Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

semesterläsning i hörlurar.

I samarbete med Nextory.

cap d'antibes

Hej från en favoritläsplats i Frankrike där jag satt för någon vecka sedan. Topp fem bästa grejer i livet måste väl ändå vara att läsa böcker utomhus i badkläder och då och då ta en paus för ett dopp i poolen. Timmarna går så fort, bokvärldarna är så himla många.

cap d'antibes

Hunnit med att läsa och lyssna (varvar) på flera böcker under min utomlandssemester! Till exempel Ölandssången av Tove Folkesson, den tredje boken i hennes fristående triologi om Eva, jägarinna från Kalmar. Sök på bloggen på hennes namn så hittar ni mina tidigare två recensioner. Tove skriver så att man måste ta en paus flera gånger för att man själv får så mycket inspiration och måste bara skriva något nu nu nu. De bästa böckerna är så tycker jag.

cap d'antibes

Nextory har ett erbjudande så att du kan läsa och lyssna på böcker helt gratis i sommar! Erbjudandet gäller i 30 dagar (endast nya medlemmar) och det går att säga upp när som helst. Koden är Sandra och du tar del av det HÄR.

Glad läslyssning ⛱

 

I samarbete med Nextory.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • tack för tipset, ska pröva! 🙂

  Felicia 2017-09-10 19:53:47 http://frokentv.se
  Svara
 • Du är bäst bäst och bäst och älskar att du njuter din sommar till 1000!!! Så värd!

  Vart kommer dina fina fina hörlurar ifrån??

  Njut lite till!
  Johanna

  Johanna 2017-07-25 21:19:06
  Svara
 • Jag började med e-böcker nyligen, så bra. Mitt bibliotek erbjuder gratis e-böcker tills låns, igår ”lånade” jag båda dina böcker och Flora Wiström’s Stanna. Man får ha dom i trettio dagar och det är ingenting man behöver prenumerera på, jag antar att de flesta bibliotek runt om i landet har en sådan tjänst när man har lånekort. Tips tips!

  Daniella - 138 kg till 55 kg 2017-07-25 20:01:01 http://daniellachanelle.com/
  Svara
 • hàller med till 100 procent, detta är första sommaren jag spenderar hos min pojkväns föräldrar i frankrike. bàda tvà har pool och förra veckan var det konstant 30 grader sà jag gjorde exakt det, lag ute i bikini och varvade läsningen med pooldopp och nektariner fran morgonens marknad <33 älskar det verkligen och vill aldrig mer tillbaka till sverige…

  julia 2017-07-25 14:11:32
  Svara
 • Hur gör man för att inte bli så SJUKT rastlös när man lyssnar? Älskar att läsa, men har så svårt för att bara vara helt stilla och lyssna, det blir att jag börjar pilla med telefonen eller tänker på andra saker och då tappar jag fokuset och upptäcker plötsligt att jag missat vad jag lyssnat på. Funkar med poddar tex när jag diskar eller pendlar till och från jobbet (fast svårt då med!). Är jag ensam om detta? Har ni tips på hur man typ tränar bort det?

  Matilda 2017-07-25 12:46:45
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Jag brukar färglägga i vuxenmålarböcker medan jag lyssnar! Eller sen promenerar jag – eller ja, här blir det nog vandring snarare, en gång lyssnade jag ut en hel bok under en fyra timmars prommis ^__^ Att virka gör jag också ibland samtidigt som jag lyssnar, men då jag inte är så superbra på det (än) så måste jag ibland koncentrera mig mer på virkningen än boken, vilket ju är tråkigt. Men alltså målarböcker kan jag verkligen verkligen rekommendera!

   Maija 2017-07-25 17:51:12 https://haahe.wordpress.com/
   Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Samma här!!! Kan verkligen inte lyssna på ljudbok. Börjar bara göra annat och missar exakt allt

   N 2017-07-25 17:31:03
   Svara
 • sorry vill inte låta dryg MEN det är nog det vanligaste stavfelet jag ser överallt och i can’t help myself.
  det stavas TRILOGI. inte triOlogi.
  klart slut tack för en amazing blogg :))))))))))))

  julia 2017-07-25 12:06:10
  Svara
 • Vad ska man göra om man inte har tålamod för att varken läsa eller lysnna på böcker? Knappt ens att kolla på film…
  Tips någon? :0

  emblas.se 2017-07-25 10:44:12 http://www.emblas.se
  Svara
  • Svar på emblas.ses kommentar.

   Det kan bero på att du har förbrukat hjärnans arbetsminne på annat. Man behöver arbetsminne för att kunna gå in i fokus. Ett tips är att fylla på med nytt arbetsminne innan du ska göra något som kräver närvaro och koncentration. Oavsett om det är jobb eller nöje. När du vaknar på morgonen så är minnet laddat. Sen går det åt snabbt. En promenad eller tupplur eller träning ger dock en ny dos arbetsminne. Så innan du ska läsa/se film (eller sätta dig med en viktigt arbetsuppgift) se till att antingen göra det när du vaknar (utan att greja med annat emellan) eller efter en promenad eller tupplur. <3

   Om du ändå upplever att tålamodet tryter: Testa att ha ngt annat "brus" igång samtidigt. Jag brukar ibland lyssna på musik medan jag läser, jag lan se en tv-serie och skriva text samtidigt eller promenera och lyssna på pod.

   Vi är många som blir rastlösa lätt och ett tips är att googla på de råd som folk med adhd får. För de råden funkar även för andra med koncentrations/tålamod-svårigheter. 🙂

   När det gäller läsning och lyssning så kan det bero på att du tänker väldigt snabbt. Då blir man uttråkad innan man kommit in i en bok. Så då är tipset att inte ge upp utan kanske (efter att ha fyllt på med arbetsminne) tillåta dig att läsa lite slarvigt första kapitlet (du kommer nog ändå fatta poängerna) och så kanske du sugs in i storyn sen. Med ökat intresse kommer även koncentrationen öka.

   För att påverka sitt tålamod och fokus överlag, hela dagarna liksom, är sömnrutiner, regelbundna måltider (dvs inte svaja i blodsocker), lagom med motion (kanske en härlig promenad varje dag, som är så lång att du känner lugnet men som inte har till syfte att liksom "fixa kroppen" utan just är för ditt välmående), samt att stressa mindre. Människor som har kort tålamod är ofta stresskänsliga.

   Jag lovar att det går att öva upp mer fokus men tänk även på att det inte är du som är fel ifall du har svårt att fokusera. Texter, filmer och så vidare är anpassade efter en genomsnittlig läsare/tittare, du är troligen snabbare i huvudet än snittet. Paradoxalt nog är det många som upplever koncentrerationsproblem som känner sig "tröga" pga det – men egentligen brukar det vara tvärtom. Det är ofta människor med hög intelligens (inte för att sån är bättre eller så) som har svårt att fokusera på allt som inte fängslar från start. Ofta även människor med stor kreativitet och fantasi. Att läsa böcker eller se filmer där manuset är överförklarande och inte låter en tänka själv blir då jobbigt för många.

   Depp ger också svårigheter med fokus så om du skulle ha en jobbig period så kan det ändras då du mår bättre.

   Hoppas du fick några tips!

   ell 2017-07-25 18:44:53
   Svara
  • Svar på emblas.ses kommentar.

   Jag har samma problem, går lite i perioder men just nu har jag inte läst en bok på evigheter trots att jag läste en i veckan förut. Mitt tråkiga tips är att tvinga dig själv till att läsa fram till dess att du kommer in i boken och får lättare att koncentrera dig. Typ, bestäm att nu MÅSTE jag läsa minst 20 sidor per dag. Och försök hitta en bok som du är väldigt sugen på att läsa! Inte bara plocka fram nån ur bokhyllan som verkar ganska bra men som du inte känner så jäättemycket för just nu, unna dig en du verkligen vill läsa så kommer du känna dig mer motiverad. Lycka till!! Borde typ också prova följa det här haha, det har i alla fall hjälpt mig förut

   N 2017-07-25 17:29:43
   Svara
  • Svar på emblas.ses kommentar.

   menar du tips på hur du ska få mer tålamod? eller menar du tips på vad du kan göra istället?
   om det gäller att få bättre tålamod måste du nog först analysera vad det är som gör att du inte har tålamod. är boken/filmen för dålig? vill du ens egentligen se film/läsa böcker eller är det nåt du känner att ”du borde” göra? har du svårt att sitta still? tänker du på annat? vill du egentligen göra annat just då? har du svårt att koncentrera dig? vill du att saker ska hända hela tiden – varför i sådana fall?

   om det gäller vad du ska göra istället så kanske sport är din grej där det är oförutsägbart så du inte hinner tröttna och slutar koncentrera dig. kanske passar det bättre att göra saker där du är mer aktivt involverad, som tevespel?

   om du vill att det ska bli bättre handlar det nog om träning och att hitta din grej. är det riktigt besvärligt och du mår dåligt över det kanske du ska träffa någon inom sjukvården och berätta hur du upplever det.

   detta var nog inte så bra tips… men lycka till med vad du än tar dig för! 😀

   a 2017-07-25 12:02:08
   Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!