en söndag och en måndag på cap d’antibes.

cap d'antibes

Jag har ju varit utomlands litegrann den här veckan (eller jag är fortfarande!). I söndags strax efter klockan ett landade jag och Nina i min familjs hus i Frankrike. Vi var rikshungriga och lagade en lunch på det vi hittade i skafferiet. Vad kan man göra av chili, tonfisk och vitlök?
En pasta förstås. Med olivolja, salt och peppar blev den ?

cap d'antibes

Sedan bytte vi om till badkläder och placerade oss vid varsin sida om poolen. Nina läste bok och badade och jag soooov för att jag råkade visst vara vaken alldeles försent kvällen innan i och med att det var lördag och så.

cap d'antibes

Vid klockan fem hoppade vi in i bilen, körde till affären och handlade mat och snacks för resten av dagarna. Firade vår shopping med bubbel.

cap d'antibes

På kvällen anlände Alexandra och Matilda till huset och vi lagade en middag bestående av diverse örter från kryddlandet, mozzarella, primörer, chark och rödbetor.

cap d'antibes

Poff ny dag. Måndag.
Vi började med att göra det vanligaste man gör på morgonen: äta frukost.
Bra frukostshoppat av mig och Nina va?

cap d'antibes

mmmmm kokosyoghurt.

cap d'antibes

Resten av förmiddagen såg mest ut såhär.

cap d'antibes

Vid lunch lagade jag en tabbouleh med räkor.

cap d'antibes

Sedan fri lek igen. Någon läste bok, en annan traskade omkring, någon lyssnade på podd i hängmattan och så vidare. Så mysigt när det är så.

cap d'antibes

På kvällen gjorde vi oss fina.

cap d'antibes

Och så promenerade vi in till Antibes. Då går man förbi huset där Jules Verne bodde. Tycker det är så fint att dom som bor där nu satt upp luftballonger vid ingången i hans ära ^^

cap d'antibes

En timme senare var vi framme lagom till solnedgången. Måste såklart förevigas.

cap d'antibes

Kolla gulligt gäng

cap d'antibes

Vi åt skaldjurspasta och drack rosé på en liten restaurang där vi bokat bord. I Frankrike får man ha parmesan på sin skaldjurspasta, det uppskattar vi.

cap d'antibes

Antibes är så himla fint, ser ut som en karikatyr av pittoresk fransk stad nästan.

Hur som hoppade vi in i en taxi efter middagen och somnade prick vid midnatt. Två finfina dagar.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • vänta får man inte ha parmesan annars? det är ju livets ost, har alltid på alla pastor <3<3

    Daniella 2017-08-23 23:03:08 http://daniellachanelle.com/
    Svara
  • men wow, så härligt detta verkar!

    Ellen 2017-08-23 20:16:28 http://ellenlindberg.se
    Svara
  • Om du köper Mozzarella på typ vanlig Ica-butik, vilken sort köper du då?

    Jenny 2017-08-23 17:17:02
    Svara
  • Äälskar dina bilder!!! Maten ser underbart god ut och byn ser så mysig ut ?

    Ida 2017-08-23 15:01:07 http://onlyonewaytogo.blogg.se
    Svara
  • Vad gör man om man om man älskar en kille som en vart av och på med i ca 5 år! Och som var ens första kärlek, då vi även vart sambos. Som dessutom verkar ha träffat en ny men som ringer då hjärtat blöder och allt utom du känns inte bra. Och du saknar. Och han saknar. Och du älskar.
    Och nu har man nu kommit in på en utbildning som väldigt lång borta.

    A 2017-08-23 13:58:01
    Svara
  • Åh jag är så bitter över att de slutat importera kokosyogurten från Perle de lait. Hittar inte den någonstans längre.. *snyft*
    Förresten, tips! Om du inte smakat kokosyogurten från Mamie Nova så MÅSTE du göra det. Den är så satans god och krämig, och har kokosflingor i. Dyr som bara den men värd varenda centime.
    Ser ut såhär: http://finest.se/christinestories/2016/11/07/french-yogurt/

    Profites bien le Côte d’Azur!

    Christine's Stories 2017-08-23 13:51:02 http://finest.se/christinestories
    Svara
  • Sandra!! Är det inte dags för ett ”Bästa/finaste som hänt er på sistone”-inlägg snart?? Vill ju så gärna få berätta nu när det ÄNTLIGEN hänt fina saker i mitt liv och jag är kär och pirrig!! Kram <3

    Johanna 2017-08-23 13:15:19
    Svara
  • Hej! Kan inte du göra en mini-mini-reseguide till fina ställen i Antibes? Tack för en bra blogg!

    G 2017-08-23 12:48:23
    Svara
  • Bilden på skaldjurspastan är magisk. M A G I S K! Så stämningsfull och fin på något sätt. Har suttit och tittat på den så länge.

    A 2017-08-23 12:06:32
    Svara
  • Sandra! Behöver hjälp av dig, internets storasyster. Nu börjar ju skolorna runt om i landet och det finns säkert massor med folk som är i samma sits som jag – nyinflyttad i en stad långt hemifrån där man känner typ 0 människor. Skulle inte du kunna ha ett ”Hitta en kompis”-inlägg igen? Typ brevväns-inläggen du brukar köra. Kommer säkert träffa folk från skolan också, men fyller snart 30 och är liksom rädd att jag kommer var 10 år äldre än alla andra och därmed inte riktigt passa in med ”ungdomarna”. Vore så snällt! Puss!

    Lisa 2017-08-23 11:39:39
    Svara
  • Hej Sandra och alla i kommentarerna!

    Den här frågan är egentligen inte relaterad till inlägget, men vill ställa den ändå. Vad gör man när ens liv känns litet? Jag tog studenten i somras, har flyttat hemifrån och pluggar upp betygen jag behöver för att kunna söka till universitet. Det känns som att jag bara väntar på att livet ska börja, och jag vill inte känna så längre. Vad är era bästa tips för att få livet att kännas stort och roligt?

    K 2017-08-23 11:13:37
    Svara
    • Svar på Ks kommentar.

      Hej! 1: LOVAR att livet kommer igång. Vet hur såna där faser känns och jag tror att jag varit på gränsen att riva av mig huden i frustration men om man fortsätter köra på så kommer det! 2: att om du kan, göra små miniäventyr! Airbnb kan ha billiga boenden, travelbird billiga resor överlag, lågpriskalendrar, tågbiljetter på lågsäsong osv. Själv eller med andra! Det blir lite lättare att stå ut om man en helg får stå och vråldansa i Warsawa tycker jag. Funkar såklart även hemma – leta ut nånting i staden du bor i som du aldrig gjort förut, det kan vara nåt superrandom, typ ”ja varför inte prova lindy hop/hitta ett nytt kantarellställe trots att jag aldrig plockar svamp/gå på tinderdejt med någon otippad/osv”. Och om kassan är för knapp, typ göra något annat du kanske gärna velat länge. Har du alltid velat lära dig något särskilt, gör det! För mig hjälper det om jag får göra nya saker i såna där faser. + hänga järnet med kompisar och berätta det här för dem om du ej redan pratar om det. Det hjälper också. Kram!

      E 2017-08-23 14:08:43
      Svara
  • Skulle lätt äta skaldjurspasta till frukost <3

    emblas.se 2017-08-23 08:51:45 http://www.emblas.se
    Svara
  • Åh älskar Antibes ❤️

    Josefin 2017-08-23 07:40:53
    Svara
  • Nu saknar jag Antibes :*(

    Katja 2017-08-23 07:35:52 http://cykelkatten.cc
    Svara
  • Poff vilket härligt ord. Ja ni har det super mysigt. Svedala är jag nog lite trött på. I alla fall när jag ser dina bilder. Kram.

    Maria 2017-08-23 06:35:55
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!