Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

glimtar från veckan som kom och gick.

Första veckan i Stockholm efter att ha varit bortrest, ska vi se hur den såg ut?

augusti.

På måndagen hade jag inte kommit på att jag skulle göra ett sånt här inlägg, men på tisdagen såg jag ut på detta vis. Kjol från Fred Perry, tischa från & Other Stories och jacka från Maje.

augusti.

Jag hängde på kontoret och sedan tog jag en aw med Devi på Hommage, kanske Stockholms vackraste bar btw.

augusti.

Blev akut sugen på kräftor till middag så gick och köpte svenska kräftor, baguette och saffranaioli och hade minikräftskiva med mig själv : ) Sen gjorde jag en skaldjursbuljong av skalen. Den ska jag göra en göttig soppa av i höst. (utgick från detta recept)

augusti.

Onsdagen var väldigt vacker vädermässigt men också extremt äcklig. Det var flygmyror över hela söder. De ses varje år i stora grupper under en dag för att para sig som jag förstått det. Fattar inte VARFÖR de måste göra det mitt i stan? Fick flygmyror i håret, ögonen, i min take-away lunch.

stockholm

På kvällen funderade jag på om jag höll på att bli förkyld så tog dessa ser-jag-sjuk-ut-bilder i min trappuppgång. Såg ju inte sjuk ut? Blev inte sjuk heller för den delen.

stockholm

Det är så vackert ljus nu i augusti. Tar så mycket kvällssol-genom-löv-bilder. Vet egentligen inte vad jag ska göra med dom sen. Här får ni en i alla fall.

stockholm

På torsdagen såg jag ut såhär.

stockholm

Jag promenerade till radiohuset och så var jag gäst i Fråga vad du vill i P3! D va så kul!
Efter radion tog jag en promenad bland söders kolonilotter och då flög en fluga rakt in i min mun som jag råkade svälja. Fortfarande lite traumatiserad av detta gud

stockholm

På torsdagskvällen bytte jag om till min bästa scarf + rosa läppstift och tog en öl på en uteservering i monsunregnet. ÄLSKAR dessa knasiga tropiska varma regn som skett dagligen den här veckan.

friday

På fredagen hängde jag hemma, tvättade, fixade med mina växter, städade lite och sånt. Åt instant tonkotsuramen till lunch. Det var mitt sista paket ? Måste köpa nya.

friday

På kvällen åt jag middag på Växthuset med det här geniala gänget!

friday

Denna rätt var SÅ god: gurka med pepparrot, tång och bovete.

friday

Växthuset ligger ju i Trädgården så efter maten var det bara att ta ett steg ut och börja dansa. Mycket praktiskt.

friday

På lördagen gjorde jag en helgfrukostklassiker: frukosttacos.

saturday

Sedan bestämde jag mig för att ha en UNN-dag på stan och köpa presenter till mig själv. Det här blev det: fyra stycken godishamburgare, två flarror av min godaste cava, kantareller, sichuanpeppar, nejlikor och en ljuslykta till balkongen. Fina grejer va.

pasta

Gjorde en kantarellpasta till middag såklart. Med creme fraiche, salvia, rosmarin, pinjenötter, chili och gräslök.

Himla bra vecka allt som allt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Pastan ser väldans god ut!

  Hannah 2017-08-09 00:58:37 https://hannahsebelius.wordpress.com/
  Svara
 • Härligt att se att du verkar så pepp på livet och bekymmerslös just nu! Deppiga jag får svårare att relatera, men jag unnar gärna dig och andra att leva så här ?

  Lin 2017-08-08 13:22:44
  Svara
 • Du har jättefin hy! 😀

  Sofie 2017-08-08 01:55:15
  Svara
 • VAR fick du tag i sichuanpeppar!?? Hittar ej! Så sjukt sugen att hälla på mina edamamebönor!

  Klara 2017-08-07 21:06:49
  Svara
 • Äntligen kantareller!! Nu blir det det till allt tror jag <3

  Annie - lättlagat vegokäk 2017-08-07 12:27:28 https://vegokak.se/
  Svara
 • Haha alltså flugan, så kul. Och unn-dag, bästa som finns.

  Fanny 2017-08-07 09:22:52 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Mmm kantarellpasta!

  Jessica 2017-08-06 23:52:19 http://www.jezzthemess.se
  Svara
 • Hej Sandra och alla fina läsare där ute!
  Det har inget med inlägget att göra men jag skriver ändå för jag behöver lite hjälp/ tips och här är det alltid så fint stämning i kommentarsfältet.
  min lillebror ska plugga en termin som erasmusstudent i Lund, han börjar i mitten av augusti och söker fortfarande förtvivlat efter ett boende. Han bor i Tyskland och det är ännu svårare härifrån att hitta nåt.
  Är det kanske någon här som söker en roomie :)? Eller har ni tips var man kan letar annars, bra sidor på nätet t.ex.?
  Jag pratar lite svenska eftersom jag har varit AuPair i Sverige men vet inte mycket om boendesituationen.
  Min lillebror är 24 år gammal, pluggar Industrial design och är världens finaste!
  Tack och hej, Martha

  Martha 2017-08-06 19:28:38
  Svara
  • Svar på Marthas kommentar.

   Kolla in Blocket! Där finns det många som lägger ut annonser men var väldigt försiktiga för det sker även stora bedrägerier. Sedan kan du leta upp en att hyra lägenhetsgrupp på Facebook!

   Lisa 2017-08-06 22:37:28
   Svara
 • Kantarellpastan ser riktigt ljuvlig ut!

  Pernilla 2017-08-06 17:22:46 http://www.vingt.se/
  Svara
 • Guud, vilken mysig vecka du verkar ha haft! Själv skulle jag ha åkt till berlin i onsdags men både jag och min kille blev jättesjuka så vi har bara legat och lyssnat på Gentlemen som ljudbok och typ snörvlat 🙁 fail på den veckan. Nu ska jag sätta mig och kolla på massa av dina recept och skriva upp och spara dem, sen ska jag testa massor under hösten till matlådor. 😀 Peppen är enorm inför detta faktum! Frågade för övrigt om tips på sånt i 925-gruppen och fick världens bästa tips som jag också ska prova. Matlåde-hösten är räddad! Men det vore ändå härligt om du någon gång gjorde följande två inlägg (om du vill alltså haha!) 1. tips på olika matlåderätter av olika slag! som liksom passar att frysa in eller håller några dagar i kylen och ändå är goda. 2. berätta om hur du strukturerar din mat, hur gör du för att orka laga mat så ofta och hur kommer du på vad du ska laga? 🙂

  Så himla arty-Jessica 2017-08-06 16:35:56 http://sahimlaarty.se
  Svara
 • Sandra HUR knyter du din scarf så att den blir sådär liten men ändå lätt och ledig om du förstår vad jag menar? Har en (vad jag tror är liknande) och när jag knyter den känner jag mig mer som en scout med en gigantisk knut runt halsen…

  Sanna 2017-08-06 13:30:19
  Svara
 • då ska jag passa på att lära dig mitt favoritord på japanska; komorebi (こもれび) som betyder solljus som filtreras genom löv

  Lisa 2017-08-06 13:24:34
  Svara
 • Usch för flygande saker! I Uppis har vi en invasion av små miniflugor mitt i stan. Förjävligt när man cyklar, dom kommer in i alla kroppsöppningar känns det som.. :0

  emblas.se 2017-08-06 12:55:16 http://www.emblas.se
  Svara
 • Så fint och powerigt! Inspirerande liksom ❤️

  Johanna 2017-08-06 12:48:26
  Svara
 • Blev själv sugen på en UNN-dag nu, var ett tag sen sist. Kantareller blir det isf definitivt 🙂

  Niki 2017-08-06 12:04:32
  Svara
 • nu blev jag sjukt sugen på signalkräftor 😀 😀

  ljuvajulia 2017-08-06 11:06:44 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • Ditt life är ju så sjukt drömmigt. Bara att bestämma att en dag ska gå åt tvätt och städ känns ju lyxigt! Det är bra. <3

  Jenny 2017-08-06 11:06:30
  Svara
 • Alltså känslan när man får ett kryp i munnen :-o, vet precis hur du menar med traumatisering!

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-08-06 10:40:00 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hej Sandra, vad är det för märke på din tv? Jag och min man står inför köpet av en ny och jag försöker övertala honom att vi skall ha en vit men har inget att komma med…. Tack för svar! (Försökte googla på vad du har för tv men hittade inget) kram!!

  Anna 2017-08-06 09:59:31
  Svara
 • Härlig vecka, särskilt mysigt att ha kräftskiva för sig själv så där tycker jag 🙂

  Ekenäsliv 2017-08-06 09:58:43 http://www.ekenasliv.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!