Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ny termin, men sommar.

home

Den här veckan blev ett så tydligt slut-på-semestern-feeling tycker ni inte?
Kändes inte som att jag kom hem matt enbart från Way Out West, utan det var som om jag bar med mig hela sommaren.

Från att ha umgåtts med människor mer eller mindre 24/7 sen juni blev min lägenhet extra tom på något vis och mailen gick plötsligt bananas efter att ha stått rätt tyst sedan midsommar.

Känt mig lite ensam och lite urlakad på grund av detta. Hösten är inte här, jag vet, inte ens nära, det är 20 grader där ute och jag är varm. Men folk pratar som om hösten är här och det gör mig så låg. Då är ju mörkret snart här? Det går ju inte? Då stänger folk dörrarna intill sig och slutar synas på gatorna. Nej nej nej. Fy 17.

Hoppas verkligen känslan i bröstet försvinner snart och inte ska komma att symbolisera hela nästa årstid.
Och ursäkta om någon tycker jag klagar. Det borde jag inte, ska till och med iväg på en miniresa snart med tre kompisar. Behövde bara ventilera lite feelings.

Det här har jag hittat på de senaste vardagarna hemma hos mig:

home

Jag har ätit tacos.

home

Tröttnar aldrig på denna rätt. Ni vet när man leker leken att man bara får välja en enda rätt att äta resten av sitt liv? Jag har i alla fall bytt mitt standardsvar caprese till tacos.
Och ja, jag vet att tacos är lite fusk för att man kan stoppa i lite vad som, men nu bestämde jag leken så

home

Jag klämde ner tre salladslöksstumpar i jord för några veckor sedan och har vattnat utan att hoppas på för mycket. När jag kom hem från festivalen hade de vaknat till liv och såg ut såhär?! Så himla trevligt! Välkomna!

home

Odlar även morötter och undrar hur man vet om de är klara? Är den här till exempel klar? De kanske inte vill växa mer liksom.

home

En kväll blev jag sugen på ostbågar, salta pinnar och nektariner och gick såldedes och handlade det och åt det.

-

Har man nektariner hemma kan man göra caprese med just det + mozzarella, tomater, basilika och pinjenötter till lunch.

-

En dag hade jag mitt namn i håret.

-

Och en annan kväll gjorde jag soppa på detta. Smörstekte slantar av zucchini och vitlök, hällde i en rejäl skvätt vitt vin och sedan en liter buljong, lät koka upp, adderade ärtor och chili, lät koka någon minut, drog av plattan, mixade med mycket persilja, en halv burk matlagningsyoghurt, salt och peppar och serverade med rostade solrosfrön. Lätt som en plätt, blev två matlådor utöver min middag.

Nu är det lördag och jag ska packa. Hörs imorgon.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • önskeinlägg: din kamerautrustning!

  Daniella 2017-08-21 19:34:32 http://daniellachanelle.com/
  Svara
 • jag brukar gilla de alla årstiderna (förutom möjligtvis vintern en råkall novemberdag) och brukar även känna mig redo för höst och rutiner och känslan av att ”ta tag i mitt liv igen” (vi vet alla att det aldrig händer men ändå) men I ÅR vet jag inte vad som händer 🙁 började nästan gråta då jag såg sommar med ernst och han tackade för sig och sa att det var sista avsnittet. samma sak då jag såg någon instagrambild av en brygga och nån text om att sommaren nu är över. och så att skolorna har börjat igen. får ont i magen av att tänka på detta och jag känner också att jag inte riktigt gjort något kul i sommar som *alla andra*. jag har precis börjat plugga och är den enda av mina kompisar inklusive sambo som gör det. därmed har *alla andra* rest runt, varit på festivaler, fjällvandrat i norge och what not. vad har jag gjort? jobbat. det är liksom enda tiden på året som jag KAN jobba heltid så jag är såklart tacksam för att jag fick sommarjobb. och så är det mycket annat av mina årliga sommargrejer jag inte har gjort i år – kan t.ex. räkna gångerna jag badat i havet på en hand.

  någon som har möjlighet och vill följa med mig på en liten resa i höst? kanske bara en förlängd weekend nånstans? för att få komma här ifrån lite och kunna njuta? :))) (mina kompisar + sambo kommer alltså jobba och har inte möjlighet till att åka iväg nånstans, men det har JAG). är ganska bra på att hitta billiga flyg och resor så det behöver inte ens kosta mycket! häng på!

  och en sak till. hösten börjar 1 september, varken förr eller senare. det betyder inte att det då blir mörkt och kallt ute. men det betyder att en kan börja höstmysa. tänk att ha samma höstlängt som en brukar ha inför sommarn!

  anna 2017-08-21 09:15:19
  Svara
 • Min bästa årstid är nu! ?

  Anna 2017-08-20 12:47:27
  Svara
 • obs att dina sådana här små middagstips i inlägget som egentligen inte handlar om man är GULDKANT. slut på obs.

  lovisa 2017-08-19 23:01:26 http://polichinelle.se
  Svara
 • Tycker också det är jättetråkigt att höra folk prata om att ”sommaren är över” när det är minst en månad av härlig sommar kvar. Bättre att försöka leva i nuet & ta vara på sommaren nu när den är här!

  EMMA ◆ MARIA 2017-08-19 22:30:12 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Hahah för mig som jobbar inom universitetsvärlden så försvinner sommaren och hösten anländer på ett specifikt datum, 20 plusgrader eller ej… :/
  Men det ger desto mer anledning att förlänga sommaren på sitt eget sätt! <3

  emblas.se 2017-08-19 20:11:39 http://www.emblas.se
  Svara
 • det där är väl ändå pumpakärnor och inte solroskärnor? eller?

  julia 2017-08-19 18:27:58 http://mockajulia.blogspot.com//
  Svara
 • Åh tycker detta är den bästa tiden. luften som växlar mellan sensommarvarm och krispig. varma dagar kan det vara varmt i sjöar och hav efter en sommar av uppvärmning och en simtur är bättre nu än någonsin. saker drar igång med rutiner omkring men människor är fortfarande pepp. och man får ha så himla fina kläder.
  men JA, är sjukt anti att folk säger att hösten börjat när det är augusti. inte sant.

  Ulrika 2017-08-19 14:36:18 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Får fan spatt på folk som bah: ”åh svenska sommaren är så kort :((((”, jamen KANSKE för att folk börjar prata om hösten den första augusti?!?!?!!!!! Är det grönt ute = sommar, oranget = höst. Ska det vara så svårt?!

  Mvh, drog till Spanien i 3 veckor för att slippa alla hösthetsare

  Y 2017-08-19 13:36:50
  Svara
  • Svar på Ys kommentar.

   Och jag är så trött på alla sommarhysteriker som är överallt och måste pracka på alla andra om hur underbar sommaren är. Håll käften och stäng dörren.

   Lisa 2017-08-19 15:37:54
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Sommarhysteriker? Det skulle jag inte kalla mig själv. Gillar både sommar och höst, men gillar inte när folk inte kan vänta in årstiderna. Allt har sin tid liksom. Känner samma när folk julpyntar första veckan i november, eller tar fram vårjackan i slutet på januari.

    Y 2017-08-19 15:53:56
    Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Sommaren är underbar

    Sofia 2017-08-19 15:42:58
    Svara
  • Svar på Ys kommentar.

   haha älskar färgkodningen!!

   sandrabeijer 2017-08-19 13:43:55
   Svara
 • Alltså. Du är så bakisvänlig (typ bästa komplimangen i min värld). Jag känner exakt samma kring hösten osv. Blir uppriktigt provocerad av personer som längtar efter hösten och pratar gott om den. : )))

  Lise 2017-08-19 13:26:20
  Svara
 • Jag tycker det tuffaste med hösten är att alla just stänger in sig och eftersom det blir mörkt och färre saker som händer ute blir också intrycken färre och då känns det lite tomt.

  Jennie 2017-08-19 10:20:59
  Svara
 • älskarrrrr tacos pga att det går att variera i all oändlighet. vi åt igår, och tror bestämt att resterna får bli dagens lunch också. mmm!

  Ellen 2017-08-19 10:06:48 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Måste säga att varje år tycker jag att det är så skönt att du skriver om höst-bluesen. Jag mår så sjukt dåligt av mörkret och det känns på nått vis skönt att man inte är den enda som tycker att det är SÅ tungt. Känns som att de flesta tycker mindre om vintern och därför kan det vara svårt att prata om för att man alltid får höra ”jaja alla tycker ju att sommaren är härligare”. Och då inte förstår att det inte bara handlar om att man älskar att picknicka utomhus utan att man liksom inte kan hantera ångesten som kommer med mörkret. Det jag vill säga med detta är att jag tycker inte att det är gnäll! Hösten ger alla olika mycket depp och det är rimligt att prata om det!
  Kram

  Linn 2017-08-19 10:02:38
  Svara
 • Tänker att det handlar om att man har så mycket förväntningar på semestern och mest ser vardag..som vardag. Tråkigt, tråkigt, tråkigt att det inte finns lika många förväntningar på den – det får det bli ändring på. Även för egen del..

  Men du, höst kan också innebära njutet i att komma in (om det så är på restaurang, hem, klubb, jobb eller till någon annan). Det kan innebära mycket mys, mycket häng, mycket skratt, varm choklad och härliga samtal. Hela Stockholm får skärpa sig och inte stänga in sig. Ok, deal?

  Om morötterna står tätt i din kruka hämmas deras växande av att ha en annan morots-kompis tätt bredvid. Kan det vara det som gör att den är väldigt späd? För annars är det i augusti som de ska vara ”klara” och vuxit sig tjocka och goda.

  Maricka 2017-08-19 09:54:30
  Svara
 • Jag bor väldigt nära två grundskolor och i onsdag när det var första skoldagen gick jag förbi så många sexåringar i fina skjortor och koftor, hållandes i en förälder eller två med vilka de diskuterade saker som vad man egentligen säger till nån som man vill ska bli ens kompis. Det gjorde mig så varm i magen, att hösten tar med sig sånt fint också. Dessutom börjar jag också skolan om en vecka, för att utbilda mig till just lågstadielärare.

  A 2017-08-19 09:39:46
  Svara
 • Om du gillar caprese kan jag tipsa om att byta ut tomat mot persika! Helst lite mogen. Och sedan utöver basilika ha lite salta, rostade mandlar på. Så himla gott! Ännu bättre med burrata eller bara innanmätet av burratan (stracchinon). Har levt på caprese senaste åren och denna anrättning var bara en sådan injektion i mitt liv, så var tvungen att tipsa 🙂

  Sandra 2017-08-19 09:39:41
  Svara
 • Känner verkligen igen mig i den känslan. Tror att det är för att övergångar är jobbigt, det gör att en börjar tänka på framtiden. Och framtiden har en ju ingen aning om. Alltså jobbigt!

  Jessica 2017-08-19 09:29:25 http://www.jezzthemess.se
  Svara
 • Jag tycker att höst är himla mysigt (även om jag är singel, inte har en hund och sålunda är för mig själv ganska ofta), så för min del får det gärna vara höst!

  Josefin 2017-08-19 09:06:32
  Svara
 • Jag är så TRÖTT på alla som tjatar om att det är höst bara för att de börjat jobba. De är som personer som börjar äta semlor vid jul typ.

  Angående morot: Eftersom det är själva roten mognar de ju inte på samma sätt som typ tomater. Alltså är en morot aldrig ett kart på samma sätt som en tomat. Så man kan äta den när man vill! Dina ser ju lite små ut men å andra sidan är de godare när de är sådär små än framåt (den riktiga) hösten när de blir träiga.

  Frida 2017-08-19 08:50:55 https://husrappet.wordpress.com/
  Svara
 • Ja! Vad håller folk på med som envisas med att säga att det nu är höst? Jag har också börjat jobba, men årstiden ändras ju inte bara för det? Det är sensommar ffs! Hösten kan komma om någon månad.

  Hanna 2017-08-19 08:37:08
  Svara
 • som du känner för hösten känner jag alltid för sommaren. har inte så många vänner, så det plågar mig att se andra konstant lägga upp bilder när de umgås med sina. tycker inte om min kropp, så det känns piss att behöva visa den lite om man inte vill svettas ihjäl. har inga pengar, så blir bitter när andra åker på roliga resor medan jag måste jobba sommarens alla veckor. älskar hösten och våren, då känns allas liv liksom jämlika igen haha! då jobbar/pluggar de allra flesta. det är på sommaren klasskillnaderna syns som mest, enligt mig. det är då folk ”skryter” som mest om sina liv liksom. hehe älskar när du klagar på årstider, så nu gav jag tillbaka gåvan! kram, du kommer överleva den här hösten också <3

  Elsa 2017-08-19 08:30:40
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Detta är så sant och så intressant. Ta bara något som lantställe. Det där stället dit så många flyr på sommaren. Hur många har tillgång till det? Läs gärna Kristofer Ahöströms fantastiska text angående midsommarfirande: http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/varfor-far-man-inte-vara-ensam-pa-arets-ljusaste-natt/ ”Men att inte fira midsommar är att inte ha vänner. Att vara utanför. Man kan heller inte ansluta sig utan vidare till andras fester. Midsommarfiranden är små förskansade enklaver, förslagsvis i skärgårdsidyll, dit obehöriga ej äga tillträde. Ett yttre försvarsverk upprättas snabbt kring stången.”

   M 2017-08-19 22:16:51
   Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Du har verkligen en poäng där! Folk tycker jag har gnällt över vädret i sommar (i Skåne) men det handlar faktiskt en hel del om att min familj inte haft råd att åka på restresa till värmen eller till Thailand på jullovet (eller vart man nu åker för att få sol på vintern). Varmt sommarväder är för alla, oavsett inkomst.
   Höst och vår är betydligt mer tillåtande och inte alls samma hets kring att visa upp sitt perfekta semesterliv… Hoppas du får en fin höst!

   Lisa 2017-08-19 20:35:36
   Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   känner precis samma!!! ingen att vara med, inget att ha på sig och inget att göra. sommaren är min hatårstid, som du säger finns det ingen annan tid på året som visar skillnaderna i klass/pengar, (norm)snygghet eller popularitet lika mycket. glad att det i alla fall finns nån mer som känner som jag<3

   N 2017-08-19 17:00:59
   Svara
   • Svar på Ns kommentar.

    Håller verkligen inte med om att sommar är en klassfråga! Sommaren är den bästa årstiden att hitta på billiga lyxgrejer! Cykla till en sjö och bada, plocka blommor på en äng, ha picknick, plocka bär och kantareller, promenera i naturen, upptäcka nya platser i ens närhet, träffa nya kompisar o.s.v. Sluta jämföra er med tusen instagrambilder och uppskatta nuet.

    Anna 2017-08-20 11:34:23
    Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!