Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

surlistan.

Snodde rolig lista från Clara. Man gillar ju att muttra runt lite på söndagar.

Obehagligaste jag vet: Blött hår mot ryggen när man har duschat och det är vinter. Ljudet av att öppna en Piggelin. Rensa duschbrunnen. När folk ställer sig för nära en på tunnelbanan, vid övergångsställen etc. Människor som pratar för nära ens ansikte.

Absolut inte min killtyp: Biznizkillar i brattig juristkostym, alla killar på Tinder som tagit en selfie i sängen/i badrumsspegeln med bar överkropp, killar som inte bryr sig om sin klädstil, killar som överanvänder skrattgråtande emojin, killar med för mycket skägg, killar i dreads, killar i fula skor, killar med smutsiga naglar, killar med småstadskomplex, killar som ser för vuxna ut, alltså som liksom förlorat all form av pojkaktig glimt. Alla jävla snubbar på Tinder som säger att de ”inte gillar att chatta” LOL? Inte upp till dig ditt äckliga äckel, det handlar att man som tjej ska känna sig säker på att man inte möter upp nåt läskigt weirdo. Känns som jag kan fortsätta 4-ever, är kräsen. De killar som fått hångla med mig sen jag blev singel ser typ likadana ut.

Äckligaste mat jag vet: Har ju gjort ett sånt inlägg! Finns här.

Blir arg på: Folk som går aslångsamt framför mig på trottoaren.

Sämsta bok jag läst: Sthlm Queens av Denise Rudberg. Den var nominerad i Stora Ljudbokspriset där jag satt i juryn. Utan tvekan det absoluta sämsta jag någonsin läst.

Något som får mig att byta radiokanal: Pianocovers på kända nutids hits.

Sist jag ville ta till knytnävarna: När jag såg honom senast. Men det var länge sedan nu.

Sämsta serien jag nyligen sett: Kan inte komma på? Testar så många serier som jag stänger av om de inte imponerat på mig inom fem minuter.

Fulaste plagg jag vet: Jeans med strassapplikation.

Äckligaste drycken: Avslagen Coca Cola.

Det skriker jag när jag blir arg: Satans jävla kukhelvete.

??

photo source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
55kommentarer
 • hahahahaha killar med småstadskomplex hahahah tyvärr alla från gbg (i should know som inhemsk gbgare)

  SIlje 2017-08-16 18:41:22
  Svara
  • Svar på SIljes kommentar.

   Oj glömde förklara mig. Gbg är ju liksom inte en liten stad i relation till andra mindre städer i sverige men alltså om man jämför Gbg med Stockholm…. ajooj, alla är så kränkta. Känner igen fenomenet så mycket, alla liksom övertygar sig att Stockholm suuuuuger. Så bittert :/. mkt oattraktivt.

   SIlje 2017-08-16 18:44:05
   Svara
 • Tips på att ta sig an golvbrunnen-gör det i ett alkoholinducerat tillstånd. Ha hänt mer än en gång att jag tagit tag i det efter att ha kommit hem lite småfull från en middag/utekväll. Dagen efter är kanske inte lika tillfredställande som när man tagit hem ett ragg, men nära 🙂

  Karolin 2017-08-16 12:11:37
  Svara
 • ”Inte upp till dig ditt äckliga äckel, det handlar att man som tjej ska känna sig säker på att man inte möter upp nåt läskigt weirdo.” Alltså bästa saken jag läst nånsin! Jag har stört mig på samma sak men inte riktigt kommit på varför. Mest tänkt och irriterat mig på att de förutsätter att man bara för att man är tjej VILL chatta i all evighet. Men precis som du skriver, det är ju en säkerhetsåtgärd för en tjej.

  moa 2017-08-14 22:14:03
  Svara
 • Åh kan du inte recensera Sthlm queens??? Älskar sågande bokrecensioner som är motiverade ?

  Julia 2017-08-14 10:46:32
  Svara
 • Alltså jag håller med dig helt om killar med småstadskomplex. Så sjukt osympatiska. Har en teori om att de flesta som beter sig så har något slags problem i relationen till sin pappa? Eller så är det bara sant för de som jag har mött. Obs för de som läser kommentarerna så handlar det ju inte om de som är stolta över var de kommer ifrån, utan precis tvärtom. De som tror att de blivit så mycket bättre än var de kommer ifrån, bara för att de flyttat till sthlm/gbg/malmö. De som tror att de ”är något” bara för att de bor i storstad och jobbar(/pluggar) med media/juridik (oftast dessa två ämnen men på olika sätt). De som ser ner på de som stannade kvar.

  Anna 2017-08-14 09:54:07
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   EXAKT dom!

   sandrabeijer 2017-08-14 19:12:36
   Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    En underkategori till män med dålig självkänsla. Stöter på dem ofta, de som har en hög utbildningsgrad. Man skall komma ihåg att akademisk utbildningsgrad inte är ett bevis på intelligens. Jag har kommit fram till att det bästa kvittot på att någon är en bra person är om denna gillar djur och/eller har respekt för dem. Var håller för övrigt alla singelkillar med hund till?

    Karolin 2017-08-16 11:57:55
    Svara
 • Jag hade en kollega en gång som kom från en liten liten by men som sedan tre år tillbaka var bosatt i Vasastan. Vid ett tillfälle var vi i mitt bostadsområde i Häggvik,en på den tiden lugn förort, och hon utbrast då ”här skulle jag ALDRIG kunna bo” .
  Hon förklarande även för mig som bott i Stockholm hela mitt liv hur jag skulle bete mig på tunnelbanan, att ”man väntar på att folk gått ut innan man kliver på”, samt uttalade sig nedsättande om ”bönderna ” som var kvar hemma i byn.

  Hon kunde även namnet på aaallla gator i stan, vem fan kan det? Lite roligt 🙂

  Tror kanske att det är sådant beteende som Sandra syftar på?

  Alex 2017-08-13 22:55:18
  Svara
  • Svar på Alexs kommentar.

   Jag tror att det är vanligt att man som inflyttad till en ny stad lär sig alla gatnamn/platser på ett sätt som en infödd inte gör. Mest för att kunna navigera sig runt snabbare. När någon säger ”vi ses på hörnet vid Konsum” är det kanske lätt att förstå för en som är uppvuxen i innerstan, men för en infödd behöver man mer direktion i form av ”vi ses vid Konsum hörnet odinsgatan/Vasagatan” (bor ej i Sthlm, så kan inte gatorna). Jag kan nästan alla gator i den staden jag flyttat till, men nästan inga i den staden jag växte upp i. Sen att den här kollegan säger ”här skulle jag aldrig vilja bo” om ett område håller jag med om tyder på lite småstadskonplex eller bara dålig social kompetens?

   Johanna 2017-08-14 12:56:17
   Svara
  • Svar på Alexs kommentar.

   Haha men det låter ju som ett högst märkligt beteende!? Har svårt att tro att så många småstadsmänniskor gör så att tom någon myntat ett begrepp för det.

   Fanny 2017-08-13 23:31:29
   Svara
 • Sjukt kul lista, kommer absolut att göra denna med! / trogen läsare av din blogg sen 2008 (2009?) 🙂

  Isabel Uhrström 2017-08-13 20:34:08 http://nouw.com/isabelu
  Svara
 • vill gärna också höra vad du menar med ”killar med småstadskomplex”? Fick en liten klump i magen när jag läste det, känns lite som att du ser ner på människor som kommer från småstäder och försöker vara stolta över den orten de kommer ifrån, vilket ofta är väldigt svårt, och jag utgår från att det inte var så du menade. Kram

  K 2017-08-13 19:30:15
  Svara
  • Svar på Ks kommentar.

   Som stockholmare får man ofta höra ”sanningar” i negativa ordalag om Stockholm och dess invånare. När jag tänker småstadskomplex tänker jag just på detta. Att hela Sverige verkar ogilla Stockholm men envisas ändå med att flytta hit och ibland verkligen förkroppsliga de fördomar som finns om stockholmare. Det handlar alltså inte om att det är ”töntigt” att komma från en mindre ort eller att man inte kan föra sig etc. Men typ var lite ödmjuk när du kommer hit. På samma sätt som när man reser vart som helst annars i värden?

   Caroline 2017-08-14 16:33:21
   Svara
 • Hej Sandra! Har en fråga som inte alls relaterar till inlägget. Undrar hur du ser på distansförhållanden nu? Minns att du efter ditt förra förhållande inte tyckte att det var värt att vara ifrån varandra, att det tär för mycket. Men efter ditt senaste förhållande känns det som att din syn på kärleksförhållanden förändrats fundamentalt, har jag rätt? Kramar!!

  Tea 2017-08-13 19:13:36
  Svara
 • Kul lista!! Fast jag tänkte på det där med killar med småstadskomplex – tror att det är en ganska klassrelaterad grej. Om man kommer från innerstan, övre medelklass, besitter man ett stort osynligt kapital som kanske kan göra ens omgivning osäker eller känna mindrevärdeskomplex just eftersom det är ett kapital. Tänker mest att man ska vara medveten om sina privilegier, och ödmjuk inför det (med det sagt behöver man verkligen inte tända på alla killar hehe) puss!

  Ellen 2017-08-13 18:28:34
  Svara
 • Haha, kan du förklara hur boken var lite kort? Kollade på den i bokaffären och kände mest njaäää.

  Fanny 2017-08-13 17:41:17 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • HAHAHAHAHAHAHA roligaste inlägget på länge, garvade speciellt högt när jag läste ”absolut inte min killtyp” och det om den sämsta boken, så jävla kul!!!! Du är underbar <3

  Sofie 2017-08-13 17:39:46
  Svara
 • HAHA påbörjade läsningen av Sthlm Queens men fick avbryta för att den var så jäkla usel! Hur en etablerad författare lyckas med det konststycket går över mitt förstånd. Är det för att den är riktad mot ”unga tjejer” som man (typ förlaget) nöjt sig med en låg nivå? Dåligt, i så fall!

  Eve 2017-08-13 16:12:14
  Svara
 • Vet inte om min kommentar föll bort. Men undrar vad som menas med småstadskomplex? Utveckla gärna.

  Fanny 2017-08-13 14:19:58
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Jag skulle tro att hon menar folk som flyttat till sthlm från en håla och har extremt behov att hela tiden hävda sig och skryta om saker för att de är rädda att inte passa in. Helt enkelt osäkra på sig själva. Finns rätt många sådana personer i sthlm.

   Anna 2017-08-13 14:51:55
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Shit vad osympatiskt. Jag är från en s.k ”håla” och så glad och tacksam för det. 1. så kan man ju inte rå för vart man växer upp men jag flyttade från den staden efter gymnasiet och bott utomlands, i Sthlm över 4 år och nu i en annan superfin stad i Sverige. Under mina år i Sthlm (som jag trivdes bra i) möttes jag tyvärr allt för ofta av sthlmare som enbart tror precis att alla strävar efter att komma dit och det är bästa platsen – för de inte vet något annat. Att dessa personer spenderat somrar ”på landet” och rest en massa utomlands på semester (halla semester är inte real life) gör tyvärr inte dessa människor med kunniga, sympatiska eller coola – de tror mer att de är bättre än alla andra o automatiskt ”hittat rätt” för de av en slump föddes där, vilket jag bara tycker är sjukt sorgligt och rätt patetiskt. Turligt nog träffa jag massa härliga sthlmare med som är nyfikna på världen utanför denna bubbla och är öppna för andra grejer, älskar sånna människor i överlag. O de flesta sånna människor turligt nog är de med lite hjärna och jobbar med coola grejer o älskar anställa exempelvis norrbottningar, som mig! ?

    Summan av kardemumman; när jag läser sånt här inser jag hur lite jag saknar Sthlm.

    Tove 2017-08-13 23:07:14
    Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Men snälla nån? ”Kommer från en håla och har extremt behov av att hävda sig”. Finns en anledning att en måste hävda sig när en kommer från t.ex. Norrland (hatar det begreppet för övrigt pga halva Sverige) för vi är alltid exkluderade i politiska frågor och det här landet verkar kretsa runt huvudstaden. Vi måste ju skrika för att höras över alla Stockholmare som tror att dom är förmer bara för att dom råkar vara födda i landets största stad och ser ner på dom som flyttar dit. Ni som bor i huvudstaden är alltid i klar majoritet av svenskarna och både hörs och syns mest av naturliga skäl. Tycker det är knäppt att människor uppvuxna i en storstad ser ner på människor som flyttar dit från mindre orter. Jag ser ner på folk som ser ner på folk som kommer från mindre orter – man rår väl inte för var man är född och uppväxt ?

    O 2017-08-13 16:19:53
    Svara
    • Svar på Os kommentar.

     + 1 på detta.

     Hälsningar utflyttad norrbottning.

     Sofia 2017-08-14 13:35:06
     Svara
    • Svar på Os kommentar.

     Finns en del människor som flyttar till Stockholm från andra delen av landet och sen svansar runt och tycker att de är ”lite bättre” (egentligen mycket) än ”alla som blev kvar” (oklart varför att enbart flytta till en större stad kan vara ett aktivt val medan alla andra val är något som bara blev). Och som dock snällt kan säga om stackarna som blev kvar att det ”ändå finns något fint med att man NÖJER SIG” (som om alla typer av utveckling sker enbart i städer. Utom när en stadsbo flyttar till landet såklart, då kan det helt plötsligt vara värsta personlighetsutvecklingen). Dessa människor, dvs de som tror att de är lite bättre enbart för att de lyckats med kosttstycket att flytta till Stockholm, kan jag tänka mig att sätta etiketten småstadskomplex på. Att vara frusterad på stockholmare är en helt annan sak, det är fullt rimligt och beror väl knappast på osäkerhet utan är en rimlig reaktion på något som är snedvridet.

     Tove 2017-08-13 18:06:18
     Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Jag fattar inte vad det skulle ha med ens ursprung att göra? Att vara osäker på sig själv alltså. Känner mest bara en sorg över att många personer jag möter som kommer från större städer (i synnerhet Stockholm) per automatik tror att alla vill bo i Stockholm/strävar efter något större? För att normen verkar vara att allt är bättre där. Vilket det givetvis inte behöver vara och oftast inte är.

    Med andra ord finns det även många stockholmare som hela tiden ska hävda sig och oftast inte så diskret se ner på de som kommer från landet. Finns rätt många sådana personer också.

    De som inte kommer från stora staden har ju ofta har fått slita ännu hårdare för sin karriär/kunna passa in iom att man inte bott i samma stad hela livet eller haft något kulturellt eller ekonomiskt kapital eller några kontakter/socialt nätverk att fixa jobb, lägenhet och annat.

    Blir bara så stört trött på den urbana normen och att det tas för givet att alla strävar efter att hamna i Sthlm/Berlin/NYC etc.

    Hade alla kunnat göra karriär i sin egna stad så hade väl folk givetvis hellre gjort det!?

    N 2017-08-13 15:41:35
    Svara
    • Svar på Ns kommentar.

     ”Hade alla kunnat göra karriär i sin egna stad så hade väl folk givetvis hellre gjort det!?”
     Naej, inte nödvändigtvis. Kan ju finnas många anledningar att man vill flytta ifrån sin stad än enbart göra karriär. Jag ville ifrån min (relativt lilla) stad för att jag kände mig fången där. Hatade känslan av att känna sig ”övervakad” för att någon känner någon som känner någon osv. Var pest att växa upp i (för mig) och inte känna sig bekväm med att bara kunna vara. Bästa jag gjort att flytta så fort jag tog studenten och få vara något annat för första gången. Älskar anonymiteten i större städer! <3 Iof har jag kanske ett orimligt stort behov av att få känna mig anonym haha

     Madeleine 2017-08-14 00:18:50
     Svara
     • Svar på Madeleines kommentar.

      Intressant diskussion det här. Har också flyttat från mycket liten håla till Sthlm, via andra större städer både i Sverige och utomlands. Varför? För att jag ville plugga något annat än praktisk inrikting på gymnasiet, för att jag ville lära mig ett nytt språk, för att jag ville studera på universitet osv osv och när allt detta var gjort (inklusive utlandspraktik och utbytesterminer) fanns det inte någon väg tillbaka till där jag kom ifrån. Dels för jobbens skull men säkert skulle jag känna mig lite alienerad också. Inte ha möjlighet till samma rika utbud av kultur och nöjesliv. Inte lika lätt kunna hitta likasinnade. Nu längtar jag tillbaka till livet i en lite mindre stad, är i begrepp att bilda familj och drömmer om hus, trädgård och att inte behöva stressa till tunnelbanan. Säkert romantiserar jag. Livet är alltid svårt fast på olika sätt, var man än bor. Ett som är säkert är iaf att möjligheterna till jobb som motsvarar min utbildning inte finns på min hemort. Men – jag har alltid känt ett visst mått av främlingsskap i storstan, har haft svårt att anpassa mig till arbetslivet här med alla karriärister som till varje pris ska uppåt och framåt. Men känner samtidigt att det är berikande att ha dessa båda ”världar” i sig. Storstaden och småstaden. Precis som jag som person har ytterligare identiteter och lager som format och formar mig. Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägg men jag tror inte jag lider av s k småstadskomplex. Tror inte heller att vi alla gör aktiva val. En del väljer inte alls. Valet att flytta hemifrån tidigt var nog inte så mycket mitt som mina föräldrars, som gärna såg att jag studerade vidare. Hade jag inte haft deras stöd, såväl ekonomiskt och känslomässigt, hade det säkert blivit annorlunda. Det gäller alltid att vara medveten om sina privilegier men jag går inte heller runt och känner tacksamhet för jämnan. För jag har också kämpat precis som alla andra kämpar, på sina unika sätt här i livet.

      M 2017-08-14 17:03:46
      Svara
 • Grattis i efterskott. Vill även passa på att skriva att jag tycker den senaste tidens blogginlägg känts väldigt genomtänkta, välproducerade, roliga och haft en eftertänksam och personlig ton språkmässigt. Puss.

  Agnes 2017-08-13 13:20:41
  Svara
 • Relaterar svårt till killistan. Rimligt att vara petig ändå.

  Jessa 2017-08-13 12:52:34 http://jessicas-voyage.blogspot.se/
  Svara
 • Funderar mycket på hur man undviker de där galningarna, psykopater, våldtäktsmännnen och alla andra läskiga typer som finns där ute på dejtingsidorna??? Samt de som har tio år gamla kort och är egentligen ser ut som gamla gubbar. Är bästa tipset att chatta länge för att lära känna någon? Jag har så lätt för att bli charmad och bara dras med av såna där kasanovatyper. Skitläskigt är det

  Sofia 2017-08-13 12:49:11
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Var noga och försiktig av dig bara! Jag är på HP just nu och bland många idioter som jag blockar finns det även guldkorn. Men fall inte för snabbt och är personen intresserad av din ekonomi eller talar om hur speciell du är efter två dagar så blocka.

   Kram!

   Lisa 2017-08-13 21:13:37
   Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Jag brukar lägga till på snap innan jag träffar någon. Då är det bilder från vardagen, bilder tagna direkt och man kan ockås se vart han håller till (om han har kartan aktiverad). Då kan man nog enkelt se om det är en vanlig trevlig man eller någon med shady avsikter.

   Johanna 2017-08-13 18:59:21
   Svara
 • Haha underbar lista ?

  Ida 2017-08-13 11:22:05 http://onlyonewaytogo.blogg.se
  Svara
 • ”satans jävla kukhelvete” måste ju vara det bästa jag någonsin hört

  Tindra 2017-08-13 10:08:13
  Svara
 • Älskart

  Emma 2017-08-13 10:06:18
  Svara
 • så kul med listor

  Joanna-Livet med psykisk ohälsa 2017-08-13 09:50:38 http://www.joannahalvardsson.se
  Svara
 • Jag älskar biznizkillar! Annars håller jag med om fula skor, för mycket emojis och killar med dåligt lokalsinne? Jag har väldigt bra lokalsinne och tycker det är så osexigt när killen blir ”en yr höna”, och jag får guida om vi ska förflytta oss. Samt killar utan körkort när man är på semester i Italien och jag får köra hela redan. Gjorde slut

  Johanna 2017-08-13 09:45:40
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Usch får dåligt samvete nu. Har inget körkort ”trots” att jag är 30, så min kille får jämt köra. Men kommer från en arbetarklassfamilj utan pengar, och har valt att lägga det lilla jag lyckats spara på härliga resor till Kroatien, Spanien och östeuropeiska gulliga städer… Men kanske vinner man på Triss en dag och kan hjälpa till lite med körandet… 🙂

   Elise 2017-08-13 10:46:43
   Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hahah +1 på killar utan körkort! Vad har dom gjort hela livet liksom?? :0

   emblas.se 2017-08-13 10:22:18 http://www.emblas.se
   Svara
   • Svar på emblas.ses kommentar.

    Haha Sandra har väl inte körkort? Och hon har ju verkligen hunnit med en del 😉

    Frida 2017-08-13 19:30:43
    Svara
   • Svar på emblas.ses kommentar.

    Vad de har gjort hela livet? Körkort är inte det enda som betyder något. Jag har inget körkort men jag antar att du ser skillnad på män och kvinnor eftersom män måste ha körkort eller hur? Bor man i Stockholms innerstad eller i Göteborgs innerstad så är körkort inte nödvändigt eftersom kollektivtrafiken har många olika linjer. Din nedvärdering är verkligen inte okej.

    Lisa 2017-08-13 12:50:54
    Svara
   • Svar på emblas.ses kommentar.

    Är man uppväxt i Stockholms innerstad har man egentligen inget superbehov av körkort.
    Har man ingen att övningsköra med så kostar det ca 600 per lektion.
    Lägger man ihop de två anledningarna är det ju inte så konstigt att man inte fixat ?

    Sandra 2017-08-13 12:33:11
    Svara
   • Svar på emblas.ses kommentar.

    ”vad har de gjort hela livet”? Alla får inte körkortet betalt av sina föräldrar, utan måste spara ihop pengarna själv och det är en väldigt stor utgift. Särskilt om du inte har någon att övningsköra med och inte har ett välbetalt jobb där du kan lägga undan pengar varje månad. Mvh person som är 31 år och fortfarande inte har körkort. Det jag har ”gjort hela livet” är väl typ att försöka överleva och få ihop till mat och hyra, men kul att höra att det skulle vara en anledning till att inte dejta mig 🙂 🙂 🙂
    PS. Nej tänker ej lugna ned mig

    Mikaela 2017-08-13 12:00:30
    Svara
    • Svar på Mikaelas kommentar.

     Älskar att alla blir arga över icke-körkortsgrejen. Har heller inte körkort…

     Hanna 2017-08-13 13:51:50
     Svara
     • Svar på Hannas kommentar.

      Hur kan man inte bli det?

      Lisa 2017-08-13 14:32:58
      Svara
      • Svar på Lisas kommentar.

       Alltså jag menar att jag älskar det. Inte ironiskt. Måste allt vara ironiskt hela tiden? Är så trött på folk i kommentarsfält som hela tiden misstolkar! Jag måste nog träna på min tydlighet…

       Hanna 2017-08-13 20:30:01
       Svara
      • Svar på Lisas kommentar.

       Sorry! Jag som skrev första kommentaren om körkort. Körkort är absolut inte viktigt – jag bor själv i en storstad och kan räkna på en hand de gånger jag fått användning av det de senaste fem åren. Det jag menade med körkort på semester handlar mer om en specifik händelse med en enskild person (som jag inte var kär i, och mest irriterade mig på), där jag fick köra. Han blev liksom ännu mer irriterande när han inte kunde ”hjälpa till” på den delen (heller). Hoppas ni fattar! Hatar inte på folk utan körkort – jag använder det typ bara på semester utomlands 🙂 kram

       Johanna 2017-08-13 14:50:05
       Svara
       • Svar på Johannas kommentar.

        Att köra bil är underbart och roligt. Dessutom en nödvändighet för många. Tyvärr åt andra hållet tänker många utan körkort och bil att det typ…..inte kostar något att ha bil parkera köra osv o man får va glad om en kan få en kaffe som tack. dessutom att aaaallllt ansvar läggs på föraren och att inte hjälpa till med nåt på längre resor osv. Jättedyrt och omständigt att ta körkort dock, samt inte alls en nödvändighet i större städer. Jag fattar det.

        Sofia 2017-08-13 21:15:30
        Svara
        • Svar på Sofias kommentar.

         Den som tror att det är ”ba att ta körkortet” har nog aldrig lidit pengabrist. Körkort är verkligen ingenting man ska ta för givet. För mig tog det många, många sura månader med tom plånka innan jag kunde ta det där körkortet, i vuxen ålder förstås. Min kille som är 33 övningskör just nu. Inget konstigt med det. Snarare skönt, att körkortsnormen inte längre är en NORM.

         Katja 2017-08-14 10:43:46 http://cykelkatten.cc
         Svara
 • gör gärna ett serie-inlägg snart!
  har du sett följande: the affair, rectify, big little lies, divorce?

  elise 2017-08-13 09:12:43
  Svara
 • Ibland när jag läser din blogg känns det som att vi är så lika, som att du är min storasyster typ. Men ibland blir det så tydligt att vi är väldigt olika. Avslagen Coca-cola är himmelriket ju!

  Erika 2017-08-13 08:56:30
  Svara
 • Hahaha, blev typ arg när jag läste listan. Relaterar.

  Josefin 2017-08-13 08:42:14
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!