klar 🙂

  Anna 2017-07-09 12:45:27
  Svara
 • Jag och några vänner startade en syjunta som sågs nästan varje söndag. Perfekt för har man mycket energi kan man göra ett stort projekt och är man bakis kan man mest sitta i soffan och passivt få umgås med folk. Världens bästa söndagssyssla att få skvallra igenom livet samtidigt som man typ syr ett kuddfordral.

  Hanna 2017-07-09 12:11:15
  Svara
 • Ett till tips är att boka in/genomföra något gött för sig själv, typ frisörtid, pedikyr (?), boka tid för tatuering. De där grejerna som man bara skjuter upp annars.

  Lovisa 2017-07-09 11:31:13
  Svara
 • Härliga lista! Tack för alla tips. jag har en gratisguide till sthlm som är poppis nu på sommaren. Kankse kunde komplettera punkt 31 med tips om den hör tänkte jag. Har fått in tipsen från FB, andra sociala medier, andra bloggare, saker jag själv gjort och googling. Nu mailar även folk in tips. Känner själv att sthlm är så dyrt att en behöver lite tips när fantasin tryter. Tack för en fin blogg! http://www.antligenvilse.se/2016/04/09/gratis-saker-att-gora-i-stockholm/

  Katarina 2017-07-09 10:46:26 http://antligenvilse.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!