5 saker jag rekommenderar just nu.


Söndagsintervjun i P1 med Märta Tikkanen
Denna intervju med författaren Märta Tikkanen är från april, men jag lyssnade på den när jag var i Nerja förra veckan och blev så STÄRKT. Märta är så snabbtänkt, rimlig, romantisk och klok i en underbar kombination. Intervjun handlar framförallt om hennes författarskap och hennes relation till kärlek.
Fastnade extra mycket för citatet att hon ”väljer sina män med näsan”. Kände igen mig så mycket. Samtliga män jag har förälskat mig i har jag bara vetat direkt att det ska vara vi just på grund av deras doft. Som flickvän har jag outtröttligt legat och luktat på mina pojkvänner, som om de vore något slags knark. Trodde länge att dom flesta var så besatta av doft, men det verkar som vi bara är en del som begåvats med ett extra känsligt (och känslomässigt) luktsinne. : ) Hur som – lyssna på intervjun! Den är fin. Finns i alla poddappar om du söker på söndagsintervjun.


Charli XCX – Boys
Antal människor som skickat mig denna video sedan den släpptes – säkert tio personer? Älskar att folk tänker på mig det första dom gör när det dyker upp en video med massa söta, smågenerade avklädda killar, hundvalpar och pasteller hehe. Charie XCX har själv regisserat denna video, och jag tycker det är så tydligt att det är en kvinna som står bakom. Finessen, förståelsen vad en tjej går igång på, men även humorn och medvetenheten.
Gör Lena Dunham & Jack Antonoff någonsin slut (fast hoppas inte) så hoppas jag verkligen att vi möts någonstans av en slump.
Här är förresten en sammanställning av alla killar som figurerar i videon.


Sommar i P1 med William Spetz.
Stod och grät i badrummet när jag borstade tänderna och lyssnade på detta. Skådisen Wiliam Spetz berättar om sin mormor så kärleksfullt, roligt och välskrivet. Lyssna ba


Creamy saffron & lemon pasta with asparagus, halloumi & slivered almonds
Denna pasta innehåller typ alla smaker jag gillar. Saffran! Spaghetti! Sparris! Nötter! Ost!
Tycker mycket om när man liksom har dekadenta extra-allt-smaker i pastarätter men ändå behåller någon form av elegans och inte dränker pasta i typ grädde och kött.
Tänker att min pastarätt med kantareller, tryffel och saffran är kompis med detta recept, eller denna med jordärtskockor, fransk senap, saffran och rostade pinjenötter : )


Sommar i P1 med Lisa Ekdahl
Älskade varje minut av Lisa Ekdahls sommarprat. Känner mig besläktad med henne på något vis. När hon var med i Så Mycket Bättre fick jag ofta höra att vi var lika (en gång i vintras var det till och med en man på en bar som blev sjukt irriterad på mig för att jag inte bara kunde erkänna att jag hette Lisa och inte Sandra ? ). Jag tror inte det egentligen har något med utseendet att göra mer än att vi delar en liknande livssyn och dras till samma saker och genom det formats på samma sätt.
När hon pratar om hur folk förminskat henne och anklagat henne för att vara ofeministisk pga hennes flickighet känner mig som så träffad pga detta har jag varit med om så länge jag kan minnas. Som att dras till klassiskt kvinnligt kodade intressen och kläder skulle vara något negativt. Som att vilja att livet skulle vara lite mer som en film skulle vara dåligt. Tråkigt för alla som lever i en sån inskränkt värld tänker jag då. Och lol på att min livsstil skulle vara okonventionell för den delen också. Heja Lisa hur som! Och heja alla som drömmer ofta och mycket ❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Men åh tack för att du tipsade om mitt recept!! <3 Upptäckte det precis. Håller till 100% med om det här med dekadenta pastarätter. Om man kombinerar allt som är gott så kan det ju inte bli annat än mer gott, eller hur? 😉

  Agnes {Cashew Kitchen} 2017-08-10 08:48:09 http://cashew-kitchen.com
  Svara
 • Gud, kroppslukt är det värsta jag vet. Särskilt män. FY F*N. Under mina graviditeter fick alla snubbars lukt mig att kräkas, men även som ickegravid tycker jag att folk ska lukta så lite som det bara är möjligt. Den enda som luktar gott (åtminstone oftast) är min lilla bebis.

  Annika 2017-08-02 00:37:19
  Svara
 • Ska lyssna på Lisas har jag tänkt, jag gillar henne gjort i många år 🙂

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-08-01 22:13:54 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Håller med- Lisas sommarprat. Helt underbart <3

  Emma 2017-08-01 20:18:28
  Svara
 • Märta Tikkanen <3 Det är skönt när man höra om så kloka människor som också dras till vargar och den olyckliga kärleken. Det hjälper inte hur mycket jag än vet om anknytningsteorier, kroppens kemi och rädsla för närhet – likväl så är det de gulögda farliga som dröjer sig kvar i mitt medvetande.

  J 2017-08-01 15:45:53
  Svara
 • Fun fact: vi attraheras till människor med immunförsvar som är så olikt vårt som möjligt, vilket på något sätt förmedlas genom doften. Detta för att våra barn ska få ett så brett immunförsvar som möjligt (pga. evolutionärt gynnsamt) . Du som väljer partner med näsan skulle alltså förmodligen få eventuella barn med superimmunförsvar!

  Emma 2017-08-01 15:37:33
  Svara
 • Bästa typen av inlägg! Gillar allt som du gillar…

  Maria 2017-08-01 15:18:10 http://langtudepalandet.dk/
  Svara
 • Men gudars! Ni pratar verkligen så likt! Aldrig tänkt på det förut! ”vad flott” :*

  Yrsa 2017-08-01 14:07:54
  Svara
 • Hej fina du! Kan du inte d
  fundera på att dela upp mat-kategorin i underkategorin ”recept”? Och kanske t.o.m. underkategorier där såsom ”pasta” och ”soppor” osv. Vore så HIMLA uppskattat. Men fattar att det är världens projekt.

  Sara 2017-08-01 14:01:04
  Svara
 • Din mamma och Lisa är väldigt lika till utseendet!

  Tips på sommarprat – Sherihan Abdulle och Fredrik Backman!

  Elvira 2017-08-01 13:58:30
  Svara
 • Åh jag är precis likadan när det kommer till dofter. Inte träffat någon som är lika doftkänslig som jag på det planet. Har velat bo i mina ex armhålor för deras doft varit som en drog.
  Tänker att det är något biologiskt som sitter kvar i oss. Att innan man kunde bry sig om intelligens, humor och skarpa kindben så handlade det om feromoner och dofter.
  Så att finna någon med en doft som lockar borde vara en bra partner utifrån ett väldigt animalistiskt perspektiv..
  Om man nu skulle vilja föröka sig kanske detta doftspår är ett tecken på en bra genetisk matching för framtida avling.
  Men just nu räcker det med en använd t-shirt för min del iaf.

  Celia 2017-08-01 13:45:42
  Svara
 • Tycker mycket om lisa. Har stor livserfarenhet den kommer med åren. Ja hon är en idol för mej.

  Maria 2017-08-01 11:52:21
  Svara
 • Du borde lyssna på Dagny!

  Lisa 2017-08-01 11:18:05
  Svara
 • Jag tycker nog du och Lisa faktiskt är lite lika till utseendet också. 🙂 Men mest är det kanske kroppsspråk och leende och att ni är liksom ”mjuka”, på ett underbart sätt så klart.. 🙂

  Ella 2017-08-01 11:15:23
  Svara
 • Åh de två är också några av mina favorit-sommarprat! Rekommenderar även Cherrie och Ann-Helen laestadius och Negra efendic.

  Plus har även läst Tikkanens Män kan inte våldtas i sommar, rekommenderas!

  Johanna 2017-08-01 11:05:46
  Svara
 • Alskar alla tips! Alltid sa BRA! Som du. <3

  emma 2017-08-01 10:37:36
  Svara
 • Har också tänkt stt ni liknar varandra du o Lisa✌️️ Skulle mycket sannolikt bli berörd och STÄRKT av ditt sommarprat också precis som av Lisas

  A 2017-08-01 10:14:56
  Svara
 • Åh ja! Älskade också Lisas sommarprat. Så mycket igenkänning och så mycket kloka ord <3

  Fredrikapåvinden 2017-08-01 10:03:33 http://fredrikapavinden.com
  Svara
 • Jag tror jag log mig igenom HELA Boys-videon!

  Isabel 2017-08-01 09:45:33 http://www.isabelboltenstern.com
  Svara
  • Svar på Isabels kommentar.

   Haha det gjorde jag med! och kommer så bli min ”pigga upp filmsnutt” härdanefter!! Tack för tips Sandra ?

   Emmie 2017-08-01 19:30:44
   Svara
 • Förstår dig, så viktigt att fler visar på alternativ till att få vara som man är inklusive ha åsikter som inte alla tycker sitter klistrade på ens utseende 😉 respekt till de som faktiskt lyssnar respektfullt på andra även om inte tycker samma! Heja dialogen!
  Forts följer din blogg just för att ditt uttryck skapar power, även om mitt liv skiljer sig mycket åt ?

  Elin 2017-08-01 09:45:04
  Svara
 • Nu när du säger det så faktiskt, du påminner en hel del om Lisa! 😀

  emblas.se 2017-08-01 09:29:29 http://www.emblas.se
  Svara
 • Tänkte på dig när jag lyssnade på Lisas sommarprat! Så visst påminner ni om varandra 🙂

  Amanda 2017-08-01 09:27:45 http://rosesandparis.se
  Svara
 • Den maträtten såg väldigt lockande ut. Nu blev jag så hungrig, dags för lite frukost kanske 🙂

  Jeanette 2017-08-01 09:17:55 http://jeanettethomsen.se
  Svara
 • Vilka fina tips! Och har hunnit se den där videon tipsas om ett par gånger här i kommentarsfältet ja, haha!

  Jag vill passa på att tipsa om en superfin fylla i-bok, Start where you are heter den och om man vill ha en tjuvtitt kan man kolla på bilderna i inlägget där jag bloggat om den: https://jennifersandstrom.se/2017/07/30/start-where-you-are-inspiration-i-en-liten-bok/

  <3 <3 <3

  Jenn - forever abroad 2017-08-01 08:48:43 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Älskade både Lisas (och ja, ni påminner om varandra!) och Williams sommarprat!

  Josefine 2017-08-01 08:19:37 http://svenskatrappsteg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!