idag fyller jag år!

? ? ?
Idag är det min födelsedag!
33 år fyller jag, ett väldigt estetiskt snyggt nummer. Nu måste jag vänta ända tills jag fyller 66 innan jag fyller ett lika snyggt nummer igen. Attans.

Att bli äldre är i princip enbart roligare. För varje år känner mig lugnare i mig själv, mer säker på mina yrkesval, tryggare i mina vänskapsrelationer och bekvämare med att säga vad jag tycker om saker och ting.

Så jag kan verkligen rekommendera det till alla! Att bli äldre. Det är som att man landar behagligare i sin egen personlighet för varje år, blir ödmjukare för världen runt omkring en och samtidigt känner jag hur jag utvecklas framåt, att jag inte är färdig, att det finns så mycket att göra och lära mig och människor att träffa.
Så mycket liv kvar att leva helt enkelt!!

Däremot är det en sak som blir extra tydlig, särskilt sedan jag fyllde en ålder med en trea i början. Och det är åldersdiskrimineringen. Framförallt mot kvinnor som inte följer en specifik mall.
Det är så lol på att jag känner av den trots att jag ännu är så ung. Jag ser den i mitt kommentarsfält ibland, på trådar om mig själv på internet och jag möts av den när jag hamnar i nya situationer. Varför har jag inga barn? Varför är jag inte gift? Varför klär jag mig som jag gör? Vad får jag ut av att gå ut så mycket? När ska du växa upp? Kan du bara lägga av?

Det är ingen slump att jag får dessa frågor. Att vara 33 år och bara gå en yttepyttebit utanför ramen av en traditonell kvinnoroll stör folk utav helvete. Det är som att de känner ett behov av att uppfostra mig, försöka få mig att förstå att du får faktiskt inte ha mer roligt nu, nu måste du faktiskt bidra med din primära uppgift här i livet: yngla av dig och ta hand om en snubbe.

Jag säger inte att det ena valet är bättre än det andra (obs verkligen inte!). Men jag säger dock att jag aldrig i mitt liv stött på en 30+nånting man som ställs inför dessa frågor. Att jag driver mitt eget aktiebolag, skrivit flera böcker, byggt upp en av Sveriges största bloggar helt själv, skrivit över hundra krönikor, jobbat som copywriter på de några av de bästa byråerna i Sverige och New York i ett gäng år och drog in min första miljon i mitt företag innan jag fyllde 25 är irrelevant. Jag har sagt det förut, men det är för att kvinnor fortfarande definieras utifrån sitt utseende och sin relation till män.

Tänk vad tråkigt det måste vara för alla dom (män) som känner ett behov att förklara för kvinnor vad de får och inte får göra. Och tänk vad härligt det är ändå att vi lever på en plats där man får bestämma helt själv.

För i slutändan är det ju just så. Folk kan sitta där och irritera sig hur mycket de vill. Och samtidigt knäpper jag min allra kortaste kjol, stryker på mitt allra rödaste läppstift, möter upp mina allra roligaste kompisar och dansar iväg ut i natten.

new york.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
309kommentarer
 • Jag kan relatera till dina tankar, förstå dom. Varför ändra på sitt liv för någon om man är nöjd som man är?
  Faktum är att vi har den möjligheten i Sverige, att görs precis vad vi vill. Det är ok. Och det tycker jag är fantastiskt. Klart man möter motstånd, frågor och irritation ibland, men i det stora hela händer inget särskilt mer än att vi bara får skaka av oss de oförstående människorna.
  I många andra länder förväntas du som kvinna gifta dig tidigt och uppträda som en fin kvinna för din man och er gemensamma släkt. Ni ska skaffa barn och bo tillsammans. Alla andra vägar är otänkbara – homosexualitet, att vara sambos utan att vara gifta, att vägra skaffa barn. Att inte följa den rätt vägen i vissa länder kan medföra social utfrysning, konstiga blickar och tyvärr kanske en skam för sin familj. Så vi i Sverige har inte samma djupa problem.
  Men ja, jag förstår att det är jobbigt att behöva försvara sina val här ändå. Hoppas alla i framtiden kan njuta av sina liv utan att behöva kräva hur andra lever sina.

  Natalie 2017-08-19 16:41:01
  Svara
 • Du är helt otroliiiig <3 grattis i efterskott Sandra!

  Ellen 2017-08-15 21:10:49
  Svara
 • Du är grym! Älskar detta inlägg! ❤️

  Anna 2017-08-15 20:01:45
  Svara
 • Det är så bra, coolt, grymt, awesome att du skriver detta!!!

  Frida 2017-08-14 19:07:33
  Svara
 • Älskar texten!

  J 2017-08-14 18:59:55
  Svara
 • Vet inte om du kommer läsa detta eftersom du har nästan 300 KOMMENTARER (helt galet) men fan du är så sjukt sjukt sjukt cool. Sluta aldrig göra det du gör eller vara den du är. Ps, bästa läsningen någonsin, läser VARJE DAG på lunch på jobbet och dessa peppande ord i dina inlägg. All cred och hoppas du fick världens bästa födelsedag. PUSS!

  angie 2017-08-14 16:48:37
  Svara
 • Älskar dig

  Jennifer 2017-08-14 10:14:01
  Svara
 • WORD! Jag är 29, singel och ensamstående, efter ett år av att vara heartbroken över mitt ex, och möts ofta av det du beskriver.

  Tror hela mitt liv kretsat runt hetsen att ”hitta någon” och jag har i många år haft en gnagande åldersnoja i bakhuvudet över att ännu inte skaffat mig en egen familj trots min ålder. Men sen det senaste året (då jag inte varit i närheten av någon varesig fysiskt eller psykiskt) har jag börjat landa i att vara ensam. Eller, vill inte benämna det som ensam, utan snarare att vara själv. Kanske är det inte meningen att jag ska ha en relation, kanske ska jag satsa på karriären, köpa hund eller byta bana i livet.

  Händer det så händer det, men ska jag vara ärlig så vill jag inte ha med någon annan att göra än mig själv längre, och det är en rätt bra känsla ändå 🙂 Tack för att du inspirerar och stort grattis! <3

  E 2017-08-13 23:38:21
  Svara
 • DU ÄR GOALS!

  Fanny 2017-08-13 20:34:55
  Svara
 • DU ÄR BÄST BÄST BÄST

  Amanda 2017-08-13 15:09:01
  Svara
 • Du är bäst! Ta ingen skit osv, puss!

  Ellinor 2017-08-13 00:00:05
  Svara
 • EXAKT! Jag är 34 och får ofta frågan om jag ”inte ska hitta nån snart” eller att jag snart är för gammal för barn. Ibland blir jag superstressad av kommentarerna men sen landar jag igen och kommer på att jag trivs bra här, i friheten och barnfriheten. <3

  Emma 2017-08-12 21:31:04
  Svara
 • Hej Sandra!

  Vill bara skriva och säga att jag så gärna läser din blogg! Jag är dubbel så gammal som du och mitt liv och mina erfarenheter ser inte alltid ut som dina. Men jag blir glad av din blogg och ser fram emot dina inlägg.
  Jag instämmer till fullo i det du skriver om åldersdiskriminering av kvinnor! Hur ofta ser man inte unga kvinnliga tv-personer ihop med grånade män t ex? Och då menar jag inte att det är fel att männen är grånade, men var finns de duktiga, erfarna kvinnorna? Finns säkert åldersdiskriminering även av män, men jag tror den är än tydligare mot kvinnor även ihop med utseendefixeringen.
  Fortsätt stå upp för de värderingar du förmedlar!

  Vänligen
  Eva Sjöholm
  Karlstad

  Eva s 2017-08-12 18:01:52
  Svara
 • Hihihi!!

  Whop whop! Vad glad jag blev av att läsa detta inlägg! Rött läppstift sitter aldrig fel!
  Själv e jag 38 och inga barn heller. Och inte är jag gift! Men lika bra om inte bättre (!) Går Det!! Jämförelsevis alltså med mer stadgade vänner. Jag njuter så av livet och min frihet! Kärlek är ju härligt såklart men det behöver man inte tacka nej till!
  Du inspirerar! Tack o kram 🙂

  Elin 2017-08-12 14:32:17
  Svara
 • Yas girl! klapp klapp* Ibland kan man känna ett viss nöje i att folk blir helt förvirrade av att man gör de val man gör (som inte stämmer överens med”hur saker bör vara”) och när jag får en sådan reaktion då vet jag att jag gör rätt 🙂 Fortsätt vara precis som du vill vara. Som Mark Darcy sa: I like you very much… just as you are 😀 Grattis i efterskott!

  AL 2017-08-12 12:27:02
  Svara
 • love you!!<3

  emma 2017-08-12 12:21:53 http://nouw.com/emmamedentrefemma
  Svara
 • ”Tänk vad tråkigt det måste vara för alla dom (män) som känner ett behov att förklara för kvinnor vad de får och inte får göra.”

  Jag kanske har fel uppfattning, men jag har fått för mig att det oftast är andra kvinnor (inte män?) som skriver dömande och uppfostrande kommentarer om dina livsval. Iaf majoriteten av såna kommentarer/foruminlägg jag sett. ?

  Lina 2017-08-12 10:56:04
  Svara
 • Vi behövs i denna destruktiva massa som utplånar planeten. Vi udda fåglar som vägrar ”växa upp”. När folk frågar om barn och säger att skaffa barn och ge liv är meningen med livet säger jag kallt; ”man skänker även någon döden, smärta och sjukdom…och lägg sedan till förvaring (aka skola) halva livet följt av knegande på ett jobb man hatar resterande innan sjukdomarna och döden……den reaktionen man får…. total tystnad. Hur kul som helst.

  Hanna 2017-08-12 04:24:38
  Svara
 • Heja dig!! Du är världens QUEEN ju, och min bästa idol!!! Grattis! ??

  Idun 2017-08-11 23:01:50
  Svara
 • Ja, det är ganska irrelevant att du ”dragit in en miljon”, det gör inte dig bättre än någon annan. Eller mer ”hardworking” eller kapabel för den delen, du är bara mer privvad än 99 % av jordens befolkning. Din feminism är dålig feminism om du samtidigt reproducerar klassförakt.

  Och grattis på din dag!

  L 2017-08-11 21:28:40
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Jag tolkade det mer som att folk inte ser något annat än ”är inte gift, har inte barn”. Att inget annat, såsom att ha byggt ett företag, spelar någon roll i folks ögon så länge man inte samtidigt har hunnit få barn och gift sig. Jag ser inget klassförakt i den texten.

   Karin 2017-08-13 20:35:36
   Svara
   • Svar på Karins kommentar.

    Problemet är när man gör detta till feminism, man försöker sparka mot patriarkatet som en av jordens mest privvade kvinnor (och människor för del delen, Sandra har det rätt mkt bättre än de flesta män) när man samtidigt kör över typ hela jordens kvinnliga befolkning som gör allt ”the dirty work”, kvinnor som städar upp efter kvinnor som Sandra. Det är inte ”empowering”.

    L 2017-08-13 23:47:45
    Svara
   • Svar på Karins kommentar.

    Poängen är att det är jättelätt att ”dra in en miljon” när man fötts in i rätt förutsättningar, när man fötts in och vuxit upp i borgarklassen. Sedan att se det som nån slags ”prestation”, typ som att man jobbat hårdare (med att blogga) än andra pch att tycka att det, för andra, borde vara relevant? Det är klassförakt.

    L 2017-08-13 23:42:32
    Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Håller helt med! Tack för att du satte ord på mina tankar.

   Katta 2017-08-12 18:53:37
   Svara
   • Svar på Kattas kommentar.

    Det är många ”privvade” som inte dragit in en miljon innan 25 års ålder! Det är fortfarande en grym bedrift! Hade Sandra varit man hade det varit det enda folk snackade om, men nu är hon kvinna och får frågor om män och barn… *suck*

    Anna 2017-08-15 20:11:47
    Svara
 • Och det är toppen att fylla det där andra supersnygga 66:-), och faktiskt känner jag mig inte ett dugg annorlunda eller äldre än 33 men allt som du säger med att bli tuffare, starkare, säkrare, just lugnare vet jag inte;-) men är noga med umgänge och vad jag lägger tid på, ja så är det och ja det blir bättre och bättre, lika snygg också:-), väldigt nöjd med mig själv, ha en toppendag och ett stort grattis.

  Roligt att höra sisådär 40+ som anser att shorts det får INTE kvinnor bära vid fyllda 60, haha, ska bli kul att se dem själva och så otroligt lustiga folk är med att lägga tid på totalt meningslösa saker. Det finns supersnygga 60-åringar och jättefula 40-åringar men även så har folk rätt att bestämma själva vare sig de är snygga eller fula. Käre tid att tänka så.

  Monica 2017-08-11 21:00:24
  Svara
 • Grattis!! Jag känner sån enorm press iom att bli äldre. Blir 32 om ett par månader och är singel, sjukskriven pga psykisk ohälsa, kass ekonomi, väldigt ensam… Usch! Kämpar för att få ett annat liv men är svårt.
  Så grymt bra att du går DIN väg. Folk är bara avundsjuka ❤

  Ida 2017-08-11 19:51:32 http://onlyonewaytogo.blogg.se%20
  Svara
 • Älskar det här inlägget!!!!!!

  Är också 33 år och har sambo men har inte körkort och inte barn- illa enligt många! #kräks. Och då är jag ändå sjuksyrra och hjälper andra hela dagarna. Tydligen inte lila fint som villa Volvo vovve barn å man!

  Emma 2017-08-11 17:46:14
  Svara
 • Ett av de stora problemen, vilket någon säkert redan nämnt i den fantastiskt långa kommentarstråden, är att det främst är kvinnor som ställer frågorna; När skal du gifta dig? När skall du skaffa barn? Hur skall kvinnan egentligen kunna kliva ut ifrån sin sedan länge bestämda mall om andra kvinnor inte tillåter henne det? Med det sagt fyller jag 32 om ett par veckor, har inga barn, är inte gift, och har inte den blekaste aning om vad jag skall göra när jag blir stor. Men det är mitt problem, bara MITT. Grattis i efterskott!

  Pernilla 2017-08-11 16:16:22 http://www.vingt.se
  Svara
 • Läst din blogg i 10 år nu, började läsa när bloggar var THE THING 2007 och jag var 17 och nu är du 33 och jag 27. Läste en jävla massa bloggar varje dag ett tag där och nu läser jag i princip bara din blogg, fortfarande. Why? FÖR ATT DET ÄR DEN I SÄRKLASS BÄSTA och du är så bäst. Det är liksom, med risk för att låta knäpp, en ren och skär njutning att läsa allt du formulerar fram. Kvittar om du radar upp ett recept eller som här skriver världens bästa grattis på mig själv/fuck patriaktetet och normer-inlägg, det är alltid noga avvägt och balanserat. En fröjd att läsa varje mening du skriver vare sig det är i en bok, en krönika, din blogg eller någon annanstans.

  Känns extra jävla gött att du blivit friggin’ äkta författare och lyckats med dina böcker (samt alla dina andra företaganden). Väntat på det och att se dig lyckas som du gör kontinuerligt är lite som att heja på en polare och ba känna ”YESSSSSS” för alla framsteg. Samt blir rosenrasande när det skiter sig, som tur är verkar det som att frekvensen av asskicking från din sida är högre en frekvensen gällande att folk kickar ditt ass. Gör vad fan du vill, oavsett vad folk tycker och tror så har du en jävla armé bakom dig (uppenbarligen) som lol:ar med dig.

  <33

  Felicia 2017-08-11 15:33:12
  Svara
 • Jag känner mig klokare och starkare för var gång jag läser din blogg. Heja dig Sandra och grattis på din födelsedag <3

  Hanna 2017-08-11 13:57:08
  Svara
 • Åh vad jag behövde läsa detta just idag! Jag fyller 28 om några månader och spyr på kommentarer från min omgivning om barn och lägenhet osv. osv. Har funderat så mycket på varför det är viktigt för andra om JAG skaffar barn eller hur jag lever mitt liv? Låt mig bo på 28 kvadrat, vilja göra karriär, tjäna massa pengar, resa och dansa. Det är mitt liv.

  Malin 2017-08-11 13:28:07
  Svara
 • Heja dig! Det behövs fler personer som dig. Som kliver utanför normen och står för det. Vi kan inte leva i en värld där alla gör samma sak, det blir för trångt och tråkigt.

  Tove 2017-08-11 13:09:36
  Svara
 • Så jävla helrätt skrivet!

  Grattis till dig Sandra, och ge dig en stor jävla klapp på axeln – för allt DU har ådstakommit upp till just denna dag.

  HEJA!

  Marie 2017-08-11 13:04:04
  Svara
 • Hejjja dig!!!!!

  Theresia 2017-08-11 12:50:00
  Svara
 • Applåderar denna text. Fy fan vad bra sagt, Sandra. Jag är 34, bor i Brighton, UK, och mitt liv består till större delen av att sitta på något café med min dator och jobba, hänga på stranden, dricka vin på puben eller lyssna på livemusik (helst min man, 40, gitarrist som börjar plugga musik på universitetet i höst), alternativt utforska nya och spännande resmål. Och herregud vad det ifrågasätts. Ska ni inte skaffa barn snart? Nångång snart vill ni väl köpa lägenhet/hus? Va, har du inget körkort? Jag känner att jag är helt nöjd med livet som det är – jag har fast jobb och driver eget vid sidan om, skriver en bok, har bott i fem länder och pratar fyra språk flytande, jag har inget behov av att ”plocka vuxenpoäng.” Är superglad för dem som lever den där andra typen av liv, men känner inte att det är för mig. Därför är jag så glad att din blogg finns, som någon annan nämnde är det kul med en bloggare i vår ålder som inte är mamma och inte pysslar med blöjbyten och bullbak. Inget fel på det, men det är skönt att ha något som vi andra kan känna igen oss i. Grattis i efterskott!

  Sascha 2017-08-11 12:33:41 http://www.vildamagazine.com
  Svara
 • Du är ju BÄST! heja dig

  Tove 2017-08-11 10:33:28 http://www.tovegrahn.spotlife.se
  Svara
 • Wow vilket härligt inlägg. GRATTIS till ännu ett år som vettig rolig och viktig kvinna

  Veronica 2017-08-11 08:21:42
  Svara
 • JA JA JAAAAAAAA!!!!!! SÅÅÅÅÅ välskrivet! Du är bäst Sandra! <3

  Alice 2017-08-11 06:35:36
  Svara
 • Jaaa!! Grattis i efterskott Sandra!! Embrace din egna vilja och lev det liv du vill leva! Så jädrans viktigt. Du är bäst!!

  Frida 2017-08-11 06:27:03
  Svara
 • Jag älskar dig. Grattis på din dag!!!! Du är min förebild här i livet. Helt seriöst.

  Petra 2017-08-11 02:24:11
  Svara
 • Hejja dig! Mycket bra skrivet och tack för att du tar upp detta!
  Du inspirerar!

  Cajsa 2017-08-11 00:46:50
  Svara
 • DU ÄR FANTASTISK

  Ani 2017-08-11 00:38:24
  Svara
 • Ja shit vad grym du är!! Och det är verkligen helt absurt att det finns så många som tror att de har en minsta lilla rätt att kommentera andras livsval, speciellt när valen skaver i deras ögon. Spyr. Är 25 och märker redan hur frågorna om när jag ska ”träffa någon” börjar smyga sig in. Så: jag känner dig.

  Isabelle 2017-08-11 00:33:14
  Svara
 • Grattis grattis graaaattis på födelsedagen! ? Du är fantastiskt, en stor inspiration och en grym företagskvinna, bloggare och en massa mer! Hoppas att din födelsedag är/varit helt super och att resten av din födelsedagsmånad fortsätter i samma anda ✨

  Jonnan 2017-08-10 23:48:48
  Svara
 • gratulerer med dagen!!!!!!!! du er så himla cooool <3

  Anja 2017-08-10 23:45:54
  Svara
 • Det finns någon undersökning om vad äldre som låg på dödsbädden ångrade mest med sitt liv. Det var att ha levt det enligt mallen och inte som dom själva vill. Det kommer inte du behöva ångra. <3

  annika 2017-08-10 23:15:59
  Svara
 • Amen, grattis och hurra!!

  becci 2017-08-10 23:14:14
  Svara
 • Grattis fining! Gör va du vill!

  Marty 2017-08-10 23:12:25
  Svara
 • ❤️❤️❤️

  Anna 2017-08-10 23:04:03
  Svara
 • Grattis! ????

  Nicole 2017-08-10 22:47:04
  Svara
 • TACK för att du skriver det här, du är så jäävla bra och inspirerande, hoppas för fan att jag fortfarande lever för fullt när jag är 33!

  Emmy 2017-08-10 22:44:22
  Svara
 • You go girl??Grattis?❤️

  Sara 2017-08-10 21:54:03
  Svara
 • Först och främst – stort grattis och hurra på födelsedagen!:)
  Och sedan, heja dig du duktiga, modiga, starka person! Hur många kan verkligen säga att de åstadkommit det du lyckats med? Hatten av för dig!

  Gabriella 2017-08-10 21:37:35 http://elephantzoul.blogg.se
  Svara
 • Bäst äru. Tiotusen grattis!!

  Emilia 2017-08-10 21:32:31 http://www.pezone.blogg.se
  Svara
 • Grattis Sandra!
  Fortsätt vara du – ingen gör det bättre ?????

  Petronella 2017-08-10 21:28:04
  Svara
 • GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN BÄSTA SANDRA! Älskar att du är 33 år! <3 Är själv snart 34 (om precis 1 vecka) och känner igen mig så mkt i dig! Det är såååå jävla nice att det finns en bloggare i min ålder som inte har en fucking bak/inrednings/hälso/mammablogg, utan bara har ett fett roligt liv och intressen (killar, vin, fina kläder, pasta) som jag kan relatera till! Fuck ta hand om snubbe och barn, blir så jävla arg när jag tänker på hur rätt du har. Jag lever mitt liv som jag vill!

  Bodil 2017-08-10 21:08:50
  Svara
 • grattis grattis grattis puss!

  HL 2017-08-10 21:02:03
  Svara
 • Grattis på födelsedagen! ?
  Känner igen mig så mycket, tack för dina ord! Jag är 32 och har alltid varit en free spirit. Bott i kollektiv i flera år, rest runt när jag har haft råd, umgåtts med vänner och är inte i något förhållande och har aldrig velat ha barn. Tänker inte ändra på mig själv för att pleasa andra. Det är sådana som vi som gör skillnad i världen! Fuck de som försöker trycka ned en, de är bara avundsjuka!

  Sandra 2017-08-10 20:55:14
  Svara
 • Men wow, detta var bland det BÄSTA och mitt-i-prickigaste jag läst på länge!! Grattis som tusan Sandra och tack för de very well needed orden om att bli äldre! <3<3

  ISA 2017-08-10 20:40:07 http://isabyl.se
  Svara
 • Ha det kul uti natten och stort grattis, Sandra!!

  Susanne 2017-08-10 20:32:39
  Svara
 • alltså.
  1. grattis!!!!
  2. gud vad jag hörde ett stort publikjubel i huvudet när jag precis läst klart detta inlägg.
  3. lider av en sån abnorm åldersnoja jag själv, är 25 och det känns precis som att någon kommer knuffa ut mig för ättestupan om några år om jag inte gifter mig snart och skaffar volvovillavovve fort som fan.
  ska nog läsa den här texten en gång om dan tills det går över.
  minst.

  hej 2017-08-10 20:29:51
  Svara
 • Grattis på födelsedagen Sandra! Du är så himla duktig, klok, rolig och skriver världens bästa blogg! Jag hoppas du får en underbar härlig födelsedag! 🙂

  Sara 2017-08-10 20:20:21
  Svara
 • Grattis Sandra! Jag hoppas att du fortsätter bortse från alla idioter och tänker på hur mycket fint du gjort i andras liv. Både med böcker, poddar och blogg. Tack vare dig hamnade jag i en bokcirkel och träffade nya människor, och varje dag läser jag i ditt kommentarsfält från andra människors liv du påverkat till det positiva. Man måste inte älska allt med dig, eller se allt du gör som något positivt, men du är fasen en stjärna, och du förtjänar allt gott! Grattis återigen på din födelsedag, och jag hoppas att det varit och fortsätter vara en fantastisk sådan!

  Beatrice 2017-08-10 20:09:35 http://beahallberg.se
  Svara
 • Congrats and keep living your wonderful life ?

  Lena 2017-08-10 20:02:30
  Svara
 • Ps. Så klok och smart. Är du.

  Sara 2017-08-10 19:57:44
  Svara
 • GRAAAAAAAA
  AAAAA
  AAAAAAAAAA
  AAAAA
  AAAAAAAAA
  AAAAA
  AAAA
  AA
  A

  A
  AAAAAAA
  AAAA
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATTIS

  Sara 2017-08-10 19:54:05
  Svara
 • GRRRRRATTIS SANDRA! ? Så bra formulerat, tack för det!

  Alice 2017-08-10 19:50:23
  Svara
 • Så himla bäst är du. Älskar din attityd och att du skiter i vad folk säger. Varför ska man göra som alla andra liksom?

  Rebeca 2017-08-10 19:48:15 http://becaaah.blogg.se
  Svara
 • Du är verkligen bäst! <3

  Sofia 2017-08-10 19:11:29
  Svara
 • Stort rungande HURRA & SKÅL för dig, hoppas din födelsedag blir awesome ! & SÅ bra med en brud som peppar på ålder! ! PUSS

  Johanna Malm 2017-08-10 19:11:21 http://johannamalm.com/blog
  Svara
 • Jag vet inte om det är så att det folk stör sig på är mer ditt 16-åriga tänk än din 16-åriga stil. Gå loss på klubbar, hångla upp vackra män men släng inte ditt breakup i allmänhetens ansikte, det är inte moget och det är den mognaden som en 33årig kvinna bör ha. Men vad vet jag, att skriva ändlösa spalter om relationer och hur dem gått i stöpet är ju inte min stil men många andras ändå.

  Xo Xo 2017-08-10 19:05:05
  Svara
 • SÅ bra skrivet!! ?? Grattis på födelsedagen! ✨

  EMMA•MARIA 2017-08-10 18:59:12 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Länge leve du!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Namn 2017-08-10 18:52:33
  Svara
 • Grattis på födelsedagen!! Så himla tråkigt att du får så mycket kommentarer och press på vad du gör och inte gör. Jag är själv 34, har inga barn, sambo men inte gift men upplever faktiskt inte alls samma kritik eller press från min omgivning (förutom passivt från mina föräldrar kanske men dom är som dom är – den äldre generationen med lite annorlunda värderingar och perspektiv). Nu är jag ingen officiell person som du så det är ju lite olika vad vi utsätts för, full respekt för det. Dock är det ett ämne vi ofta diskuterar, jag och mina kompisar och att det skulle vara mer press på kvinnor håller jag faktiskt inte alls med dig om. Många killar eller män kan också känna av press att stadga sig, sluta festa, klippa sig, försörja en familj, bygga hus, ta över familjeföretaget eller vad det än må vara. Så det är inte bara kvinnor som förväntas ’act their age’, det är unga människor generellt som ofta förväntas gå i samma fotspår och välja samma vägar som den förra generationen och den dessförinnan. Och tyvärr är det inte bara äldre människor som tänker så utan även de yngre människor som har samma eller liknande värderingar. Det är tråkigt att det är så, såklart. Så därför får vi som väljer annorlunda visa att det går bra för oss också 🙂 Vi kan inte säga åt andra hur dom ska tänka, även om det skaver. Oliktänkande är inte alltid kul, men det är livsviktigt ändå. Så ha en underbar dag Sandra, dansa hela natten och följ ditt hjärta och låt hjärnan komma med tips då o då. Du har ju åstadkommit grymma saker, fira det!!

  Cecilia 2017-08-10 18:38:54
  Svara
 • Grattis på födelsedagen fina Sandra!! Du är en av de coolaste kvinnorna jag vet. Skit i andra och kör hårt!!! Kramis 🙂

  Amanda 2017-08-10 18:33:54
  Svara
 • grattis Sandra!! och så SJUKT bra skrivet! du är en inspiration och du är BÄST! sluta aldrig rocka ! massa kärlek <3333

  Anna 2017-08-10 18:30:39
  Svara
 • Det här inlägget behövdes! Så jäkla hög igenkänningsfaktor – har delat på FB! Kram och stort grattis återigen!!!!!

  Sofie 2017-08-10 18:23:55
  Svara
 • Grattis! Och ? av för ett så himla bra inlägg! Får nästan rysningar så bra du beskriver det. Normen skaver och för vissa mer än andra. Lever i en heterorelation och ska snart få barn. Ibland känns det nästan skönt när man i förväg infriar allas förväntningar och vet att man slipper de jobbiga frågorna. Så sunt av dig att vara stolt och glad över allt du har åstadkommit! Preach sister ?

  Mary 2017-08-10 18:17:34
  Svara
 • YES! Känner av det varje dag mvh, 32 åringen med två kandidatexamen. Superstort grattis på födelsedagen bästa Sandra ⭐️⭐️⭐️⭐️

  Sanna 2017-08-10 18:12:49
  Svara
 • Ja du Sandra så är det.Ingen får gå utanför ramen då är man rökt.Jag har inga rynkor,jag är inte fet.jag är skild,jag älskar att resa Men jag har ett stort fel.Jag är för gammal.

  M****a 2017-08-10 17:42:42
  Svara
 • Ha den äran fina du!

  Alekzandra 2017-08-10 17:41:27 http://bookupied.blogg.se
  Svara
 • Grattis Sandra! Jag älskar också din födelsedag! För när du fyller år betyder det att vi är lika gamla i lite mer än två månader. Och om Sandra Beijer är lika gammal som jag måste det innebära att jag också fortfarande kan vara snygg och ball och awesome! Flawless logic ?? Hurra för dig!

  Annika 2017-08-10 17:33:47
  Svara
 • HURRA och grattis på din dag Sandra! Jag älskar att du är just den du är – fullt ut! Hoppas du har en underbar dag, kram!

  Michaela / Kugge 2017-08-10 17:00:14 http://www.michaela.fi
  Svara
 • Grattis bästa Sandra! <33 Det är verkligen så sjukt sorgligt att det finns så många människor som bryr sig så mycket om hur andra lever sina liv, det hela med att "växa upp" och släppa taget som saker man gillar för att man ska är ju bara bullshit. Jag är snart 29 och resonerar precis som du, det är MITT liv och det är för kort för att man ska tvinga ner sig i någon slags mall som inte passar en, man får göra precis som man vill men jag tänker också att folk som är lyckliga med sitt eget sitter inte och spyr galla över hur andra valt att leva sina liv. Tycker att det är obegripligt att lägga ner en massa energi på sådant. Hoppas iaf att du får en fantastisk dag!

  Lina 2017-08-10 16:50:47
  Svara
 • Alltså det här är så bra att det borde vara obligatoriskt för alla unga att läsa!
  Så mycket igenkänning.

  Mici 2017-08-10 16:49:35
  Svara
 • Heja dig Sandra!!! och hurra på födelsedagen!

  Helena 2017-08-10 16:40:59
  Svara
 • JA, ändra dig aldrig för någon annan.

  <3 GRATTIS PÅ 33 ÅR <3

  Linnéa 2017-08-10 16:36:48
  Svara
 • du är så jävla bra! så jävla jävla bra.

  ellen 2017-08-10 16:28:41
  Svara
 • DU GER MIG HOPP. Grattis på födelsedagen!

  Annika 2017-08-10 16:24:57
  Svara
 • Hej Sandra!
  Grattis på födelsedagen! Hoppas du blir fint firad!
  får man önska ett litet brevväns inlägg snart? Fick inte napp sist! Kram

  ewa 2017-08-10 16:06:29
  Svara
 • Stort grattis Sandra!!
  På mitt jobb (äldreboende) var det en 90-årig dam som frågade mig hur mitt liv skulle se ut om 10 år. Jag blev paff och det enda jag lyckades svara var: tja, jag är 23 år nu. Och om 10 år är jag 33. Hon svarade: men Gud det är ju ingenting. Så mycket fram och tillbaka och roliga saker i den åldern.

  Vill även passa på att tacka dig för dina kompisinlägg och för fb-gruppen 925. Tack vare dem har jag fått helt underbara vänner som finns där i vått och torrt ⭐️

  Matilde 2017-08-10 15:54:41
  Svara
 • GRYM

  Maja 2017-08-10 15:46:18 http://www.jaggerdigminmorgon.blogg.se
  Svara
 • Träffsäkert om åldersdiskriminering, har utsatts för samma sak i 15-20 år (är 40+ och har aktivt valt att leva som singel utan barn). Tyvärr är dock min erfarenhet att kvinnor generellt retar sig mer på i alla fall mig och mina val än män.

  Kerri 2017-08-10 15:44:42
  Svara
 • Jag är så glad att du skiter i det där! Du får så gärna ha urkorta kjolar och vara flickig när du är 66. Löööv it! Det är det absolut bästa med Dig! Att du vägrar underkasta dig samhällets tryck! Älskar sådana människor. ??
  Du kommer att vara en förebild för dina medmänniskor genom att fortsätta med din stil. Keep it up!
  Att anpassa sig till ett helt samhälles tyckande är det värsta. Det är ren underkastelse. Fight it. ✊?✌?️

  Marie 2017-08-10 15:31:01
  Svara
 • Grattis på födelsedagen! Hoppas den blir ashärlig och precis som du vill ha den!
  Tycker det är så intressant att läsa dina tankar för mina egna erfarenheter är precis tvärt om egentligen. Jag är 22 och har aldrig varit intresserad av fester och allt det innebär med folk, dans och alkohol. Jag har aldrig haft ett förhållande, åkt på solsemester, brytt mig om smink eller egentligen någonting en typisk ung tjej ”ska” gilla/göra. Men det är för så många så galet svårt att förstå att jag trivs bättre ute i skogen med mina hundar eller nerkrupen i soffan med en stickning och jag förstår inte hur det kan vara så provocerande att gå utanför samhällets ramar. Tänk vad mycket finare stämning det skulle vara om alla bara fick vara som de ville utan gnäll. Aja, ska sluta tjata nu – GRATTIS igen!

  Jenny 2017-08-10 15:24:10 http://rangifers.se
  Svara
 • Det er typisk de som sitter hjemme og følger A4-livet som har trang til å slenge shit om andre som lever akkurat slik de selv ønsker å leve!! Fuck dem! Det har ikke vært så mange steriotyper på menn, derfor er det vi kvinner som fortsatt får all shiten. Det verste er når kvinner slenger shit til andre kvinner. Det er faktisk en god følelse å være glad når det går bra for andre. Virkelig. Og ha ha, det maset om barn…du er 33 Sandra…jeg har ikke barn og er 42….hvis du synes det er mye tjat nå….fy faen….vent 5 år til…da skal du føle på tjat da haha! 🙂 Det er visst ikke lov å være kvinne og ikke ønske seg barn!

  Lene 2017-08-10 15:20:41
  Svara
 • Grattis! Tycker att alla får välja hur de vill se ut och vad de vill göra, 33- som 66-åringar! Jag tycker att 44 är rätt snyggt också 😉

  Åsa 2017-08-10 15:20:05
  Svara
 • GRATTIS SANDRA!!! FY FAN VAD DU ÄR BRA!

  elin 2017-08-10 15:19:35 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Grattis på födelsedagen Sandra! Jag fyller också år i Augusti. Jag blir 29 på den 29e! Också estetiskt?! 🙂
  Jag vill tacka dig för allt du har gjort. Jag är mitt i ett uppbrott just nu, min pojkvän vet inte om han vill vara med mig längre efter 7 år tillsammans. Det är jobbigt men jag hanterar det så sjukt mycket bättre än vad jag trodde jag någonsin skulle. Jag är fortfarande jag, jag är stark som fan och mitt liv kommer bli så jävla bra! Du har så himla stor del i det. Alla dina texter om kärlek och brustna hjärtan har gett mig en så stark vägledning genom detta. Jag vet att jag överlever för jag har sett dig och så många av dina läsare gå igenom det och kommit ut på andra sidan.
  Tack för att du skriver. Du gör skillnad. <3

  Charlotte 2017-08-10 15:04:39 http://cizzim.blogg.se
  Svara
 • <3

  Lina 2017-08-10 15:04:19 https://linaekholmblog.wordpress.com
  Svara
 • När jag läste ”Att vara 33 år och bara gå en yttepyttebit utanför ramen av en traditonell kvinnoroll stör folk utav helvete.” förstod jag inte vad du skrivit först. Jag fick inte ihop meningen, för jag läste automatiskt ’ramen’ i meningen som ’nudlar’ eftersom jag är inne på din blogg. Grattis på födelsedagen, och grattis att du blivit en person jag mer relaterat till fantastisk nudelsoppa än till ramar i samhället! 🙂

  Rebecka 2017-08-10 15:00:16
  Svara
 • Grattis på födelsedagen! Och heja dig!

  Anna 2017-08-10 14:53:34
  Svara
 • Du är helt bäst! Flera och flera kvinnor förstår som tur att de kan leva sådär om de vill och har möjlighet och det är så skönt med rollmodeller som du. Jag tänker lika som du om saken och det känns som en så stor lättnad. Jag känner också att folk ibland undrar hur jag orkar gå ut så mycket eller som du sa undrar vad jag får ut av det. Fattar inte. Meningen med livet är ju att njuta av det och försöka ha så roligt man kan eller hur, haha. Olika människor bara har olika smak i fråga om vad de tycker är roligt.

  Sofia 2017-08-10 14:53:32
  Svara
 • You go girl! Grattis och fortsätt vara dig själv och leva livet!! Så rätt analys!

  mvh en som fick barn vid 30, älskar mitt barn över allt annat på jorden men inser också att mammarollen cementerat en massa könsroller som jag hellre hade varit utan och hela tiden aktivt måste kämpa emot.

  Agnes 2017-08-10 14:42:40
  Svara
 • Damn right. Grattis ?

  Elin 2017-08-10 14:41:55
  Svara
 • ??? Grattis på födelsedagen och hurra för att du sätter ord på detta.

  Linnea 2017-08-10 14:37:41
  Svara
 • Hej från 37-åring som precis osat till alla ”location tba”-klubbar jag hittat under Ellen och är lika pepp på wow som för nio år sen. Hoppas du får en jättefin födelsedag!

  Hanna 2017-08-10 14:37:26 http://hannarosell.se
  Svara
 • Fantastiskt! Grattis fina, kloka, tuffa du!

  Michaela 2017-08-10 14:36:32
  Svara
 • Grattis Sandra! Du är fantastiskt✨ Mvh en 33-åring som försöker kombinera dans och bebis, kommer tyvärr inte i mina korta kjolar längre men kör på ändå!

  Hanna 2017-08-10 14:30:34
  Svara
 • Grattis!! Och tack för inlägget, behövde verkligen det!

  Caja 2017-08-10 14:22:10
  Svara
 • Helt rätt! Gör som du vill och känner för, inget annat betyder nåt! Grattis! <3

  Leila 2017-08-10 14:15:41
  Svara
 • Haha. Du är två år yngre än jag och har åstadkommit väldigt mycket mer än jag har gjort! Men igår hade mina Sims tjänat tillräckligt mycket pengar för att flytta in i det dyraste huset. Win.

  Stort grattis på födelsedagen! ????❤️

  Lise 2017-08-10 14:11:54
  Svara
 • GRATTIS SANDRA och tack för allt ❤️

  Denise 2017-08-10 13:57:14
  Svara
 • Hurraaa och grattis till dig Sandra! Du är grrryymm! ?????

  Anna 2017-08-10 13:54:42
  Svara
 • Gåshud! Hundramiljoner grattis på din dag Sandra <3

  Amanda 2017-08-10 13:49:57
  Svara
 • Underbart Sandra!! Sån klokhet och power i texten på samma gång. Fyllde 30 i år och kan ibland få vifta bort sådana onödiga normer som tillfälligt satt sig på axeln… Men håller med dig om det braiga med att bli äldre! Det kan bara bli bättre 😉

  STORT grattis på födelsedagen! Hoppas du firar in den med riktigt kort kjol och riktigt mycket rött på läpparna 😀

  Malene 2017-08-10 13:48:01
  Svara
 • Underbart! Grattis med dagen!

  Marie 2017-08-10 13:43:58
  Svara
 • Grattis og hurra for deg! Du er en fantastisk inspirasjon <3

  Nora 2017-08-10 13:43:14
  Svara
 • Men ja <3

  Elin 2017-08-10 13:42:50
  Svara
 • Grattis på födelsedagen! ? Och tack för ett så sjukt bra inlägg! Hög igenkänningsfaktor hos denna 32-åring.

  Maria 2017-08-10 13:26:53
  Svara
 • GRATTIS på födelsedagsveckan och tusen tack för att du fortsätter leva ditt liv precis som du gör och botar allas våra åldersnojor ?

  Helena 2017-08-10 13:24:54
  Svara
 • ❤️ Massa grattis du är bäst!

  Pernilla 2017-08-10 13:18:14
  Svara
 • Essi 2017-08-10 12:59:51
  Svara
 • Grattis grattis grattis och tack tack tack för detta inlägget!

  Rebecca 2017-08-10 12:57:26 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • så bra skrivet, du är bäst! grattis!

  Lena 2017-08-10 12:53:37
  Svara
 • Grattis, hurra hurra! ???? Och bra skrivit!

  Molly 2017-08-10 12:51:17 http://theoddmolly.wordpress.com
  Svara
 • GRATTIS finaste bästaste Sandra!! Du är en så stor inspiration! <3

  Karin 2017-08-10 12:51:02
  Svara
 • Stort grattis BÄSTA Sandra!!! Jag har tio år kvar till 33 men jag önskar innerligt att jag och bara får leva life och dansa mest hela tiden. Heja dig!!!

  Hanna 2017-08-10 12:47:33
  Svara
 • PREACH. Och grattis!!!!

  Fanny 2017-08-10 12:44:49 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Grattis Sandra, så sant som det är sagt!

  Du inspirerar andra kvinnor att tänka utanför ramarna och inse att det inte finns något slags bäst-före-datum där man inte kan leva och göra som man vill längre. Blev så inspirerad och taggad av att läsa om din Japan resa förra året, att jag bestämt mig för att åka till Mexico City i en månad i December. Ska jobba på distans, dricka Mezcal, träna min spanska och bara uppleva. Hade inte kommit på tanken om det inte vore för din blogg!

  Många grattis kramar.

  yasmine 2017-08-10 12:42:20
  Svara
 • Grattis! Ha en härlig dag/vecka!

  Frida 2017-08-10 12:40:52
  Svara
 • Håller helt med dig! Grattis på födelsedagen. Livet ska vara roligt, helst hela tiden!

  Johannaa 2017-08-10 12:31:30
  Svara
 • Grattis och grymt rutet! ??????
  Är också 30 plus och märker av samma typ av inställning på jobb och från familj, men det måste vara betydligt mycket tuffare som offentlig person. Du är min förebild i att ge fingret åt åldersdiskriminering mot oss 30+ tjejer!

  Anna 2017-08-10 12:26:50
  Svara
 • YAAAS! Gratulerer med dagen!!! Takk for at du er du!!<3

  Line 2017-08-10 12:24:36
  Svara
 • Du är bäst!! Grattis på din födelsedag <3<3<3<3

  Helena 2017-08-10 12:22:59
  Svara
 • Grattis Sandra!!!!!! Så himla bra grej att bli tryggare i sig själv och sina livsval. Mycket bra skrivet. Är ju helt sjukt att alla förväntar sig att man ska följa ett givet schema annars är man konstig.
  Hoppas du får en fantastisk festivalhelg!!

  Sofia 2017-08-10 12:22:53
  Svara
 • BAM!!! Såjaaaa!
  Grattis coola Sandra ???

  Lina 2017-08-10 12:22:24
  Svara
 • Åh, grattis fineste du!
  Håller helt med. Før jul ble jeg spurt av en bekjent (kvinne) om når jeg skulle roe ned, slutte feste og få barn. Implisitt at livet mitt nå er meningsløst. Jeg ble pissed inni meg, men hadde liksom ikke noe svar. Hallo, jeg ble nettopp 28 år bare.

  Kathinka 2017-08-10 12:22:21
  Svara
 • Happy birthday Sandra! Wish you never give up on being yourself! You are adorable the way you are and you will never get old until you feel old (like most of these haters do – that’s why they want so much to put you in some frames). Have fun and live life to the fullest! And thanks for raising this issue – it’s good to make people aware of such social problems and support women of all ages. Good luck! PS: Love you blog for almost 10 years already and check it almost daily.

  Natalia 2017-08-10 12:22:02 http://fashionmind.ru
  Svara
 • GRATTIS!! ???
  och det kanske inte hjälper när en väl får de där dumma frågorna men vi är så många som ser upp till dig och tycker att du är grym! Glöm aldrig det ❤ you do you!

  Tina 2017-08-10 12:19:26
  Svara
 • Fantastiskt bra skrivet! GRATTIS! <3

  Sheima 2017-08-10 12:06:44
  Svara
 • Grattis Sandra! Så bra skrivet. Tänkar ofta på det där med ålder och vad man ”ska” göra i vissa åldrar. Många runt om mig och min sambo får barn och vi har blivit något stressade av det. Men jag känner numera att allt har sin egen tid, det är mitt liv som ska levas, ingen annans. Bebisarna är gulliga och jag är glad för deras skull men deras val att skaffa barn har ju inte med mitt liv att göra riktigt. Jag gör mina val och det känns så skönt att kunna bottna i de valen. Finns inget hemskare än att upptäcka att man gjort ett val baserat på vad andra gör istället för vad man själv vill göra. Praktiserar nu detta alltid!

  Alicia 2017-08-10 12:05:53
  Svara
 • Grattis fina fina Sandra!!!! Du bidrar med så mycket gott till denna värld

  Aggis 2017-08-10 12:01:16
  Svara
 • Grattis fina Sandra, you go girl!!

  Saga 2017-08-10 11:58:46 http://nouw.com/sagaaginger
  Svara
 • Så sant! ? GRATTIS ??

  Rosanna 2017-08-10 11:51:58 http://nouw.com/rosannarundlof
  Svara
 • <333 Grattis Sandra, u rock

  Karna 2017-08-10 11:48:01
  Svara
 • You do you, Sandra!

  Melly 2017-08-10 11:44:49
  Svara
 • Grattis grymma du!!!

  Ak 2017-08-10 11:38:36
  Svara
 • Grattis Sandra och SÅ bra skrivet! <3

  Daniela 2017-08-10 11:38:06
  Svara
 • Grattis bästa Du!!!

  Jos 2017-08-10 11:35:25
  Svara
 • Grattis!!! og HEJA!

  Jeg oplever også det her, især fra velmenende ældre mænd fra min familie, som synes, at jeg er så sød og at mænd på min egen alder også burde synes det…….
  Jeg bliver virkelig såret, når nogen kommenterer på, hvor jeg ”burde” være i mit liv. Fordi jeg virkelig gerne vil have børn, og tiden går, så de behøver virkelig ikke minde mig om det. Sagen er jo bare, at jeg ikke har fået en mand, som JEG vil være sammen med. Og i mellemtiden har jeg det cool med mit liv og gør de ting, jeg kan og vil og det er fantastisk at kunne det.

  K 2017-08-10 11:35:04
  Svara
 • Väl rutet 🙂

  ljuvajulia 2017-08-10 11:32:42 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • Så fint <3
  Grattis! 🙂

  Sofia 2017-08-10 11:31:53 http://nouw.se/ettlitetliv
  Svara
 • MKT bra rutet! Det finns andra meningar i livet än att bilda familj. Ha en fab fölsedag som du förtjänar!

  Lisa 2017-08-10 11:31:39
  Svara
 • Grattis och heja dig!!!

  Elin 2017-08-10 11:29:42
  Svara
 • Grattis! Du får mig att vilja leva mer! Heja dig och miljoners hurraaaan!

  lotta 2017-08-10 11:28:58
  Svara
 • Grattis! Bort med patriarkatet och oförstående män (och kvinnor)! Jag är småbarnsmamma men gillar lika mycket för det att ibland gå ut o roa mig, vara ensam, vara med kompisar, sova över hos folk, leva livet, resa, pröva nya saker. Men det SKA man tydligen inte enligt andra morsor (o män) som preachar ”åh hur kan du va utan ditt barn en dag eller hur orkar du”. Jag svarar: tack det går utmärkt, hon har två föräldrar, en pappa som är lika mycket förälder tex.. men tack för din omtanke – inte – heeeeejdå”. Kör på, skit i alla andra!

  Linnea 2017-08-10 11:27:35
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Heja dig som fortsätter göra saker du vill göra och skiter i vad präktiga föräldrar tycker! Man kan ju inte sluta leva bara för att man får barn.
   Obs, absolut inget fel i att vilja vara med sina barn hela tiden, men stör mig på dem som tycker att alla ska göra som de själva gör.

   Linda 2017-08-10 11:51:23
   Svara
   • Svar på Lindas kommentar.

    <3<3 tack! Hatar också att bara för att saker händer i ens liv (en blir äldre, en skaffar barn, en skaffar inte barn, en får jobb osv) så måste man sluta med roliga saker eller klä sig i kläder som någon har hittat på är "barnsliga". Herre Gud, så länge man inte skadar andra och smiter från skatten så är det väll bara att njuta av de man gillar

    Linnea 2017-08-10 17:39:24
    Svara
 • Sandra! Du är fucking bäst.

  Alva 2017-08-10 11:22:45
  Svara
 • Stort grattis på din dag och till en jättebra och viktig text! Visst är det sorgligt med åldersdiskrimineringen och hur lätt man kan placeras i fack.

  Själv har jag tonårsbarn och en vuxen son (hjälp, vad hände?). 🙂 Känner mig dock fortfarande som 33 inuti och håller helt med dig om att det är underbart att bli äldre. För vad är alternativt, liksom …?

  Kram och tack för en mycket bra blogg!

  Anna, New York - My Bite of the Big Apple 2017-08-10 11:22:08 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Heja dig och grattis på din b-day!! Jag är 37 år och har varit tillsammans med min kille i 18 år. Vi har fortfarande ingen tanke på att gifta oss, vi trivs bra med att bara leva ihop och som vi har det just nu. Vi har inga barn och visst har vi någon gång pratat om det men nä, vi trivs så himla bra med att bara vara vi, resa och ha det kul. Vem vet vad vi står om några år och vad vi känner kring barn då, men då är upp till oss två och ingen annan. Och ja, jag förstår ju liksom också att det kan vara försent då men det behöver ingen förklara för oss, vi är fuuuullt medvetna om detta.
  Ja så om alla bara kunde leva sina egna liv och sluta ha så många åsikter om andras.

  Linda 2017-08-10 11:17:23
  Svara
 • Queeeeeeen! Jag är 10 år äldre än dig men känner igen mig så mkt i det du beskriver – jag var på samma plats som du när jag var 33. Man få verkligen kämpa för att gå sig egen väg eftersom det är så många som ifrågasätter den. Du gör det med den äran. Och ha den äran : *

  Helena 2017-08-10 11:15:46
  Svara
 • Hoppas att jag är precis som dig när jag är 33. Och 44. Och 55. Tror att alla skulle vara lite lyckligare om dom tänkte lite mer som du<3

  Becka 2017-08-10 11:15:07
  Svara
 • GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN VÄRLDENS BÄSTA SANDRA!! Fy fan vilken bra text förresten och jag håller med allting till punkt och pricka. Har själv nyss fyllt 27 år men har ingen som helst åldersnojja för jag tror verkligen att åldern endast är ett nummer, det är hur en känner sig inuti som räknas! DU är verkligen en inspiration till det tankesättet också, då du aldrig låter sådana kommentarer som du nämner i texten ändra hur du är eller känner. Så jävla bra och mkt viktigt att våga vara sig själv, hur ung eller gammal en än är! Ibland när jag tar på mig en kort kjol så tänker jag ändå ”kan jag verkligen … ?” men jag slår snabbt bort tanken och tänker istället ”Om tuffaste Sandra kan, då kan JAG också”. Girl power 4-ever!

  Mia 2017-08-10 11:09:07
  Svara
 • grattis grattis grattis du!! känner mig nästan ledsen för det är som att en kompis fyller år och jag är bortrest och kan inte fira med dig </3 men egentligen är det ju inte så för vi känner inte varandra men det känns som det! hehe. så tänk att jag firar med dig tjohoo

  maja 2017-08-10 11:02:27
  Svara
 • Och GRATTIS!!! ???

  Tove 2017-08-10 10:56:06
  Svara
 • Så jävla bra skrivet!!! ??????

  Tove 2017-08-10 10:55:50
  Svara
 • grattis världens finaste sandra!!!!! puss <3

  stephanie 2017-08-10 10:48:29
  Svara
 • Det är verkligen trist att åldern ska vara så betydande för människor. Folk älskar verkligen att snaska runt sig i andra. När jag blev gravid som nittonåring var det ett liv utan dess like. Man var för ung och skulle ångra sig. Idag är jag 33 år och mamma till en som fyller 13 i oktober. Jag ångrar mig inte det minsta. Runt 28 började folk fråga om syskon, varför jag inte skaffar fler barn och den frågan består. Varför är jag inte gift? Varför har jag inte fler barn? Tycker jag inte om barn? Grejen är den jag är lärare med utbildning förskollärare och även grundskollärare från årskurs F-9. Skulle jag inte tycka om barn då? 😉
  Jag älskar barn, men det är inte bara att skaffa barn hur som helst. Det var först för ett år sedan ensamstående fick den rättigheten i Sverige som ett exempel.

  Så trött på vad som räknas som normalt. Om man vill bli mamma vid 15 eller 49 låt det vara så. Låt människor få göra som de vill. Om man inte vill ha barn, låt MÄNNISKOR slippa få barn då. Jag vet människor som inte vill ha barn, män är det aldrig någon som ifrågasätter valet kring men kvinnor ”DET kommer du ångra”, ”Vänta med åldern kommer du vilja ha barn”. En person som är utan-barn-och-lycklig-ändå sa till mig ”FOLK tjatar, men jag vet jag vill inte ha barn, jag ville inte ha barn redan som liten. Jag är 34 nu, jag kommer inte ångra mig. Tänk att det bara är du som förstår, fastän du fick barn tidigt och alltid velat ha barn”.

  Jag förstår för jag tror att ingen är lika, tänk om vi bara kunde få vara unika, barnfria, barnlösa, enbarnsmammor, mångbarnsmammor. Tänk om folk kunde sluta ifrågasätta oss kvinnor för att vi gör val som vi själva vill göra.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-08-10 10:48:16 http://www.saramadeleine.se
  Svara
  • Svar på ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★s kommentar.

   Eller hur? Jag har fått höra att jag inte förstår meningen med livet eftersom jag inte har barn, kommentarer som att ’jag trodde att jag förstod och resonerade som dig innan jag fick barn, men nu förstår jag att jag inte fattade någonting. Har man inte barn är livet meningslöst.’ Vad säger man ens? Eh, tack…? Sedan är de avundsjuka på mig som reser mycket. Folk alltså.

   Linda 2017-08-10 11:55:17
   Svara
   • Svar på Lindas kommentar.

    Så galet verkligen :-o. Folk förstår inte att man vill olika i olika liv. Sen är det också fräckt att påstå att någon inget vet innan henom fått barn. För det betyder i så fall att folk som är ofrivilligt/frivilligt barnlösa inget skulle veta om livet?

    Stå på dig! 🙂

    ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-08-11 09:19:44 http://www.saramadeleine.se
    Svara
 • Grattis och HUrra HURRAAAAAAA !!!! Att bli äldre är bäst. Kram från en 34 åring

  Ellen 2017-08-10 10:47:10
  Svara
 • Grattis Sandra! Du är så himla bra 🙂

  Daniel 2017-08-10 10:46:54 http://dannejohansson.se
  Svara
 • Grattis Sandra! Hipp Hipp Hurra!

  Och det är verkligen så. Jag är 30 år och kan enkelt bli stressad på grund av att jag är arbetslös och singel. Jag kämpar på men kraven från omgivningen blir bara större och det ger mig stor panik ibland.

  Men stort grattis på födelsedagen och njut av din dag och gör den helt fantastisk! ❤

  Lisa 2017-08-10 10:44:41
  Svara
 • Grattis Sandra!!! Och vilken jävla pangtext att slänga ur sig dessutom. Ska spara den och dela när det börjar ske mig. Hoppas du får världens bästa dag (vecka) <3

  Nastasja 2017-08-10 10:43:48 http://nastasjathor.com
  Svara
 • Grattis på födelsedagen ?? Bra inlägg. Helt sjukt att folk har så mkt åsikter om man gör andra val i livet än det ”förväntade”. Särskilt om man som kvinna inte har som högsta önskan i livet att skaffa barn och hitta en partner. Eller om man vill klä sig på ett sätt som inte anses ”åldersadekvat” eller ”passande”. Skönt att du tar upp det! Du verkar ju i alla fall ha hittat ett bra förhållningssätt till det och ödslar inte så mkt av din värdefulla kraft och energi åt allt tyckande, utan fokuserar på att njuta och vara awesome! Good for you ??

  Lo 2017-08-10 10:40:48
  Svara
 • Grattis Sandra!!

  Katja 2017-08-10 10:32:48
  Svara
 • Du är grym Sandra! Stort grattis på födelsedagen! ????

  Torun 2017-08-10 10:31:39
  Svara
 • Grattis fina fina Sandra???

  Tara 2017-08-10 10:31:39
  Svara
 • Stort grattis!! Du inspirerar verkligen, och när jag närmar mig 30 ska jag tänka på dig och festa vidare in i livet 🙂

  Ebba 2017-08-10 10:31:36
  Svara
 • Grattis Sandra! Vi är så många som inspireras av dig och allt du gör <3

  Jess 2017-08-10 10:29:49
  Svara
 • ÄLSKAR DIG SANDRA! Fortsättfortsättfortsätt och sluta aldrig! Snälla då! Grattis❤️❤️❤️❤️

  Anna 2017-08-10 10:23:23
  Svara
 • Så rätt! Tack för peppen. Stort grattis!

  Nåja 2017-08-10 10:21:30
  Svara
 • Grattis på födelsedagen och heja dig!

  Linda 2017-08-10 10:19:38
  Svara
 • Mmm,, fast 44 ändå, ser så mycket fram emot att få skriva det ett helt år.
  Samt: Bli aldrig gammal <3 Hoppas att jag läser din blogg när jag är 55 och fortfarande får se dig med kort kjol, dansandes på något fint ställe!

  Julia 2017-08-10 10:17:16
  Svara
 • Aldersrasisme er reelt, og det blir bare værre med årene! Hilsen kvinne 43 år ( kjenn på det… Har fulgt denne bloggen i ti år..)

  Line 2017-08-10 10:17:07
  Svara
 • Stort grattis på födelsedagen! Och ett lika stort grattis till din framgång med böcker, bloggen etc. Skit i jante, finns alldeles för många av den varan redan. Hurra hurra hurra!

  Elin 2017-08-10 10:15:09
  Svara
 • Grattis Sandra!! Naar jeg blir stor (33) vil jeg bli som deg.

  Caroline 2017-08-10 10:13:10
  Svara
 • Grattis och kör hårt!

  Sofie 2017-08-10 10:12:39
  Svara
 • Heja dig Sandra!! Lägg aldrig dina minikjolar på hyllan, sluta dansa eller hångla snälla!

  Jenny 2017-08-10 10:10:49
  Svara
 • Grattis Sandra!! Du är en inspiratör, fortsätt vara som du vill!

  Hanna 2017-08-10 10:10:16
  Svara
 • Klokt. Ha en fantastisk födelsedag!

  Emma 2017-08-10 10:08:29
  Svara
 • Grattis☀️??

  M 2017-08-10 10:08:11
  Svara
 • You go girl! Du inspirerar!

  Rebecka 2017-08-10 10:07:28
  Svara
 • Det finns ju redan ALLDELES för många människor på denna jord! Det borde istället ifrågasättas att skaffa barn, och inte tvärtom. Heja dig!!

  Emma 2017-08-10 10:06:21
  Svara
 • Grattis och jag håller med dig till 100 %!

  Jeanette 2017-08-10 10:04:20
  Svara
 • Heja o grattis Sandra!!

  Josefine 2017-08-10 10:03:47
  Svara
 • Ja! Bare ja! 😀 Grattis med födelsedagen!

  Tale 2017-08-10 10:03:38
  Svara
 • Grattis på din dag!

  Tack för inlägget! Känner igen mig i det du skriver. Är man inte i ett stadigt förhållande innan en viss ålder, så är man antingen lesbisk eller så är det något ”fel” på en. Det är som att ens omgivning har svårt att förstå att det kan vara ett val att inte vara i ett fast förhållande. Det är så tröttsamt.

  Sara 2017-08-10 10:02:22
  Svara
 • Alltså YEAAAAAH!!!! Och GRATTIS SANDRA! <3

  Sofia 2017-08-10 10:01:59
  Svara
 • Du.är.så.jävla.cool.

  Kajsa 2017-08-10 10:01:31
  Svara
 • Grattis på dig gullis-Sandra! Men eller hur. Vart får folk ens energin över att försöka rätta till en annan främmande människas liv egentligen? Kan dem inte ge den extra energin till mig eller till att förbättra världen?

  Emma 2017-08-10 09:59:28
  Svara
 • Grattis Sandra! Du har så rätt. Jag är 27 och har stundtals ångest över att jag närmar mig en ålder där det upplevs som jag måste uppfylla vissa kriterier. Sen inser jag alltid att vad tråkig världen vore om alla gjorde exakt likadana val i livet.

  Sophie 2017-08-10 09:57:46
  Svara
 • Stort grattis! PS. Älskar att ditt födelsedagsinlägg är ett feministiskt ryt! ?

  Lisa 2017-08-10 09:56:36
  Svara
 • Grattis Sandra!! Så mkt PREACH på detta inlägg. Skitlarvigt när folk ifrågasätter min livsstil = snart 35 men inte ens nära att skaffa kids. Min kille som är 38 och lever exakt samma liv som jag får aldrig kritik för det. MEN att va 30+ innebär för mig att känna sig lugn och trygg i sig själv och säga ifrån när ”växupp”-tomtarna sätter igång. Så skönt.
  Ha en bäst födelsedag!!

  Lotta 2017-08-10 09:56:26
  Svara
 • grattis!!

  Elsa 2017-08-10 09:56:19
  Svara
 • Du är fan bäst!! Alla pekpinnsidioter kan dra åt helvete. Starka står vi kvar.

  Moa 2017-08-10 09:56:06
  Svara
 • Stort grattis på födelsedagen Sandra!

  Jasmine 2017-08-10 09:51:06
  Svara
 • Stort grattis på födelsedagen ???

  Semmelmamman 2017-08-10 09:50:47 http://semmelmamman.ae
  Svara
 • SANDRA<33333333333

  L 2017-08-10 09:50:08
  Svara
 • Stooort GRATTIS på din födelsedag!
  Hoppas du får en riktigt härlig dag 🙂

  Ekenäsliv 2017-08-10 09:48:50 http://www.ekenasliv.se
  Svara
 • Grattis Sandra!
  Håller med om att det med åldersdiskriminering är så LOL. Fortsätt lev och gör som du vill. Vill också passa på att tacka dig för allt du ger oss läsare. Har följt dig i typ tio år (hur sjukt?) och gått igenom heartbreaks, utlandsflyttar, äventyr och ofta funnit både tröst, visdom och inspiration i dina ord. Din blogg är på riktigt en stor del av min förvandling från tonåring till vuxen.
  Kram

  Julia 2017-08-10 09:47:19
  Svara
 • Fick rysningar av den här texten! SÅ bra och speciellt slutklämmen. Samt så mycket jävla power i allt du gjort karriärsmässigt.
  Stort grattis på din födelsedag!!
  Är så glad att du ser igenom sån skit för vad det är, istället för att ifrågasätta dej själv. Bara ÄLSKAR detta håll-käften-inlägget :)))
  Då lever jag själv enligt normen o tycker inte alls du behövde highlighta att det inte är något fel med det heller, så ”vi” ska känna vi gjort ”tråkigare”/”sämre” val. Det lyser igenom att du är lycklig i ditt liv med dina val och att barn inte är så intressant för dej- men inte blir jag som har barn- provocerad av det! Bara tuta på o kör med din livsstil det är en fröjd att följa, just för du omfamnar DIN livsstil o situation. På samma sätt är det en fröjd att följa tex underbara Clara som omfamnar sin! 🙂

  Ebba 2017-08-10 09:45:07
  Svara
 • Grattis!!!! Hoppas du får en underbar dag!

  Josefine 2017-08-10 09:45:03 http://svenskatrappsteg.se
  Svara
 • Heja dig och GRATTIS på födelsedagen!

  Julia 2017-08-10 09:44:31 http://prick.blogg.se
  Svara
 • I LOVE YOU

  Minna 2017-08-10 09:41:06
  Svara
 • Fakk yeah girl, du är inspirerande. Får hjärtklappning av att läsa. Det finns så mkt äventyr kvar i livet, 19 som 91 år!

  Michaela 2017-08-10 09:38:57
  Svara
 • Jag måste säga att jag har precis hittat till din blogg och är helt såld! Skuttade upp på plats 1 direkt! Heja dig!
  Och GRATTIS på födelsedagen och den magiska siffran! Ett 33-årigt år kan inte bli annat än magiskt.

  Sara 2017-08-10 09:37:42
  Svara
 • Heja dig! Och grattis på födelsedagen! 🙂

  Åsa 2017-08-10 09:32:36 http://tulsaqueen.blogspot.com
  Svara
 • Du är bäst!! Grattis på födelsedagen!! Tack för en bra text. Är bara 27 men möter redan på det du skriver. Så viktigt att prata om detta! Hoppas du får en toppendag <3 Puss

  Helen 2017-08-10 09:28:27
  Svara
 • GRATTIS!!! <3 Vettigt inlägg! Kram från tjejerna på Wearit

  Wearit 2017-08-10 09:27:48 http://nouw.com/wearit
  Svara
 • Grattis bästa Sandra! Världen är liite finare för att du finns <3

  thesadbox 2017-08-10 09:24:42 http://thesadbox.wordpress.com
  Svara
 • Grattis på födelsedagen! Och word på det där med att inte leva enligt åldersnormen. 42 år, inga barn, bor själv, jobbar och tjänar bra med pengar, reser jorden runt och unnar mig det jag vill pga har bara mig själv och mina hundar att tänka på (stödjer diverse organisationer och kämpar för djurens rätt etc så är inte helt egoistisk om någon i kommentarerna skulle få för sig att klaga…). Dock är jag ingen offentlig person och har i princip bara vänner som lever som jag, så har inte hört så mycket negativt om det. Mina föräldrar har heller aldrig pressat mig om barnbarn tackolov, min syster sköter den biten. 🙂 Tror tyvärr inte att det bara är män som har åsikter, det finns många bittra kvinnor som tycker illa om oss som lever livet som vi vill istället för att anpassa oss. Ah well, mest synd om dem!

  Linda 2017-08-10 09:24:41
  Svara
 • Heja dig Sandra och grattis på födelsedagen!

  Hanna 2017-08-10 09:24:39
  Svara
 • Grattis Sandra! Tack för att du delar med dig!

  Hanna 2017-08-10 09:21:48
  Svara
 • Och såklart glömde jag det viktigaste. MEGAGRATTIS på födelsedagen! <3

  Isa 2017-08-10 09:21:45
  Svara
 • Sandra <3

  Jag är så jävla glad att du är du och att du gör vad DU vill och mår bra av. Det inspirerar. Så himla tröttsamt det du beskriver gällande hur kvinnor förväntas bete sig, klä sig, göra och ha gjort vid en viss ålder som absolut inte förekommer hos män i samma utsträckning. Jag är 26 år och känner redan stress varje dag för saker jag inte hunnit med och som jag inte ens vill hinna men förväntas innan jag också når 33 år. Min bror som är 3 år äldre år får inte alls samma frågor som jag, ex. hur jag ska planera mitt liv på bästa sätt för att uppfylla gällande förväntningar.

  HEJA dig för att du gör ett så himla bra jobb, lyckas tjäna pengar på det du gör, gjort så många modiga val i ditt liv, är smart, rolig, inspirerande, cool och fantastisk. <3

  Puss

  Isa 2017-08-10 09:20:52
  Svara
 • Fick gåshud när jag läste. Grattis!

  Elsa 2017-08-10 09:20:44
  Svara
 • Grattis Sandra! Forsätt med vad du gör, du är grym och är en stor förbild för SÅ många.
  Kram!

  Klara 2017-08-10 09:15:42
  Svara
 • GRATTIS SANDRA på din dag! Du är ett riktigt inspirationsknippe och totalt grym helt enkelt! Hoppas att du får en underbar dag med en massa firande! <3

  Amanda 2017-08-10 09:14:02 http://rosesandparis.se
  Svara
 • Grattis fina Sandra!!! Och TACK för att du är en så bra förebild för oss andra som känner likadant kring klubbande och barnafödande. I Sydsvenskan publicerades en artikel för någon vecka sen om en dam i 80-årsåldern som älskade älskade älskade att gå ut och härja på fredag- och lördagskvällar. Hon njöt verkligen av att träffa folk och dansa. Hon berättade hur hon ett flertal gånger hade blivit nekad i dörren på sitt favoritställe Paddy’s med argumentet ”det är fullt”, men hur de yngre damerna i sällskapet släppts in. Så sjukt och sorgligt!!! Hon blev förbannad och tog striden, men ägare och vakter hävdar att det har noll att göra med åldersdiskriminering. Skärpning alltså!! Klart hon ska få dansa!!!

  Fortsätt göra vad som inte förväntas av dig och grattis igen <3 <3

  Sofia 2017-08-10 09:13:29
  Svara
 • Grattis din allldeles underbara person!!! ? Och hejaheja dig som orkar med och fortsätter på precis dom du är! ✨

  Amanda 2017-08-10 09:13:15
  Svara
 • Stort grattis på din dag! ?
  Och du gör helt rätt i att ignorera de som inte gjort samma livsval som du! Slår vad om att många av dem säkert skulle vilja byta plats med dig om de fick chansen
  Kram
  Emma

  emblas.se 2017-08-10 09:07:19 http://www.emblas.se
  Svara
 • Grattis på födelsedagen Sandra!!!✨

  Kajsa 2017-08-10 09:05:48
  Svara
 • Så så så bra inlägg! ♥️

  Jas 2017-08-10 09:02:12
  Svara
 • Älskar slutklämmen i denna text! Grattis!!

  Lina 2017-08-10 09:01:40
  Svara
 • Stort grattis! Är 24 och har åldersnoja och hatar att jag har det, du är min inspiration <3 du är så grym.

  D 2017-08-10 09:01:36
  Svara
 • JAJAJA! Grattis med bursdag <3

  Kathrine 2017-08-10 09:00:07
  Svara
 • Jag höll med dig som fan ända fram till slutet av inlägget, där du börjar ”försvara” dig. I mina ögon så gör nämligen det försvarstalet dig (och de som resonerar som du) till en del av problemet. Jag läser det som att det är ok att du är över trettio och lever så som du har valt eftersom du ändå har drivit aktiebolag, skrivit böcker, byggt upp en stor blogg, sprutat ur dig krönikor, haft coola jobb både i Sverige och utomlands och dessutom är miljonär. Dvs, du har en giltig orsak.

  Men.. alla vi som INTE har en giltig orsak då? Vi som varken blivit miljonärer, skrivit böcker eller jobbat med coola saker i NYC? Vi som inte valde den vägen på statusstegen men ändå valde att inte skaffa familj.

  Jag får helt enkelt en enorm klump i magen av detta inlägg, återigen får jag kastat i ansiktet att de val jag har gjort, delvis frivilligt men även till stor del ofrivilligt, hade varit mer accepterade om jag istället hade skaffat mig status på andra sidan av skalan. Jag tror att det är fler än jag som står kvar på mitten, som inte valde någon av vägarna och detta tvingar oss att dagligen kriga för att få omgivningen att sluta ifrågasätta.

  Slutligen, jag menar absolut inte att förminska dig eller dina upplevelser, det är fantastiskt hur mycket du har lyckats åstadkomma och jag är övertygad om att du har kämpat hårt för att nå dit du är! Det jag reagerar på är att du använder detta som orsak till varför du inte har stadgat dig. Min framtidsdröm hade varit ett samhälle där det inte behövs någon orsak helt enkelt.

  D 2017-08-10 08:59:27
  Svara
  • Svar på Ds kommentar.

   Jag läser inte alls denna text som att ”jag har åstadkommit en massa andra saker så det är okej att jag inte har barn” utan snarare en fundering kring varför folk inte bryr sig om det faktum att man gjort feta grejer utan i stället bara fokuserar på varför man avviker från normen. Inte som att man måste förtjäna sin barnlöshet, utan att man kan vara hur framgångsrik som helst, omgivningen kommer ändå bara fokusera på det faktum att man som 33årig kvinna inte har barn.

   Cecilia 2017-08-10 10:57:19
   Svara
   • Svar på Cecilias kommentar.

    Håller med Cecilia här. Jag tolkade det mer som att de snarare är få som kommenterar det Sandra lyckats åstadkomma utan hellre pratas vad hon INTE lyckats åstadkomma och vad hon förväntas åstadkomma som kvinna som nu fyller 33 år. <3

    Isa 2017-08-10 15:19:32
    Svara
   • Svar på Cecilias kommentar.

    exakt så!

    sandrabeijer 2017-08-10 11:42:40
    Svara
 • Grattis på din dag och wow vilket träffsäkert i lägg! Heja dig! ❤️

  Johanna 2017-08-10 08:59:21
  Svara
 • Grattis Sandra!! Tack för att du är en så bra förebild för mig + typ alla andra i hela världen. Dina böcker är amazing! Kram <33

  Frida 2017-08-10 08:58:13
  Svara
 • Oh lord vad du sätter ord på verkligheten! Du slutar aldrig leverera med dina kloka tankar och det gör dig till en stor inspirationskälla! Jag håller fullständigt med. När ska alla män förstå att kvinnan är lika mycket värd att få göra det hon vill utan att någon ser ner på en?

  Nathalie 2017-08-10 08:55:35
  Svara
 • Well said! Och grattis! ?

  Sara 2017-08-10 08:52:55
  Svara
 • Stort grattis bästa Sandra! Hoppas du får en drömdag! KRAM

  Sarah MacFie 2017-08-10 08:51:31 http://www.sarahmacfie.se
  Svara
 • Stort grattis på födelsedagen!

  Johanna 2017-08-10 08:48:33
  Svara
 • Grattis Sandra!!! Jag håller med om det du säger till viss del, jag blir nog lite duktigare på att leva och trygg i mig själv ju äldre jag blir. Men jag påverkas extremt mycket av samhällets normer som säger att jag ska skaffa barn. Jag har funderat mycket kring hur det är att leva som barnlös och de jag känner som är 30 och ännu äldre och inte har barn av olika anledningar, de är alla väldigt framgångsrika på nåt sätt! Bra jobb, känner mkt pengar, faktiskt ofta singlar också. Ca 90 % av mina vänner har skaffat barn. Jag känner mig inte jätteframgångsrik utan har väl typ ett vanligt kontorsjobb och inga specifika kontorsplaner. Jag vill också fortsätta klä mig i korta kjolar och gå på skogsrave och festival, spontan-AWa efter jobbet, prova nya resmål och restauranger. Men jag har inga vänner kvar att görs det med. Jag har en sambo som jag gör saker med men det är nästan som att samhället stoppat in oss i samma mall som alla andra, vi vill inte riktigt in där med barn och bröllop osv men vi lever typ så ändå, jobbar, lagar mat, tittar på tv-serier, reser visserligen mer än våra vänner med familj men det är som att mitt liv stannat upp lite när alla andra följer samhällets normer och jag vet inte riktigt hur jag ska komma vidare …

  Anonym 31-åring 2017-08-10 08:46:53
  Svara
  • Svar på Anonym 31-årings kommentar.

   Åh, känner också igen mig så mycket i det du skriver. Jag har sambo sedan många år, hund, ett fantastiskt jobb som jag älskar, osv och håller i princip med Sandra om att det är skönt att bli äldre och tryggare i sig själv. MEN! Blir så otroligt deprimerad av att alla vänner försvinner in i barnlivet en efter en. Älskar att dricka vin och umgås men mina vänner med barn vill och orkar göra det kanske några gånger om året. De har inte tid, orkar inte, kan inte fixa barnvakt, har flyttat ut till villaförorter med dåliga buss- och tunnelbaneförbindelser, osv. Och när de vill följer med ut så är de inte desamma. Kan ibland få otrolig åldersångest, inte för att jag känner att jag borde skaffa barn och börja leva som en vuxen, utan snarare för att jag inte tog tillvara på tiden då jag fortfarande hade vänner som ville göra roliga saker. Förstod väl såklart att vi inte alltid skulle leva som 23-åringar, men insåg ändå inte riktigt hur otroligt mycket och hur OTROLIGT SNABBT ens eget liv förändras när ens vänner alla väljer att skaffa barn inom en tvåårsperiod (31-32 års ålder i mitt fall). Kommer det att vara så här tråkigt resten av livet nu? Så otroligt avundsjuk på Sandra som har så många roliga vänner kvar (vi är lika gamla). Någon som har några tips på hur man skaffar nya roliga vänner i den här åldern (33)?

   Men iaf, tack för att du är en sån bra förebild i det här avseendet Sandra, och massa grattis på födelsedagen!

   L 2017-08-19 10:15:35
   Svara
  • Svar på Anonym 31-årings kommentar.

   Åh vad jag känner igen mig! Kunde lika gärna varit jag som skrivit det där! Var bor du någonstans?

   Karin 2017-08-13 20:54:40
   Svara
  • Svar på Anonym 31-årings kommentar.

   Lev livet du vill! Låt ingen annan bygga upp en ram av vad du måste göra. Om du inte vill skaffa barn så gör du inte det. Vem säger att du måste? Jag är 30 år och är arbetslös och bor med mina föräldrar. Jag är singel och har inte haft något förhållande sedan jag var tonåring och jag har aldrig rest världen runt och i mångas ögon är jag säkerligen otroligt misslyckad. Men vet du? Jag bryr mig inte över huvud taget. Jag är inte född i en rik familj med hög status utan jag är född i en familj där det inte har varit så enkelt. Jag har pluggat hela livet men i en bransch där man får slå sig fram med armbågarna men så småningom ger det med sig. Jag lever livet samhället inte vill att jag ska göra men jag gör det ändå och går med huvudet högt.

   Sträck på dig och jag ska ge dig rådet som en läkare gav mig en gång: Gör det du själv vill och inte det som alla andra vill.

   Kram!

   Lisa 2017-08-10 17:50:03
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Åh jag vet ju allt detta, är bara så osäker och velig. Jag måste bara jobba på att bli tryggare i att leva det liv jag vill ? Tack för gullig och snäll kommentar ?

    Anonym 31-åring 2017-08-14 15:02:57
    Svara
  • Svar på Anonym 31-årings kommentar.

   ÅH vad jag känner igen mig. Jag är 29, gift sen några år och vi är inte i närheten av barn (kommer nog inte bli heller) och det är ju skönt – för oss. Men senaste året har 9 (!!!!) av mina/våra vänner blivit gravida. Jag har ju knappt några kvar att umgås med? Jag vill fortsätta resa och gå ut men jag vill ju göra det med mina vänner. Känner mig så ensam och utanför, trots att jag inte ens vill vara med i deras mamma-klubb. Om du vill prata av dig eller hänga så skriv till [email protected] KRAM

   Lisa 2017-08-10 10:34:45
   Svara
  • Svar på Anonym 31-årings kommentar.

   Menar såklart ”tjänar pengar” och ”karriärsplaner” 🙂

   Anonym 31-åring 2017-08-10 10:27:19
   Svara
 • Aaaaaah så jävla grym!!! Största inspirationen 🙂 stort grattis på din dag, stay awesome!

  Cecilia Alvbring 2017-08-10 08:46:45
  Svara
 • Grattis på födelsedagen! Kör din grej 🙂 Jag känner igen föreläsandet man får utanför mallen. Jag fyller 40 om ngr veckor och är fortfarande lyckligt utanför den. Och omvärlden börjar lugna ner sig och tro på mig och att jag vet vad jag blir lycklig av. Ge den några år till så kanske de helt enkelt ger upp 😉

  Linda 2017-08-10 08:46:23
  Svara
 • Grattis Sandra! ??? fortsätt göra som du vill, du är en stor förebild! ??

  Elsa 2017-08-10 08:45:55
  Svara
 • Graaaaaattis!

  Johanna 2017-08-10 08:45:53
  Svara
 • Stort grattis på din dag! Du är världsbäst, heja dig!!???

  Linnéa 2017-08-10 08:44:47
  Svara
 • Sandra, du är AWESOME. Så jäkla bra text. Bra påminnelse till ALLA.

  GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN. Ha en superbra helg!

  <333

  Jenn - forever abroad 2017-08-10 08:43:21 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • WORD! Håller med om allt. Grattis till dig! / barnlös och ogift men jäkligt nöjd 30 åring.

  Jasmine 2017-08-10 08:42:32
  Svara
 • Grattis på födelsedagen och heja, heja dig med allt som du tar dig för både innan- och utanför mallen. Du är fantastisk ?

  Clara, Bossbloggen 2017-08-10 08:42:13 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Så bra skrivet! Jag får själv dessa ”uppläxningar” av framförallt män men också av kvinnor som tycker att jag borde insett meningen med livet by now, nämligen vovve, villa, volvo. Och ett gäng kids förstås. Är 35 och älskar mitt liv precis som det är, utan alla dessa saker, och det provocerar så utav bara helvete. Fattar inte grejen? Det snackas om överbefolkning men fan för den svennebanan som inte ynglar av sig.

  Nästa torsdag flyttar jag till Sydafrika för ett nytt jobb – lika pepp som en femtonåring som ska gå på sin första festival!! Sandra, vi ger dem fingret och lever som vi vill, okej? Jag hoppas du får världens bästa födelsedag och att du har superroligt på Way Out West <3
  Var alltid dig själv.

  Therese 2017-08-10 08:41:55
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Fantastiskt att flytta till Sydafrika – lycka till! Har bott där själv och älskade det! Kände mig så ”levande” när jag bodde där (makes no sense jag vet).

   L 2017-08-19 10:19:22
   Svara
 • ?????? ⭐️⭐️⭐️

  Grattis på födelsedagen! Du är power.

  Johanna 2017-08-10 08:40:31
  Svara
 • Grattis!! Och bästa jag läst btw❤

  Teresa 2017-08-10 08:39:07
  Svara
 • Grattis Sandra! Du är en fantastisk person, inspiratör och förebild. Fortsätt följa ditt hjärta, vi är alltid med dig.

  Szofia 2017-08-10 08:38:11
  Svara
 • Alltså så jävla bra inlägg och GRATTIS (!!) på födelsedagen Sandra, du är en grym inspirationskälla! <3

  Lina 2017-08-10 08:37:58
  Svara
 • Grattis Sandra ? ? ? ? hoppas att du får en fantastisk dag!

  Folk är så fett tramsiga och typ mest avundsjuka? Du är awesome, lev som du vill, så länge du vill!!

  Linnra 2017-08-10 08:35:51
  Svara
 • Gratulerer så mye med dagen! Og fortsett med dans og leppestift og skriving og alt som gir deg glede i livet helt til du er 66 og kanskje enda litt eldre <3 Vi som velger å leve litt utenfor A4 har gode liv, vi også 🙂

  Marianne 2017-08-10 08:35:46
  Svara
 • Så bra skrivet, tycker verkligen du är en stjärna! Älskar din blogg och allt du gör, sluta aldrig! GRATTIS! 🙂

  Malin 2017-08-10 08:35:00
  Svara
 • Grattis finaste Sandra! Du ar sa himla bast. Heja heja och hipp hurra! <3

  emma 2017-08-10 08:34:19
  Svara
 • Grattis! Och bra skrivit! Är nästan lika gammal som dig, driver eget företag i samma bransch och folk älskar att fråga mig när jag ska bli ”vuxen på riktigt” med allt vad det innebär. Kokar över lite inombords varje gång över att jag måste försvara mina val. Önskar att ingen av oss behövde vara irriterad över den slags saker, men nu när det verkar som att vi måste är det skönt att någon så cool och välformulerad som du kan sätta ord på samma känsla. Så tack!

  Linn 2017-08-10 08:33:49
  Svara
 • Grattis!! Och väldigt vettigt, välformulerat beskrivet!

  Karin 2017-08-10 08:33:45
  Svara
 • Yay! Og gratulerer med dagen!

  Ina 2017-08-10 08:33:24
  Svara
 • HURRA! Gratulerer så mye med dagen, Sandra! ❤
  Jeg er forresten helt enig, og jeg møter på akkurat de samme holdningene. Gir blaffen, jeg også – det er vårt eget liv, og vi lever det akkurat som vi vil!

  Synne 2017-08-10 08:33:04 http://www.etdrysskanel.com
  Svara
 • AMEN!!!! Grattis<3

  f 2017-08-10 08:32:15
  Svara
 • Grattis! Tummen upp för ditt inlägg, mycket bra att belysa denna diskriminering och stora orättvisa. Har varit med om att bli utfrågad om giftermål och barn trots att jag är 26, sjuka sjuka värld. Jag ska öva på att bli bättre på att ifrågasätta de personer som yttrar sig om min kropp och relation!

  Ida 2017-08-10 08:31:46
  Svara
 • Tyvärr är det inte en endaste man, dock tiotals kvinnor, som har ifrågasatt mig på samma sätt som du upplever det. Kvinnor som går patriarkatets ärenden, ungefär. Gör mig ännu mer ledsen än om det hade varit männen, faktiskt. Oavsett – fuck’em all och ha kul. Grattis!

  Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek! 2017-08-10 08:28:03 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Alltså alla grattis till dig på din födelsedag! Och tack tack tack för bästa läsningen och morgonpeppen! Du är guld och bästa förebilden som håller dig utanför ramarna. Och wow, grattis också till allt du redan byggt, ordnat och nått ✨✨✨✨
  Ha en fantastisk dag och kväll ☀️?❤️

  Caroline 2017-08-10 08:27:59
  Svara
 • Fy sjutton vad bra skrivet! Tack för detta. Och stort grattis till den snygga siffran 33! ???

  Laura 2017-08-10 08:21:46
  Svara
 • Stort grattis fina Sandra! Jag känner ofta att du är min cyberstorasyster. Det är väldigt skönt och tryggt att ha dig. Hoppas du får en härlig dag och att vi ses på wow! PUSS.

  Hilma 2017-08-10 08:18:52
  Svara
 • PREACH!!!!!!!
  Och Grattis!

  Julia 2017-08-10 08:15:18
  Svara
 • Grattis på din dag! (Och vecka) och bra sammanfattat. Det är befriande att läsa om hur du lever din sanning och gör det du mår bra av. Fortsätt vara du! Heja igen!

  Kristina 2017-08-10 08:14:27
  Svara
 • Stort grattis på födelsedagen! 🙂 Mycket skaldjur och cava och hångel önskar jag dig. Ps. Never change.

  Niki 2017-08-10 08:14:03
  Svara
 • ⭐️

  Anna 2017-08-10 08:12:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!