önskelista till min födelsedag.

Om två veckor fyller jag år. Det är inget mer med det förutom att jag ÄLSKAR födelsedagar. Min egen, andras, hundars. Så kul så kul. Jag åker till Way Out West dagen efter min födelsedag så kommer inte kunna styra världens kalas, men ändå. Ändå födelsedag!

Här kommer en drömfödelsedagsönskelista för att önskelistor är lika roliga som födelsedagar nästan:


Magväska från Gucci.
Djupt onödig pryl eftersom jag kan ha den max två månader till för sen blir ju jackorna för tjocka. Men fatta va fin jag skulle va på klubb! På festival! På fest i skogen i morgontimmarna!


Fåtölj från Granit. 
Ser så jävla mysig ut? Skulle vara fin vid min säng. Nu säger dock länken att man hamnat fel när man klickar på den så den kanske är slut. Skulle nog ändå bli ganska trångt vid min säng så.


Pretty Woman-prickig klänning.
Wow på denna klänning.
Men vill bara ha den om den sitter lika fint på mig som den gör på Petra Tungården obs


Skitfin varsityjacka från Levi’s.
Som extrajacka under andra jackor hela hösten. Så fin till alla mörkblå plagg i garderoben vilket är ca alla i min.


Hoodie i velour från Fila.
Som om man slagit ihop nittiotalets och 00-talets mode och gjort något nytt bra i vinrött.

new york.
Sichuanpeppar.
VAR hittar man torkad sichuanpeppar?  Inte i min vanliga mataffär det är ett som är säkert. Jag crejvar dagligen kycklingvingarna från Mission Chinese i New York och vill laga dom själv.


Udonnudlar
Ja nu när vi ändå är inne på mattema (vill mer än gärna få mat i födelsedagspresent). Udonnudlar! Jag önskar mig udonnudlar så jag kan göra udonsoppa.


Croppad tröja i kashmir från Victor Glemaud.
Hela denna höstkollektion är så otroligt fin men finast är dennna vita magkorta tröja med öppen rygg.


Stor växt till sovrummet.
Avslutningsvis önskar jag mig en STOR växt som kan bo vid min stora runda sovrumsspegel. Den måste klara typ ingen sol alls för mellan oktober – februari har jag inte det i sovrummet. Bildkälla härifrån.

Nu kommer jag inte på något mer.
Grattis i förskott till mig själv

?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Vi köpte vår på Ica Maxi Mölndalsvägen (en snabb spårvagnstur från Way Out West).

  Julia 2017-07-30 23:16:55
  Svara
 • Vet inte om någon redan tipsat, men för dig som bor så nära är ju affären Kina Li det självklara tipset för asiatlivs. Ligger vid skanstull, på ringvägen lite ner mot vita bergen-hållet. Jättestort och finns allt möjligt kul där, bland annat massvis med kryddor, färska grönsaker, roliga såser på burk, billig tofu osv.

  tips 2017-07-30 17:38:59
  Svara
 • Min japanska pojkvän tyckte att receptet på udon lät jätteknasigt, men det kan ju vara gott för det! Han sa att det lättaste sättet att göra dashi till udon annars är att blötlägga katsuobushi i vatten och sedan koka det. När det har kokat upp ta bort katsuobushi och höfta med soja och mirin tills du tycker att din buljong har en bra smak. Allt, inklusive nudlarna, finns att köpa på Saigon i Nordstan om du ändå ska till Götet! Glöm inte heller att titta förbi Ramen-Ya vid Linnéplatsen om du fortfarande är sugen på tonkotsu ramen! Ha det fint!

  Elsa Hedvig 2017-07-29 23:36:35
  Svara
 • För nudlar, sichuanpeppar och dyl. Besök oriental supermarket under konserthuset i Sthlm, alltså typ uppgången konserthuset t-bana hötorget! De har tom svingoda färska nudlar!

  Louise 2017-07-29 22:16:02
  Svara
 • Spana in The Pepper Quest där du kan få massa knasig peppar hemskickad tillsammans med information om var den kommer ifrån, historien bakom den som odlat osv. http://www.thepepperquest.com/buy-our-pepper/

  Fredrika 2017-07-29 18:57:28
  Svara
 • Sichuanpeppar hittar du hos de urgulliga människorna som driver ett tehak bakom Kulturhuset i Stockholm. På den undanskymda gatan precis bakom ligger deras tehus dr man också kan äta deras urgoda, och starka, sichuangryta till lunch. Mycket god! Kram!

  Maricka 2017-07-29 18:00:27
  Svara
 • Jag hade nog mest varit rädd och tänk att växten ska ramla ner i huvudet på mej när jag sover 😮

  Daniella - 138 kg till 55 kg 2017-07-29 10:04:03 http://daniellachanelle.com/
  Svara
 • Googla ”papasan” så hittar du massor av liknande stolar!

  Johan 2017-07-28 22:40:14
  Svara
 • Shichuan peppar + annat asiatiskt gott finns på asian market på tbana nedgång vid hötorget. Närmast är rulltrappan bakom gina tricot på sergelgatan!! Puss

  Reb 2017-07-28 14:41:32
  Svara
 • Gucci väskan är så fin!! Året runt funkar super fint. De går att spänna upp de reglera storleken på baksidan! Såklart du ska unna dig ❤️

  Rut 2017-07-28 14:37:22
  Svara
 • Jag och syrran hade varsin sån fåtölj (ormgrop) när vi var små. Förstår inte varför vi gjorde oss av med dom, sjukt mysiga!

  Rebecka 2017-07-28 13:39:43
  Svara
 • Vet att jag är negativ nu, men blev riktigt sur när jag såg att klänningen kostar nästan 2500 kr. Tycker det ser ut som en Monki-klänning och borde inte kosta mer än 200 spänn. 🙁

  Ulrika 2017-07-28 11:30:46
  Svara
 • Sichuanpeppar på oriental market vid Hötorget (Stockholms största och bästa asiatiska matbutik). Köp INTE mat på China Li på Ringvägen. Det är så snuskigt där. Har bland annat fått med mig ruttna dumplings och 1 år gammalt sjögräs innan jag slutade handla mat där.

  anna 2017-07-28 11:18:35
  Svara
 • Den där Levisjackan har legat i min sparade lista på Asos ett tag… Är så sugen! Jag fyller år den 11:e augusti så jag skulle ju iofs kunna klicka hem den till mig själv som present. Å andra sidan har jag redan beställt kompakt systemkamera som skulle vara present från mig till mig. Oh well, mycket presenter har väl ingen dött av!

  Frida 2017-07-28 11:05:57
  Svara
 • Tips! Ha magväskan under den tjocka jackan bara! Har sett massa coola kids bära dem så.

  Moa 2017-07-28 10:54:09
  Svara
 • Köper det mesta i asiatisk matväg på China Li på Ringvägen nära Skanstull. Skulle tro att de har vad du behöver!

  emma 2017-07-28 10:46:58
  Svara
 • Apropå maten du ville ha! Två tips som dessutom ligger nära dig!
  (På Ringvägen båda två)

  Lanka är värdens finaste krydd- och te-affär med egen import. Liten familjebusiness med stor kunskap och fantastiskt sortiment på liten yta. Verkligen tips till dig och alla läsare.
  http://m.lankate.se

  En bit bort finns också Kina-Li. Stor kinesisk mataffär som har både möjliga och omöjliga prylar.
  https://m.yelp.se/biz/kina-li-stockholm-2

  Elvira 2017-07-28 10:43:09
  Svara
 • En sån där fåtölj hade jag när jag var yngre, sjuukt skön! Den blev dock galet nersutten efter ett tag och till slut gick lite av den där bambusitsen av… (och nej jag var inte för tung!) ^^

  emblas.se 2017-07-28 09:55:22 http://www.emblas.se
  Svara
 • Jag köper torkad Sichuanpeppar på Asian market vid Fridhemsplan. 🙂

  Rebecka 2017-07-28 09:39:11
  Svara
 • Ser att flera redan kommenterat, men sichuanpeppar och andra roliga asiatiska peppar-varianter (som koreansk peppar) finns på Kina li (tror det heter så) på Ringvägen! Typ precis vid lilla caféet 8–)

  Josefina 2017-07-28 09:35:07
  Svara
 • Sichuanpeppar (Szechuan)

  Varsågod! 🙂

  Stina 2017-07-28 09:24:05
  Svara
 • Kolla asiatiska livsmedelsaffärer, där finns garanterat sichuanpeppar. Finns t.ex. tre stycken såna butiker nära Hötorget, om man går mot Myrorna och Adolf Fredriks kyrka. Någon av dessa tre måste även ha udonnudlar, annars får de ju skämmas.

  Anna Nio 2017-07-28 09:20:58
  Svara
 • Sichuanpeppar brukar finnas på Ica Folkungagatan (den vid tunnelbanan).

  Cecilia 2017-07-28 08:44:16
  Svara
 • Åh finaste tröjan ju.

  Fanny 2017-07-28 08:43:46 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Ingenting relaterat till detta inlägg (eller jo kanske):
  Sett Charli XCXs video till Boys?
  Enjoy!

  Puss

  Emelie 2017-07-28 08:36:07
  Svara
 • Gå till Kina Li på Ringvägen, där har de bla sichauanpeppar, även udon.

  Carolin 2017-07-28 08:27:37
  Svara
 • Jag köpte sichuanpeppar på ICA i Mariatorget en gång! Vet inte om dom har fortf. Trooor också att det finns på Hemköp i Hornstull.

  Och angående udonnudlar så ska man passa sig. Jag har sett det lite varstans, men när jag sen har köpt hem det har dom verkligen varit sämst – sladdriga och eländiga. En strålande ersättningen är faktiskt att använda liguine eller bucatini och koka med lite bikarbonat (för fasthetens skull). Udon är gjort på vetemjöl och det är pasta också, så det är inte så konstigt som det låter. Har en beskrivning i länken!

  Sen kan man alltid förstås köpa färdiga påsar med färska udonnudlar från Asienlivsen vid Hötorget.

  <3

  Svara
 • Ett gummiträd tycker jag 😀

  Rasha 2017-07-28 08:14:59
  Svara
 • Udonnudlar såg jag senast i veckan på mitt lokala Hemköp! Tips tips.

  Johanna 2017-07-28 08:12:03
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!